Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.511
|
čitano: 7.182.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Bodybuilding - od početnika do naprednih

nope, u ovih 10+god rađenja hrvackih mostova na tjednoj bazi nikada ozbiljnijih problema, 1-2 godisnje uštine da ne mogu pomicati glavom lijevo desno na par dana i to je to

13 godina

Moj brat, 24 godine. Nikad u životu nije digao uteg. Slika nakon 2 tjedna što je prvi put ušao u teretanu. Što mislite, vrhunska genetika?
Nakon dva tjedna bench je već na 60kg. I btw nikad se nije bavio nikakvim sportom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 8:09 (Cordas).
3 godine

nizak bodyfat i zbog toga dobra inzulinska osjetljivost i potencijal za izgradnju, vjerujem da moze dobiti solidnih 10kg u narednih 6-12mj ako zadovolji prehranu (paziti i na kcal a ne samo jesti proteinaste namirnice po osjecaju) i osjetno ojaca (npr taj benc 60kg sto prije dovesti na 100kg, uz ostalo)

14 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Cordas kaže...

Moj brat, 24 godine. Nikad u životu nije digao uteg. Slika nakon 2 tjedna što je prvi put ušao u teretanu. Što mislite, vrhunska genetika?
Nakon dva tjedna bench je već na 60kg. I btw nikad se nije bavio nikakvim sportom.

neki ljudi ovako izgledaju nakon god dana gym

elite genetiks, a ostalo ti je doktor iznad mene napisao, bacaj na njega samo utege, eksplodirat će u par mjeseci

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
9 mjeseci
Cordas kaže...

Ljubomoran sam moram priznat haha. Da sam imao ovakvu podlogu za start di bi do sad bio. Nedaj mu da odustane od gyma, ima brutalni potencijal. Vaskularnost top. Kakav si mu trening dao?

13 godina
Angelo97 kaže...
Cordas kaže...

Ljubomoran sam moram priznat haha. Da sam imao ovakvu podlogu za start di bi do sad bio. Nedaj mu da odustane od gyma, ima brutalni potencijal. Vaskularnost top. Kakav si mu trening dao?

Bome i ja sam ljubomoran jer nemam ni blizu tu genetiku, morao sam se ubiti za svaki gram mišića... 

Za početak upper/lower 3 puta tjedno, jednom tjedno compund liftovi, dva puta tjedno klasični bb trening. Kažem za početak jer nisam htio puno treninga s obzirom da nije bio nikad ljubitelj sporta pa neka se polako uhoda.

Kasnije nek si sam nešto iskemija, pametan je, naći će si što mu najbolje odgovara. Nadam se da neće odustati, bilo bi šteta.

9 mjeseci
Kako ide ekipa, jeste se napunili u ova 2 tjedna? 🤭

Evo ja se vagao na taste jutros, 82.5kg. Krenuo sa bulkom sredinom 11og mj sa 76 kg. Cilj je doci do 90kg do 1.4. i onda na cut.

Snaga je narasla najvise u nogama i deadliftu. Deadlift ide 150kg bez remena 5 ponavljanja napokon. Bench najslabije napreduje nazalost, ali ocekivano. Dodao par ponavljanja vise.

Split i dalje isti, 4x tj Push Pull Legs Sarms.

Btw sretna nova svima 💪
10 godina
Angelo97 kaže...
Kako ide ekipa, jeste se napunili u ova 2 tjedna? 🤭

Evo ja se vagao na taste jutros, 82.5kg. Krenuo sa bulkom sredinom 11og mj sa 76 kg. Cilj je doci do 90kg do 1.4. i onda na cut.

Snaga je narasla najvise u nogama i deadliftu. Deadlift ide 150kg bez remena 5 ponavljanja napokon. Bench najslabije napreduje nazalost, ali ocekivano. Dodao par ponavljanja vise.

Split i dalje isti, 4x tj Push Pull Legs Sarms.

Btw sretna nova svima 💪

86.2 dns na vaganju, jučer uplatio članarinu i odradio push, prsa i tricpes gore od upale. Sa obzirom da sam pojeo kilu rafaela i 2 tacne pečenke u ovih 10 dana dobio sam samo 1.5kg i to se malo napunio. Od jučer full ozbiljno, 6 obroka dnevno, vaganje hrane. Treninzi sa maksimalnom ozbiljnošću iako je uvijek tako, trudit ću se još 200% više. Fino sam se opustio ali i smorio, povlačiš se po kući pa ideš u goste pa gosti dolaze u ovih 10 dana, falio gym na max. 

14 godina

bez gyma neko vrijeme samo doma, gosti, djeca...punjenje.

danas došao ispucao prsa, 120kg radna serija na kosom ruganje, baš pun snage dobro se osjećam dobrodošao odmor i punjenje

103kg vaga, ali se ne zabrinjavam, dobro se osjećam to je najbitnije

svako dobro svima u Novoj, a ponajviše zdravlja, za sve ostalo je lako

15 godina

Prodajem svoj ''home gym'' komplet, ako je netko zainteresiran nek se javi, spustit ću cijenu za forumaše

LINK

WHITE STONES VARAŽDIN
9 mjeseci
fila2208 kaže...

danas došao ispucao prsa, 120kg radna serija na kosom ruganje, baš pun snage dobro se osjećam dobrodošao odmor i punjenje

120kg kosaona stvarno impresivno, gorila si nema kaj

6 godina
Cordas kaže...

Tvoj brat ima sake kao 50godisnjak (i koza mu ne izgleda niti malo zdrava/elasticna). Kakva crna vrhunska genetika, prije ona suprotno tome. Doduse ovisi sto smatras pod vrhunskom genetikom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2025 0:31 (SamoPitam3).
13 godina

Uvijek me ovaj forum iznova iznenadi. U temi o bodybuildingu pričamo o bodybuilding genetici. Otvori si temu za pilates, kosu, kožu i nokte ako te to zanima, ne upadaj bezveze ovdje.

14 godina
Angelo97 kaže...
fila2208 kaže...

hehe hvala, a evo danas boli sve živo, no dobro se osjećam nema one loše krive boli.

obzirom koliko treniram, koliko me ''cijedi'' obiteljski život, ja sam i prezadovoljan.

ali da, kosi sad radim neko vrijeme jer me boljelo rame na ravnom, pa na kosom ne boli, čudno, ali bmk bitno da ne boli i tako mi je sad postao čak i draži.

s time da malo podignem dupe da smanjim kut, onaj 45° je previše na onim defaultnim klupama za kosi.

3 godine

ja sam jedan od onih izuzetno slabih na potiscima sipkom (mali ektomorf, pocetak benc 40kg, 3god i 3 perioda mase/defke da bih jedva taknuo 1x100kg), fila je suprotno, jedan od vrlo rijetkih koji uvijek mogu bencati 100+kg bez treniranja

zanima me kakav si na deadliftu i cucnju, sada da se natjeras koliko mislis da bi mogao? pretpostavljam da bi s poda deadlift deadstop isao 140kg 5-10 puta a cucanj 100kg 10ak puta sve bez opreme?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 3:18 (Petar hw).
3 godine
SamoPitam3 kaže...
Cordas kaže...

Tvoj brat ima sake kao 50godisnjak (i koza mu ne izgleda niti malo zdrava/elasticna). Kakva crna vrhunska genetika, prije ona suprotno tome. Doduse ovisi sto smatras pod vrhunskom genetikom.

lolz nista pogresno mu sa sakama nego se radi o mrsavom liku, rekao bih da je 177cm 70ak kg? pa se cine takve sake jer su mrsave ruke, opseg oko bicepsa mu je vjerojatno 33-35cm. samo se napumpao pa poiskakale zile i dobro ispalo na slici. i koza izgleda normalno, wtf.

ne vrijeđam nego iznosim kako jeste. potencijal je svakako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 16:26 (Petar hw).
10 godina
Petar hw kaže...

ja sam jedan od onih izuzetno slabih na potiscima sipkom (mali ektomorf, pocetak benc 40kg, 3god i 3 perioda mase/defke da bi jedva taknuo 1x100kg), fila je suprotno, jedan od vrlo rijetkih koji uvijek mogu bencati 100+kg bez treniranja

zanima me kakav si na deadliftu i cucnju, sada da se natjeras koliko mislis da bi mogao? pretpostavljam da bi s poda deadlift deadstop isao 140kg 5-10 puta a cucanj 100kg 10ak puta sve bez opreme?

Ja sam digao 100kg na benču 2 puta nakon 2 mjeseca teretane, deadlift kroz par mjeseci je brzo skočio na 180kg tu sam ostao i dan danas jer mi je dovoljno, čučanj čim sam počeo odma sam radio sa 100kg 5 6 ponavljanja, rekord mi je 180kg iako sam vjv mogao još ali ogroman pritisak na vrat i strah od ozljede jednostavno nisam se htio opterećivat sa brojakama a od toga nema ništa osim da se pohvalim haha. Benč sam izbacio i prebacio se na bučice već sam to rekao nekoliko puta, tko zna gdje bi bio sa benčom da sam ga intezivno radio kao kad sam počimao. Uglavnom što više bodybuldinga što manje powerliftinga, ne fokusirati se na one max rep jer od njega ništa osim ega i da se sjebeš. Staviš si na deadlift 150 160 kg digneš 6 do 10 puta i 3 serije i super. 

Jučer prvi trening nogu nakon odmora, danas sam gotovo nepokretan. 

E da narucio sam si elektricni rostilj, premda piletina vise nije jestiva sa tave i airfrayera (suho i odvratno) pogotovo u kombo sa rizom. Elektricni rostilj ce rijesit taj problem. Recimo piletina sa zara iz restorana se kida prstima koliko je mekana takve bi mogao pojesti pola kile. I radit domace burgere od juneceg mesa pa isto nabacit na rostilj sa vremena na vrijeme. Javim dojmove svakako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 21:57 (BeLLicus).
9 mjeseci
fila2208 kaže...
Angelo97 kaže...
fila2208 kaže...

hehe hvala, a evo danas boli sve živo, no dobro se osjećam nema one loše krive boli.

obzirom koliko treniram, koliko me ''cijedi'' obiteljski život, ja sam i prezadovoljan.

ali da, kosi sad radim neko vrijeme jer me boljelo rame na ravnom, pa na kosom ne boli, čudno, ali bmk bitno da ne boli i tako mi je sad postao čak i draži.

s time da malo podignem dupe da smanjim kut, onaj 45° je previše na onim defaultnim klupama za kosi.

Da, ja incline radim na 30° bucice ili smith. Barbell sam slabo prakticirao.

9 mjeseci

Evo malo i forme nakon skoro 2 mj bulka, znaci 82.5kg na 179cm. 

Inace isto ko Petar sto je napisao, push pokreti su mi slabi i ne micu se skoro nista. Ja sam tek nedavno uspio benchat 100ku, a nisam pocetnik.

3 godine
BeLLicus kaže...
uglavnom što više bodybuldinga što manje powerliftinga, ne fokusirati se na one max rep jer od njega ništa osim ega i da se sjebeš. Staviš si na deadlift 150 160 kg digneš 6 do 10 puta i 3 serije i super. 

postoji filozofija koje se drzim, koje se i npr mike o hearn drzi te je vjerujem glavni razlog zasto je on sa 55god jos onako dobar,

"powerbuilding" kako on to zove, zapoceti uvijek sa jednim teskim compoundom, benc (moze i incline), cucanj (moze i prednji), mrtvo (moze i rumunjsko), weighted chin up (moze i pull ups), to ce fire-upat CNS i snaga se prenositi na sve ostale pokrete*, napraviti jednu piramidu sa zadnjom serijom do otkaza u rangu 3-10 ponavljanja i to je to, dalje se misic moze odradivati kako god ali bitno da je ta free movement compound baza zadovoljena i da se na tome progressa, ne mora se ici na 1 repetition maximum

*sto to znaci u praksi; jacaj na bencu i jacati ces na flyevima za prsa, jacaj na cucnju i jacati ces na leg pressu i hack squatu, jacaj na deadliftu i jacati ces na svim veslanjima i leg curlovima, jacaj na standing barbell curl i jacati ces na svim concentration curlovima, jacaj na potisku s cela i jacati ces na svim triceps pushdownima i spravama...

bez spomenute free movement compound baze jacanje na izolacijama ide sporije

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 4:23 (Petar hw).
3 godine
Angelo97 kaže...

Inace isto ko Petar sto je napisao, push pokreti su mi slabi i ne micu se skoro nista. Ja sam tek nedavno uspio benchat 100ku, a nisam pocetnik.

sorry ali konstruktivno cu te kritizirati, jer sam i sam bio u istoj poziciji

vec si na cca 15-18bf i dalje nastavljati bulk nije dobro**, samo ces gomilati salo i snaga se minimalno povecavati (racunaj da za neki dobitak/isplativost jednog bulka odnosno da se nesto nove misicne mase dobije - treba dodati barem +20kg na cucanj/deadlift i +10kg na bp (ili najslicnijim pokretima kao referencu))

(ako se bulka bez povecavanja snage samo se postaje deblji i deblji)

ono sto bi trebao napraviti je gledati da se u naredno vrijeme posteno izdefiniras, kao npr cordas i belikus, mozes vec sada poceti pa na proljece / rano ljeto biti gotov i lagani suficit kroz ljeto, ionako se najbolje izgleda nakon defke kad se hrana podigne

moja prva defka(natural davno) je bila najkrvavija ali nakon nje mi je poceo pravi bodybuilding, jeo sam 1800kcal, trenirao 5x tjedno i hodao 3h svaki dan, maxx se srezao do cca 8bf 68kg na 178cm, tanak slab izmucen gladan sjeban pretreniran mlitave kite ali uspjesno ocistio svo salo.

sjeban i pretreniran ali brzo oporavljen, naucen drzati se zacrtanog i prelaskom u kontrolirani suficit s te low bodyfat pozicije snicle su se pocele lijepiti nevjerojatnom brzinom (low bodyfat, inzulinska osjetljivost na vrhuncu), tada sam dosta stvari shvatio, tako da zelis maximizirati svoj muscle gains narednu godinu-dvije, jebiga stari, ceka te ozbiljnija defka

ovo savjeti sve naravno za maxx muscle gains narednu godinu-dvije. ako treniras "iz gusta" i "nije mi bitno toliko, ok sam si" - do whatever the fuck you wanna do 

a glede treninga primjetio sam kroz tvoja pisanja da izbjegavas raditi free weight compound movements, gledaj promijeniti to iz razloga u prehodnom postu

btw jedan detalj glede benca, nemoj da te dobivanje snage na bencu zavara, jer je benc bas dubre ovisno o bodyweightu, ako npr sada mozes bencati 100kg i jacas uz bulk dobijes npr +10kg na bodyweight te povecas benc na 110kg a kasnije se izdefiniras i izgubis svih 10kg (vratis benc na 100kg) - nisi nista napravio. ako ides tkao gore dolje svake godine - ne radis nista, ostajati ces isti, krajnja snaga na svakoj masi mora biti pomaknuta i to ti glavna briga treba biti, a ne koliko cesto u tjednu pogađas misic, jel treniras push pull legs ili kako je jeff nippard rekao.

ubaci heavy freeweight barbell compounde koliko tijelo dopusta i analiziraj koliko ti individualno treba vremena za oporavak da bi naredni trening mogao probiti granicu, to cesto nije 1 tjedan ili kako ti neki gotov trening split kaze, te ponovni pokusaj iste vjezbe do otkaza prije kompletnog misicno-cns oporavka moze nastetiti dugorocnom dobitku u snazi.

**attached pics, slicnih smo gabarita - ja sam 178cm sa slicnim rekao bih ektomorf "potencijalom" za izgradnju misicne mase, ovako su izgledali moji periodi mase/defke natural, bulk sa 73kg na 90kg kroz 8-12mj pa rezanje na 75kg kroz 4-6mj. ali naucen iskustvom, nikada vise ne bih prelazio 20bf, cak to je previse, rekao bih 15bf max, ovo na slici sam bio cca 25bf, jer nakon 15% bodyfata dobitak u ukupnoj stecenoj masi je isao puno vise u korist masnog tkiva, samo se gojis i to ce ti potvrditi svatko tko je prosao slicno

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 9:51 (Petar hw).
14 godina
Petar hw kaže...

ja sam jedan od onih izuzetno slabih na potiscima sipkom (mali ektomorf, pocetak benc 40kg, 3god i 3 perioda mase/defke da bih jedva taknuo 1x100kg), fila je suprotno, jedan od vrlo rijetkih koji uvijek mogu bencati 100+kg bez treniranja

dead sam išao tad 1x200 čisto da dignem i tjt, čučanj se više ne sjećam maxa, ali 120 su bile radne serije 5-7

uvijek sam prvo išao te teške compound kako ti kažeš onda dalje sajlice bučice itd.

jednsotvano sam s vremenom izgradio snagu koju održavam, gubim nekad i po ono 10-15 % što je preko 100kg lifotivima i po 20kg i to mi je ok.

zadržavam solidan izgled, snaga je tu i to je to.

ali iskreno, možda da sam ostao na manjim kilažama, drukčiji pristup treningu nebi se godinama tako ozljeđivao. Ništa strašno ali stalno nešto šteka zateže drka...ali ok to je sve u staž.

dead ni čučanj više ne radim,tak da ti ne zunam reći, ali tako nešto kako si napisao, cca.

radim za noge ekstenziju i te shemice kao neka pičkica, a leđa povlačenja\zgib\veslanja. Mrtvo me ne zanima nit sam ga ikad forsirao i smatram da je nepotrebno.

u svakom slučaju uvijek prvo teška vježba, 6 serija od toga 2 zagrijavanje, 2 kilaža koja ide 7+ i onda 1 serija udarna.

nakon toga još dve vježe jedna je uviojek mašina, druga su sajle/bučice kombinacija

to je moja filozofija koje se držim i tako radim godinama..

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 12:49 (fila2208).
3 godine

ok, drzi se cega god ali probaj svakako imati neku vrstu hip hingea, ne mora nuzno biti deadlift s poda, moze biti romanian sa stalka, good morning, sve je dobro

14 godina
Petar hw kaže...

ok, drzi se cega god ali probaj svakako imati neku vrstu hip hingea, ne mora nuzno biti deadlift s poda, moze biti romanian sa stalka, good morning, sve je dobro

Jedna od omiljenih na koju si me sad sjetio je veslanje s poda. Ne treba velika kilaža, ali brate kako to jako pogađa, imam osjećaj da mi krila narastu.

dobro si me sjetio, toliko sam upao u rutinu da sam i zaboravio neke dobre vježbe

9 mjeseci
Petar hw kaže...
Angelo97 kaže...

sorry ali konstruktivno cu te kritizirati, jer sam i sam bio u istoj poziciji

vec si na cca 15-18bf i dalje nastavljati bulk nije dobro**, samo ces gomilati salo i snaga se minimalno povecavati (racunaj da za neki dobitak/isplativost jednog bulka odnosno da se nesto nove misicne mase dobije - treba dodati barem +20kg na cucanj/deadlift i +10kg na bp (ili najslicnijim pokretima kao referencu))

(ako se bulka bez povecavanja snage samo se postaje deblji i deblji)

ono sto bi trebao napraviti je gledati da se u naredno vrijeme posteno izdefiniras, kao npr cordas i belikus, mozes vec sada poceti pa na proljece / rano ljeto biti gotov i lagani suficit kroz ljeto, ionako se najbolje izgleda nakon defke kad se hrana podigne

moja prva defka(natural davno) je bila najkrvavija ali nakon nje mi je poceo pravi bodybuilding, jeo sam 1800kcal, trenirao 5x tjedno i hodao 3h svaki dan, maxx se srezao do cca 8bf 68kg na 178cm, tanak slab izmucen gladan sjeban pretreniran mlitave kite ali uspjesno ocistio svo salo.

sjeban i pretreniran ali brzo oporavljen, naucen drzati se zacrtanog i prelaskom u kontrolirani suficit s te low bodyfat pozicije snicle su se pocele lijepiti nevjerojatnom brzinom (low bodyfat, inzulinska osjetljivost na vrhuncu), tada sam dosta stvari shvatio, tako da zelis maximizirati svoj muscle gains narednu godinu-dvije, jebiga stari, ceka te ozbiljnija defka

ovo savjeti sve naravno za maxx muscle gains narednu godinu-dvije. ako treniras "iz gusta" i "nije mi bitno toliko, ok sam si" - do whatever the fuck you wanna do 

a glede treninga primjetio sam kroz tvoja pisanja da izbjegavas raditi free weight compound movements, gledaj promijeniti to iz razloga u prehodnom postu

btw jedan detalj glede benca, nemoj da te dobivanje snage na bencu zavara, jer je benc bas dubre ovisno o bodyweightu, ako npr sada mozes bencati 100kg i jacas uz bulk dobijes npr +10kg na bodyweight te povecas benc na 110kg a kasnije se izdefiniras i izgubis svih 10kg (vratis benc na 100kg) - nisi nista napravio. ako ides tkao gore dolje svake godine - ne radis nista, ostajati ces isti, krajnja snaga na svakoj masi mora biti pomaknuta i to ti glavna briga treba biti, a ne koliko cesto u tjednu pogađas misic, jel treniras push pull legs ili kako je jeff nippard rekao.

ubaci heavy freeweight barbell compounde koliko tijelo dopusta i analiziraj koliko ti individualno treba vremena za oporavak da bi naredni trening mogao probiti granicu, to cesto nije 1 tjedan ili kako ti neki gotov trening split kaze, te ponovni pokusaj iste vjezbe do otkaza prije kompletnog misicno-cns oporavka moze nastetiti dugorocnom dobitku u snazi.

**attached pics, slicnih smo gabarita - ja sam 178cm sa slicnim rekao bih ektomorf "potencijalom" za izgradnju misicne mase, ovako su izgledali moji periodi mase/defke natural, bulk sa 73kg na 90kg kroz 8-12mj pa rezanje na 75kg kroz 4-6mj. ali naucen iskustvom, nikada vise ne bih prelazio 20bf, cak to je previse, rekao bih 15bf max, ovo na slici sam bio cca 25bf, jer nakon 15% bodyfata dobitak u ukupnoj stecenoj masi je isao puno vise u korist masnog tkiva, samo se gojis i to ce ti potvrditi svatko tko je prosao slicno

Hvala ti na detaljnom komentaru, cijenim to. Ma odlucio sam bulkat dokle god se jos naziru trbusnjaci, kad ih pocnem gubit znam da sam pretjerao. Bolje se osjecam, treninzi su mi "laksi" jer jedem vise i veci sam si vec, narucito u odjeci. Snaga je narasla najvise u donjem dijelu kao sto sam napisao tako da nije da napretka u snazi nema. Necu otic iznad 90kg na moju visinu, a onda se rezem kolko treba dok ne padnem na 10%. Compounde radim sve osim cucnja jer me koljena zderu, a od bulka i deadlift. Radim sve, razlicite varijante compounda, klasicne liftove, sprave, sajle, izolacije itd. Ja sam si zadovoljan iako naravno da ima puno prostora za napredak. Sjecam se da sam imao jednom 68kg u zivotu i nisam imao vidljive trbusnjake... Bulk or cut je vjecna debata. Jedni govore tu teoriju kojj ti zagovara i ima smisla, a drugi da bulkas jer bsz toga nema kruha. Kaj je najbolje ne znam ni sam. Sad radim ovako do kraja 3eg mj, pa cemo vidjet. Kolko imas kila na ovoj lean fotki? 

3 godine

178cm 75kg

skoro svake godine sam isao tako gore dolje masa defka po 10-15kg zbog 1-2kg lean (sa istim bodyfatom/opsegom struka), zvuci mozda malo ali zamislite 1-2kg cistog juneceg buta takticki polijepljenog po vama 

10 godina

Ovaj lik meni jebeno izgleda 

183cm 90kg. Kad dođeš do ove faze nema više cuta i bulka, održavaš stečeno. :D

Angelo bulk je ok sve dok ne preteruješ, 500kcal iznad održavanja, dovoljan unos proteina i složenih uh + zdrave masti i dobar si. Ići na 5000 kcal kao naturalac nema smisla poljepit će ti se mast bezveze na kraju se samo moraš patit skidati to sve, bulk se radi kako bi dobio na težini i odradio jače treninge čim dižeš teže i jače, mišić bolje raste mada i to opovrgavaju, puno je tu teorija, dali je bolje dići 35kg bučica 10 puta do otkaza, ili 20kg bučica 30 puta do otkaza, zašto se moramo bulkat kad dovoljan unos proteina i jak trening bi trebao gradit čiste mišiće bez bezpotrebnog rokanja i paćenja tijela sa hrpom kalorija i još dobivamo mast. 

Što se mene tiče neki clean bulk od 500+kcal pa to postepeno podizati tokom zimskih mjeseci ne ići na više od 10 dobivenih kila. Onda tamo početkom 4 mjeseca laganini deficit pa pojačavat kako se ljeto bliži. 

10 godina

175cm, 87kg. Rokam ledja dns. Zadovoljan sam super se vide misici sa obzirom na kilazu i da sam na bulku nisam se zamastio previse. 

3 godine

vidis kako si krasno buknuo +10kg nakon dobre definicije skroz do 8% bodyfata

13 godina

Back double biceps mu je show, mora se priznati 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice