Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.146.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
hrka11 kaže...
Santana kaže...

Na kaj da budem jalan ? Di je video sa 40 zgibova za Filu ? :P

Decki ja ga prcam jer ne zna normano raspravljat. Baš se ko krkan ponaša.

Kaj radi sa svojim tijelom nije moja briga

Ja bas mislim da se on sprda odgovarajuc na taj nacin...jer i nakon što par puta napise nešto što je stvarno tako i ima smisla opet netko iscupa nesto drugo i okrene u svoju korist,samo zbog tog jer koristi nesto kemije (a i jos zaraduje od ovog)...iskreno ko sta radi sa sobom zaboli me kurac...ali ako mozes naucit od nekog nesto pogotovo ako ima rezultat,iskustvo iza sebe sto nebi naucio pa makar mi to ne trebalo nikad u zivotu.Plus ako si imale u ovom i vidis ko sta radi i kako,moras bit glup ko kurac ako mislis da je dovoljno se bocnit i sve ce samo od sebe doc,bas suprotno,mislim da moras jos vise jest,jos jace trenirat (sto je laske jer se brze oporavaljas ali svejedno moras se satrat),jos vise znanja imat.

Prije cu poslusat njega ili Filu koji isto ima iskustva pun k u teretani,ali uz drukciji pristup tom svemu pogotovo sada nego npr. eksera koji pila samo po teoriji (sto ne kazem da je pogresno nista),ali u ovom hobiju/sportu prije cu njih poslusat.Nema potrebe srat po nekom ako se ne slazes s necim,bezveze ko dica.

covjek pobija znanstveno dokazene stvare i na to ti odgovori "daj te te vidim sigurno si ne nabildan"

a uz to je na steroidima....pa kad se vec bodes, daj makar da je neka droga, da ti barem ima nesto zabave u tome

11 godina
sporttest kaže...

covjek pobija znanstveno dokazene stvare i na to ti odgovori "daj te te vidim sigurno si ne nabildan"

a uz to je na steroidima....pa kad se vec bodes, daj makar da je neka droga, da ti barem ima nesto zabave u tome

I mislis da se ne sprda s ovim...sta ti je.To sto je uradio neko neki pokus s na 5 ljudi i ne mora znacit da je to nesto automatski znanstveno dokazano jer vidim da se citiraju i takvi slucajevi...geldam i ja sam mikea,niparda i ekipu...cas je jedno optimalno,cas je drugo optimalno jer eto u medju vremenu su odradili novo testiranje i za 1% je ovo drukcije pa je automatski to bolje...ajde  majke ti ko ce se jebavat s tim stalno,a i oni moraju stvarat novi kontent tako da....sad tu i tamoi nornona pogledam i jos nekog srbina vise radi price nego radi treninga i ne opterecujem se toliko s tim...

Origin_Steam: hrka11
7 godina
protjeran
Samo da se razumijemo, u gym neki idu da budu fit i zdravi a drugi radi nadoknađivanja nečega (pod nečega stavite što god vam paše) i što većeg izgleda ali sigurno ne radi zdravlja s obzirom da su steroidi big no no zdravstveno. Svatko radi sa svojim tijelom što hoće ali zadržimo se u realnom razgovoru o benefitima i nuspojavama.
15 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih
Santana kaže...

Hvala šefe da si me sjetio,

Da jebote, jel stigao taj video, bila je priča tu da neki top momci mogu puno zgibova i da lako dižu svojih 75kg u zgib i po 40+ puta. Nezz di je nestalo. Ako nemate di upat dat ću ja svojn drive ili šta treba samo da vidimo rezulatate rada ne samo izgled već i snaga i sve.

Evo neke ljetne forme, neki dan nakon laganog gym reko ajde form check, 103kg, dve šake sala po trbuhu, nikakva ramena i trapez plus neskladnost prsa, ruke onak, bez žila jer su natural.

sve u svemu prosjek, loše, no da sam slušao petra mogao bi na binu.

185/103

još kad bi znao zagospodariti svjetlom kao petar, di bi mi bio kraj

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 14:39 (fila2208).
11 godina
fila2208 kaže...
Santana kaže...

Da jebote, jel stigao taj video, bila je priča tu da neki top momci mogu puno zgibova i da lako dižu svojih 75kg u zgib i po 40+ puta. Nezz di je nestalo. Ako nemate di upat dat ću ja svojn drive ili šta treba samo da vidimo rezulatate rada ne samo izgled već i snaga i sve.

Evo neke ljetne forme, neki dan nakon laganog gym reko ajde form check, 103kg, dve šake sala po trbuhu, nikakva ramena i trapez plus neskladnost prsa, ruke onak, bez žila jer su natural.

sve u svemu prosjek, loše, no da sam slušao petra mogao bi na binu.

185/103

još kad bi znao zagospodariti svjetlom kao petar, di bi mi bio kraj

Moraju ti deltoidi više poispadati. :P

I ja sam natural pa vidi žila :D

Btw ne izgledaš mi toliko mastan uopće, po slici bi dao maks 90kg... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 14:49 (BeLLicus).
4 godine
protjeran

200-400 repsa udaranje po ramenima jel?

11 godina
Petar hw kaže...

Šta radiš za ramena? 

Kod mene je ovako: Military dumbell press, 32.5kg 4 serije 8 do 10 ponavljanja

Latheral dumbell raise krenem sa 20kg pa 17.5 pa 15kg znači drop set 25 do 30 ponavljanja po seriji, 4 serije

Cable Reverse fly za zadnje rame 4 serije 20kg 10 12 ponavljanja.

Smith machine, klupa pod 90 4 serije 65kg na smithu do otkaza, onda iza glave jos 4 serije 45kg do otkaza.

I cable fly za srednje rame onako se nakosim uhvatim jednom rukom nagnem i udaram 15kg 4 serije 10 do 12 ponavljanja, jedna pa druga ruka. 

17 mjeseci
Danas drobio ledja.

Ajmo da cujem kako je previse volumena 🤣
10 godina

Oboje radite previse junk volumena, dosta vam je 4 serija do otkaza hehe 

problem kad sam na podu pa se naslonim na kauč da radim prsa sa bucicama mi prije ramena otkazu nego prsa 

17 mjeseci
Mozda da probas sa predaktivacijom, tipa dumbell fly prije pressa
14 godina
fila2208 kaže...

Forma uopće nije loša. S obzirom da nisi jako lean, to sigurno izgleda 10x impresivnije i bolje uživo. Jer na slikama lean > non-lean, a uživo obrnuto. Standardni OG ove teme, svaka čast, bravo i samo jako. 

Bajdvej, nisam među ovima što su tvrdili da mogu napraviti 40 zgibova, ali evo imao sam malo vremena pa sam uploadao par svojih liftova na kraju ljetne forme sa svojih 74kg.

Weighted dips 50kg x 6:

https://www.youtube.com/shorts/jw_d9Z-20Jk

Weighted pull ups 40kg x 4

https://www.youtube.com/shorts/YHrAh2O0dSE

Overhead press 75kg x 1 (na ovo sam vjerojatno najviše ponosan)

https://www.youtube.com/shorts/iZLiztcZ66w

I BP koji sam već stavljao tu prije par dana (i kojeg ljudi ovdje u temi ne vole) - 120kg x 1

https://www.youtube.com/shorts/68dQEMJ9uw0

Talk the talk and walk the walk. 

17 mjeseci
Cordas kaže...
fila2208 kaže...

Forma uopće nije loša. S obzirom da nisi jako lean, to sigurno izgleda 10x impresivnije i bolje uživo. Jer na slikama lean > non-lean, a uživo obrnuto. Standardni OG ove teme, svaka čast, bravo i samo jako. 

Bajdvej, nisam među ovima što su tvrdili da mogu napraviti 40 zgibova, ali evo imao sam malo vremena pa sam uploadao par svojih liftova na kraju ljetne forme sa svojih 74kg.

Weighted dips 50kg x 6:

https://www.youtube.com/shorts/jw_d9Z-20Jk

Weighted pull ups 40kg x 4

https://www.youtube.com/shorts/YHrAh2O0dSE

Overhead press 75kg x 1 (na ovo sam vjerojatno najviše ponosan)

https://www.youtube.com/shorts/iZLiztcZ66w

I BP koji sam već stavljao tu prije par dana (i kojeg ljudi ovdje u temi ne vole) - 120kg x 1

https://www.youtube.com/shorts/68dQEMJ9uw0

Talk the talk and walk the walk. 

Top, bas mi je gust ovako vidjet realni prikaz rezultata treninga. Form check, kaj se treniralo itd. 

No h8 prema exeru i slicnima. Covjek sigurno ima dosta znanja i to se osjeti, ali ako se vec tolko prica treba i nesto pokazat. Tesko ce se samo teorijom nekog motivirat ili uvjeriti. Na kraju krajeva previse se vaznosti daje optimalnom, a i ne znaci puno ako se ne napreduje i ne gusta u procesu.

U cetvrtak su meni isto dipsevi na redu, u petak zgibovi, pa cu se isto bas malo posnimit. Zanima me s kolko mogu maksimalno napravit bar nekih 5 ispravnih ponavljanja 💪

11 godina

https://www.youtube.com/shorts/kQo6hEBZWPc

Mojih 28, u gymu kod mene ne može nitko ni 20. Ajde sad vi, tko može preko 30 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 20:42 (BeLLicus).
15 godina
BeLLicus kaže...
f

Moraju ti deltoidi više poispadati. :P

I ja sam natural pa vidi žila :D

Btw ne izgledaš mi toliko mastan uopće, po slici bi dao maks 90kg... 

Haha možda bi i ispalo da imam 10kg manje. Nemam razloga lagati, slikat ću vagu sad jedan dan. Natukao sam dosta unutar 2 god i ne skidaju se, doduše radim sve isto i čudim se što se nakupilo lol.

U svakom slučaju meni je to ok za ljetnu formu sada, izvlačim se da sam mladi tata i da sam se udebljao i onda svi bacaju kaj si lud dominiraš au brate itd i opet upecam sve komplimente i mrze me drugi tate i tjt.

Odlično izgledaš, bolesno kako ruke kao da ti je prišerafilo ono za broj veće, top.

Cordas kaže...

Morao sam guglat, ali sam zadovoljan searh rezultatima, hvala.
i btw. super forma i dobre brojke, svaka čast, priznam kad manji bodyweight na sebe još natrpa :)

ispucao si ramena jako dobro, nezz koja ti je radna kilaža ali nemoj se sramiti podić je.

a što se bencha tiče, guzica na klupu :)

inače sve 5, ovo je nitpicking :)

BeLLicus kaže...

https://www.youtube.com/shorts/kQo6hEBZWPc

Mojih 28, u gymu kod mene ne može nitko ni 20. Ajde sad vi, tko može preko 30 

može netko sad tu seruckat forma ovakva kilaža ona ali ovo je jebeno jako lijepo i clean.
skidam kapu. Mogu 20tak i to mi je plafon, smatram da je to ok za moju kilažu, ali nije opravdanje jasno. Lakše mi lat pullat 120 nekako lol, iako obožavam zgibove, ali sam ih prije puno više radio za leđa.

none the less impresivno

još samo petra da vidim da miran umrem :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 23:48 (fila2208).
15 godina

double post radi greške foruma, može dlt

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2024 23:46 (fila2208).
4 godine
protjeran
sporttest kaže...
hrka11 kaže...
Santana kaže...

Ja bas mislim da se on sprda odgovarajuc na taj nacin...jer i nakon što par puta napise nešto što je stvarno tako i ima smisla opet netko iscupa nesto drugo i okrene u svoju korist,samo zbog tog jer koristi nesto kemije (a i jos zaraduje od ovog)...iskreno ko sta radi sa sobom zaboli me kurac...ali ako mozes naucit od nekog nesto pogotovo ako ima rezultat,iskustvo iza sebe sto nebi naucio pa makar mi to ne trebalo nikad u zivotu.Plus ako si imale u ovom i vidis ko sta radi i kako,moras bit glup ko kurac ako mislis da je dovoljno se bocnit i sve ce samo od sebe doc,bas suprotno,mislim da moras jos vise jest,jos jace trenirat (sto je laske jer se brze oporavaljas ali svejedno moras se satrat),jos vise znanja imat.

Prije cu poslusat njega ili Filu koji isto ima iskustva pun k u teretani,ali uz drukciji pristup tom svemu pogotovo sada nego npr. eksera koji pila samo po teoriji (sto ne kazem da je pogresno nista),ali u ovom hobiju/sportu prije cu njih poslusat.Nema potrebe srat po nekom ako se ne slazes s necim,bezveze ko dica.

zasto mislis da mi nije zabavno? natovarim 180kg na leđa i zabavljam se, budem sretan cijeli dan. kad nakon par dana sreca prođe, vratim se natovarim 220 i onda budem jos sretniji.

ajde bjezi dalje dalmatinski narkomanu

4 godine
protjeran
BeLLicus kaže...
Petar hw kaže...

Šta radiš za ramena? 

Latheral dumbell raise krenem sa 20kg pa 17.5 pa 15kg znači drop set 25 do 30 ponavljanja po seriji, 4 serije

Smith machine, klupa pod 90 4 serije 65kg na smithu do otkaza, onda iza glave jos 4 serije 45kg do otkaza.

I cable fly za srednje rame onako se nakosim uhvatim jednom rukom nagnem i udaram 15kg 4 serije 10 do 12 ponavljanja, jedna pa druga ruka. 

nez, nisam strucan za ramena i listove

dakle hrpa volumena, to je to 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2024 9:01 (Petar hw).
9 godina
Petar hw kaže...
sporttest kaže...
hrka11 kaže...
Santana kaže...

zasto mislis da mi nije zabavno? natovarim 180kg na leđa i zabavljam se, budem sretan cijeli dan. kad nakon par dana sreca prođe, vratim se natovarim 220 i onda budem jos sretniji.

dalmatinski narkomanu?
pa gledaj to ovako, jedan od nas nije na nicem a pogotovo ne na igli, dok je drugi na igli i ilegalnim supstancama

mislim da je jasno tko je narkoman u ovoj prici 

14 godina
Petar hw kaže...
sporttest kaže...
hrka11 kaže...
Santana kaže...

Ovu temu je korisno pročitati, stvarno je, jer nekad se stvarno naleti na dobre savjete, pogotovo od ekipe koja ima dobre rezultate i dugi staž u ovom nezahvalnom sportu.

Meni sa 17 godina treniranja također dobro dođe, a kamoli početnicima, makar oni trebaju jako dobro filtrirati ovdje napisano.

Petar hw tvoje znanje, iskustvo, rezultati su nepobitni, pogotovo u "mračnom" dijelu sa kemijom o kojem se izbjegava govoriti, jer ljudi koji ne znaju a žele ući u taj svijet isto mogu nešto novo saznati iz prve ruke.

Ali stari, ti se moraš naučiti razgovarati s ljudima. Samo savjet, nhf.

Vjerujem da bi puno više ljudi htjeli od tebe nešto i naučiti, pitati te, razmijeniti iskustva i sl., no vjerujem da zbog ovakvog načina razgovora isto izbjegava.

Pošto si trener, i u gymu ljude treniraš i ljudi ti za to plaćaju, čisto sumnjam da bi se s njima razgovarao na ovaj način kao na forumu, jer i da te netko ispizdi ovo nije način.

Just my 2 cents, nema ljutnje.

Nastavite sa konstruktivnom raspravom jer puno ljudi čita a ne sudjeluje, i sam sam jedan od njih.

Lp

15 godina

Roid rage je jebena stvar, o kojoj se ne priča puno i nema support grupa, a trebalo bi, jebga

hw zašto mi nisi izvrijeđao form check, a nisi dao ni thumb down?

14 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...
Petar hw kaže...

Šta radiš za ramena? 

Da se razumijemo, ramena odskacu, cak bih rekao da prednje rame domonira . ali mozda cak i previse u odnosu na druge skupine?

zznaci radis 3 vjezbe za prednje rame, 2 za srednje, i 1 za zadnje?

14 godina
neaktivan
Angelo97 kaže...
Danas drobio ledja.

ne mora biti previse volumana, ako si uradio po 2 serije

deadlift zapravo ne pogadja ciljano niti jednu misicnu skupinu, nego pogadja sve po malo, a pravi jako puno zamora

bih prije radio RDL jer bar znas da ciljano pogadjas hamse i gluteus, i ne moras toliko tovariti

sto se tice ostatka treninga, vidim da su ti sve vjezbe iskljucivo latovi, nemas nikakva horizotalna veslanja? naravno da i ove vjezbe pogadjaju nesto sitno i gornja ledja, ali niti jedna nije ciljana

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2024 13:16 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Mr.Natural kaže...

problem kad sam na podu pa se naslonim na kauč da radim prsa sa bucicama mi prije ramena otkazu nego prsa 

zapravo ne mozes znati da li je junk volumen ili ne, posto je nabrojao samo vjezbe, ne i serije i ponavljanja, tako da zapravo nista konkretno nije rekao

pa cuj, prvo nabavi klupu za bench, ili radi sklekove, ovo ti je beskorisno, jer ces se samo ozlijediti, treba stabilnost..

evo ja sam za jebenih 100e kupio

kvalitetnu podesivu klupu

2 krace sipke

60kg tegova

podesivi stalak 

i jucer za 80e uzeo 2x20 kg bucice, jos cu uzeti podesive jer mi treba i manje i vise kg, plus uzeti dosta malih ploca po 5kg, da imam barem 30kg na svakoj bucici

jos uzmem ploca za sipku, sipku za zgibove, i sta mi vise treba? ako radis osnove, izgradit ces 90%, onih 10% je bitno samo ako si bb natjecatelj, inace apsolutno neces primjetit razliku, 

sto je plus, mozes se koncentrirati na manje stvari, automatski veci napredak imas, jer umjesto da ides na 8 razlicitih sprava, ti imas 3 vjezbe na kojima jacas, sto znaci  bolji napredak

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2024 13:21 (exer1234).
10 godina
exer1234 kaže...
Mr.Natural kaže...

zapravo ne mozes znati da li je junk volumen ili ne, posto je nabrojao samo vjezbe, ne i serije i ponavljanja, tako da zapravo nista konkretno nije rekao

pa cuj, prvo nabavi klupu za bench, ili radi sklekove, ovo ti je beskorisno, jer ces se samo ozlijediti, treba stabilnost..

2 krace sipke

60kg tegova

podesivi stalak 

i jucer za 80e uzeo 2x20 kg bucice, jos cu uzeti podesive jer mi treba i manje i vise kg, plus uzeti dosta malih ploca po 5kg, da imam barem 30kg na svakoj bucici

jos uzmem ploca za sipku, sipku za zgibove, i sta mi vise treba? ako radis osnove, izgradit ces 90%, onih 10% je bitno samo ako si bb natjecatelj, inace apsolutno neces primjetit razliku, 

sto je plus, mozes se koncentrirati na manje stvari, automatski veci napredak imas, jer umjesto da ides na 8 razlicitih sprava, ti imas 3 vjezbe na kojima jacas, sto znaci  bolji napredak

I opet kad koristim sipku za sklekove mi biceps prije otkaze ili triceps ovisno kako stavim polozaj sipki

17 mjeseci
exer1234 kaže...
Angelo97 kaže...
Danas drobio ledja.

ne mora biti previse volumana, ako si uradio po 2 serije

deadlift zapravo ne pogadja ciljano niti jednu misicnu skupinu, nego pogadja sve po malo, a pravi jako puno zamora

bih prije radio RDL jer bar znas da ciljano pogadjas hamse i gluteus, i ne moras toliko tovariti

sto se tice ostatka treninga, vidim da su ti sve vjezbe iskljucivo latovi, nemas nikakva horizotalna veslanja? naravno da i ove vjezbe pogadjaju nesto sitno i gornja ledja, ali niti jedna nije ciljana

Po 3 serije, ali tako mi je izgledo trening jucer, inace ne izgleda tako tocno. Nekad radim deadlift nekad ne, a rumunjski ubacim na leg day.  Sto se veslanja tice bio je cable row i single arm row, ali znam da su vise lat varijante veslanja. 

Pull day mi inace izgleda ovako: zgibovi s opterecenjem, bent over row, close grip lat pulldown, one arm dumbell row, shrugs i rear delt flys i 1 vjezba za biceps. Ruke sam odjebao na poseban dan kad ih direktno radim subotom.

Split PPLPPA

Danas su noge na redu i radim punom volumena jer ih samo 1x tj pogadjam.

14 godina
neaktivan
Mr.Natural kaže...
exer1234 kaže...
Mr.Natural kaže...

2 krace sipke

60kg tegova

podesivi stalak 

I opet kad koristim sipku za sklekove mi biceps prije otkaze ili triceps ovisno kako stavim polozaj sipki

biceps u sklekovima? hmm mislim da si ti fulao ceo fudbal

10 godina
exer1234 kaže...

biceps u sklekovima? hmm mislim da si ti fulao ceo fudbal

kad ovako savim ruke pa onda rasirim jos dosta u stranu sipke, nakon jedno 20 ponavljanja se upali biceps 

14 godina
neaktivan

nesto krivo radis, btw ovo je top, ako ides skroz do dole, pauziras, i odes gore.. ako napravis 20 takvih, odlican si. to je za sve one koji pumpaju po 100 sklekova, da, ali nemas od toga bas neke koristi

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2024 18:22 (exer1234).
11 godina
exer1234 kaže...
BeLLicus kaže...
Petar hw kaže...

Šta radiš za ramena? 

Da se razumijemo, ramena odskacu, cak bih rekao da prednje rame domonira . ali mozda cak i previse u odnosu na druge skupine?

zznaci radis 3 vjezbe za prednje rame, 2 za srednje, i 1 za zadnje?

Sva 3 dijela ramena su mi dobra. Evo ti i srednje rame. Zadnje mozes vidjeti na back double bicepsu imas pun k slika mojih tu. Da tako nekako idu vjezbe jednom tjedno radim ramena sa time da je srednje rame drop set uvijek sto cini 90 ponavljanja kroz 1 seriju vjezbe.

7 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

Sva 3 dijela ramena su mi dobra. Evo ti i srednje rame. Zadnje mozes vidjeti na back double bicepsu imas pun k slika mojih tu. Da tako nekako idu vjezbe jednom tjedno radim ramena sa time da je srednje rame drop set uvijek sto cini 90 ponavljanja kroz 1 seriju vjezbe.

Skipping leg day again are we? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice