zato sto nije optimalno
znanost govori da je veci misicni rast ako mu das vecu frekvenciju treninga, sinteza proteina kod naturalaca traje do 3 dana. koja je svrha odmarati 10 dana? to sto je misic upaljen ne znaci nista, osim daa si mu dao "šok" od kojeg mu treba oporavak..
isto tako ces se upaliti i ako kopaš bašću, da li to znaci da ce ti ledja rasti?
tako da je dvosjekli mac, kazes da ima vise smisla kod naturalaca, a bas je kod njih sinteza proteina kraca, i ima puno vise smisla raditi cesce misicnu skupinu
naravno nitko ne kaze da neces napredovati i da radis jednom u 10 dana, hoces, ali ne optimalno
ja bih rekao da bas vecina preslabo trenira, sto nadomjestavaju volumenom..
rijetko kad vidim u gymu da netko ide do otkaza ili blizu otkaza, serije izgledaju kao da mogu uraditi jos barem 5 ponavljanja
tako sam i ja trenirao, dok nisam vidio da mogu izvuci jos 5 plus ponavljanja u serijama
Nisam rekao jednom u 10 dana, nego svakih 2-3 dana trening. Pod tim sam mislio dva full body treninga tjedno ili jedan full body + jedan upper ili nešto slično.
4 puta tjedno trenirati kao naturalac, sve serije do otkaza i to nakon 5+ godina treninga, mislim da je overtraining zagarantiran.
Doduše nisam siguran oko ovoga, još uvijek eksperimentiram na sebi sa malo većim odmorima između treninga. Ja volim raditi compound vježbe sa velikim kilažama pa meni osobno ne odgovara trenirati više od 3x tjedno. Svatko mora naći što je najbolje za njega.
to moze proci, ako ti je cilj odrzavati steceno, za odrzavanje ti je potrebno jako malo.. ali ako zelsi napredovati, moras i vise volumena