Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.146.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

Vi koji vidite da djeluje kako to vidite, di to na čemu osjetite?

pijem mg one dječje šumeće, pio i zma, nikakve razlike ni u ozljedama ni upalama ni razini energije ni išta.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
14 godina
Re: Rast mišića i visina

*

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 13:27 (McSimon).
15 godina
Rast mišića i visina

Osobno nisam prevelike razlike, možda manja upala to što kažeš ali konkretno ništa previše.

Dosta toga je placebo priznali mi ili ne, ali hej, ako plaćaš, ako pomaže, zašto ne, tj ako misliš da pomaže i jače rokaš, dapače

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Meni magnezij pomaze za koncentraciju i manje sam pospan od njega. Ostalo? Nista drugo nisam skuzio da mi pomaze,a upale uvijek iste. Bole me misici po 3/4 dana nakon treninga

13 godina
Rast mišića i visina

MARKOZD15 Oko 10-15 treninga su izdržale al za 50 kn je to po meni i super . 

Što se tiče magnezija ja uzimam u DM-u 300 tableta 42 kn dodje . I djeluje , najbolje primjetim po tome kad mi fali da mi kapci titraju i imam mini grčeve po licu i listovima . Cink sam ja uzimao zato sto sam vidio da kod aktivih ljudi se jako puno gubi iz organizma  al nisam vidio neku razliku . 

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ovaj ponedjeljak pocinjem s treniranjem tako da imam par pitanja izrazito o hrani.

Dali postoji neka odredena kolicina unosa proteina u tijelo za moje godine(16) jer sam nesto citao o tome na netu jer ako bi unosio vise nego sto mi je potrebno unistavao bi si bubrege,donekle sam nesto razumio taj clanak.

Planiram si napravit onako raspored jedenja za svaki dan tipa za ujutro prije skole dve snite kruha s quark sirom i kakao,za rucak npr. piletinu s mahunama,za uzinu si uzmem jedan dukat fit,za veceru nesto lagano tipa grcki jogurt i snita kruha.

Problem je kaj ne znam kaj bi jeo drugi dan onak za dorucak neki omlet od jaja,rucak przena pileca prsa i jos nesto...Nemam bas ideja

Ajd ak ima neko vec slozen slican plan nek mi ga posalje

14 godina
odjavljen
karlo125 kaže...

ovaj ponedjeljak pocinjem s treniranjem tako da imam par pitanja izrazito o hrani.

Dali postoji neka odredena kolicina unosa proteina u tijelo za moje godine(16) jer sam nesto citao o tome na netu jer ako bi unosio vise nego sto mi je potrebno unistavao bi si bubrege,donekle sam nesto razumio taj clanak.

Planiram si napravit onako raspored jedenja za svaki dan tipa za ujutro prije skole dve snite kruha s quark sirom i kakao,za rucak npr. piletinu s mahunama,za uzinu si uzmem jedan dukat fit,za veceru nesto lagano tipa grcki jogurt i snita kruha.

Problem je kaj ne znam kaj bi jeo drugi dan onak za dorucak neki omlet od jaja,rucak przena pileca prsa i jos nesto...Nemam bas ideja

Ajd ak ima neko vec slozen slican plan nek mi ga posalje

U tvojim godinama se nebi uopce zamarao kolicinom proteina i slicnim stvarima, samo treniraj i pazi na formu, dakle nema ego liftinga nego forma na prvom mjestu. Nemoj se pretrenirati, s obzirom da si pocetnik dosta to je 3x tjedno full body ili 3/4x tjedno split.

Sto se tice prehrane jedi sve sto ti padne pod ruku, meso, riza, tjestenina, mliko itd. Mlad si i ne trebas se zamarati takvim stvarima

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tražim po onedrive-u neke dokumente i naletim na ove dvije fotografije. Inače nisam neki fan fotografiranja tijela i čuvanja ili sheranja tih fotografija, ali me za ove uhvatila nostalgija pošto već ne treniram 7mj i 8 dana, a vjerojatno neću još nekih 7-8mj.

Uglavnom, ovo je nakon 1 godinu i 8mj treniranja. Kad vidim ove fotke, mislim da nakon skoro 4 godine teretane nisam puno bolje izgledao nego na ovim fotografijama. Možda malo više mišićne mase pošto sam u vrijeme ozlijede imao između 98 i 100kg, a na ovim fotkama 192cm/95kg (iako izgledam dosta mršavije). Sad tek vidim koliko tijelo sporije napreduje što si dulje u treningu. 

13 godina
lithiumion kaže...

Tražim po onedrive-u neke dokumente i naletim na ove dvije fotografije. Inače nisam neki fan fotografiranja tijela i čuvanja ili sheranja tih fotografija, ali me za ove uhvatila nostalgija pošto već ne treniram 7mj i 8 dana, a vjerojatno neću još nekih 7-8mj.

Uglavnom, ovo je nakon 1 godinu i 8mj treniranja. Kad vidim ove fotke, mislim da nakon skoro 4 godine teretane nisam puno bolje izgledao nego na ovim fotografijama. Možda malo više mišićne mase pošto sam u vrijeme ozlijede imao između 98 i 100kg, a na ovim fotkama 192cm/95kg (iako izgledam dosta mršavije). Sad tek vidim koliko tijelo sporije napreduje što si dulje u treningu. 

Tebi je pukao labrum ? 

13 godina
neaktivan

Nažalost. 

13 godina
lithiumion kaže...

Nažalost. 

Ja isto imam puknuće labruma od području od 2 do 5 sati , puknuće hrskavice , i izljev tekućine u stražnjem recesusu . To su nalazi iz 10 mj . Uglavnom mi je puklo rame na plivanje te sam normalno nastavio trenirat dok nisam otiso kod doktora uz male bolove , cak sam radio 120 kg bench s takvim ramenom(dok mi se stanje nije pogoršalo u vidu da nisam mogao ruku dignut vise od 90 stupnjeva ) . Poslije doktora sam prestao trenirati 2 mjeseca gornji dio te sam se sada ponovno vratio , radim poneki potisak(uski bench , sklekove ) al s manjim kilazama a pokretljivost ramena se potpuno vratila . Potpuno su bolovi nestali . Koji su kod tebe simptomi bili ? 

13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
lithiumion kaže...

Nažalost. 

Ja isto imam puknuće labruma od području od 2 do 5 sati , puknuće hrskavice , i izljev tekućine u stražnjem recesusu . To su nalazi iz 10 mj . Uglavnom mi je puklo rame na plivanje te sam normalno nastavio trenirat dok nisam otiso kod doktora uz male bolove , cak sam radio 120 kg bench s takvim ramenom(dok mi se stanje nije pogoršalo u vidu da nisam mogao ruku dignut vise od 90 stupnjeva ) . Poslije doktora sam prestao trenirati 2 mjeseca gornji dio te sam se sada ponovno vratio , radim poneki potisak(uski bench , sklekove ) al s manjim kilazama a pokretljivost ramena se potpuno vratila . Potpuno su bolovi nestali . Koji su kod tebe simptomi bili ? 

Meni je isto tako, u posterijalnom dijelu u duljini od 4cm. No bol u ramenu mi ne izaziva puknuće tj avulzija labruma od kosti nego ganlioni koji su se stvorili ispod tetiva supraspinatusa i infraspinatusa uslijed istjecanja sinovijalne tekućine iz hrskavice. I sad čim radim abdukciju veću od 45° me počne bolitic, doslovno auto ako vozim dulje od 1h u komadu počne me boliti rame i boli par dana, a čak boli i u toku mirovanja, pa prođe. (valjda tetive se previše naprežu prego gangliona pa se javlja bol)

Ček, jel ideš na operaciju ili? Ja sam naručen, zahvaljujući superbrzom zdravstvu tek 14.03.2018. 
Još kad sam bio kod ortopeda, lik mi kaže čeka se oko mjesec i pol na operaciju pa sam računao da ću doći sredinom 12mj.. a kad sam otišao u admnistrativu, par dana poslije pregleda ortopeda, se naručiti za operaciju ženska mi kaže prvi slobodan termin je za 5mj tj 14.03.2018. Upao u depresiju kad mi je to rekla, došlo mi da pitam prijatelja, koji je liječnik obiteljske medicine, da mi nabavi neke trikličke antidepresive, haha 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2017 0:06 (lithiumion).
13 godina
lithiumion kaže...
Rucipe kaže...
lithiumion kaže...

Nažalost. 

Meni je isto tako, u posterijalnom dijelu u duljini od 4cm. No bol u ramenu mi ne izaziva puknuće tj avulzija labruma od kosti nego ganlioni koji su se stvorili ispod tetiva supraspinatusa i infraspinatusa uslijed istjecanja sinovijalne tekućine iz hrskavice. I sad čim radim abdukciju veću od 45° me počne bolitic, doslovno auto ako vozim dulje od 1h u komadu počne me boliti rame i boli par dana, a čak boli i u toku mirovanja, pa prođe. (valjda tetive se previše naprežu prego gangliona pa se javlja bol)

Ček, jel ideš na operaciju ili? Ja sam naručen, zahvaljujući superbrzom zdravstvu tek 14.03.2018. 
Još kad sam bio kod ortopeda, lik mi kaže čeka se oko mjesec i pol na operaciju pa sam računao da ću doći sredinom 12mj.. a kad sam otišao u admnistrativu, par dana poslije pregleda ortopeda, se naručiti za operaciju ženska mi kaže prvi slobodan termin je za 5mj tj 14.03.2018. Upao u depresiju kad mi je to rekla, došlo mi da pitam prijatelja, koji je liječnik obiteljske medicine, da mi nabavi neke trikličke antidepresive, haha 

Ja sam sve preko veze odradio i trebalo 2 mjeseca za pretrage (rengen , ultrazvuk , magnet ) , nakon rengena i ultrazvuka sam isao kod ortopeda i onda me on poslo na magnet i sada 18.12 tj sutra idem kod ortopeda na kao neki pregled tj. da vidi te rezultate s magneta  al ako mi predlozi operaciju cu odbiti . Dosta sam radio vjezbice sa trakama i buciama 1 kg pa sada radim s 4 kg i lagano se stanje popravilo , tj vjerujem kroz par mjeseci ce doci u normalu sve kao prije .  Na tom prvom pregledu kod ortopeda dok sam imao samo rengen i ultrazvuk mi je lik rekao kao prema pokretljivosti ramena i snazi u njemu da je vjv samo tetiva bicepsa iskočila iz tog nekog svog ležištai vratila se nazad pa se zato bol javlja . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2017 1:21 (Rucipe).
17 godina
Rast mišića i visina

Rucipe  lithiumion 

Kako i gdje su vam otkrili te probleme u ramenu? Jer imam sličan problem, vježbao normalno, nisam skužio da nešto ne valja dok mi lijevo rame nije počelo gubit snagu, na benchu, dakle kod bilo kakvih potisaka i to sve dok mi i prazna šipka nije počela predstavljat problem. Također ne mogu podići ruku dalje od cca 90 stupnjeva... bio sam na ultrazvuku i rendgenu zasad, ali rekli su da je sve normalno. Da li se to vidi tek na magnetskoj?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 16:14 (Unimatrix 007).
12 godina
Rast mišića i visina

Planiram se vratit u teretanu, ali prije nego obavim pregled ramena nista. Dakle, uvijek sam pazio na pravilno izvodenje vjezbi i nikad nisam forsirao bas zato da ne navucem ozljedu. Odjednom su me ramena pocela ubijat, prvo sam mislio da su upale ali bilo je sve gore. Uzeo sam postenu pauzu od aktivnog treniranja i samo sam isao na kosarku. I neki dan se malo zagrijem i idem vidjet oce me boljet. Napravim 10 sklekova i vec pocinje bol. Prednja ramena su u pitanju. Zna netko sta bi moglo biti u pitanju? Da ne govorim ako sam doma odradio malo jaci trening da sljedecih tjedan dana nisam mogao ni 30 sklekova u komadu zbog boli...

13 godina
Unimatrix 007 kaže...

Rucipe  lithiumion 

Kako i gdje su vam otkrili te probleme u ramenu? Jer imam sličan problem, vježbao normalno, nisam skužio da nešto ne valja dok mi lijevo rame nije počelo gubit snagu, na benchu, dakle kod bilo kakvih potisaka i to sve dok mi i prazna šipka nije počela predstavljat problem. Također ne mogu podići ruku dalje od cca 90 stupnjeva... bio sam na ultrazvuku i rendgenu zasad, ali rekli su da je sve normalno. Da li se to vidi tek na magnetskoj?

Puklo mi je na plivanju pa sam osjetio odma , ne mora znaciti da ti je labrum , moze biti i da je rotator , meni su tek na magnetu vidili . 

11 godina

@karlo125

Pa, gledaš kolki ti je bazalni metabolizam. Tvoja kilaža pomnožena sa 24h. Te, onda po treningu zemeš da trošiš 200-300 kalorija, trening snage. E, nakon što to izraćunaš, uneseš kroz hranu, oko 200 više kalorija dnevno, da bi ti mišiči mogli rasti. Ako želiš smršavati, onda kroz hranu 200 manje. Imaš po Jubitu, tih savjeta koliko hoćeš. Pogledaj, te prilagodi svojim mogućnostima i potrebama.

----------------

Ovo kaj se komentrirali posljednje u vezi ozljeda. Da, čuvajte se istih...

Naime, prije treninga uvijek se dobro zagrijete sve skupine mišića. Bar deset minuta. Nemojte žuriti sa zagrijavanje . Baza svakog dobrog treninga je dobro zagrijavanje u svrhu preventive ozljeda. Isto kao i poslije treninga, kvalitetno istezanja. Isto tako bar 10 minuta najmanje.

E, da ljudi previše gledaju gorostase po teretani, pa prebrzo žele napredak, te forsiraju svoje tijelo preko svake mjere na način da gledaju ekipu kaj godinama vježba, te nekritički forsa mlade vježbače u gym. Sve sami neki treneri....

Inače, ako ortoped kirurg predloži operativni zahvat, učinit isti, da nebi za par godinas završili na umjetnom ramenu.

Nakon operacije, samo polako. Dobra rehabilatacija je preduvjet da se što više približite onakvim kakvi ste bili prije operacije.

BTW, dakako budite sretni sa ovakvim zdrastvom kakvom imamo, da ne bi morali operacije plaćati po par tisuća eura....

Sretno svima!

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

To je samo okvirno racunanje, zapravo nemoguce je bilo kakvom formulom izracunati tocno, uzmes 5 osoba iste kilaze i svega, svatko ce imati drukciji bazalni metabolizam...Ti njega mozes i spustiti i povecati ako znas kako... 

Ali istina, to je ok nacin da znas odakle krenuti, pratis, pa onda korigiras

Zaradite $20 - $50 dnevno uz $50 bonusa pri registraciji - http://bit.ly/2k4L5Z0
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prodajem 2 para Golds Gym rukavica , 10 eura komad, placeno 20 dolara (120 kn)

btw rukavice izazivaju rak

Zaradite $20 - $50 dnevno uz $50 bonusa pri registraciji - http://bit.ly/2k4L5Z0
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.12.2017 19:59 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Unimatrix 007 kaže...

Rucipe  lithiumion 

I  ja sam, kao i kolega Rucipe tek otkrio problem nakon magneta, a rengen i ultrazvuk sam obavio odmah isti dan u bolnici pri prvoj posjeti ortopedu.
Ozljedu sam zaradio na kosom benču.  

ps. 
To što kažeš da ne možeš uraditi abdukciju ruke veću od 90° i što ti je ruka tj rame postupno "slabilo" je karakteristično za impingement syndrom (sindrom sraza). Dolazi do povećanog trenja između rotatorne manžetne i burse uslijed smanjenja subacrominalnog prostora. (između humerusa i scapule). Također za impingement syndrome je karakteristična noćna bol ako spavaš na tom ramenu te povećanje boli ako pokušaš s tom rukom dodirnuti leđa. 

17 godina
lithiumion kaže...
Unimatrix 007 kaže...

Rucipe  lithiumion 

I  ja sam, kao i kolega Rucipe tek otkrio problem nakon magneta, a rengen i ultrazvuk sam obavio odmah isti dan u bolnici pri prvoj posjeti ortopedu.
Ozljedu sam zaradio na kosom benču.  

ps. 
To što kažeš da ne možeš uraditi abdukciju ruke veću od 90° i što ti je ruka tj rame postupno "slabilo" je karakteristično za impingement syndrom (sindrom sraza). Dolazi do povećanog trenja između rotatorne manžetne i burse uslijed smanjenja subacrominalnog prostora. (između humerusa i scapule). Također za impingement syndrome je karakteristična noćna bol ako spavaš na tom ramenu te povećanje boli ako pokušaš s tom rukom dodirnuti leđa. 

Noćna bol definitivno, znači magnet bi mogao pokazati na čemu sam, hvala momci. 

15 godina
McSimon kaže... 

*

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Trebao bi nesto kupiti zenskoj osobi koja ide u gym...

Mislim na neke suplemente...

Nije debela tako da ne mislim bas fatburnere

This time next year we'll be millionaires
15 godina
Boixus Nois PS kaže...

Trebao bi nesto kupiti zenskoj osobi koja ide u gym...

Mislim na neke suplemente...

Nije debela tako da ne mislim bas fatburnere

uzmi joj l-carnitine i reci joj da se ubije u kardiju i da to djeluje.

kad smršavi mislit će da zbilja djeluje, ez af

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Kupi joj Whey, jedino sto bi joj imalo nekakvu ulogu, s pretpostavkom da joj je prehrana na nivou

11 godina

@Boixus Nois PS

Ne trebaju joj suplemeniti. Sve što joj je potrebno može dobiti iz hrane. Ljudi ti jako briju na te suplemente kao da su čarobni štapić, al' dugoročno postaješ ovisan o tome, te kemija odradi svoje, a ti da bi sebi kratkoročno skratio put do rezultata uzimaš to. A, možeš sve lijepo prirodnim putem...

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
15 godina
Rast mišića i visina

već sam mislio da neće ništa komentirati..

ugl kako se nosite s trningom ovih dana, ja danas puknuo noge, užasno sam trom i spor, ta hrana i to sve me usporilo užasno, ali dobro treba držat formu

14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

ugl kako se nosite s trningom ovih dana, ja danas puknuo noge, užasno sam trom i spor, ta hrana i to sve me usporilo užasno, ali dobro treba držat formu

Kako sam bio van drzave na praznicima, jedva sam se cekao vratiti u ZD da odradim trening. Dobro sam se osjecao, dosao odraditi prsa biceps, stavim nadobudno 110kg na bench za 5x5 i odradim prvu seriju bez beda, drugu jedva, a kasnije sam morao zavrsiti cak i sa 100kg jer sam ocito sjebo zivcani sustav na brzinu. Ali onda sam uspio napraviti kosi bench sa bucicama sa 6 ponavljanja, 3 serije (40kg bucice). Nadobudno sam usao u trening misleci bit ce lako, ali ocito je imalo na mene ovih par dana efekta (jeo sve i svasta, malo spavao, izlazio i pio ko deva). Ali dobro, nije me briga proveo sam se. Siguran sam da kroz par dana opet ulazim u ritam. Praznici su tu da se malo opustite nakon toliko vremena, tako da polako decki

14 godina

*

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.12.2017 17:05 (McSimon).
13 godina
fila2208 kaže...

Ja sam primjetio da mi od gluposti znoj poceo jako smrdit , dok kad pazim na prehranu nema mirisa . 

Jel imao netko slucaj da je mrtvima dobio podljeve na jagodicama prstiju ? Nikad prije nisam imao a svi prsti lijeve sake plavi i i bole me . 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice