Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.163.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Silwncer kaže...

Probavao sam mnogo puta i nije išlo. Momci rade na smitu i listove,cucnjeve pa čak i prsa i ramena .

ako nemas slobodan cucanj, smith moze posluziti, iako tu spravu izbjegavam maximalno

10 godina
neaktivan
intexuz kaže...

Foobar koliki ti je total otprilike?

Prije 2 mjeseca DL: 140

squat: 120

benc-80

ovo je otprilike, mislim da je benc mozda mogao i nesto vise al nisam radio max..

Trenutno vjerojatno po 10-20 kg manje svaki od liftova..

Jbg benc znam, al ramena me koce.. Stalno neki problemi

14 godina
neaktivan
foobar333 kaže...
intexuz kaže...

benc-80

ovo je otprilike, mislim da je benc mozda mogao i nesto vise al nisam radio max..

I know that feel bruh,ramena su mi se prije konstantno snapala,ali otkako sam prestao radit kosi s bucicama i bilo kakve flyeve mi je sve na mjestu,a otkako sam te vjezbe izbacio sam se povecao i ojacao jer sam radio bench vise i dosta ojacao pa se cak isplatilo,mada sad imam problema sa laktom,prije godinu dana sam morao pauzirat skoro 2 mjeseca radi tog sranja i sad me opet pocelo 

l<l<l<l<l<l
16 godina
Silwncer kaže...

Ok :) Kosi bench press 7 kg ili ti 24 kg sve a na ravnom 7.5 pa i 10 uz pomoć trenera :)

T-bar 40-45 kg.

jel se šališ ? 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
10 godina
neaktivan
intexuz kaže...
foobar333 kaže...
intexuz kaže...

benc-80

I know that feel bruh,ramena su mi se prije konstantno snapala,ali otkako sam prestao radit kosi s bucicama i bilo kakve flyeve mi je sve na mjestu,a otkako sam te vjezbe izbacio sam se povecao i ojacao jer sam radio bench vise i dosta ojacao pa se cak isplatilo,mada sad imam problema sa laktom,prije godinu dana sam morao pauzirat skoro 2 mjeseca radi tog sranja i sad me opet pocelo 

Ma da, al ja moram radit kose benceve jer imam nesto malo ginekomastije od djetinjstva pa napucavam gornja prsa sto vise da se ginekomastija sto manje vidi.. Krenuo sam sad radit facepullove i jos par sitnijih vjezbi dobrih za ramena svakih 2-3 dana tako da se nadam da ce se popravit..

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

loky4i4 Ne,i kao što rekoh uz pomoć trenera radim sa 10 kg a sam radim 7.5 .

17 godina
foobar333 kaže...

Aj molim te reci što tu nije zdravo? Dekstroza mozda koja je običan šećer, kreatin, proteini? Pls zanima me.

Nista, ako ti mislis da je zdravo pij. Sigurno te ja necu razuvjerit. 

Moje misljenje je da nista od tih suplementata nije zdravo, pocevski od wheya, kreatina bcaa itd. Eventualno riblje ulje i kvalitetan multivitamin+magnezij.

Pio sam ih sam jedno vrijeme, od wheya kreatina itd, i krvna slika mi nije bila bajna. Uostalom suplementi su relativno novi a to je multi milijunska industrija,  tako da nema sanse da ces nac neku tocnu studiju koja dokazuje povezanost izmedu bolesti i suplemenata. Isto kao i sa cigaretama u pocetku, nije se naravno znalo da su stetne, nego upravo suprotno. Sve se zataskavalo jer se velika para obrce.

Naravno da ti neces promjenit misljenje sad zbog par debila na forumu, ok, ja samo govorim sto ja mislim. Ne znaci da je moje misljenje ispravnije od tvog

Evo ovak, možda ti misliš da si iskusan, ali ajde da ja malo opet doprinesem svojim skromnim stažom. 
Igrom slučaja, sačuvao sam kutiju svog prvog kreatina, a Whey sam uzimao i ranije. Evo fotke kutije u privitku. 
Rok upotrebe joj je isticao 2001. Dakle eto ja se barem 14 godina "trujem", a suprotno od tebe, krvna
slika mi je savršena. Detaljne pretrage radim svake godine privatno u poliklinici Sunce, jer mi je osobni doktor
rekao da je to najopremljeniji lab, a osiguranje mogu birati, pa sam odabrao tamo sistematski. Jedinu anomaliju što imam je "atletsko srce".
Dakle tebi su suplementi relativno novi? 
Wikipedija:
Whey - Throughout history, whey was a popular drink in inns and coffee houses. When Joseph Priestley was at college at Daventry Academy 1752–1755, he records that, during the morning of Wednesday 22 May 1754, he “went with a large company to drink whey.” Evo ti i izvještaj evropske komisije za prehrambenu sigurnost.
Kreatin -  In 2004 the European Food Safety Authority (EFSA) published a record which stated that oral long-term intake of 5g pure creatine per day is risk-free.
Extensive research has shown that oral creatine supplementation at a rate of five to 20 grams per day appears to be very safe and largely devoid of adverse side-effects,[22] while at the same time effectively improving the physiological response to resistance exercise, increasing the maximal force production of muscles in both men and women.[23][24]

I tako dalje... malo mi je rano za daljnje mudrijanje, no uglavnom jugetdi pojnt.
Drago mi je da sam našao priliku za pohvaliti se kutijom tada popularne Creatin Ribose od Weidera:)

creatin ribose creatin ribose
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
foobar333 kaže...
intexuz kaže...

benc-80

Ja isto lagano probijam granice :)

DL: 150

SQ: 80 (100) imam problema s koljenom trenutno

BP: 34 (bućice)

@intexuz si siguran ti da dobro zbrajaš te kilaže? malo mi je čudno da moš benc samo 7.5 kg

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa, 

mene zanima ako mi možete preporučit par dobrih/efikasnih vježbi za lat i ramena, a da nisu na Gladiatoru.

EUNE: RayzCRO
14 godina
neaktivan
crack kaže...
foobar333 kaže...
intexuz kaže...

benc-80

Ja isto lagano probijam granice :)

DL: 150

SQ: 80 (100) imam problema s koljenom trenutno

BP: 34 (bućice)

@intexuz si siguran ti da dobro zbrajaš te kilaže? malo mi je čudno da moš benc samo 7.5 kg

? nisam ja napisao da radim sa 7,5 kg ,najbolje jos da se bavim powerliftingom i bencham z sipku

A i vjerovatno je mislio 7,5 sa strane,znaci ako je oly sipka 35kg sve skupa

l<l<l<l<l<l
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 11:18 (intexuz).
14 godina
neaktivan

Ma da, al ja moram radit kose benceve jer imam nesto malo ginekomastije od djetinjstva pa napucavam gornja prsa sto vise da se ginekomastija sto manje vidi.. Krenuo sam sad radit facepullove i jos par sitnijih vjezbi dobrih za ramena svakih 2-3 dana tako da se nadam da ce se popravit..

Synthol u upper chest i problem sredjen haha,tesko je napucat upper chest,treba i bit poprilicno shreddan da se vidi bez flexanja

A za ramena trebas jednostavno skuzit koja ti vjezba smeta i izbacit,mada ja radim rotatore svaki put prije i nakon uppera(sto mi je prakticki svaki trening skoro,radim manje vise fullbody 6x tjedno,low volume high frequency),masiram ramena sa teniskom lopticom,i treba dosta varijacija radit za ramena da budu zdrava,bench,ohp...ali ne volim bucice jer je range of motion veci i meni tetive prsnu odmah,i chest flys mi je uzas,mozda 2-3 puta mjesecno ubacim peck deck,i naravno treba radit pull koliko i push da se to izbalansira

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

@crack ja sam rekao da dizem 7.5 . 5+2.5 na obje strane i šipka za benc je 10,20 je za smit.Imaju li kakve vjezbe za zapešće / podlaktic u (slike na prošloj strani). Bez ismijavanja molim jer nije lako nositi u sebi traume iz srednje.

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

@crack ja sam rekao da dizem 7.5 . 5+2.5 na obje strane i šipka za benc je 10,20 je za smit.Imaju li kakve vjezbe za zapešće / podlaktic u (slike na prošloj strani). Bez ismijavanja molim jer nije lako nositi u sebi traume iz srednje.

Meni su najvise narasle kad sam poceo dizat heavy shit,deadlift najvise,hammer curls...

l<l<l<l<l<l
15 godina
Silwncer kaže...

Ma ne ciljam ja na nikakvo ismijavanje...daleko od toga, svi smo mi krenuli s nekim malim težinama u početku. Nego nije mi jasno to tvoje računanje kila koje stavljaš na šipku.

15 godina
intexuz kaže...
Silwncer kaže...

Meni su najvise narasle kad sam poceo dizat heavy shit,deadlift najvise,hammer curls...

Sorry , mislio sam na ovog silwncer-a.

Sry double post.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Nije bed ;)

Objasniću još jednom : Šipka je 10 kg i na svaku stranu stavim tegove od 5 i 2.5 kg ili 10 kg kada radim trening s trenerom. 10+15=25.

17 godina

Sipke za benc su obicno 20 kg ali ne znam gdi i s kojim sipkama treniras.
To kaj dizes je ok i s vremenom kak budes rastao tak bude i kilaza koju dizes sve veca i veca. Ako redovno treniras onda za pola godine mozes bez beda dizat svoju masu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 13:41 (NEW_MAN).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Redovan sam na treningu (2-1) i radim sa max kilažom. Danas ću vam reći koje vjezbe za noge sam radio juče :

Nožna ekstenzija 30,leg curl 20,ponekad 25,legpress (listovi 80-120,ležeći 150),iskorak sa 5kg bučicama,čučnjevi 15 na smitu. Za ramena vjezba za zadnje rame 2.5 bučica,na spravi za ramena (dizanje do usiju i nazad ne znam ime sprave) i dizanje ruku u vis (sa 2.5 ).

Kad se sjetim prvog dana nisam mogao uopće šipku dignuti.....

14 godina
neaktivan
Rayz00 kaže...

Pozdrav ekipa, 

mene zanima ako mi možete preporučit par dobrih/efikasnih vježbi za lat i ramena, a da nisu na Gladiatoru.

ohp, letenje za sranje rame, imas par vartijacija, i letenje za zadnje rame + facepulls

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dobro je..pocetnik si, na pocetku kilaze uopce nisu bitne ni najmanje...

bitna je pravila forma, da naucis svaki pokret

bitno da je radis compoud vjezbe.. cucanj (pravi, ako imas stalak), deadlift, bench... radi ih cesto, barem 2x tjedno....

imaj smislenm trening, a ne neki split gdje ces raditi samo 1 tjedno svaku misicnu skupinu, to je za tebe besmisleno....

radi kazem ti barem 2x tjedno svaku skupinu, i brze ces jacati, nauciti forme, i sve

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Kod mene je ovako :

Prsa i Bicepsi

Leđa i Tricepsi

Noge i Ramena

Stomak ne radim jer ga nemam ali mislim za 3 mj.

14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Kod mene je ovako :

Prsa i Bicepsi

Leđa i Tricepsi

Noge i Ramena

Stomak ne radim jer ga nemam ali mislim za 3 mj.

Trbuh moras obavezno radit,bez trbuha ce te kilaza slomit ko grancicu

I pocni radit neki 3x tjedno fullbody,pogledaj od juggernauta 5x5 novice program,meni je on najbolji ovako za pocetnika,i progressat ces puno vise nego na ovom sta sad radis,samo nauci pravilno radit,prati powerliftere,njima je forma na mjestu,po meni najbolje objasni Izzy,na youtube se zove powerlifting to win,dugi su mi videi ali detaljno objasni i isplati se pogledat svaki video,on isto ima neki begginer program i prijatelj mi je poceo to radit,ima 65 kila i 15 godina,i nakon 3 mjeseca je isao na natjecanje i dignuo 110 sq,75bp i 130 deadlift,sad moze oko 140 sq,85bp i 160 DL a ima oko 70 bw,sve je u programu i treba jest,nije sve u tome sto ti sad pijes megamass

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Negdje sam čuo da ću izgubiti masu ako budem radio stomak :( Pitaću trenera o tome.

10 godina
neaktivan
overhaul kaže...
foobar333 kaže...

Aj molim te reci što tu nije zdravo? Dekstroza mozda koja je običan šećer, kreatin, proteini? Pls zanima me.

Nista, ako ti mislis da je zdravo pij. Sigurno te ja necu razuvjerit. 

Moje misljenje je da nista od tih suplementata nije zdravo, pocevski od wheya, kreatina bcaa itd. Eventualno riblje ulje i kvalitetan multivitamin+magnezij.

Pio sam ih sam jedno vrijeme, od wheya kreatina itd, i krvna slika mi nije bila bajna. Uostalom suplementi su relativno novi a to je multi milijunska industrija,  tako da nema sanse da ces nac neku tocnu studiju koja dokazuje povezanost izmedu bolesti i suplemenata. Isto kao i sa cigaretama u pocetku, nije se naravno znalo da su stetne, nego upravo suprotno. Sve se zataskavalo jer se velika para obrce.

Naravno da ti neces promjenit misljenje sad zbog par debila na forumu, ok, ja samo govorim sto ja mislim. Ne znaci da je moje misljenje ispravnije od tvog

Evo ovak, možda ti misliš da si iskusan, ali ajde da ja malo opet doprinesem svojim skromnim stažom. 
Igrom slučaja, sačuvao sam kutiju svog prvog kreatina, a Whey sam uzimao i ranije. Evo fotke kutije u privitku. 
Rok upotrebe joj je isticao 2001. Dakle eto ja se barem 14 godina "trujem", a suprotno od tebe, krvna
slika mi je savršena. Detaljne pretrage radim svake godine privatno u poliklinici Sunce, jer mi je osobni doktor
rekao da je to najopremljeniji lab, a osiguranje mogu birati, pa sam odabrao tamo sistematski. Jedinu anomaliju što imam je "atletsko srce".
Dakle tebi su suplementi relativno novi? 
Wikipedija:
Whey - Throughout history, whey was a popular drink in inns and coffee houses. When Joseph Priestley was at college at Daventry Academy 1752–1755, he records that, during the morning of Wednesday 22 May 1754, he “went with a large company to drink whey.” Evo ti i izvještaj evropske komisije za prehrambenu sigurnost.
Kreatin -  In 2004 the European Food Safety Authority (EFSA) published a record which stated that oral long-term intake of 5g pure creatine per day is risk-free.
Extensive research has shown that oral creatine supplementation at a rate of five to 20 grams per day appears to be very safe and largely devoid of adverse side-effects,[22] while at the same time effectively improving the physiological response to resistance exercise, increasing the maximal force production of muscles in both men and women.[23][24]

I tako dalje... malo mi je rano za daljnje mudrijanje, no uglavnom jugetdi pojnt.
Drago mi je da sam našao priliku za pohvaliti se kutijom tada popularne Creatin Ribose od Weidera:)

Ne mislim da sam iskusan, procitaj jos jednom moj post. vise puta sam naglasio da je to samo moje misljenje.Poznajem i neke doktore koji su imali diplomske radove na ovu temu, i sam moj doktor opce medicine mi takoder savjetuje protiv koristenja toga.. Sve to je oblikovalo moj trenutni stav.

Sto se tice kreatina, dok sam ga pio bio sam nenormalno zedan. Dakle pio sam 3 litre vode al bi se redovito dizao u 5 ujutro od zeđi i morao popit jos pola litre, onda bi se opet budio za sat vremena na wc, itd.. Takva sranja mi nisu potrebna u zivotu, a sigurno ne u zamjenu za 5 kg na bencu.. Ako i toliko.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Negdje sam čuo da ću izgubiti masu ako budem radio stomak :( Pitaću trenera o tome.

Svasta

''Masa'' se gubi kalorijskim deficitom,sumnjam da znas sta je to pa malo istrazi

Trbuh ti je esencijalan za dizanje utega,ti nemozes puno kila dizat ako nemas jak core,tj. mozda ces moci ali ces se ozljedit vrlo brzo

Inace,bar po mom iskustvu,treneri po teretanama neznaju apsolutno nista,da ih pitas sta da radis oni ce ti dat nesto sta ce njima bit najmanje posla za objasnjavat,tj. ovo sta ti radis,obican split po spravama.

Bas neki dan slusam u gymu,nekih par klinaca doslo u teretanu i ovaj trener im objasnjava sta radi sprava za shoulder press,i govori im tu se radi gornje rame,a tip trenira vise nego sto ja imam godina,bas komedija

l<l<l<l<l<l
16 godina
Rast mišića i visina

ne kuzim zasto thumbs down jer mi je cudno da netko dize 10kg u benchu ili (10+10šipka) nebitno sa 23 godine ,aj da imaš zdravstvenih problema ali nisi to napisao ,tako da predpostavljam da nemaš, no dobro samo nastavi vježbati 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
13 godina
Rast mišića i visina

Trbušne mišiće treba raditi . Kada krenes raditi mrtva sa večim kilžama shvatit ćeš koliko je bitan . 

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Imao sam problema sa disanjem i bio sam totalni slabić. Nemam nikakvih zdravstvenih problema i veću kilažu radim uz pomoć trenera. Hvala za trbušnjake :) Hoće li struk rasti i stomak biti čvrst ?

10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Imao sam problema sa disanjem i bio sam totalni slabić. Nemam nikakvih zdravstvenih problema i veću kilažu radim uz pomoć trenera. Hvala za trbušnjake :) Hoće li struk rasti i stomak biti čvrst ?

Ajme stvarno se zamaras glupostima previse. Nemoj radit samo trbusnjake jer ima puno drugih varijacija koje bolje pogadaju trbusne i opcenito su bolje za cvrsci core.. Meni najdraza je npr leg raise.. Legnes i dizes noge gore, i u najvisoj tocki cvrsto stisnes trbusne. Ima jos puno varijacija, samo malo proguglaj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice