Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.146.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
ChildrenOfDisappearances kaže...
DuMe kaže...

Ako se ne varam,myP whey nema izolata u sebi

Za rekreativca izolat i koncentrat nemaju apsolutno NIKAKVE razlike, osim ako su intolerantni na laktozu onda bi možda i trebali uzet izolat, ali izolat trebaju gledat oni profesionalci koji striktno gledaju unos svih mogućih makronutrijenata itd. Za rekreativca izolat je ništa osim bacanje 200kn više.

Just my two cents brahs.

A čuj,papaj kvalitetno ako ćeš bit kvalitetan..u svakom primjeru ne samo u suplementima

11 godina
neaktivan
DuMe kaže...

A čuj,papaj kvalitetno ako ćeš bit kvalitetan..u svakom primjeru ne samo u suplementima

Ma baljezgaš gluposti, ali ajd, očito se ne isplati gubit vrijeme jer ćeš ti i dalje po svom. Ti kupuj izolat ako imaš para, ja od ovog svog rastem jednako dobro :D

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

zabolila me glava od ove prepirke...

molim vas prestanite,i recite kakvi su vam planovi za zimu,jel svi idete na masu,mozete i okacit neku sliku da se vidi trenutno stanje..

13 godina
Nitro233 kaže...

molim vas prestanite,i recite kakvi su vam planovi za zimu,jel svi idete na masu,mozete i okacit neku sliku da se vidi trenutno stanje..

Ja trenutno radim neku masu do 1. - 2. mjeseca pa onda rezanje . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 20:33 (Rucipe).
14 godina
Rast mišića i visina

Evo jedna anketa, zanima me nešto, iako ne možete točno odgovoriti jer ovisi o vrsti treninga, ali svejedno,

Otprilike, koliko vam traje trening u teretani?

7 manje od 1 h
8 1 - 1.5 h
13 1.5 - 2 h
1 2 - 2.5 h
1 preko 2.5 h
11 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

Masa do trećeg i rezanje do početka ljeta. Budem stavio sliku na kraju mase ili defke, sad nemam nikaj posebno za slikat.

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ma baljezgaš gluposti, ali ajd, očito se ne isplati gubit vrijeme jer ćeš ti i dalje po svom. Ti kupuj izolat ako imaš para, ja od ovog svog rastem jednako dobro :D

Može koja fotka da vidim malo :)

14 godina
neaktivan
Keops kaže...

Evo jedna anketa, zanima me nešto, iako ne možete točno odgovoriti jer ovisi o vrsti treninga, ali svejedno,

Ispod sat i pol nikad.. Ne stignem sve obaviti u toliko malo vremena..Likovi koji treniraju jednu skupinu dnevno, mogu,,ali ja ne

11 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Kaj si feget pa stalno tražiš slike? Rekao sam da ne izgledam ništa posebno, trenkam tek 4mj (2mj kući+2mj gym), ali zadnjih 6 mjeseci svaki dan čitam ko blesav o bb/nutrition kako na stranicama tako i razne knjige, tako da sam jako informiran i pun znanja.

inb4 daj koju fotku

Što se tiče trajanja treninga, ovisi o mišićnoj skupini. Ali najčešće je to sat i 15 do sat i po. Nekada i dulje ali ne baš tako često.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 23:00 (ChildrenOfDisappearances).
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Kaj si feget pa stalno tražiš slike? Rekao sam da ne izgledam ništa posebno, trenkam tek 4mj (2mj kući+2mj gym), ali zadnjih 6 mjeseci svaki dan čitam ko blesav o bb/nutrition kako na stranicama tako i razne knjige, tako da sam jako informiran i pun znanja.

inb4 daj koju fotku

Što se tiče trajanja treninga, ovisi o mišićnoj skupini. Ali najčešće je to sat i 15 do sat i po. Nekada i dulje ali ne baš tako često.

Aha,znači izgledaš ko stalak za infuziju,čitaš jako dugo o bb-u,čak 6 mjeseci i pun si znanja kažeš?  Lijepo

15 godina
Keops kaže...

vidim dosta vam je oznacilo da je trening 1.5 do 2 h ..cemu to toliko? moj trening je max 1h (pogledajte slike kakav sam) nikad mi nije trening trajao 2 sata..naravno ovdje ne racunam kardio,samo trening.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
12 godina
neaktivan
tpg kaže...
Keops kaže...

vidim dosta vam je oznacilo da je trening 1.5 do 2 h ..cemu to toliko? moj trening je max 1h (pogledajte slike kakav sam) nikad mi nije trening trajao 2 sata..naravno ovdje ne racunam kardio,samo trening.

Pa gledaj ovako, npr. ja prvo provedem 10 minuta za zagrijavanje cijeloga tijela i aktivaciju mišića poput gluteusa, gornjih leđa, rotatorne manšete i olabavljanje kukova da bih mogao čučnuti, benčati i vući s poda s manjim rizikom ozljede i pravilnom aktivacijom mišića.

Nakon toga prvo čučim, provedem 5-7 minuta od prvoga seta za zagrijavanje do prvoga radnoga seta čučnja koji obično potraje 30-50 sekundi, odmorim 3 minute kako radim teške petorke (3x5). Idemo na benč, isto vrijeme dokle ne dođem do radnoga seta, odmorim 2 minute među serijama kako nije toliko zahtjevna (isto 3x5).

Treća vježba, Mrtvo dizanje, šema je 1x5, znači zagrijavam se do heavy top seta, što je sasvim dovoljno za mrtvo, ako probam vući na serije mrtvo budem preumoran za ostatak treninga. Odmaram minutu između ramp up serija kojih bude obično 5, uzmem 2 minute odmora prije top seta da budem 100 % spreman.

Kako sam odradio glavne liftove radim pomoćne vježbe, prvo zgibove s težinom na koje mi ode 10 minuta kako odradim jedan set od 10 ponavljanja pa 10x3 s 20-30 sekundi odmora, poslije toga 3x8 vojni potisak s 2 minute odmora. Poslije složenih vježbi odradim biceps triceps superset 3x12 da uštedim vrijeme, superset lateralnih dizanja i stojećega dizanja za listove 3-5x15 i još jedan super set facepullsa i vježbe za trbušne isto 3-5x15.

Ovo je sve s optimističnim uvjetima u teretani što znači da kavez ili benč nije zauzet s što mi produlji boravak u teretani.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 1:24 (Kramerdida).
17 godina
DuMe kaže...
DuMe kaže...

Kaj si feget pa stalno tražiš slike? Rekao sam da ne izgledam ništa posebno,
ali zadnjih 6 mjeseci svaki dan čitam ko blesav o bb/nutrition
kako na stranicama tako i razne knjige, tako da sam jako informiran i pun znanja.

Aha,znači izgledaš ko stalak za infuziju,čitaš jako dugo o bb-u,čak 6 mjeseci i pun si znanja kažeš?  Lijepo

Nije ti nužno povezano kako tko izgleda i koliko je star sa time što govori.
Pogledaj si dolje na slici trenericu Roeya Winklaara, finaliste Mr Olympia.
Sigurno nije u formi kao ti, a njoj bih nekako više vjerovao.
Imaš s druge strane nabildanih Bro' koji neznaju dvije rečenice spojiti,

(klasik interneta je

ili suplementacija kali Musclea -

iako lokalaca sličnih mudrosti je pun teretana.net, bildingbody i sl.)
Ti imaš rezultate jer dobro vježbaš i jer jednostavno O.N. "gold standard" na kraju isto whey.
Vjeruj, tu bi bio gdje jesi, i da si zamijenio Optimum sa Myprotein.
Ja jesam, i ništa se grozno nije dogodilo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 3:06 (overhaul).
11 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ako je 186cm/89kg tebi stalak za infuziju onda si nabavi nekaj za glavu. Dečko onako nađi si život i mani me se, tu smo svi da si međusobno pomognemo i kažemo neka svoja iskustva, a ne da pametujemo i izigravamo neke švarcenegere i kojekakve piz*arije.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Nemas ti jos nikakvog iskustva u ovome.Danas mozes procitat svakakve gluposti i neznas vise kome da vjerujes jer svako pise drukcije. Nemozes ti meni djelit nikakvi savjeti u vezi nicega ovdje jer vjerojatno jos neznas drzat uteg u rukama a da ne govorim o pravilnom izvodjenju. Peace :)
11 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Nemas ti jos nikakvog iskustva u ovome.Danas mozes procitat svakakve gluposti i neznas vise kome da vjerujes jer svako pise drukcije. Nemozes ti meni djelit nikakvi savjeti u vezi nicega ovdje jer vjerojatno jos neznas drzat uteg u rukama a da ne govorim o pravilnom izvodjenju. Peace :)

Nađi si život, kom ti ideš govorit da ne zna držat uteg u rukama? Ti si teži slučaj djeteta s potrebama. Idi tati svom tako govori, klipane neodgojeni.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

vodite ljubav,a ne rat.

17 godina
Bolje bi vam bilo da se negdi najdete i napravite par zajednickih treninga. Ok je raspravljat i davat korisne savjete ali nema potrebe za prepucavanjem zato jer vam se misljenja razilaze.
15 godina
DuMe kaže...

sorry al ti si nepismen...

od sutra mi počinje fax,što znači sve manje i manje vremena :(
Ali gym se nikad ne preskače :3

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
11 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

vodite ljubav,a ne rat.

Ja sam prijateljski raspoložen sa svima, ali korisnik Dume je nekulturna vrsta čovjeka. Ali neka ga, bitno da je on Švarci.

Kako stojite sa treninzima? Ja još uvijek prehlađen, najvjerojatnije preskačem još bar 2-3 dana, što znači da će bit oko tjedan dana bez treniranja, a već mi strašno nedostaje trening.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Treninzi redoviti.. 5-6 puta tjedno.. 2600 kcal. snaga raste. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Pa reko si da vjezbas 4 mjeseca.Ti jos malo tog znas o ovome. Zasto pricas da nek si nadjem zivot??ne kuzim te sta oces time reci?,radim,treniram,izlazim.. I sori ako sam te uvrijedio :)
14 godina

Iskreno, nemožeš ti jedanko rasti od izolata i koncentrata, pogotovo ako ga piješ nakon treninga.

Izolat daleko brže ulazi u krv i puno se brže i lakše razgrađuje pa je i sam proces izgradnje brži.

Ja imam ovakvu praksu, poslije treninga izolat a koncentrat pred spavanje.

Koristio sam koncentrat nakon treninga i razlika je bila vidljiva, napredovao sam puno bolje sa izolatom, treninzi 6x tjedno.

Tako da Dume govori pametno.

iclock2much
12 godina

Koliko ja znam izolat ima veci stupanj filtracije u pogonu nasprema koncentrata stoga ima i nesto veci postotak proteina po gramu a prije spavanja se uzima sporo razgradivi protein a ne whey. 

Ovo za brzu iskoristivost izolata mi se cini da je prenapuhano.

11 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Iskreno, nemožeš ti jedanko rasti od izolata i koncentrata, pogotovo ako ga piješ nakon treninga.

Izolat daleko brže ulazi u krv i puno se brže i lakše razgrađuje pa je i sam proces izgradnje brži.

Koristio sam koncentrat nakon treninga i razlika je bila vidljiva, napredovao sam puno bolje sa izolatom, treninzi 6x tjedno.

Ne rasteš ti uopće od wheya bio on koncentrat, izolat ili hidrolizat, pa nije ti to anabolik nekakav. To je samo brzi protein koji spriječi katabolizam nakon treninga i koji služi kao nadopuna proteina koje ne uspiješ unijeti hranom.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

vama da na wheyu pise da je ultrananomicrohidroizolat koji se razgradjuje u pola minute vi bi u to povjerovali.ljudi pisete hrpu gluposti.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
11 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

vama da na wheyu pise da je ultrananomicrohidroizolat koji se razgradjuje u pola minute vi bi u to povjerovali.ljudi pisete hrpu gluposti.

Napokon, voice of peace and understanding.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

dobro pa je brzina apsorbacije od zivotne vaznosti, pogotovo za tebe rekreativca. Ako uneses koncentrat umjesto izolata, odmah 5 kg misica manje,a pogotovo ne daj boze da ne uneses whey, odmah 10 kg manje, katabolizam zesci.. nije se za igrati time.. ako fulas pw anabolic window koji traje 10 minuta od kraja treninga, dzabe si trenirao.. bolje da si kuci lezao. jel... jbg. jako je bitno. .. ici leci u 22 i ustati u 6 .. obroci svaka 3 sata da ubrzas metabolizam, i da se misici stalno hrane, da ne bi doslo do katabolizma slucajno... whey samo poslije treninga, i to obavezno s dextrozom, ili ti dzabe whey... kazein obavezno prije spavanja, da ne bi doslo do zesceg katabolizma tokom noci. da se ne probudis ujutro s 10 kg misica manje... nije se za igrati s time...

Dajte momci, ne zamarajte se s tim nebitnim glupostima.. Vi ste jbeni rekreativci. halo. dal se spremate za mr olympiu pa je svaka sitnica bitna..? ... ne otezavajte si zivot... treniraj, jedi prema svom cilju i to je to.. gledaj da uneses dovoljno proteina,uh i masti... dal ce biti iz wheya, mesa, sira, jaja, dal ce whey biti poslije treninga, ili prije spavanja. zar je bitno? te sitnice su toliko bezznacajne, da na sebi necete uociti nikakvu razliku.... a pogotovo jedan izolat vs koncenrat. pa to su takve gluposti.... ajmo dat 300 kn vise za izolat, ipak tih 0.000000001 % puno znaci.. ipak se spremas za mr olympiu.. ;)

ajd uradi test... izbaci whey, i jedi krutu hranu poslije treninga i prije spavfanja... znaci unesi isto kalorija kao sad, samo taj protein zamjeni s krutom hranom ) meso, sir, itd.... i pogledaj dal ces vidjeti ikakvu razliku u formi. neces ... znaci whey nije neophodan..ali moze pomoci u smislu da je lakse popiti shake nego skuhati i pojesti nesto.. iako je bolje pojesti nesto vs prah

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 18:01 (exer1234).
11 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Dajte momci, ne zamarajte se s tim nebitnim glupostima.. Vi ste jbeni rekreativci. 

Sve si rekao. /discussion

14 godina

Ne rasteš ti uopće od wheya bio on koncentrat, izolat ili hidrolizat, pa nije ti to anabolik nekakav. To je samo brzi protein koji spriječi katabolizam nakon treninga i koji služi kao nadopuna proteina koje ne uspiješ unijeti hranom.

Ne raste se od bjelančevina?

A što to gradi mišićna vlakna?

exer1234 kaže...
zoharbizo kaže...

dobro pa je brzina apsorbacije od zivotne vaznosti, pogotovo za tebe rekreativca. Ako uneses koncentrat umjesto izolata, odmah 5 kg misica manje,a pogotovo ne daj boze da ne uneses whey, odmah 10 kg manje, katabolizam zesci.. nije se za igrati time.. ako fulas pw anabolic window koji traje 10 minuta od kraja treninga, dzabe si trenirao.. bolje da si kuci lezao. jel... jbg. jako je bitno. .. ici leci u 22 i ustati u 6 .. obroci svaka 3 sata da ubrzas metabolizam, i da se misici stalno hrane, da ne bi doslo do katabolizma slucajno... whey samo poslije treninga, i to obavezno s dextrozom, ili ti dzabe whey... kazein obavezno prije spavanja, da ne bi doslo do zesceg katabolizma tokom noci. da se ne probudis ujutro s 10 kg misica manje... nije se za igrati s time...

Dajte momci, ne zamarajte se s tim nebitnim glupostima.. Vi ste jbeni rekreativci. halo. dal se spremate za mr olympiu pa je svaka sitnica bitna..? ... ne otezavajte si zivot... treniraj, jedi prema svom cilju i to je to.. gledaj da uneses dovoljno proteina,uh i masti... dal ce biti iz wheya, mesa, sira, jaja, dal ce whey biti poslije treninga, ili prije spavanja. zar je bitno? te sitnice su toliko bezznacajne, da na sebi necete uociti nikakvu razliku.... a pogotovo jedan izolat vs koncenrat. pa to su takve gluposti.... ajmo dat 300 kn vise za izolat, ipak tih 0.000000001 % puno znaci.. ipak se spremas za mr olympiu.. ;)

ajd uradi test... izbaci whey, i jedi krutu hranu poslije treninga i prije spavfanja... znaci unesi isto kalorija kao sad, samo taj protein zamjeni s krutom hranom ) meso, sir, itd.... i pogledaj dal ces vidjeti ikakvu razliku u formi. neces ... znaci whey nije neophodan..ali moze pomoci u smislu da je lakse popiti shake nego skuhati i pojesti nesto.. iako je bolje pojesti nesto vs prah

Pa jesam rekreativac ali sam vidio razliku između izolata i Myprotein koncentrata.

Želim napredak i izolat je dokazano bolji od koncetrata, kraj priče.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 19:03 (zoharbizo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice