Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.008
|
čitano: 8.141.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mislim da ti nema nikakve potrebe za glutaminom, to je aminokiselina koja nije esencijalna, tj. tijelo je proizvodi koliko joj je dovoljno... A budući da uzimaš whey, u kojem ima dovoljno BCAA, mislim da ti nije potrebno uzimati i BCAA dodatno. Čitao sam neke studije i pokazale su da BCAA ima stvarno utjecaja ukoliko se ne unose dodatno proteini, dok studije u grupama ljudi koji su uzimali samo whey i grupama koji su uzimali whey i BCAA nije bilo signifikantne razlike. :)

13 godina
Rast mišića i visina

Ljudi jel moguće ovako prirodno izgledat šta vi mislite ? 

16 godina
Re: Rast mišića i visina
Rucipe kaže...

nije moguce

13 godina
Rast mišića i visina

To sam i ja mislio . Lik u teretani svaki dan , znaci 6 treninga tjedno . Pije 3 shake proteina u toku treninga, a pločice dok hoda se vide tijekom cijele godine . 

17 godina
Rucipe kaže...

To sam i ja mislio . Lik u teretani svaki dan , znaci 6 treninga tjedno . Pije 3 shake proteina u toku treninga, a pločice dok hoda se vide tijekom cijele godine . 

Moguce je ali i ne mora bit da je natural.

Decko ko prvo moze biti odlican geneticar, ko drugo iz slike ne mozemo zakljucit koliko je visok (ako je nizak, puno vise rastu sanse za takav izgled natural), ne znamo ni koliko dugo trenira (ako je 2-3 godine bas i nije vjerojatno da je natural, ako je krenuo s 15 a sad ima 25 sanse da je natural opet rastu).

Ima puno faktora, ova tri navedena su po meni glavna (jer suplementacija i prehrana su dobri) u svakom slucaju, ali svakako je moguce ovakav izgled postic natural uz puno truda i srece u genetici. 

13 godina
Rast mišića i visina

Decko je oko 190 cm ima 95 kg . Ovo je postigo u godinu i pol . Prije toga je nesto vjezbo ali je izgledo jako jadno , imao oko 70 kg . 

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Decko je oko 190 cm ima 95 kg . Ovo je postigo u godinu i pol . Prije toga je nesto vjezbo ali je izgledo jako jadno , imao oko 70 kg . 

onda definitivno nije natural ako je u godinu ipo ovako nesto postigao.i jos biti lean cijelu godinu ma daj.ne znam koje steroide koristi ali clen sigurno koristi.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

nikad..

hm u god ipol da od niceg dodje do ovoga?

z1k4 nije natural. da je i 120cm visok, nije natual. jer se vidi razlika izmedju natural i usera... pogledaj ramena i ruke.  :D i ta vaskularnost... ja bi rekao da tu stoji vise od god rada... uostalo,tko je taj lik? ajd PM mi 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 14:30 (exer1234).
15 godina
Rast mišića i visina

Da je ovo 5-6 godina, možda bi prošlo.

God i pol nema šanse.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
13 godina
Rast mišića i visina

Ovo za godinu i pol rada sam čuo u teretani a ostatak sam vidio u teretani šta pije i dio sazno sa fejsa . Inače je lik koncentriran na treninga jako , od toga da koristi štopericu za mjerenja pauza pa preko ostalih stvari . 

15 godina
Rucipe kaže...

Ovo za godinu i pol rada sam čuo u teretani a ostatak sam vidio u teretani šta pije i dio sazno sa fejsa . Inače je lik koncentriran na treninga jako , od toga da koristi štopericu za mjerenja pauza pa preko ostalih stvari . 

Ma ne znam svaka mu čast ali godina i pol mi je apstraktno malo.

Pa šta lik radi, živi u teretani? Neznam, svaka mu čast, kapa dolje, ali ono...

13 godina
fila2208 kaže...
Rucipe kaže...

Ma ne znam svaka mu čast ali godina i pol mi je apstraktno malo.

Pa šta lik radi, živi u teretani? Neznam, svaka mu čast, kapa dolje, ali ono...

Pa ono bude jedno 2.5 sata u gym . Kaže da je kad je bio na masi da  je jeo 5000 kalorija dnevno . 

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

haha.. znaci ako koristim stopericu, i pijem isto sto i on, izgledat cu takav ? :P ... 

ok, lik izgleda odlicno, ali to nije u god ipol dana treninga, niti je natural...a sad, vjerojatnost je da lik dugo trenira, i mozda je god ipol dana na AASu .. :D 

I tih 2.5 sata. sta to znaci? Vise je bolje? ili sta? ne kuzim ljude koji pricaju da su 5 sati u teretani.. znaci ja bi trebao bitti 10 sati dnevno u teretani, umjesto dosadasnjih sat vremena, i na kraju cu izgledat i10x bolje nego sto sad izgledam? jel u tome tajna? :D ... 

Pogledajte slike adonija kad je bio natural. to je neka granica naturalstva... ne pricamo sad samo za velicinu, nego sve.. tvrdoca, suhoca, punoca.. 

btw pogledao sam slike na fejsu, od tog lika... odlican izgled, ali glupo je pricati o ostalom... sigurno je takav zato sto pije whey poslije treninga, ili zato sto trenira 2.5 sata :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 15:42 (exer1234).
14 godina
Rast mišića i visina

Ja uglavnom radim sat do sat i pol. Radim dok mi ne otkaže mišićna skupina koju radim, uopće ne pratim koliko čega sam odradio. Ne znam koliko je tako dobro, ali mi s takvim treningom najbolji napredak.

Why so serious?
13 godina
Rast mišića i visina

@exer1234 ne kažem da je više bolje nego je fila pito jel on zivi u teretani a ja sam samo na to reko da bude otp. denvno jedno 2.5 sata :) 

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Ja uglavnom radim sat do sat i pol. Radim dok mi ne otkaže mišićna skupina koju radim, uopće ne pratim koliko čega sam odradio. Ne znam koliko je tako dobro, ali mi s takvim treningom najbolji napredak.

pa ok.svatko radi onak kak mu najbolje pase, i ono s cime vidi napredak. .Iako bi natural trebao trenirati s nekim ciljem, konstatan napredak u kilazi, snazi... imati neki smisao treninga... ali opet, ako ti napredujes s drugim principom treninga, onda se drzis toga. nema tu pravila.

Ali svakako se slazem da natural vs user, ne bi trebali imati iste treninge.

14 godina
odjavljen
cod4gamer kaže...
Rucipe kaže...

onda definitivno nije natural ako je u godinu ipo ovako nesto postigao.i jos biti lean cijelu godinu ma daj.ne znam koje steroide koristi ali clen sigurno koristi.

a cemu uopce sluzi taj clenbuterol? i koje su nuspojave?  

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

a cemu uopce sluzi taj clenbuterol? i koje su nuspojave?  

clen je lijek koji u medicinskim dozama sluzi kao lijek za astmu ali kad povecas doze on ti lagano dize temperaturu tijela te tako ti sagorijeva kalorije ukratko receno.bolji je od efedrina dosta a nuspojave mogu biti grcevi u tijelu.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
Rast mišića i visina

25 kila mišićne mase i ovakvog izgleda u godinu dana, naturalac kao i Reem.{#}

iclock2much
17 godina
Rucipe kaže...

@exer1234 ne kažem da je više bolje nego je fila pito jel on zivi u teretani a ja sam samo na to reko da bude otp. denvno jedno 2.5 sata :) 

exer1234 kaže...
Cordas kaže...

pa ok.svatko radi onak kak mu najbolje pase, i ono s cime vidi napredak. .Iako bi natural trebao trenirati s nekim ciljem, konstatan napredak u kilazi, snazi... imati neki smisao treninga... ali opet, ako ti napredujes s drugim principom treninga, onda se drzis toga. nema tu pravila.

Ali svakako se slazem da natural vs user, ne bi trebali imati iste treninge.

Tako je, vrijeme provedeno na treningu ne znači ništa, pa čak ni oni tuđi recepti sa teretima i repsima na raznim sajtovima ili appsima.
Evo na primjer ja nedavno povećao intenzitet i trajanje treninga jer mi je išlo, i šta. Jedan dan ujutro nemogu obući
majcu, nemogu zakopčati iza leđa pederušu. Odmah zapikne ligament stražnjeg dijela ramena. I tako sad treći tjedan.
Okej vježbam oko toga, ali čovjek nebi vjerovao koliko drugih mišića se nemože zbog toga opteretiti full.
Neide benchpress, dipsi, militarypress, sklekovi, itd. I šta mi vrijedi svo vrijeme ovog svijeta u teretani onda?
Da ubijem to rame? A to je neizbježno ako se forsa bez kemije. Prirodnim putem, uz svo zagrijavanje i istezanje
neko probijanje plafona obično izazove neku tvrdokornu upalu. Mislim, nije bed, navikne se, ali da će sad
ići samo progresivno kao na internetu iz ovog u ovo u x mjeseci, kod normalnog čovjeka... neznam.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Ma tako me iskreno i zaboli ko je natural ili ne..u teretani smo se posvađali jer mi je ekipa srala da nisam natural,(helo meni lol) prasci odvratni koji misle da ako dižu svaki dan benč da će biti veliki.

Treniraš za sebe i boli te njonja, danas na odbojci, djevojke stale, malo gledaju bice i to je to. To je to, a ne presravanje tko je na čemu i kako.

Samo pumpajte ljeto je tu, treba forme pokazati i boje uhvatiti :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 19:24 (fila2208).
17 godina
fila2208 kaže...

Ma tako me iskreno i zaboli ko je natural ili ne..u teretani smo se posvađali jer mi je ekipa srala da nisam natural,(helo meni lol) prasci odvratni koji misle da ako dižu svaki dan benč da će biti veliki.

Treniraš za sebe i boli te njonja, danas na odbojci, djevojke stale, malo gledaju bice i to je to. To je to, a ne presravanje tko je na čemu i kako.

Samo pumpajte ljeto je tu, treba forme pokazati i boje uhvatiti :)

Naravno, znam da je pred ljeto nepopularno pričati da se vježba zbog zdravlja, dobrog raspoloženja, snage i vitalnosti.
Ipak 90% ljudi koji sad ovdje navrate dolaze s primišlju kako da izgledaju privlačno, a hoće li biti
pritom snažni, elastični ili neznam kakvi, nije baš prvo na pameti:)
Heh, eto i meni zgodna nuspojava od maloprije - prolazim pored skupine birtija na cvjetnom iz
dućana i apoteke (baš kupio tubu glupog neofen gela za rame) i redom me presreli jedan
klošar i jedan klinac zaustivši "sorry, imaš koj..." progutali knedlu i nastavili dalje.
Ili misle da sam klošar kao oni ili je pogled na mene bio dovoljan da procijene me ne nerviraju.
Bit će ovo prvo :P

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...

Naravno, znam da je pred ljeto nepopularno pričati da se vježba zbog zdravlja, dobrog raspoloženja, snage i vitalnosti.
Ipak 90% ljudi koji sad ovdje navrate dolaze s primišlju kako da izgledaju privlačno, a hoće li biti
pritom snažni, elastični ili neznam kakvi, nije baš prvo na pameti:)
Heh, eto i meni zgodna nuspojava od maloprije - prolazim pored skupine birtija na cvjetnom iz
dućana i apoteke (baš kupio tubu glupog neofen gela za rame) i redom me presreli jedan
klošar i jedan klinac zaustivši "sorry, imaš koj..." progutali knedlu i nastavili dalje.
Ili misle da sam klošar kao oni ili je pogled na mene bio dovoljan da procijene me ne nerviraju.
Bit će ovo prvo :P

mene ti klinjaža halta vani sa spikom na čemu si i što uzimaš, kakvi su ti treninzi.

lol umjesto da se cure pale, klinci me ispituju, ali svakom kažem pokaže, dodam na fcb zovem u gym, volim kad ljudi žele vježbati kad ih zanima.

Za ovo prvo se slažem, inače je za zdravlje, ali na ljeto je samo forma, a kondicija i to, odbojka na pijesku i tako.

Danas sam sam sebe iznenadio dobrom kondicijom kako sam se dobro držao, pa kasnije plivanje nekih 200 metara onako za gušt.

Osjećaj kad da mi pucaju neke kvrge po leđima :)

Ugl. guštanje na plaži bez kompleska, i sa ponosom ubirati poglede, to je to.

15 godina
zoharbizo kaže...

25 kila mišićne mase i ovakvog izgleda u godinu dana, naturalac kao i Reem.{#}

lajk sam udrio samo radi usporedbe ali aj mislin da je cak i moguce postic ovakve rezultate u godinu i pol. Mene ej zacudilo kakve san rezultate an sebi vidio u 2 mjeseca kad san se bas posvetia treningu bez faksa i ostalih obaveza.

17 godina
Rast mišića i visina

Evo jedne utješne za one kojima se neda vježbat ;)
http://9gag.com/gag/apqO0RM?ref=fsidebar

13 godina
Rast mišića i visina

Evo, kupil si http://polleosport.hr/proteini/Whey-proteini/pro-whey-protein-sirutke-3g-908-g-mvp

Zasad nisam uzeo,ali sutra planiram.

Može li me netko tocnije uputit?

Kolko g u kolko dec H20 ?

Kolko puta dnevno,teretana mi je pon-sri-pet.

I cisto jedno informativno pitanje,kolko se može napravit od sebe ako bi se treniralo 4puta jedno do 4mjeseca?  (skoro godinu dana)

Dal da ostanem na ovom il da si uzmem malo pakiranje kreatina?
I kaj znaci pojam punjenje,kod uzimanja kreatina?

To ne shvacam.{#} 

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
Rast mišića i visina

Može se napraviti puno, a sad koliko puno ovisi o kvaliteti vježbaja, prehrane i spavanja, + tvoja genetika i gore navedena suplementacija.

sigutrno se može više napraviti nego da ne radiš ništa tako da samo rokja, i slikaj se svaka dva tjedna da vidiš kasnije nekakav gain i transforamciju.

sretno!

16 godina
Rast mišića i visina

Ja neki danas sa frendom bio,inace manje je visine,ali napucan i svaka mu cast,ja counting calories freak i covjek za post workout meal burek sa mesom :D

I coca-colu,mislim u sebi zasto se ja toliko zamaram time svime,decko jedino pije whey,bcaa i glutamin,ali doslovno se kida na treninzima...

Sto hocu reci,ovo ljeto zrtvujem naustrb sto vece definicije da imam sto bolju podlogu za reverse diet i kasnije masu,a vi svi uzivajte sa shredded i jack3d tijelima :D

Nadam se pridruziti buffed ekipi na godinu hehe

15 godina
doky01akablava kaže...

Ja neki danas sa frendom bio,inace manje je visine,ali napucan i svaka mu cast,ja counting calories freak i covjek za post workout meal burek sa mesom :D

I coca-colu,mislim u sebi zasto se ja toliko zamaram time svime,decko jedino pije whey,bcaa i glutamin,ali doslovno se kida na treninzima...

Sto hocu reci,ovo ljeto zrtvujem naustrb sto vece definicije da imam sto bolju podlogu za reverse diet i kasnije masu,a vi svi uzivajte sa shredded i jack3d tijelima :D

Nadam se pridruziti buffed ekipi na godinu hehe

Upravo to....ubijaš se, a netko uživa u svemu, jelu, vježbanju i rezulattima, zato su mi smiješni brojači kalorija, brojači sekundi odmora i brojači svega...brojim jedino novce, i to je to, u ostalome se gušta i uživa.

14 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Evo, kupil si http://polleosport.hr/proteini/Whey-proteini/pro-whey-protein-sirutke-3g-908-g-mvp

Zasad nisam uzeo,ali sutra planiram.

Može li me netko tocnije uputit?

Kolko g u kolko dec H20 ?

Kolko puta dnevno,teretana mi je pon-sri-pet.

I cisto jedno informativno pitanje,kolko se može napravit od sebe ako bi se treniralo 4puta jedno do 4mjeseca?  (skoro godinu dana)

Dal da ostanem na ovom il da si uzmem malo pakiranje kreatina?
I kaj znaci pojam punjenje,kod uzimanja kreatina?

To ne shvacam.{#} 

probao sam taj whey, banana okus,nije lose..ali preskupo je to.. za te pare dobijes barem 2kg wheya. tj 2kg praha... pogotovo se ne isplate te male kolicine.. dodas jos 50kn i imas 2.5kg myproteina... :D 

Sto se tice koristenja wheya,, nema mudrost, ili ga pijes ili ga mijesas s necim :D . koliko vode? pa obavezno 0.2 dl, jer ako vise ili manje , svi ce ti misici propasti .. :P .. joj, cime se vi zamarate.. haha.... salim se, naravno, neiskusan si , i shvacam te..ali ne zamaraj se time.. whey je protein kao i svaki, samo sto je vrlo jednostavan za konzumaciju, popijes ga i to je to.. .. Primjer, unosos 150g proteina dnevno sve skupa... kroz hranu uneses recimo 120 g, ostalo uneses kroz whey.. znaci protein kao i iz hrane, ne cini razliku u nicemu, mozes bez njega,a ne moze ti i puno olaksat unos proteina... ugl sljedeci put uzimaj sto jeftinije, za vecu kolicinu praha, jer ovo sto si uzeo , ja potrosim za 10 dana...

Sto se tice toga sto mozes napravit,pa dosta toga, ako znas sta radis,ako si pocetnik, dobra genetika,prehrana i trening.. Vidio sam pocetnike koji u prvih par mj buknu.. cak i s losim treninzima i prehranom... ali naravno,ako zelis maximizirati napredak, onda je sve bitno, i radit ces ono sto je optimalno za tebe.. znaci jedi... puno uh, kalorija,, dovoljno proteina i masti. treniraj , vise se koncentiraj na compounds vjezbe, nego na neke izolacije, i napredovat ces...

ako ti je cilj 4x tjedno, onda radi upper, lower, upper lower.. 2x tjedno svaku skupinu... :D ..sto se creatina tice, ne bi ja jos njega koristio..tek kasnije kad stanes s nekim napretkom ili malo pocnes stagnirati.. jer ti moze donijeti neke benefite, koje ces na pocetku imati i ovako..

fila2208 racunanje kalorija? svakako ce olaksat sav taj posao.. Ali dal moras racunati kalorije, da bi mrsavio ili se debljao? ne moras.. zapravo, za debljanje je jednostavna formula, samo zderii.. jedi jedi, i udebljat ces se svakako..

za mrsavljenje je ipak malo druga prica.. istina da je bitno da si u deficitu,ali sam omjer makronutrienata je jako bitan.. Kao sto je neki lik smrsavio jeduci samo u mcdolaldsu, ali je imao 2000kcal svaki dan.. to je ok, i istina je da ces mrsaviti,ali isto tako, recimo meni,koji treniram, to nikako ne bi bilo dobro, zato sto ces s takvom prehranom unijeti jako malo proteina, previse masti, i nista vlakana.. a meni to nije cilj... 

Zapravo,gledajuci, svaki "clean eater" bb racuna kalorije, samo ne u tom cilju da imaju toliki izbor namirnica, pa da jednostavno moraju sve upisivati. .nego imaju svoje obroke, svaki dan isto, i znaju se kolicine hrane,automatski znas i kalorije..

kod nas "fitera" je to drukcije, jer nisi ogranicen s izborom namirnica, nego mozes doslovno sve ubacit u svoju prehranu..ne trebas se odricati nicega...u tom i je bit svega.. to ne znaci da jedes cijele dane u mcdolandsu,, nego ako zelis nesto,to i pojedes, uracunas, i picis dalje..a ne se zanmarat dal je to junk ili dal ce te udebljati... Trenutno ni sam ne racunam kalorije niti ista. nego znam da sam u blagom deficitu.dal ce to biti 200 300 400 500 kcal. nije mi bitno, svejedno potrosnja nije svakog dana jednaka...

Netko tko je lean, kao ti, lako je odrzavati formu... evo ja sam zadnjih dana jeo dosta smeca,natrpavao se svacim.. pa sam se samo malo zaveodenio, 2,3 dana paznje, i vratilo se sve na staro.. tako da nije problem.ali netko tko mora smrsaviti, on ipak treba paziti sta unosi u sebe, tj koliko.. pa ce mu racunanje dosta pomoci.

Nije isto poceti od toga da si mrsav, i kreces prema gore, ili kao sto sam ja poceo, gdje sam odmah u startu morao rezati kile... jednostavno nisam imao prilike za neko opustanje.... to cu imati kad se srezem koliko zelim, i onda mogu opustenije, kao sto ti radis

,

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice