Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.160.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...

na slikama se ne cini tako.

nije to sad nesto veliko,ali meni smeta..ajd valjda ce se rijesiti trbusnjacima ne ocujem nesto ekstra .

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
neaktivan

Ne nije mi bitno da imam plocice vise mi je bitno da imam kondicije odnosno snage ....Al je 60kg malo za 14-godišnjaka?

15 godina
sidras kaže...

Ne nije mi bitno da imam plocice vise mi je bitno da imam kondicije odnosno snage ....Al je 60kg malo za 14-godišnjaka?

Ja sam sa 14 god imao 50kg, da bi sa 18 imao 80+, a sad sam na 93, stime da sam bio i na 100.

Ne brigaj, dobijat ćeš na kilaži kako godine prolaze, a onda je cilj zadržati i stvoriti kvalitetnu masu i kilažu.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
neaktivan

Da znam...Iako mi nije do trbusnjaka ali preko njih jedino i mogu znati da sam uspio u smanjenju BF-a....Jer prije dok sam bio 5,6 i 7 razred sam imao 66 kg i bio sam pretil sada sam smrsao a i narastao tako da sada zelim to iskoristiti na bolje i nadam se da cu uspjeti u tome naumu......Jedini mi je problem sto neznam se bas pravilno hranit mslm nepazim na svaki gram koji pojedem al ono neznam sta sadrzi proteine i ostale bitne tvari....Al inace pijem dosta mlijeka i to mi nekako odgovara :D Sta mislis jel mi rano pocet vjezbati i jel dobro sada poceti skupljati sprave za home-made teretanu :D?

15 godina
sidras kaže...

Da znam...Iako mi nije do trbusnjaka ali preko njih jedino i mogu znati da sam uspio u smanjenju BF-a....Jer prije dok sam bio 5,6 i 7 razred sam imao 66 kg i bio sam pretil sada sam smrsao a i narastao tako da sada zelim to iskoristiti na bolje i nadam se da cu uspjeti u tome naumu......Jedini mi je problem sto neznam se bas pravilno hranit mslm nepazim na svaki gram koji pojedem al ono neznam sta sadrzi proteine i ostale bitne tvari....Al inace pijem dosta mlijeka i to mi nekako odgovara :D Sta mislis jel mi rano pocet vjezbati i jel dobro sada poceti skupljati sprave za home-made teretanu :D?

Učlani se u teretanu i počni sa vježbanjem, ništa ti neće biti ako slušaš iskusnije i radiš pravilno.

Još rasteš i imaš hrpu vremena da središ tijelo kako spada, samo se kloni smeća i uloži u izgrdanju tijela, snage i uma i sa 20 ćeš bit zadovoljan sobom kad se mace na faxu bude okretale za tobom :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Upala pluća, odlično... Sumamed here I come!

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
15 godina
PLASMAorLCD kaže...

Upala pluća, odlično... Sumamed here I come!

Kako si to uspio? Bic po ovom syebano hladnom vremenu?

ja sam se jednom dobrano prehladio isto kad je u trt bilo hladno a mi odrađivali neki pozing iz šale, a bio sam znojan od mrtvog itd.

Srećom nije bilo upale pluća, ali me dobro streslo :(

Ugl. nadam se da ćeš prizdraviti i vratiti se u formu!

15 godina
neaktivan

Hahaha :D Hvala na savjetu al recimo kod mene posto sam ja u nekome malome mjestacu ~1,000stanovika sam udajen od najblize teretane 10km jer je tu najblizi grad a i to je jedina teretana u okolici od 50km tako da mi nije bas zgodno ici u nju pa bi radije sam nesto napravi i snalazio se :D

15 godina
sidras kaže...

Hahaha :D Hvala na savjetu al recimo kod mene posto sam ja u nekome malome mjestacu ~1,000stanovika sam udajen od najblize teretane 10km jer je tu najblizi grad a i to je jedina teretana u okolici od 50km tako da mi nije bas zgodno ici u nju pa bi radije sam nesto napravi i snalazio se :D

Onda traži bodyweight vježbe na youtube.

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Eh hvala, nije od toga nisam ništa takvo radio, samo se razbolio i za 3 dana upala pluća, a lupao sam se i paracetamolima i ibuprofenima. I to na dan kad uplatim teretanu, ali dobro to sam siguran da će mi produžiti. Nisam imao od temperaturu negdje od 10e godine....

Btw ovo konstantno ležanje je ubojstvo za noge, atrofirale, a listovi gore od temperature :D

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 20:01 (PLASMAorLCD).
15 godina
neaktivan

Radim uglavnom zgibove,sklekove i trbusnjake odnosno ove osnove vjezbe :D

17 godina
PLASMAorLCD kaže...
fila2208 kaže...

Eh hvala, nije od toga nisam ništa takvo radio, samo se razbolio i za 3 dana upala pluća, a lupao sam se i paracetamolima i ibuprofenima. I to na dan kad uplatim teretanu, ali dobro to sam siguran da će mi produžiti. Nisam imao od temperaturu negdje od 10e godine....

Btw ovo konstantno ležanje je ubojstvo za noge, atrofirale, a listovi gore od temperature :D

Tako je mene lani strefila Lymeova bolest od krpelja. No povrati se snaga, do ljeta sam bio bolji nego stari:)
Malo reklama. Oldšpajz miris sa ludim terryjem crewsom. Njega nekako najviše pamtim
po ulozi tate u Everybody Hates Chris

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo mene ljudi opet sa pitanjem.

Posto opet nemam nikakvu prehranu a doruckujem ujutro,pola 11 marenda uzmem burek sa sirom il nesto samo da nije kruh jer ga izbjegavam, takoder pijem samo vodu. Imam teretanu od 2 i pol do 3 i pol. Pa trening od 4 do 5 i pol i u 7 se nazderem i jedem kad god osjetim glad dobio sam u dva tjedna tri kile sto me i veseli . Dal trebam pazit na to jer mi svi kazu onaj ko trenira ne moze se udebljat pogotovo ko ima dva treninga dnevno . I jedan covjek mi je rekao da nakon treninga 4 sata mozes jest nece se nista za stomak hvatat .A u petom mjesecu mislim ubacit cardio i polako pazit sta jedem. Naravno mislio sam umjesto bureka i slicnih stvari kupovat banane jer one pomazu skidanju sala navodno pa njih u pola 11 jest ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
Rast mišića i visina

Uzmeš burek jer ne želiš jesti kruh....{#}

ja bi rađe kupio neki crni onaj od cjelovitog zrna kruh, raženi, u njega pileće/pureće salame i pojeo takav sendvič nego jeo masni burek.

ja i kolegica na poslu djelimo fitness kruh popola i jedemo ga umjesto običnog...mislim i ovo je obični samo je pun qurac teži i tamniji sa hrpom sjemenki u njemu

ovo što ti je čovjek rekao {#}

o Bože kakve ljudi gluposti pričaju i pune drugima glavu, smijanje na najjače.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 14:20 (fila2208).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Uzmeš burek jer ne želiš jesti kruh....{#}

ja bi rađe kupio neki crni onaj od cjelovitog zrna kruh, raženi, u njega pileće/pureće salame i pojeo takav sendvič nego jeo masni burek.

ja i kolegica na poslu djelimo fitness kruh popola i jedemo ga umjesto običnog...mislim i ovo je obični samo je pun qurac teži i tamniji sa hrpom sjemenki u njemu

ovo što ti je čovjek rekao {#}

o Bože kakve ljudi gluposti pričaju i pune drugima glavu, smijanje na najjače.

Ovaj pravi bosanac bureke . Nije ono da kupis burek i litra ulja gratis . Zato i uzimam sir. A sto se tice masnoca skinem kroz dva treninga . AL me ne veseli to. I zivciraju me salame i kruh definitivno . Na marendi ne mozes nista nac bez kruha, il masnoga. jedino sto mozes si neko voce kupovat. Onda samo voce preostaje il da jedem mrkvu na satu 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
Rast mišića i visina

Previše slušaš gluposti i vjerujueš u njih.

Koristeći google možeš naći super primjera jelovnika koje si prilagodiš.

Ovo pola 11 jesti banane, da, jako je bitno je želudac ima timer i ako fulaš, onda te te banane udebljaju, a ako pogodiš onda ti pomognu, mislim gluposti.

Sredi prehranu, treniraj, spavaj i rezultati moraju doći. Ti si fokusiran na trbuh, dakle manje od 12% masti u tijelu moraš imati i moraš ozbiljno odraditi prehranu i držati se nje uz naravno trening visokog intenziteta.

Raše proguglaj i pročitaj par članaka potpisanih od doktora, trenera i stručnjaka, umjesto da slušaš nekog čovjeka koji ti je rkeao da se nakon trening salo ne hvata da moš jesti, kakve izjave lol.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo meni bi trebalo malo savjeta jer sam početnik. Imam 27 godina, 194 cm i mizernih 75 kila, najviše sam imao 80 kila.

Pojedem ja dosta, naravno što se skuha ali jednostavno nemogu ni kila da dobijem.

Dali bi nešto popravilo dizanje utega što se tiče mase i naravno definicije mišića?

Fu**ing posers
15 godina
Milan AS kaže...

Evo meni bi trebalo malo savjeta jer sam početnik. Imam 27 godina, 194 cm i mizernih 75 kila, najviše sam imao 80 kila.

Pojedem ja dosta, naravno što se skuha ali jednostavno nemogu ni kila da dobijem.

Dali bi nešto popravilo dizanje utega što se tiče mase i naravno definicije mišića?

Pa gle, da počneš dizati utege tijelo postane gladnije jer mišići traže više. Počneš više jesti a i dobijaš mišićne mase.

194cm i 75 kg je stvarno malo stari moj.

Stvarno se pokreni, uhvati utega, sredi prehranu i možda da odmah počneš sa nekim gainerom da vidiš hoće ti dati što mase.

eto ukratko.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U prehrani je i najveći problem, znači bilo koji gainer da uzmem, makar ono najjeftiniji.?

Fu**ing posers
15 godina
Milan AS kaže...

U prehrani je i najveći problem, znači bilo koji gainer da uzmem, makar ono najjeftiniji.?

A nije baš samo bilo koji.

Ja bih ti rađe preporučio whey+kreatin+dekstroza pa da si to miksaš.

Ali  gainer ti je najlakši jer to sve ima u sebi + još kalorija itd...ugl. ne znam koji su sad najbolji jer ne koristim to.

Imaju dečki ovdje koji će preporučit.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde neka netko napiše neki dobar gainer pa da se malo uhvatim utega.

U procesu sam izrade benč klupe, doduše klupu imam odavno ali ono postolje za veliki uteg nisam imao.

Samo mi je žao što nema teretane u blizini pa da se aktivno prihvatim s pravim spravama

Fu**ing posers
15 godina
Rast mišića i visina
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sad sam trenutno bez love ali uzimam čim budem mogao.

zahvaljujem na pomoći a ako još netko ima kakav koristan savjet za visokog mršavca neka piše.

Ako netko može dati savjete za prehranu, ja se načisto izgubim povodom tog pitanja.

Fu**ing posers
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 22:08 (Milan AS).
14 godina
neaktivan
Milan AS kaže...

Sad sam trenutno bez love ali uzimam čim budem mogao.

zahvaljujem na pomoći a ako još netko ima kakav koristan savjet za visokog mršavca neka piše.

Ako netko može dati savjete za prehranu, ja se načisto izgubim povodom tog pitanja.

slusaj filu nemoj ic na gainer...sa wheyom glukozom i kreatinom mozes puno kvalitetniju misicnu masu stec.ja ti osobno preporucam da uzmes myprotein whey, kreatin a glukozu u dm-a uzmes.

da te ne zamaram suplementacijom prehrana je najbitnija.moras ic 500kcal u suficit kako bi uspjesno masu nabijao.nemoj preko jer ce se previse sala skupljat.uglavnom uhvati se tegova prati sto se ovjde pise, pitaj uvijek i sto je najvaznije dizi tegove i zderi :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
Milan AS kaže...

Ajde neka netko napiše neki dobar gainer pa da se malo uhvatim utega.

U procesu sam izrade benč klupe, doduše klupu imam odavno ali ono postolje za veliki uteg nisam imao.

Samo mi je žao što nema teretane u blizini pa da se aktivno prihvatim s pravim spravama

http://www.the-nutrition.hr/store/index.php?page=prdetails&pg=1&pid=341&stype=2&cat=19&cat_name=Mjese%C4%8Dna%20AKCIJA!

Nema boljeg za ovu cijenu...regaš se i imaš ga za 300kn... sa serious massom od 5 kila(mislim da je od 5) sam dobio jedu kilu..sa ovim 3 i pol kila..sad ide opet naruđžba njega

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dali je dobro ili lose poceti koristiti proteine sa 14godina?

15 godina
sidras kaže...

Nije lose! proteini su prirodni i oni su potrebni organizmu,znaci ne igra uloga godina ;)

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
Rast mišića i visina

@damir

Samo da podijelim svoje iskustvo.

Nabio sam par kg tijekom stanke bilo kakvog treninga (privatni razlozi), ništa strašno, ali izgubio sam pločice, iako nikad nisam patio za njima, one su mi bile odraz aktivne forme.

Vratio sam ih u nekih mjesec dana. 

Nisam pratio nikakve programe, inače ne volim to cjepidlačenje s prehranom. 

Inače se hranim više manje zdravo, ali to je iz razloga jer se tako bolje osjećam. Za doručak gotovo uvijek jaja, najčešće kuhana, između voće, a za ručak gledam jesti što raznovrsnije. Meso (piletina, svinjetina-na sve načine), uh, zelena sala. Ono, u principu što raznovrsnije.

Za večeru što mi ostane (ako sam kuham). 

Uz to svakodnevno treniram. Nekad nogomet, nekad trčanje (kad je lijepo vrijeme), bicikl vani, sobni bicikl, u zadnje vrijeme sam se vratio i u teretanu.

Volim osjećaj da sam u formi i da imam snage. Ne izgledam nešto posebno, ali vidi se da se bavim sportom, no iskreno, nije mi niti cilj izgledati nabildano ili što već.

Kad izlazim znam često i popiti, a tad jedino i jedem junk food. Uz tekmu mi je gušt popiti pivo. Mislim da si to mogu priuštiti obzirom na ovo sve odricanje. Ne mislim da je to problem jer nastojim balansirati svega po malo.Uživati u sportu, ali isto tako i u mladosti jer moje mišljenje je da se ne treba niti sportu u popunosti posvetiti, osim u profesionalnim vodama naravno. 

Ne vjerujem niti u sve ove mitove o hrani što svakodnevno čitam na internetu (a i ovdje), smatram da je dosta toga proizašlo od proizvođača suplemenata kako bi se formiralo razmišljanje ljudi onako kako njima odgovara.

Uglavnom, ne morate me odmah popljuvati što nemam isto razmišljane kao i vi. 

LP

Why so serious?
12 godina
neaktivan
sidras kaže...

To je obična hrana, tako da da.

14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Evo mene ljudi opet sa pitanjem.

Posto opet nemam nikakvu prehranu a doruckujem ujutro,pola 11 marenda uzmem burek sa sirom il nesto samo da nije kruh jer ga izbjegavam, takoder pijem samo vodu. Imam teretanu od 2 i pol do 3 i pol. Pa trening od 4 do 5 i pol i u 7 se nazderem i jedem kad god osjetim glad dobio sam u dva tjedna tri kile sto me i veseli . Dal trebam pazit na to jer mi svi kazu onaj ko trenira ne moze se udebljat pogotovo ko ima dva treninga dnevno . I jedan covjek mi je rekao da nakon treninga 4 sata mozes jest nece se nista za stomak hvatat .A u petom mjesecu mislim ubacit cardio i polako pazit sta jedem. Naravno mislio sam umjesto bureka i slicnih stvari kupovat banane jer one pomazu skidanju sala navodno pa njih u pola 11 jest ? 

ok, burek ima vise proteina i masti od kruha, to je jedini plus  :D .. te masnoce sto uneses kroz burek, zasto bi trosio kroz 2 treninga? te masnoce su potrebne tvom tijelu, i sigurno nema ni pola masnoca koliko tebi dnevno treba, jednostavno ufitaj taj burek u svoje kalorije i nema problema.. masnoce , uh i proteine  uracunas i to je to. ne vidim problem...

kruh kao kruh ne igra veliku ulogu sto se tice tjelesne kompozicije. razlika izmedju bijelog i nekog razenog ili integralnog je vecinom samo u mikronutrientima.. vlakna, neki vitamini... ali nista znacajno. ... ja se defkam s bijelim kruhom, tjesteninom, najmanje jedem "bb ugljjikohidrate" tipa riza i krumpir. ne sjecam se kad sam zadnji put rizu i krumpir jeo.. ugl tjesto i kruh, i nema problema.. pusti price da su to losi uh...

Taj lik sto ti je to rekao, je ocito teski znalac... a i ti bi se trebao poceti malo drukcije hraniti. ovo sto radis je dirty bulking, ne racunas kalorije, vjerojatno si daleko u suficitu.. racunaj sta jedes, skini si mfp i unosi sve sto jedes, kroz 7 dana.. zbroji sve kalorije, podjeli s 7 i vidjet ces svoj prosjek neki... pa ces znati dal  si i koliko si na pravom putu...  

Ako nisi gladan, ne moras ti nista jesti u to vrijeeme, jedi kad dodjes kuci, to je najmanje bitno... ako si gladan, mozes od kuce donijet nesto. zasto moras najgora smeca kupovati? izadje te skuplje od nekog dobrog obroka

Milan AS ne jedes dovoljno... trebas jesti barem 3500 kcal dnevno, dal pojedes toliko? kladim se da ne... ako jedes samo sto ti stara skuha, mislis da ces unijeti  dovoljno makronutrienata i kalorija? jako tesko... 

sta ce ti gainer? pravi si sam gainer, uzmes zobenih, banana, whey masnije mlijeko... i smiksas sve to i popijes... sigurno je kvalitetnije od tih gainera s kojim ces unijeti vise secera nego proteina, za dosta vecu cijenu..

nemoj taj serious mass. za tih 300 kn dobijes 3kg wheya.. bacanje para sine. pogledaj sastav, sve ce ti biti jasno. uzmi whey ili ironmaxx90, imas ga za 250 kn, 2.3 kg.. i pravi si gainere s vocem, mlijekom.. uneses brdo kalorija, i tocno znas koliko si cega unio...

fila i gamer, sta ce mu glukoza? zasto bi bespotrebno tokom dana unosio toliko secera? 

DuMe nisi dobio od njega, nego od kal suficita.. sta ako lik i  kad uzme gainer, bude mislio da ce se od njega nabildat, i samo ce njega konzumirat, a prehrana koma.. dal ce ucinit nest? ne... neisplativo skroz. to su proizvodi za naivce, koji kad vise na kutiji "mega mass" ,  misle da ce dobit 10kg misica za 10 dana. kuzis... pametni ljudi znaju sta im treba..

offtopic. kako mrzim kad me nema kuci na dan, 2 .. sad bio na moru, nemas nikakav izbor hrane, morao jesti najgora smeca.. dnevno sam unosio max 50g proteina. 300 400 uh  i 100 200 masti... bezveze.... 2 tj bio na 2000kcal, napravio dobar rez, i sad me ovo sjebe.. bas se osjecam debelo sad.. iiako znam da ce se to rijesit kroz par dana

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice