Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.147.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Super flaeryy kaže...
DuMe kaže...
Sad do ljeta jbeno kaznjavam trbusnjake,jos to mora dobit na volumenu..sa bočnima sam relativno zadovoljan i V rez moram uradit kak spada iako mi to najsporie ide.Tu sam teži oko kilo i pol od prijasnjih slika.

Koliko godina imas? 

21

Trapez neću puno forsirat,radim ga jednom tjedno i dovoljno..malo ga povećat je u redu,ali ne da mi se i ističe,jer trapez fizički smanjuje širinu ramena

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 20:21 (DuMe).
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
DuMe kaže...
Sad do ljeta jbeno kaznjavam trbusnjake,jos to mora dobit na volumenu..sa bočnima sam relativno zadovoljan i V rez moram uradit kak spada iako mi to najsporie ide.Tu sam teži oko kilo i pol od prijasnjih slika.

orijentiraj se na jačanje trapeza, kugle ramena, ruke i prsa umjesto da forsaš trbuh.

sretno.

x2

Čemu toliko fokus na jedan mišić, više ćeš dobiti na estetici kuglastim ramenima i boljim gornjim prsima.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Fila u pravu si da,ali reko sam ono što mogu puno lakše napravit do ljeta,kuglu na ramenima je puno teže recimo napravit i treba jbeno dugo vremena,sa rukama sam zadovoljan,41cm meni dovoljno.Prsa još moram da,jebg,meni sve puno teže s obzirom na visinu :)

16 godina
Rast mišića i visina

vi koji radite push pull legs kolko dana na tjedan trenirate? naso sam na netu jedan primjer takvog treninga i kaze 6 dana na tjedan. sto mislite o tome?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa push/pull/legs/odmor i ukrug. 6 dana

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
15 godina
DuMe kaže...

Fila u pravu si da,ali reko sam ono što mogu puno lakše napravit do ljeta,kuglu na ramenima je puno teže recimo napravit i treba jbeno dugo vremena,sa rukama sam zadovoljan,41cm meni dovoljno.Prsa još moram da,jebg,meni sve puno teže s obzirom na visinu :)

Po meni će ti trbuh izgledati još impresivnije i ''uže'' ako se gore proširiš.

Mnogi pokušavaju suziti struk, umjesto da više forsaju širenje cijelih ramena gore i jačanje prsa.

Imaš još 3 dobra mjeseca, uredi si trening po tome što ti fali.

Želiš ramena, prsa i trapez, ok, stavi njih u prioritet, a ostalo uz njih.

Izgledaš dobro, visok jesi i sve to izgleda ukomponirano, ali na tvom mjestu fokus bi stavio na kosi benč da popunim gornji dio, cijelo rame, sva tri mišića, te trapez, ne treba pretjeran već samo malo da ''iskoči''.

ruke su dosta flat, fali ti hammer da popuni biceps onako bočno i da mu volumena više.

Leđa si otprije stavljao ako se ne varam, ok su, jer si visok, ali dogodine im se više posveti.

eto ukratko moje dobronamjerne kritke. Izgledaš odlično, fit i atletski, ali uvijek može bolje.

stigneš do ljeta nabiti gore nešto mase, a onda drugo ljeto na vrijeme planiraj.

sretno!

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

vi koji radite push pull legs kolko dana na tjedan trenirate? naso sam na netu jedan primjer takvog treninga i kaze 6 dana na tjedan. sto mislite o tome?

Ja bih radio strukturirao pull push legs ako ćeš na pull raditi mrtva kao prvo vježbu.

Da 6 dana, 3 dana treniraš pa off i ponovo.

16 godina
Rast mišića i visina

mene hebe sto meni teretana nedjeljom ne radi pa neznam kako izvest takav trening.

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

mene hebe sto meni teretana nedjeljom ne radi pa neznam kako izvest takav trening.

Ma i ne moraš ga raditi onda, nije obavezan, upper/lower isto obavi posao.

17 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Kolike su vam brojke na velika 4 (Čučanj, Benč, Mrtvo i Potisak iznad glave)?

SQ 122,5kg, BP 92,5kg, OHP 57,5kg, DL 140kg, prva 3 su 5X5 serije dok je DL 1X5, 1RM ne znam jer ga nisan radia.

http://www.zajedno.tv/strategija-razvoja-hrvatske/
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poco sam zderat. Ocu bicu,tricu. Sa ledima sam zadovoljan. Trbusnjake 100 donjih,100 gornjih,ocito trebam dignut na 200. Pa u petom mjesecu onda samo cardio mjesec dana bacit sa prehranom dobrom.

Biceps - jedan uteg 12,5 1 serija 10 ponavljanja, onda 15 kg 2 serije po 10 ponavljanja

Z sipka- tri serije od schwarzeneggera 7,5  kg sa svake  ( 7 puta od dole do pola, 7 od pola do gore,7 cijelih to je jedna serija )

prsa

Bench - 50-60 kg 10 ponavljanja tri serije

Leptir - 40-60 kg tri serije 10 ponavljanja ( na benchu se ubijem )

dizanje dva utega 20 kg tri serije, 10 ponavljanja

triceps - Z sipka  5 kg sa svake 3 serije10 ponavljanja

onda ne znam objasnit na spravi di mozes radit razvlacanje prsa i ostalog na tome triceps vucem 35 kg 3 serije 10 ponavljanja

Noge

kvadriceps 50 kg 2 serije 10ponavljanja

ona masina di lezis pa guras nmgu se sjetit (bed :S ) 60 kg mogu vise al necu jos

SMIT masina 15 kg sa svake 3 serije 10 ponavljanja 

Sta kazete sta mi fali ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 21:22 (Damir1908).
12 godina
neaktivan
Groza kaže...
Kramerdida kaže...

Kolike su vam brojke na velika 4 (Čučanj, Benč, Mrtvo i Potisak iznad glave)?

SQ 122,5kg, BP 92,5kg, OHP 57,5kg, DL 140kg, prva 3 su 5X5 serije dok je DL 1X5, 1RM ne znam jer ga nisan radia.

Nice, koliki je BW?

17 godina
neaktivan

194/100, al dosta bodyfata, počea trenirat prije par miseci nakon više od 15 godina pauze.Udaran po Stronglifts 5X5 programu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 21:30 (Groza).
12 godina
neaktivan
Groza kaže...

194/100, al dosta bodyfata, počea trenirat prije par miseci nakon više od 15 godina pauze.Udaran po Stronglifts 5X5 programu.

Super, ja sam ispočetka radio 5x5, no kako se režem 3x5 radim. Trenutno 83 kg na 180 cm. Ako imaš dosta visok BF % radije se sreži, pa onda spreman na novu lean masu (200-300 kalorija suficit).

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sad za koji dan dolazi jedan dodatak koji je od mojih kolega koji su ga koristili dosta hvaljen,a trebo bi me dosta "boostati" :)

17 godina
neaktivan

A planiran malo skinit al mi je tlaka kalorije brojat, razmišljam o misec dana keto dijete.

12 godina
neaktivan
Groza kaže...

A planiran malo skinit al mi je tlaka kalorije brojat, razmišljam o misec dana keto dijete.

Keto te dalje neće srezati ako pojedeš previše, no ono da, ljudi inače manje pojedu na keto dijeti.

Ako imaš volje možeš na mjesec dana biti na 800-1200 kalorija, ima jedan powerlifter iz Zagreba koji je tako u mjesec dana skinuo podosta kila. Ekstremna metoda, no radi. Jeo je samo proteine. 

16 godina
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

Ma i ne moraš ga raditi onda, nije obavezan, upper/lower isto obavi posao.

vjerojatno cu krenut s tim, trenutno sam na jednom 5 day splitu(stavio sam prije par stranica) koji traje 3 tjedna, jos imam 2 tjedan za odradit, pa cu onda na upper/lower.

evo primjera upper-lower s kojim bi krenuo pa baci ti komentar il neko.

pon:

deadlift
kosi bench bucicama
veslanje sipkom
kosi hammer bench
pregib ez sipkom

military s bucicama

uski bench

dizanja sa strane za ramena

shrugovi bucicama

uto:

atg cucanj

deadlift bez savijanja nogu

leg extensions

ona vjezba na spravi za zadnju lozu

lunges

stojeca dizanja za listove

sjedeca dizanja za listove

cet:

deadlift

kosi bench bucicama

sjedece veslanje kablom

decline bench

biceps pregib bucicama

sjedeci military na smith masini

skullcrusheri

cable seated lateral raise

shrugovi sipkom

sub:

cucanj na smith masini

deadlift bez micanja nogu

leg extensions

dumbell step up

stojece dizanje za list

sjedece dizanje za list

12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

vjerojatno cu krenut s tim, trenutno sam na jednom 5 day splitu(stavio sam prije par stranica) koji traje 3 tjedna, jos imam 2 tjedan za odradit, pa cu onda na upper/lower.

evo primjera upper-lower s kojim bi krenuo pa baci ti komentar il neko.

pon:

deadlift
kosi bench bucicama
veslanje sipkom
kosi hammer bench
pregib ez sipkom

military s bucicama

uski bench

dizanja sa strane za ramena

shrugovi bucicama

uto:

atg cucanj

deadlift bez savijanja nogu

leg extensions

ona vjezba na spravi za zadnju lozu

lunges

stojeca dizanja za listove

sjedeca dizanja za listove

cet:

deadlift

kosi bench bucicama

sjedece veslanje kablom

decline bench

biceps pregib bucicama

sjedeci military na smith masini

skullcrusheri

cable seated lateral raise

shrugovi sipkom

sub:

cucanj na smith masini

deadlift bez micanja nogu

leg extensions

dumbell step up

stojece dizanje za list

sjedece dizanje za list

Radije razdvoji to na horizontalne i vertikalne dane što se tiče compound pokreta za gornje tijelo, a za donje Quad i hamstring dominantna sesija. Preporuča bi ti prvo neki heavy compound pokret za svaku mišićnu grupu pa laganiji compound i izolacije. Trbušne ubaci gdje hoćeš, ne moraju biti na lower danima, to je moja preferencija. :)

Pon uradiš prvo čučanj, pa pokret za ložu poput stiff leg mrtvoga, pa neki pokret za kvad i izolaciju za kvad, sjedeće i stojeće za listove i trbušne, uto benč, pa neki row, laganiji potisak i row, izolacije za srednje i zadnje rame i ruke. Ubaci i izolaciju za prsa i leđa ako imaš energije, srijeda odmora, čet Mrtvo, pa pokret za kvad (laganiji naravno i ne radi čučnjeve sa šipkom, radije leg press ili bugarske čučnjeve), pokret za ložu i izolacija za ložu, nakon toga listove i trbušne. Petak odradiš military pa zgibove, dipseve i laganije zgibove ili drugu varijantu, iste izolacije od utorka ili neku njihovu drugu varijaciju. I to je to. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 22:40 (Kramerdida).
15 godina
Rast mišića i visina

Kako u kraće vrijeme nabiti biceps i triceps?

Prvo da napomenem, nisam jedan od onih koji samo to rade. Jednostavno mi ruke malo zaostaju za ramenima i gornjim dijelom leđa..

Forsirati 2-3 puta tjedno do otkaza ili? Redovito povećavati težinu?

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
dv14 kaže...

Kako u kraće vrijeme nabiti biceps i triceps?

Prvo da napomenem, nisam jedan od onih koji samo to rade. Jednostavno mi ruke malo zaostaju za ramenima i gornjim dijelom leđa..

Forsirati 2-3 puta tjedno do otkaza ili? Redovito povećavati težinu?

radi ruke, tric pa bic,  i radi drop serije, dakle kreneš sa većim kilažama do manjih.

tric kreni sa skull cursherima, a bic sa curlovima i onda uništavaš dalje bučicama i kablovima oba.

Radi ih dva puta tjedno ako ti fale da ih nadoknadiš, obavezno ubaci dips za tric, a za bic ne zaboravi hammere da fino izvuku bicu.

Nije ti bitna kilaža koliko je puno kvalitetnih laganih ponavljanja uz drop setove i uključivanje negativnih ''spuštanja'' .

sretno!

14 godina
Rast mišića i visina

Jos trbuh malo sredit {#}

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 15:10 (XVII Mini).
13 godina
Rast mišića i visina

@Damir1908 Fali ti 100 eura hahaha :) Šalim se , meni sasvim uredu izgledaš . 

15 godina
XVII Mini kaže...

uff dosta si ti smršavio :) 

15 godina
XVII Mini kaže...

I gornji dio prsa {#}

15 godina
Rast mišića i visina

Kad smo već kod prsa

Gornji dio - kosi bench?

Donji dio - kontra kosi?

I je li 40kg s bučicama(u svakoj 20kg) isto kao i 40 s šipkom?
I "zavrnite" li vi šake kada radite s bučicama na benchu kada idete prema gore(ako znate na što mislim) i u čemu je razlika kod "zavrnjivanja" i kod "ne zavrnjivanja"?

Moje će ideje jednoga dana pokretati svijet! Ne postoji zastava dovoljno velika da prekrije nevine ljudske žrtve!!
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Kad smo već kod prsa

Gornji dio - kosi bench?

DA 

Donji dio - kontra kosi?

I je li 40kg s bučicama(u svakoj 20kg) isto kao i 40 s šipkom? Nije, dosta je drukčije. S bučicama svaka ruka radi za sebe, sa šipkom jača strana vuče slabija nadoknađuje. Također, sam bučicama je moguće postići puno bolju kontrakciju jer možeš raditi pokret kao pri razvlačenju.
I "zavrnite" li vi šake kada radite s bučicama na benchu kada idete prema gore(ako znate na što mislim) i u čemu je razlika kod "zavrnjivanja" i kod "ne zavrnjivanja"? Valjda misliš na onaj pokret kao da spajaš bučice? Puna kontrakcija pecsa koju ne možeš postići čistim pressanjem.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

para uvijek fali, ma ja jos zelim stomak i po meni to je to. Za prsa me svi hvale kao i za leda. Jos trbuh i biceps i triceps bacam

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
17 godina
Damir1908 kaže...
Rucipe kaže...

para uvijek fali, ma ja jos zelim stomak i po meni to je to. Za prsa me svi hvale kao i za leda. Jos trbuh i biceps i triceps bacam

Mislim da ti još ramena zaostaju, i čini mi se oblique(Kosi trbušni mišići) i lattissimusi... Dakle probaj pomalo sa ovime

pa za latse stndardno na primjer

a ramena ima milijun vježbi, npr.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo kroz par dana mi završava prvi ciklus suplementacije kreatinom.

Namjeravam se informirati po netu pa usput pitam i ovdje;

da li postoji nekakva praksa korištenja gainera ili nečeg sličnog u vremenu pauze do sljedećeg ciklusa?

Dakle, gledam pauzirati nekakvih 3 tjedna pa onda opet ciklus 42 dana kreatin.

Također, koliki su gubici dobivene mišićne mase / snage u treningu (manja koncentracija odnosno količina ATP-a možda igra ulogu?)

Koliko čitam, neminovno je povlačenje vode no nekako mi je logično da ono što sam dobio treningom

neće samo tako 'nestati'.

Something witty.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice