Velika snaga za malu cijenu

poruka: 7
|
čitano: 1.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Odlučio sam malo prosurfati po forumu, upiti znanje o novim tehnologijama, vidjeti konkretne savjete o dobrim i lošim stranama pojedinih dijelova. Predstavljam vam konfiguraciju pod nazivom '' Velika snaga za malu cijenu ''. Komponente su izabrane iz Ve Mila i HG Spota. Ukoliko nemate neki dućan u svome mjestu ili gradu, niti u blizini svog mjesta ili grada možete te dijelove pogledati na internet stranicama dućana koji vam je u blizini.

Krenimo redom: 1. Kučište i napajanje

Trebam kučište s dobrim hlađenjem i dobro napajanje. Moj izbor kod kučišta je Thermaltake VB1000BWS mid tower Soprano,bez PS, crno, USB, Fire wire,2×120mm fan, 1×90mm fan, prozor i Chieftec gamer tower GX-01B, bez PS, crno, USB, Fire wire, audio, 1×8cm blue led fan, 1×12cm fan iz Ve Mila. Ova dva kučišta zadovoljavaju što se tiče prozračnosti, hlađenja i cijene. Što se tiče napajanja moj izbor je Napajanje 450 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-450AA-101A iz HG Spota i  Power Supply FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan iz Ve Mila. Ova napajanja bi trebala biti i više nego dovoljna za napajanje moje konfiguracije. Dobro hlađenje, dobra zaštita i efikasnost iskoristivosti oko 80%.

2. Tvrdi disk i optički pogon

Ovdje je samo pitanje koliko vam treba GB na HDD-u. Meni osobno treba 320 GB pa sam izabrao *HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB iz Ve Mila i optički pogon SATA da uštedimo na prostoru DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7203S, LabelFlash, SATA, bulk, black iz Ve Mila.

3. Matična ploča, procesor, RAM memorija i grafička kartica

Pošto Intel trenutačno rula i tako će biti još neko vrijeme uzimam opciju Intel 45 nm, Gigabyte matična, RAM 800 MHz i ATI Radeon. Proc

Intel® Core(TM) 2 Duo E8400 2x3.0 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Conroe, BOX iz HG Spota,RAM memorija DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax iz Ve Mila, matična MB Gigabyte P35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN iz Ve Mila i MBO INTEL, s. 775, DG33BUC, iG33X, BUS 1333 MHz, VGA, serial ATA II, 5.1 zvuk, 1Gbps, FireWire, DDR 2, mATX, bulk iz HG Spota i grafička kartica VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD3870, 512 MB, tv-out, Dual DVI iz HG Spota i PEAK Radeon HD3870, 512MB DDR4, TV-out, Dual DVI iz Ve Mila.

To je to. Sami procjeniti da li vam konfiguracija odgovara ili ne. Komentirajte, predložiti neke druge dijelove ali se zadržiti na Ve Milu i HG Spotu jer su mi ti dućani u blizini.

Legio patria nostra!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 7:45 (Legionar).

0 0 hvala 0
17 godina

ovako..od ta dva kučišta bolje čufteka ili CM690,ako ti se sviđa. PSU nikako blue storm,ako imaš love corsair 450w ili fortron PNF 400w i ovo je sve ostalo ok,samo ja nebi uzimao PEAK grafu(možda je prenova na našem tržištu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Velika snaga za malu cijenu

Pa neznam bas to sto kazes za Peak grafičku. Imam ovu u sigu, i sasvim sam zadovoljan. Kupljena je u Ve-mila i nije bila nesto skupa!

Stabilna je, a ja ionako za graficku istalirajem samo drivere, a i to samo a ATI stranice.... CD od graficke bacim...

Pozdrav

AMD Phenom 9500 | Gigabyte GA-MA69GM-S2H(F4) | Chieftec 550W, GPS-550AB-A | 3 x 1GB KingMax DDR2 800MHz
PEAK Radeon HD3850 512MB DDR3 | Seagate 320 GB, 16MB, NCQ3, 7200

--
That's all from AmosSam
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 9:34 (AmosSam).
17 godina
neaktivan

Nije meni problem u novcu, nego je problem u tome što sam ograničen na kupovinu u Ve Milu i HG Spotu. Ja bih uzeo Tagan i Corsair napajanje ali nema ga u ponudi u Ve Milu dok u HG Spotu nije raspoloživo. PEAK je dosta nova marka na našem tržištu ali osjetno jeftinija od drugih proizvođača. Ono što je jeftinije i nepoznatije ne mora biti nekvalitetnije. Sve tek osnovane tvrtke ili tvrtke kad dođu na novo tržište dosta spuste cijenu da bi se njihovi proizvodi bolje prodavali.

Legio patria nostra!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Velika snaga za malu cijenu

imam kuciste thermaltake soprano midi i mogu ga preporuciti... protocnost zraka je odlicna, temperatura u kucistu je otprilike 33 stupnja, vrlo sam zadovoljan

17 godina
neaktivan

Što se kučišta tiće, ako ti nije bitan prozor sa strane kučišta, uzmi Chieftec. Ja imam CH-01B-B-SL, i kučište je odlično, veće je od Soprana, ima više mjesta, i bolje je mjesto za diskove. Diskovi se umeću bočno, pa im je jednostavniji pristup. Kolko kužim dublje je ali malo niže od Gamer towera, ali vjeruj mi, i najveća ploča stane unutra a ima i mjesta za 6 diskova. A i cijena je niža nego kod ovih kučišta. A ventilatora stane puno, ali ih moraš dodatno kupiti ovisno o tome što trebaš. Definitivno najbolje kučište za te novce (CH-01B-B-SL).

Što se napajanja tiće, imam Chieftec 400W, i do sada zadovoljava sve moje potrebe. Dobro je, tiho je i nemam što za prigovoriti. Uzmi veću snagu (450W ili više) i to je to. Znam da sigurno ima i boljih napajanja, ali za ovu lovu teško je naći bolje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo slaganje konfiguracija postaje neka vrst društvene igre? Smijeh

Kao kod pravih religioznih fanatika, odluka o bilo čemu, pa tako i o kupovini općenito, a onda posebno i kupovini računala, povodim se temeljem svoje vjere, a taj je: Ne vjerujem u malo! Tak da puno nečega za malo novca kod mene ne postoji. Većina s takvim pristupom na kraju posta u temi koliko vam je hardvera do sada crklo. Smijeh

Naravno, problem religije ne vjerovanja u malo je sljedeći:

Za malo novca dobiva se smeće od proizvoda. Ali to nije nikakva garancija da iza visoke cijene stoji bolji proizvod!

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice