Odlučio sam malo prosurfati po forumu, upiti znanje o novim tehnologijama, vidjeti konkretne savjete o dobrim i lošim stranama pojedinih dijelova. Predstavljam vam konfiguraciju pod nazivom '' Velika snaga za malu cijenu ''. Komponente su izabrane iz Ve Mila i HG Spota. Ukoliko nemate neki dućan u svome mjestu ili gradu, niti u blizini svog mjesta ili grada možete te dijelove pogledati na internet stranicama dućana koji vam je u blizini.
Krenimo redom: 1. Kučište i napajanje
Trebam kučište s dobrim hlađenjem i dobro napajanje. Moj izbor kod kučišta je Thermaltake VB1000BWS mid tower Soprano,bez PS, crno, USB, Fire wire,2×120mm fan, 1×90mm fan, prozor i Chieftec gamer tower GX-01B, bez PS, crno, USB, Fire wire, audio, 1×8cm blue led fan, 1×12cm fan iz Ve Mila. Ova dva kučišta zadovoljavaju što se tiče prozračnosti, hlađenja i cijene. Što se tiče napajanja moj izbor je Napajanje 450 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-450AA-101A iz HG Spota i Power Supply FORTRON BlueStorm 400W, HQ, PFC, 2x12V, 12cm fan iz Ve Mila. Ova napajanja bi trebala biti i više nego dovoljna za napajanje moje konfiguracije. Dobro hlađenje, dobra zaštita i efikasnost iskoristivosti oko 80%.
2. Tvrdi disk i optički pogon
Ovdje je samo pitanje koliko vam treba GB na HDD-u. Meni osobno treba 320 GB pa sam izabrao *HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB iz Ve Mila i optički pogon SATA da uštedimo na prostoru DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7203S, LabelFlash, SATA, bulk, black iz Ve Mila.
3. Matična ploča, procesor, RAM memorija i grafička kartica
Pošto Intel trenutačno rula i tako će biti još neko vrijeme uzimam opciju Intel 45 nm, Gigabyte matična, RAM 800 MHz i ATI Radeon. Proc
Intel® Core(TM) 2 Duo E8400 2x3.0 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Conroe, BOX iz HG Spota,RAM memorija DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax iz Ve Mila, matična MB Gigabyte P35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN iz Ve Mila i MBO INTEL, s. 775, DG33BUC, iG33X, BUS 1333 MHz, VGA, serial ATA II, 5.1 zvuk, 1Gbps, FireWire, DDR 2, mATX, bulk iz HG Spota i grafička kartica VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon HD3870, 512 MB, tv-out, Dual DVI iz HG Spota i PEAK Radeon HD3870, 512MB DDR4, TV-out, Dual DVI iz Ve Mila.
To je to. Sami procjeniti da li vam konfiguracija odgovara ili ne. Komentirajte, predložiti neke druge dijelove ali se zadržiti na Ve Milu i HG Spotu jer su mi ti dućani u blizini.