Tegobe grafičkog tipa iliti koja grafička za konf:

poruka: 29
|
čitano: 4.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pokrenuh temu na djelu za graficke u kojoj lezi cjeli problem al htio bi misljenje i o ostatku konfiguracije:

P:INTEL Core 2 Duo E8200 2.66GHz, 1333MHz, 6MB.......1200kna

G:GF 8600GT PCIE , 512MB, TV out, dual DVI il GF 9600 PCIE, 384MB,TV out, dual DVI...500/700kna
M:MB Gigabyte P35C-DS3R, s775, iP35, FSB 1333/1066/800 MHz, 1PCI-E x 16,

4DDR II (Dual channel 1066/800/677 MHz), 2DDR III (Dual channel 1333/1066/800 MHz)....700kna

R:DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, Gold XTC....350kna

H:HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB....400kna
K:Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, audio, 2×120mm fan,.....350 kna

N:Chieftec power supply 450W, ATX 2.0.....350kna

tih rad kompa.....neprocjenjivo

za sve ostalo......tu je mastercardSmijeh

sve to za 4Kkn, što mi se čini ok za te pare. Brijem da kad piknem ovakav PC da ce fino trajat sljedecih 5-7 god

maticna podrzava ddr3 kad izađe (dođe kod nas), dakle mogu upgradeat mat. procesor sam cuo da je

klokabilan i kaj je najvaznije kućište je dobro hlađeno 2 ventilatora od 12 cm kaj bi trebalo hladit tu graficku koja me i najvise brine.

Naime izbor mi je sužen na 2 grafičke :

GF8600

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130242

GF960GSO:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130238

obadve su u nižem cjenovnom razredu i razlika u cijeni je 220 kna,jedna je s pasivnim hlađenjem, dakle nečujna al se jako grije(do 80*C) i  je puno slabija od ove sa aktivnim hlađenjem koja se vjerojatno čuje ko traktor

E sad pošto baš nisam neki gamer (igram tu i tamo CS ili W3 prek neta) i ne patim od "moj-komp-je-bolji-od-tvog" komplexa, sve kaj oću  je da mi se vista Ultim(pir)ate normalno vrti i da tu i tam mogu odhalat neke od oldskul halica te malo photoshopat/cadat. Crysis i takve nove p**darije bi htio sam probat da vidim kak zgleda grafika, a ne sad da bi to halo 150 god ono da se daju tek pokrenut da vidim sve "eyecandyeve".

Da i bitna mi je buka koju mi komp proizvodi a ne da navece idem spavat s blagim potresom mozga zbog buke i vibracija koje dopiru iz kompa// takav komp imam sad....

Dakle ako imate kakvu preporuku bilo za grafičku karticu bilo za koju drugu komponentu sam napishite...al nek ukupna cijena bude ispod 4,5Kkna

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2008 23:56 (hasTe).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tegobe grafičkog tipa iliti koja grafička za k

Probaj sa gf8600gts od Gigabyta ili nekom jeftinijom gf9600. Ako ti grafika nije tako bitna nemoj puno bacat novaca.

17 godina
neaktivan

Komp je nakon 4 god praktićki za "staro željezo" ak neko misli igrat igre nema veze s kojom rezom i  kojim detaljima.... A ak se komp misli koristiti za dokumente i takve zezancije onda može trajat 5-6 god.... ( JA NE KAŽEM DA JE TO PRAVILO AL JE TAK U VEĆINI SLUĆAJEVA )

C/P...8600 vs 9600

neznam kaj da napišem,,,,,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

khm, khm...

"naime izbor mi je sužen na 2 grafičke :

GF8600

GF960GSO:

"

koje su jeftine jedna je 500 druga 700 al glavni problem je u BUCI I ZAGRIJAVANJU

ova 8600 ima pasivno hlađenje što će reći da je nečujna al se zato i zagriajva do 80* te se pri dugom korištrenju zna desit lockup(BSD,...)

e a ova 9600gts je zapravo repack od 8800gt (dakle generaciju stariji chip) i ima ogroman ventilator koji vjerovatno uzasno buchi

razlika u cijeni je 200 kna al za tu razliku bi si piknuo josh i tv karticu s kojom bi prebacil vagon kazeta na dvdove

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Juventus 4ever kaže...

Komp je nakon 4 god praktićki za "staro željezo" ak neko misli igrat igre nema veze s kojom rezom i  kojim detaljima.... A ak se komp misli koristiti za dokumente i takve zezancije onda može trajat 5-6 god.... ( JA NE KAŽEM DA JE TO PRAVILO AL JE TAK U VEĆINI SLUĆAJEVA )

C/P...8600 vs 9600

Kako koji ak se uzme kvalitetno onda moze i po 10 god trajat. Imam P3 iz 98 na 500 mhz OC=>800, na njemu trenutacno pisem ovo, vrtim xp professional i radi ko beba. Nije sad da mogu neke igrice halat(W3 fino vrti) zdanje kaj sam halo na njemu (kronološki gledano) je max payne, al posluzi, za net, za serije gledat ko stvoren sam kaj je buka izluđujuća, ko da imam airbus u sobi.
17 godina
neaktivan

ja sam imao gf8600gt i nisam baš bio zadovoljan, al nemoraš se brinut što se tiče zagrijavanja, neče ti pravit probleme. A ko kupiš ovu drugu (9600xx)isto se nemoj brinuti zbog buke -kupiš slušalice za 35kn i nečuješ ništa što ne želiš.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
mr.cool kaže...

ja sam imao gf8600gt i nisam baš bio zadovoljan, al nemoraš se brinut što se tiče zagrijavanja, neče ti pravit probleme. A ko kupiš ovu drugu (9600xx)isto se nemoj brinuti zbog buke -kupiš slušalice za 35kn i nečuješ ništa što ne želiš.

hm.... elaborate #1 zakaj nisi bio zadovoljan (los prikaz, trzanje igrice, crte u raznim bojama po ekranu,....)
#2 rece mi kolega BOXER da mu se znala 7300 (slabiji gpu(manji takt))zagrijat do 70-80*:

a za buku slušalice nisu ljek to pogotovo znam kad ostavim prek noci torente da se skidaju....Plač
17 godina
neaktivan
hasTe kaže...

khm, khm...

"naime izbor mi je sužen na 2 grafičke :

GF8600

GF960GSO:

"

koje su jeftine jedna je 500 druga 700 al glavni problem je u BUCI I ZAGRIJAVANJU

ova 8600 ima pasivno hlađenje što će reći da je nečujna al se zato i zagriajva do 80* te se pri dugom korištrenju zna desit lockup(BSD,...)

e a ova 9600gts je zapravo repack od 8800gt (dakle generaciju stariji chip) i ima ogroman ventilator koji vjerovatno uzasno buchi

razlika u cijeni je 200 kna al za tu razliku bi si piknuo josh i tv karticu s kojom bi prebacil vagon kazeta na dvdove

Kaj si tiće buke i zagrijavanja na ovu 8600 koja ima pasivca odereš neki 120mm vent da puše po pasivcu i stvar je rješena... Cool
17 godina

pa onda mu je isti vrag,,, a kupio graficku sa ventilatorom,,,a kupio bez ventilatora plus taj tvoj vent od 120 mm opet ce cuti buku,,, probaj onda naci 9600 gso sa pasivnim hladenjem ako ima koja verzija,,,ili kako je vec neko rekao 8600gts od gigabyte koji ima pasivni hladnjak kao neki kompromis...

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

pa dobro ak je ta 9600 toliko bučna... smanji joj brzinu vrtnje venta npr. Riva tunerom...i "problem" riješen... i opet će bit hladnija od 8600 pasivke

samo nemoj uzimat grafu s pasivnim hlađenjem... eto to ti je moja preporuka Namigiva

bobo desmra
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 12:02 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hasTe kaže...

Pokrenuh temu na djelu za graficke u kojoj lezi cjeli problem al htio bi misljenje i o ostatku konfiguracije:

G:GF 8600GT PCIE , 512MB, TV out, dual DVI il GF 9600 PCIE, 384MB,TV out, dual DVI...500/700kna

4DDR II (Dual channel 1066/800/677 MHz), 2DDR III (Dual channel 1333/1066/800 MHz)....700kna

K:Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, audio, 2×120mm fan,.....350 kna

Promjenio bih par stvarčica. Procesor radije E7200, pa uloži više za grafičku. Ram 2x1 GB Kingmaxa. Jeftiniji, a ako nećeš clockat, jednako dobar. Napajanje uzmi Fortron 400W. Sasvim dovoljan za to.

E, sad dolazi grafička. Uzmi X1950GT ako nemaš love, a ako uštediš na procu i ramu, možeš uzeti Zotac 8800GTS 512 MB u Diskont 24 za 1150 kn.
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 14:10 (kompotko).
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

pa onda mu je isti vrag,,, a kupio graficku sa ventilatorom,,,a kupio bez ventilatora plus taj tvoj vent od 120 mm opet ce cuti buku,,, probaj onda naci 9600 gso sa pasivnim hladenjem ako ima koja verzija,,,ili kako je vec neko rekao 8600gts od gigabyte koji ima pasivni hladnjak kao neki kompromis...

Ti da si malo pametniji nebi izjavio takvu glupost jer bolji vent od 120mm je praktićki nećujan... Cool
17 godina
neaktivan

a jeb**ga ljudovi

ak oces dobro hlađenje ond abudi spreman na buku

nema omleta ak ne razbijes nekolko jaja

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

a jeb**ga ljudovi

ak oces dobro hlađenje ond abudi spreman na buku

nema omleta ak ne razbijes nekolko jaja

Tako je!! Namigiva
A 120mm je nečujan jedino ako mu smanjimo rpm ili s 12V na manje (7V)...   Evo meni ovaj jedan od 120mm u kučištu radi po "defaultu" na cca 2100rpm i čuje se doslovno kao helikopter...
Za hladnoću se treba žrtvovat NamigivaNamigiva!!
bobo desmra
17 godina
Juventus 4ever kaže...
boxer kaže...

Ti da si malo pametniji nebi izjavio takvu glupost jer bolji vent od 120mm je praktićki nećujan... Cool

ajde pametnjakovicu,,,kad budes gledao dalje od svog nosa onda djeli kritike drugom,,,,nerazmisljas sire  o probelmu,,,,prakticki necujan? ti mora da si malo nagluh kad necujes,,Belji se  koliko god on bio prakticki necujan cut ce se manje/vise plus ga mora kupovati i instalirati,,,,,nemoj to shvatit kao kritiku hladnjaka jer su oni zgodni te mogu pomoci u hladjenju,,,
po meni je bolje za te pare sto bi dao za hladnjak da kupi bolju graficku karticu sa boljim hladjenjem/tisim hladjenjem,,jer za te pare dobija bolje performanse,,,,,

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
autorov komentar
kompotko kaže...
hasTe kaže...

Promjenio bih par stvarčica. Procesor radije E7200, pa uloži više za grafičku. Ram 2x1 GB Kingmaxa. Jeftiniji, a ako nećeš clockat, jednako dobar. Napajanje uzmi Fortron 400W. Sasvim dovoljan za to.

E, sad dolazi grafička. Uzmi X1950GT ako nemaš love, a ako uštediš na procu i ramu, možeš uzeti Zotac 8800GTS 512 MB u Diskont 24 za 1150 kn.
 Hm... mislim uzet ocz zbog hlađenja. imaju mrežastu strukturu hladnjaka i clokabilni su i to je definitivno "moj izbor", e al uzet ću brijem jeftiniju matičnu jer ova ne podržava mixed mode odnosno ddr 3 i ddr2 u isto vrijeme, a mislim da mi je do 8 gb ddr2 čisto dovoljno, a dok budem nadograđivao qomp već će izaći ddr4 tak da ću uzet gigabyteovu matičnu koja podržava čisti ddr2 (razlika u taktu je mizerna , oc ddr2 =1200 a oc ddr3 =1333). E sad napajanje ću ipak uzet 450 watno jer prema mojim proracunima pri maximalnom opterećenju
dakle tvkartica+proc+grafulja+rami+8 vanjskih uređaja prištekano na usb i naravno uz gubitke svosjtva kondenzatora od 30% i više napajnje će nakon godinu dana++ vući 423 W tak da mislim da će dugotrajna solucija biti 450 w.

E sad oko grafulje, našao sam na nekim ruskim backwatter stranicama test buke za zalmanov hladnjak koji se stavlja na gigabajtovu 9600 gso karticu i pri max opterećenju na udaljenosti od 1 m iznosi 56 db dok u leru (min opt) iznosi 41 db, da li je to glasno? i s čime se to može usporediti npr komarac, frižider,tenk, airbus.....?
Makar mislim da će se nakon godinu il 2 još ta buka povećati al planiram čistit komp  svakih 6 mj- god tak da bi okvirno to trebalo biti oko 60 db.
17 godina
prihvaćeno rješenje

hm evo ja sam prije sat vremena trazio novu riva tuner,,,na guru 3d,,,naisao sam i na recenziju Point of View 9600GSO 384 MB

evo link

http://www.guru3d.com/article/geforce-9600-gso-386-mb-review-point-of-view/3

imas oko 15-tak stranica clanka za procitat i pregledat sve fino i detaljno objasnjeno,,,,od peroformansi,,,zagrijavanja,,,,mogucnosti overcklockiranja i naravno ono sto te zanima je proizvodnja buke,,,

obrati pozornost na njihovu semu buke u decibelima na 3 stranici,,,, te koliko buke proizvodi ta kartica,,,,

nije ta koju ti zelis kupiti niti isti hladnjak,,,ali ce ti dati smjernice u vezi buke,,,,zagrijavanja i performansi,,,,

17 godina
neaktivan
autorov komentar

E hvala BOx3r , a i svima ostalima

odluka je pala, kupit cu ipak 9600gso jer 40-50 db nije tolika buka a komp/graf che biti dobro hlađen.

TV karticu necu uzimat jer mi se ipak ne da sve one silne kazete prebacivat na dvd

neg ću napravit što sam odavno trebao: sve u smeće i bok

hvala još jednom ljudi, živi bili!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znam da debelo kasnim za temom, ali samo želim reči da si dobro odabrao jer sam imao užasna iskustva sa GF gigabyte 8600 gt kupljenom u vemilu... meni se grafička zagrijavala na 96 stupnjeva kad bi igrao igre(od zahtjevnih do onih normalnijih). dakle "buuuu" za pasino hlađenje. na kraju su mi je besplatno zamjenili uz rečenicu da se te grafulje užasno zagrijavaju i da ih ljudi stalno dolaze zamijeniti. pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oprostite što  upadam  ovako  jel  veličina  zaslona  i  rezolucija  monitora  nemaju  veze  sa  grafom  jer  sam  jučer  u  opisu  jedne  grafe  vidio  da  je  za  monitora  sa  1900puta1200...hvala..:D

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tegobe grafičkog tipa iliti koja grafička za k
HrvojeDragon kaže...

Oprostite  što  upadam  ovako  jel  veličina  zaslona  i  rezolucija  monitora  nemaju  veze  sa  grafom  jer  sam  jučer  u  opisu  jedne  grafe  vidio  da  je  za  monitora  sa  1900puta1200...hvala..:D

Imaju itekako veze s grafom. Naime, o rezoluciji monitora ti ovisi na kojim ćeš postavkama moći igrati neku igru. (low, medium, high, very high, ultra...). Shvaćaš?

Svaka grafa je praktično za svaki monitor, u smislu da svaku grafu možeš staviti na svaki monitor.

15 godina
neaktivan

Eee  da  imam  monitor  koji  ima  17  inc  i  nije  nešta  ali  meni  će  sada  biti  najvažnije  da  mogu  samo  igrati  na  bilo  kakvim  rezolucijama  na  igri  dok  si  ne  kupim  novi...hvala

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HrvojeDragon kaže...

Eee  da  imam  monitor  koji  ima  17  inc  i  nije  nešta  ali  meni  će  sada  biti  najvažnije  da  mogu  samo  igrati  na  bilo  kakvim  rezolucijama  na  igri  dok  si  ne  kupim  novi...hvala

Moći ćeš igrati bez ikakvih problema, na toj rezoluciji (1280 x 1024 piksela) gotovo sve ce ti letjeti na max. settings i s HD5670 DDR5, a kamoli s grafičkom jačom od te.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 14:30 (Caesar et Brutus).
13 godina
neaktivan

može jedna pomoć

znaći planiram kupit grafičku za oko 1000-1200 kn...(postoji li do tih novaca takva da mogu igrat npr GTA 4 i battlefield 3 na full detaljima) molim vas pomagajte...ovo je moja konfiguracija 

Card name: ATI Radeon HD 4800 Series      

Chip type: ATI display adapter (0x9442)

Display Memory: 1912 MB

Dedicated Memory: 505 MB

Shared Memory: 1407 MB

Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (59Hz)

Language: Croatian (Regional Setting: Croatian)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: AMD Phenom(tm) 9550 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~2.2GHz

Memory: 4096MB RAM

Available OS Memory: 3326MB RAM

Page File: 1743MB used, 4907MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
matta-grga kaže...

može jedna pomoć

znaći planiram kupit grafičku za oko 1000-1200 kn...(postoji li do tih novaca takva da mogu igrat npr GTA 4 i battlefield 3 na full detaljima) molim vas pomagajte...ovo je moja konfiguracija 

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6870-1gb-gddr5-hdmi-dvi-mdp/40111

Ofc.
15 godina
neaktivan
matta-grga kaže...
može jedna pomoć

Kao prvo ne mozes tako navesti koji komp imas,samo copy/paste sa nekog programa. Lijepo navedes koji imas MBO,CPU,RAM...
Ne mozes za te novec kupiti novu grafu da ti BF3 radi sve na full (Ultra). Mislim da ti se vise isplati skupljati jos malo novaca, prodati ovo i onda si kupiti nesta posteno..
13 godina
neaktivan

a šta misliš o  ATI RADEON HD6870...zar nebi ta mogla pokretat na full....nezz baš se ne kužim u "skroz" detalje grafičke al vidim i mnogi mi je preporučaju (i na dr forumima)

AMD Phenom 9550 Quad Core processor 4x2.2 Ghz, AM2

RAM: 4 gb DDR2 

TRANUTNA Grafička: ATI radeon 4850, 512Mb DDR3

MBO: e sad nezz jel to "to" s AMD 770 chipsetom

14 godina
neaktivan
matta-grga kaže...

a šta misliš o  ATI RADEON HD6870...zar nebi ta mogla pokretat na full....nezz baš se ne kužim u "skroz" detalje grafičke al vidim i mnogi mi je preporučaju (i na dr forumima)

Pa ja sam ti preporucio 6870. Za te pare bolju ne trazi.

Ofc.
15 godina
neaktivan
matta-grga kaže...

Kolega prije ti dobro kaze, za te pare best buy grafa. Ok je,ali neces moci igrati BF3 na Ultra, za High bi i moglo raditi samo bez AA. Ne znam kako inace stojis sa lovom ali ja bi pricekao jos malo eventualno prodao ovo i kupio sve nanovo, takodjer ti u 12mj izalzi i nova serija grafa,tako da...

Ako se i odlucis uzeti sad grafu, onda 6870 i osjetit ces razliku u odnosu na sadasnju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice