Slaganje budget NAS konfiguracije

poruka: 28
|
čitano: 3.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Dakle, imam jedan zanimljiv izazov. Treba složiti konfiguraciju koja cjenovno i performansama odgovara 4-bay NASu. Jedino što je određeno i definitivno je Fractal Design Node 304 kućište (najmanje volumenom u koju stane 4+ 3.5" HDDova). Kućište uvjetuje sljedeće stvari - mini ITX ploča, preporučljivo bez 90" SATA konektora, napajanje max 160mm dužine i CPU cooler max 165mm. Detalji ovdje.

Namjena je praktički čisti storage, ići će trueNAS/unraid/openmediavault ili tako nešto gore. Matična osim što mora biti mini ITX, bilo bi dobro da ima M2 + 4x SATA i da su naravno svi dostupni dok je M2 u funkciji. Idealno bi bilo M2 + 6x SATA ali ne vjerujem u takvu kombinaciju u tom form factoru. Traži se znači CPU + MBO + RAM + PSU + NVME za sustav. Dodatni objective je tišina jer cijela skalamerija ide u dnevni boravak.

Polovno ili novo, svejedno. Budget - 400€ (zapravo 500€ ali kućište pojede tih 100€). Ako idemo sa polovnim, nikako ne bi smio prijeći 330€ jer toliko košta nov 4-bay Synology pa onda pada cijela poanta kupovanja složenca. Čini mi se da će polovno biti puno smislenija opcija jer su Inteli već od 5. generacije sasvim ok za obavljanje dužnosti NASa. AMD nije preferirana platforma u ovom slučaju zbog veće potrošnje (na 24/7 radu se to skupi) i Intel ima daleko bolji iGPU za transkodiranje videa. Bez grafičke, htio bi ostaviti taj jedan jedini slot slobodan za SATA ako zafali ili 10G ethernet. Iz postojećeg iskustva znam da je iGPU sasvim dovoljan za moje potrebe, i to čak na Intelu 6. generacije a da ne pričamo o ovim novijim.

Recimo ovako nešto mislim da bi bio dobar početak?

[edit] - samo da dodam još, dakle, Docker je također bitan pa razni Pentiumi, Celeroni, Atomi i slično odmah otpada. Još jednom, buduća lokacija uređaja je dnevni boravak, ako netko ima ideju za drugo kućište, paziti na ukupne dimenzije, kapacitet diskova, cijenu i izgled.

[edit 2] - čovjek uči dok je živ, baciti pogled pred kraj teme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2025 0:24 (Nuclear_Phoenix).

0 1 hvala 0
16 godina

-nisi li malo pretjerao sa željama? sve 'naopako' tj kreneš zadajući kućište i time eliminiraš razumne moguće uštede dok spominješ intel igpu i daš link na F cpu koji je otišao u linkanoj temi za 200€.. onak, znaš matematiku na prste ako si za kućište već dao 100€ .. može, može svašta, no prvo se 'resetiraj' u željama ili kupi syn-gotovo..

-cpu klase i5 f-serija.. covid-posljedice? :)) što fali npr pentaču ili i3 s igpu za trećinu cijene u trgovini-novo?

-npr novijje itx s m2 portom često ima samo 2-sata porta čak jedan-ništa.. dok kućište uvjetuje sve ostalo pa i napajanje uz želju za 4-sata-3,5 inča .. onak, gdje? ili kolika je cijena nekog jeftikaner atx napajanja vs nekog za specifično kućište.. tj umjesto itx-a i već zadanog kućišta, kreni od običnog-jeftikanera kojeg imaš u bilo kojoj trgovini, novo za 200€, radi.. ne polovno, dok od 250€ kreću cijene laptopa čisto za usporedbu što je moguće i što je realno .. 

-možda i kao dodatni 'hint'.. zašto se fokusirati na 3,5inčne diskove? većina novijih kućišta sad ima do 2 mjesta, više za 2,5 .. dok su diskovi duplo (i duplo) manji pa na isti volumen jednog diska stanu 4 kao i manje zagrijavanje-napajanje-potrošnja što je kako navodiš također kriterij kroz godinu.. a cijena im je podjednaka jedino što u kapacitetima 10-20-više tb naravno većih ima, manjih za sad ne.. no ssd je tu i sad počinje faza kad ni za storage po mb neće biti hdd povoljan kao ssd, koji i dalje ostaje manji-brži-hladniji.. istog fizičkog oblika-veličine koja se svakih par godina podupla kapacitetom za isti novac .. malo korigiraj želje-ideje, nhf .. :)

edit: ili kako to ide u 'normalnom' slaganju (oni koji se time bave, koji imaju hw pri ruci, višak-staro..) .. kreneš od tog da u vidnom polju imaš neko kućište-napajanje.. neki stari i za današnje kriterije slab pc.. pa mu daš novu svrhu uz za početak trošak nula.. naravno, kasnije potrošiš više nego za top-gamerski :) .. jer mu dodaš wlan, 2-10gbe mrežu, bt, gpu.. ram ni ne brojimo, jer naprosto ga imamo dok hddove (klasične) koristimo za podboltati vrata a u računala stavljamo nvme ili sata-ssd.. pa i pciex-bifurkacijom do 4 komada po portu ako je serverska mbo s takvom mogućnošću.. :)

-npr koliko će koštati neki hladnjak-ventilator? koliko mrežna? ili usb3-3.2-c? .. jer ih stara računala +10god nemaju tj tek mlađe od 5god itd. na takve sporedne sitnice se lako potroši i 100€ .. pa tad kad opet sve rezimiraš ispadne jeftinije uzeti novi laptop i pretvoriti ga u nas koji će barem 2-3 godine imati jamstvo a pošto je laptop tad ima i 'ups' :) .. ako nam tipkovnica-ekran nisu bitni..

-dimenzije kao itx kućište.. za nas? čemu? ok, kužim da u radnom prostoru neka kutija smeta i da je poželjno da je manja.. no zašto bi stajala baš 'tu'.. zašto ne negdje .. na tavanu? u špajzi? .. nabacujem blentave primjere, jer to je nas, mreža-žica i struja.. mora li biti u radnoj prostoriji? -ne.. a tad nije ni važno jel itx kućište, .. tj ono što me u startu ubolo u oko (i primozak..) :) kao pogrešan kriterij u startu. .. no opet, nhf, brbljam i možda čak pomognem, .. ili preskoči :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 12:49 (ihush).

0 1 hvala 0
9 godina
Re: Slaganje budget NAS konfiguracije

E moj ihush, inače imam veliko poštovanje prema tebi jer znaš znanje ali sad si ga brate zabrazdio.

Prvo, kućište - odabrano je jer stane 6 diskova u njega a pritom ne zauzima mjesta kao omanji frižider (samo 20L) ukupno i ne izgleda kao da mu je mjesto u racku opće bolnice nego u dnevnom boravku a i cijena je sasvim prihvatljiva. Nisam ga izvukao iz zraka nego na temelju preporuka ljudi koji su ih kupovali, razumiju se u kućna NAS rješenja i vjerojatno znaju više o tome od nas. Jbg. Ako netko ima prijedlog za alternativu (dimenzija, kapacitet za diskove, generalna kvaliteta izrade, cijena, izgled - točno tim redosljedom prioriteti), slobodno, dapače. Opet, da su podrum, tavan, špajza i slično opcija, to bi bilo navedeno i onda bi kućište bilo apsolutno zadnji prioritet, može i hrpa zavarenih L profila ali tome nije mjesto u dnevnom boravku/radnoj sobi.

Drugo, diskovi - a nije ti možda palo na pamet da imam brdo tih 3.5" diskova i sad ih treba udomiti? Nisi primjetio da nisu na popisu za kupovinu?

Navedeni CPU kao primjer - da, možda loš primjer, nemam pojma o Intelovoj ponudi poslije 8, 9 generacije, zato i tražim savjet. Da znam, sam bi skupio i kupio što mislim da treba. Zašto i5? Nisam naveo ali Docker je praktički must have, jer ga i Synology vrti. i3 je na rubu svojih sposobnosti (ako pričamo o gen 6, 7 i 8 sa kojima najviše imam posla) danas i ne vidim ga kao CPU za ovu konfiguraciju ali ako netko (pametniji) misli da je i3 10/11 gen dovoljan, može, nema problema. Pentiume nećemo niti spominjati, trebao bi znati da nisu niti za NAS.

Tvoj edit, da se osvrnem na cijeli - nisu bitni USBovi, WLAN, BT, GPU, tek brža mreža je "nice to have" s obzirom na glavni bottleneck a to su diskovi. 1gbit je sasvim dosta trenutno. Laptop kao karikirana osnova je smiješan prijedlog, jer opet govorimo o nečem što mora stajati na polici pored TVa a to automatski eliminira bilo kakve ikebane od dijelova sa otpada.

Skoncentriraj se, pročitaj još jednom - slažemo PC koji će biti NAS u dnevnom boravku, ideja je rješenje jeftinije, skalabilnije i "pametnije" od Synologya a da ima podjednaki footprint (doslovno), cijenu i potrošnju (tim redom). Valjda si primjetio kroz ove godine i postove da znam što mi treba i o čemu pričam. Imam diskove i 500€. Go. Ako ne može, ne može, idemo po Synology i problem rješen.

15 godina

pa idi onda na Ugreena,

imaš DXP4800 Plus s Pentiumom Gold 8505 za te novce (stalno su na akciji od nominalnih 699 $)

Ju je je? Je ju je!
16 godina

-intel cpu je po genracijama-stepenicama 'isti'.. tj nekadašnji i7 postane i5, pa i3.. tako rade fabovi, profit. zato se ne uspoređuje desetljeće star i3 s današnjim tj ista im je samo oznaka (i cijena)..

-tj zanemari oznaku, gledaj stvarnu snagu ispod haube.. npr 4c-8ht.. je današnji jeftikaner i3 npr trenutno po trgovinama dostupan i3 12100 je 4/8.. jači nego prije desetljeće i7 + novi fičeri kao nova igpu, 135€, dok je i5 175€ (oba s igpu, ne F modeli.. osim ako dodaš grafičku). Gen 8 je već dovoljan, ispod te gen je slabiji tj sve ostale koje navodiš 5-6-7 su slabiji kao 2core.. što je danas nedovoljno tj iz te generacije treba i5 .. no ne vidim da imaš takav i5 + mbo.. uz problem da strarije nema m2 nvme itd.

-kraće, možeš u bilo kojoj trgovini kupiti i3+mbo i ram za cca 200€ .. bit će dovoljno jako za ono što trebaš, jače od tadašnjeg i5, usporedivo-jače od i7.

-ostatak je kućište, napajanje i storage.. kućište si već odlučio, storage imaš.. ... imaš sve. :)

15 godina

Pogledaj si jonsbo kucista. Imas staro N4 i novo N5 u koje ti stanu 7+ diskova.

Ja sam neki dan probao sloziti isto sa novim komponenetama i odustao nakon sto sam bez napajanja dosao do cifre od 500€. Taj mini itx svjet je skup. Radije nadi kuciste koje ces moci postaviti maticnu bocno pa imas veci izbor komponenti ko ovo jinsbo N5.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 17:51 (mihi999).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
ihush kaže...

-kraće, možeš u bilo kojoj trgovini kupiti i3+mbo i ram za cca 200€ ..

U miniITX varijanti novo ne, nema šanse, samo polovno, 2-3 generacije unatrag što je sasvim ok. Čak niti nvme nije uvjet, može i SSD kao boot/sys disk. Problem je što polovnog baš i nema na bacanje, pa ako netko ima za ponuditi, pucajte.

Sve su svemu, kao što kolega post iznad kaže, skup je taj miniITX svijet iako su "identične" komponente nagurane u neki x86-based synology. Što će na kraju biti i najizglednija opcija...

5 godina

Imam nas, još od 2019 koji radi bez greške na openmedivaultu. Ploča je https://www.asrock.com/mb/Intel/J4105-ITX/ a kućište sam našao na njuškalu za 200kn ako se dobro sjećam - Silverstone Sugo SG05. Custom made metalna pločica na koju sam stavio 3 wd reda od 6 tera i jedan stari ssd za OS. Služi kao media storage i torrent box. Ako možeš naći J5005-ITX koja ima 4 sata porta, memoriju i kućište ne bi trebalo biti tako skupo...

Edit: Nisam više u tome, vrijeme me gazi... Možda ovo: https://amzn.eu/d/ejqjoEi

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 22:05 (Allfodr).
14 godina
Allfodr kaže...
Cistom made metalna pločica

hahaha.....

da custom made ploča.....

sjećam se ko da je bilo jučer....

u prijevodu - komad pleha koji smo zavidali na vrh kućišta i na njemu su izbušene rupe za dikove koji vise....

inteligentna riješenja iz nešvedske....

stvar radi i diskovi su odlično prozračeni....

nabijen vas.............
5 godina

Haha, znao sam da će se glavni i odgovorni prepoznati. Ako nađem koju sliku poslat ću... Ova ploča sa linka u adm je oko 160€...

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

E na ovo sam naletio, sviđa mi se pasivno hlađenje i tako nešto minimalno je što sam ciljao, samo kakav je ovaj CPU u nekim non-NAS zadaćama? Volio bi upaliti koji docker sa bazom ili *arr stack, da se jadan ne rastopi ispod tog heatsinka?

5 godina

Kolega ushirlo je u pravu, jedino treba vidjeti da li radi

na linuxu out of the box. Zna i on da je linux pun mušica...

Uglavnom puno bolje i jeftinije nego Synology i slična rješenja...

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina

Da, ploča ima u protisu, kućište je isto tamo...

Dakle...

Mission complete.

A i da bude zanimljivije, netko je već išao sa identičnom idejom (i istim komponentama!) u pohod... I ispalo je točno ono što meni treba. Kolega koji se javio na PP sa ponudom za konfu će nažalost sada biti jako, jako tužan, zeznuli ste ga kolektivno.

14 godina

što će ti toliko napajanje.... ovo troši ko kikiriki....

rađe uzmi 32giga rama nek se nađe....

nabijen vas.............
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

6 glasnih, vrućih, brzih diskova puni linux ISO fajlova? Koliko bi ti stavio, 500W? Ovo je među slabijima na koje sam nabrzinu naišao a da je modularno, ne treba mi hrpa ovih GPU kablova ionako.

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

6 glasnih, vrućih, brzih diskova puni linux ISO fajlova? Koliko bi ti stavio, 500W? Ovo je među slabijima na koje sam nabrzinu naišao a da je modularno, ne treba mi hrpa ovih GPU kablova ionako.

sve to skupa troši ni 100W....

ali u pravu si.... nema baš modularnih napajanja ispod 500W.......

i odluči se jel ideš sata portove dodavat preko m2 adaptera ili pcie adaptera.....

ako ideš na drugu opciju rađe uzmi m2 ssd za os.....

nabijen vas.............
17 godina

Ništa od toga nije razlog za jače napajanje, i 350W je previše. RM650 samo zbog modularnosti mi se čini pretjerano, dobra kliješta su puno jeftinija :).

9 godina
ushirlo kaže...

sve to skupa troši ni 100W....

ali u pravu si.... nema baš modularnih napajanja ispod 500W.......

i odluči se jel ideš sata portove dodavat preko m2 adaptera ili pcie adaptera.....

ako ideš na drugu opciju rađe uzmi m2 ssd za os.....

PCIE bi htio ostaviti slobodan za NIC, ili 2.5G ethernet ili sa SFPom kad se uhvatim razvlačenja optike po stanu jednog dana a spinning rust bude zamijenjeno sa SSDovima (bit će par godina dok taj izvor ne krene)...

Mladen kaže...

Ništa od toga nije razlog za jače napajanje, i 350W je previše. RM650 samo zbog modularnosti mi se čini pretjerano, dobra kliješta su puno jeftinija :).

Do sad je bio red, nećemo na zadnjem koraku radi 30€ vaditi kliješta van :)

Ako još netko ima ideje prije klika na "Kreiraj narudžbu" sutra krajem dana, neka piše... Bilo bi mi isto jako zgodno da ovaj M2 adapter nađem u RH, da ne čekam Amazon i sprašim na dostavu više nego što adapter vrijedi...

14 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Bilo bi mi isto jako zgodno da ovaj M2 adapter nađem u RH, da ne čekam Amazon i sprašim na dostavu više nego što adapter vrijedi...

ima u linksa sa 5 sata.... ali sprašit ćeš još i više....

https://www.links.hr/hr/adapter-delock-m2-2280-key-bm-muski-do-5-x-sata-s-hladnjakom-010905046

nabijen vas.............
9 godina

Nikad ne podcijeniti pohlepu HR trgovaca na ovim sitnarijama od 5-25€, pogotovo Links

16 godina

.. i problem, to je duplo slabije od početnih želja, cpu-gpu.. dovoljno za nas ali ne za ostalo, tj klasa nuc-a koji bi zadovoljio traženo je sad oko 600€.

-napajanje je overkill .. ali ostavlja mogućnost dodavanja jače gpu uz kriterij modularnosti može opravdati 'bacanje' 50€ više.. no pitanje što se može dodati u ograničeni gabarit itx-a .. sata-adapter ili m2 ili gpu .. kao i razlika generacije što koja mbo ima-nema kao usb-c ili 2,5-10gbe pa je često potrebno ili u planu dodati ne jednu nego dvije stvari .. no mjesta može biti samo za jednu.

-hlađenje.. za 'celeron-atom' klasu je nevažno-pasivno.. tj cooler je na chipsetu (ne na cpu) :) .. koji u toj klasi troši cca 6-10w

-inače, normalno računalo-prosječno, npr uredsko, troši cca do 200w .. kad se planira napajanje, dovoljno je bilo koje, praktički ne može se pronaći slabije 240-300w koje i uz pad efikasnosti na 80% daje dovoljno za max opterećenje dok noviji-jači top cpu može trošiti 100-200w ili gpu i duplo..

-za hdd, staro pravilo 'na prste' svaka komponenta traži cca 15w, modul rama, disk, dodatni kontroler za bilo što.. pri čemu su prastari diskovi trošili do 15w, pa zatim u generaciji green ispod 10w (9,6 i sl.) .. ssd-sata-m2-nvme troše manje, tj svi 2,5inčni su zadovoljni s usb strujom i rade bez dodatnog napajanja koje traže 3,5inčni, recimo pola struje u odnosu na 3,5-hdd i sustav kao nuc na cpu koji troši malo kompletan ne troši više od 30w u radu, desktop oko 100w .. + ide se na undervoltanje upravo zbog potrošnje-topline dok je snaga prosječnog destkop cpu dovoljna, suprotno od overclocka za jedan fps više u gamingu :)

-no opet pitanje-reset-realnost i cijena na kraju.. ako svaki adapterćić po trgovinama dođe 20-50€ (mada je realna cijena desetina takve) i ako se na par komponenti kao kućište-napajanje potroši po 100€.. koja je konačna cijena i na čemu se uštedjelo.. na diskovima? :) .. jeftinije je tad kupiti novo gaming računalo s police bilo koje trgovine, imat će i disk, barem 1tb..  tj meni ne zvuči jeftino potrošiti u ovoj temi +500€ pri čemu se koriste postojeće stare komponente kao diskovi i znanje pa može biti u dijelovima vs kupiti gotovo kao nas .. koji će u novim serijama čak zadovoljiti i kriterij snage tažen u početnoj poruci recimo klase i3-i5 cpu i igpu-a.. npr stricjurin prijedlog za 600-700€ uz popuste.. svrha-cilj slaganja budget koji košta koliko proslječan pc-lap? za koji kupujemo sve-novo osim najvažnije komponente za nas-storage? (diskove) .. onak, recimo da sam ja malo čudan pa mi je kriterij različit.. no posotji i druga mogućnost, realnost .. :)

0 0 hvala 0
6 godina

imaš polovni Synology 4 bay, na njuškalo. 250€

0 0 hvala 0
9 godina

CPU zadovoljava kriterij jer je usporediv sa 7gen i5 (koji se nalazi u Optiplexu 3020 koji je već tamo i obavlja *arr, Jellyfin, neku bezveze bazu sa testove, OpenHAB...) - slabije performanse od željenih su opravdane cijenom, dostupnošću i potrošnjom. Čak je i dovoljan za transcoding par streamova koliko vidim, ako to bude radilo zadovoljavajuće, onda se Optiplex gasi. Napajanje smo prošli, ako ima slabije a modularno, može, nema problema, ovo sam jedino našao u istom dućanu. Ako ništa, poslužit će za par godina u nekoj x konfi.

Opet ne znam zašto si zapeo za HDDove, radi se o WDima Red, nikakvi Green, ukupno 24TB prostora i mogućnost proširenja u bližoj budućnosti na 36TB. Oni su "besplatni" a kako će se koristiti za spremanje linux ISO fajlova za užu obitelj, njihova pouzdanost je na dalekom drugom mjestu iza cijene od 0€. Već vidim pitanje, zašto Redovi za ISO fajlove, pa zato jer su plaćeni 0€.

S obzirom na zadane parametre (veličina, kapacitet, "izgled", max cijena) ne vidim drugi način kako potrpati 4 ili 6 diskova u neko kućište. Opet sugeriraš "novo gaming računalo" koje nikako ne košta 450€, ne stane u njega max 6 diskova i čak i ako pogodiš to dvoje, sigurno neće biti unutar ograničenja prostora. Najbliža namjenska alternativa košta 600€ (DS620). Koji je procesor unutra? Jurin prijedlog ima koji CPU? :)

A i nije ukupni trošak 500+ što ti kažeš nego 450, ako već cijepamo atome. Moglo bi i niže jer realno 32GB RAMa je overkill, OS i par aplikacija stanu na 250GB SSD a ako se bolje pogleda po ponudi napajanja, sigurno će se pronaći modularno sa <500W snage i manjom cijenom ili kao što je sugerirano, Knipex za čas pretvori bilo koje napajanje u modularno. Dakle, išli bi ispod 400 ako baš želimo.

Jesi pogledao ona dva linka što je tip slagao istu tu konfu? Očito nisam jedini luđak sa takvom idejom.

gpd kaže...

imaš polovni Synology 4 bay, na njuškalo. 250€

Koji ne može vrtiti docker zbog Realtek procesora i guši se sa najosnovnijm zadaćama ako mu se da da radi par stvari istovremeno. Imam jednog iz J serije, to je ubojstvo koliko je to sporo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2025 8:56 (Nuclear_Phoenix).
6 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Koji ne može vrtiti docker zbog Realtek procesora i guši se sa najosnovnijm zadaćama ako mu se da da radi par stvari istovremeno. Imam jednog iz J serije, to je ubojstvo koliko je to sporo.

Ne postoji spori hardwer samo loš softver .

14 godina

ma sve ok.....

ja bi osobno uštedio na kućištu i napajanju....... možda i na ssdu.......

kužim da nas ide u dnevni pa je bitan izgled...... ali da se i na njuškalu nać koje lijepo itx kućište....

a za nas se lako prenamijeni... s obzirom da ploča sa kulerom ne zauzima ništa mista + nema velike grafičke..........

alford je našao npr silverston sugo05 za dvista kuna..... i bez problema se u njega stavi koliko hoćeš diskova uz preinake od 0kn......

a napajanje za ove potrebe je dovoljno i neko mini itx (ili samo par kabela i vanjska ciglica od nekog laptopa)...... dovoljno je 100+W.........

ali načelno i ovo što je kolega složio će uredno i dobro radit za ovu svrhu....... daleko bolje i prilagodljivije od skupljih gotovih riješenja..........

evo npr. puno jeftinije novo kućište....

https://iponcomp.hr/shop/proizvod/kolink-satelite-crno/1303217?utm_source=nabava&utm_medium=referral&utm_campaign=nabava&utm_content=1303217

nabijen vas.............
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2025 10:18 (ushirlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

@Nuclear_Phoenix

Kojeg iz J serije imaš da ti je prespor?

Evo kod mene jedan takav DIY uradak J4105 već godinama tjera custom confu s debianom headless.

2x2.5" SSD + 2x3.5"HDD

Uskoro ga selim u veće kućište + dodajem još nekoliko diskova + upgradeam na OMV.

torrent+backup + media server. *arr stack, VPN, qbt, HASS... 20-ak dockera ukupno, vrti sve bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 14:31 (cshadow).
9 godina

J serija Synologya, DS2xxJ, ne procesor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice