Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.240.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Sklapanje PC konfiguracija
AA-d00d kaže...
Na maticnoj mozes usparati 180kn ako uzmes ovu.

Ova tvoja konkretno dolazi sa podrskom za Phenom x6 procesore ali ce ASRcok izbaciti i novi BIOS za starije maticne koje ce onda takodjer podrzavati Phenom x6.

samo sugestija. (iako bi i ja radje uzeo ovu novu ASRockicuBogataš)

sa 2x HD5770 imat ces perfomanse skoro kao HD5870, znaci jos bolje od HD5850.

uzet cu ovu skuplju jer mi puno znace te novotarije zbog toga sto mi sadasnji komp star 8god pa zelim da i slijedeci tolko izdrzi a ako uzmem maticnu s tim novim onda ce biti puno vise vremena u trendu nego s losijom

a ovo s grafama je super jer mi sad isplati dat vise novaca za proc i maticnu pa kasnije mijenjat grafu jer mi u igrama ne mora biti sve na high tak da mi je ova taman

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:34 (mustang995).
17 godina
neaktivan
mustang995 kaže...

uzet cu ovu skuplju jer mi puno znace te novotarije zbog toga sto mi sadasnji komp star 8god pa zelim da i slijedeci tolko izdrzi a ako uzmem maticnu s tim novim onda ce biti puno vise vremena u trendu nego s losijom

a ovo s grafama je super jer mi sad isplati dat vise novaca za proc i maticnu pa kasnije mijenjat grafu jer mi u igrama ne mora biti sve na high tak da mi je ova taman

ma ok, rekao sam da bi i ja uzeo radje tu novu ASRock, 10x je ljepsa od od te 790GXH i ove moje Belji se

a i ove novotarije nisu za bacit ;)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
Sklapanje PC konfiguracija

jos nest posto mi se cini da ovi iz adm-a(nisam ih zvao jos) nece htjeti sloziti grafu ako je kupim negdje drugdje pa pitanje...

jel jaca sapphire 5770 ili xfx 5770 xxx?

EDIT:jel kuciste coolemaster 332 ima u sebi vec ventilatore za bolji protok zraka ili ne??

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:48 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mustang995 kaže...

jos nest posto mi se cini da ovi iz adm-a(nisam ih zvao jos) nece htjeti sloziti grafu ako je kupim negdje drugdje pa pitanje...

ma ovoj xxx je jezgra clockana za 25MHz i ne isplati se uopce to kupovati kad sam sa 0,01% muke mozes klokati i vise.

ako ti stane u budžet onda uzmi Vapox-X sad vec jer ces ovako cini mi se morati platiti da ti ugrade graficku (ostalo je besplatno posto je iz istog ducana) iz drugog ducana.

ovako ce cijena mozda doci na isto:

vapor-x u konfiguraciji (sve iz ADM-a) = graficka iz protisa + ostalo sve iz ADM + nadoplata (zbog graficke)

17 godina
neaktivan
mustang995 kaže...

EDIT:jel kuciste coolemaster 332 ima u sebi vec ventilatore za bolji protok zraka ili ne??

ima jedan straznji za ispuh, mislim da se moze ugradit jos jedan na prednjoj strani za usis (ali treba naknadno kupiti taj vent)

17 godina
mustang995 kaže...

Ak mislis na ovo kuciste ima da straznji ispušni ventilator nema frke nista bez straznjeg ventilatora to obavezno mora bit. Tebi ce trebat sigurno ak mislis klokat za proc hladnjak bolji pa Katana 3 bi bila dobro rjesenje.Cool

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2597

17 godina

Samo ti uzmi 890 extreme :) Stvorena ua OC :) Kaj se tice HD5770 crossa - mislim da je to najpametnije za omjer cijene i performansi. Cross sa 2x5770 bi trebao biti jaci od 5870 jer crossX od 3x5770 je jaci od 5970...

0 0 hvala 1
15 godina

hvala svima koji su pomogli to sam si i mislio za kuciste...

a za nadoplatu za graficku kolko bi bila otprilike oko 50kn valjda??

kupio bi ja sve u adm-u ali gledam jucer i nestala vapor-x Mršti se i sad moram dodatne novce davat ali eto ustedi se ako je kupim u protisu za 1190 jer je u adm-u bila 1300 pa mogu bolju maticnu uzet onda Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 20:22 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Samo ti uzmi 890 extreme :) Stvorena ua OC :) Kaj se tice HD5770 crossa - mislim da je to najpametnije za omjer cijene i performansi.

U vecini slucajeva je nesto malo slabiji (ali zanemarivo), velikim dijelom parira HD5870 a u ostalome je slabiji od HD5870.

17 godina

Ma i ova sa stock hladnjakom je super. Hladnjaci na 5xxx seriji su iznenadjujuce efikasni.

0 0 hvala 0
15 godina
Batista kaže...

Samo ti uzmi 890 extreme :) Stvorena ua OC :) Kaj se tice HD5770 crossa - mislim da je to najpametnije za omjer cijene i performansi. Cross sa 2x5770 bi trebao biti jaci od 5870 jer crossX od 3x5770 je jaci od 5970...

gle stvarno...nisam bio ni skuzio da ima 3 utora za grafu meni je bilo vazno da ima za cf ali ovak je jos i bolje Osmijeh

EDIT:ponavljam: kolko bi nadoplata otprilike u adm-u kostala ako ima donesem grafu koja nije kupljena kod njih?nemojte rec da je 100kn valjda

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 20:25 (mustang995).
17 godina
neaktivan
mustang995 kaže...

gle stvarno...nisam bio ni skuzio da ima 3 utora za grafu meni je bilo vazno da ima za cf ali ovak je jos i bolje Osmijeh

ovaj 3. mozes zaboraviti posto ima propusnost x4

EDIT: a i za 3. karticu ce ti vec trebati i jace napajanje od 450W

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 20:26 (AA-d00d).
17 godina

Nisam ja rekao da mozes stavit 3x, nego to sam rekel samo da ti docaram snagu cross-a...

0 0 hvala 0
15 godina

a ok ali svejedno to bi mi itekak bilo previse dat novaca stavit cu te dvije u cf i...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gman kaže...

Dali x1950 256MB GDDR3 AGP vrijedi 400kn?

Ne.

16 godina
protjeran

Evo složio sam neku jeftinu konfiguraciju u ADM-u.

Sad me zanima vaše mišljenje, s time da da cu clockat i da ću jezgre otkljućavat. Poslje ide jos 2 GB rama, i zanima me dali na toj ploči mogu stavit 2 graficke kartice? Ako mogu zanima me dali to mora biti ista ili može i neka druga. Ako može neka druga dajte mi preporuku da ne bude skupa.

EVC T6059B, ATX Kučište, Prednja Kontrolna ploča u Crnoj boji - 120 kn

Napajanje Linkworld 460W, ATX2, 120mm vent. - 150 kn

Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C - 480 kn

Procesor AMD Athlon II X2 240, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W , 2.8GHz, Regor - 430 kn

DDR3 1024Mb ( 1Gb ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFD - 220 kn

Sapphire HD 5450, 512MB GDDR3 64bit, Low profile bracket,VGA+DVI - 390 kn

HDD Seagate 250GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.10, ST3250310AS, 8MB cache - 300 kn

DVD upisivač NEC AD 7241S, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/48x40x48x, Lightscribe, DVDRAM 12x, serial-ATA, Dual Layer, Bulk , crn - 180 kn

UKUPNO: 2270 kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marko_Aurelije kaže...

.....

ovako, maticna ti ima jedan PCI-E x16 i jedan PCI-E x4 tako da mozes staviti 2 graficke ali zbog ovog drugog utora (x4) bolje da ne trosis novce na drugu graficku

15 godina

@Marko_Aurelije

evo nest sam slozio dode te 70kn skuplje ali imas bolju grafu, malo sam toga promijenio ostavio sam tvoje vecinu

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 22:45 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
E ja sad na mobu pa nemogu nista vidit...
15 godina
protjeran
e ljudi dođe li napojna u ovom kućištu i od koliko dođe ako dođe?

Cooler Master Case CM 690 Black
17 godina
neaktivan
tarankula kaže...
e ljudi dođe li napojna u ovom kućištu i od koliko dođe ako dođe?

Cooler Master Case CM 690 Black

Ne dođe.

16 godina

Ivo je potpuno u pravu i trebao sam to napisati ovdje ili u moju temu!

Zbog jednog razloga (nerado bih pričao o njemu) morao sam sa 5500kn smanjiti budžet konfiguracije na 4000kn te sam odabrao CPU i MBO koji ću kupiti i ostane mi za kućište i stvarno želim jedno dobro, prostrao i fensy šmensi kućište!

Molio bih Vas da mi ne pišete "šta će ti tako skupo"! Samo mi ljudski preporučite i ja sretan!

Ne dvoumim se oko ničega nego Vama prepuštam sve!

Mogućnost su Protis, ADM i Links!

HVALA!

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 20:36 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Al' ga Ivo zna malo seruckat! no evo:

Ne serem nego imaš temu u kojoj si među ostalim naveo da te treba i kučište i ne vidim problem zašto tamo ne bi pisao!

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Zbog jednog razloga (nerado bih pričao o njemu) morao sam sa 5500kn smanjiti budžet konfiguracije na 4000kn te sam odabrao CPU i MBO koji ću kupiti i ostane mi za kućište i stvarno želim jedno dobro, prostrao i fensy šmensi kućište!

Molio bih Vas da mi ne pišete "šta će ti tako skupo"! Samo mi ljudski preporučite i ja sretan!

HVALA!

Znam da je offtopic ali da sam ja moderator i da mi to kažeš uffff iste sekunde bi te protjero Cool

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
F1-IVO kaže...
4ucker kaže...

Ne serem nego imaš temu u kojoj si među ostalim naveo da te treba i kučište i ne vidim problem zašto tamo ne bi pisao!

Ivo, moje isprike, ispravljam prijašnji post, sorry još jednom, nisam te htio na ijedan način uvrijediti, jer sam zaboravio na temu, sorry opet!

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

HVALA!

pogledaj u toj zakljucanoj temi sta sam napisao ;)

lordlojkus kaže...

Znam da je offtopic ali da sam ja moderator i da mi to kažeš uffff iste sekunde bi te protjero Cool

ajd ajd, ljudi nisu letili zbog puno vecih uvreda.

16 godina
AA-d00d kaže...
4ucker kaže...

HVALA!

pogledaj u toj zakljucanoj temi sta sam napisao ;)

lordlojkus kaže...

ajd ajd, ljudi nisu letili zbog puno vecih uvreda.

Ma vidim ja ali ne bih CM690 Advanced II no ja bih HAF 922 ali koji uzeti, onaj sa prozirnom ili ne prozirnom stranicom, jer razlika je prevelika, stoga mislim da je bolje ipak bez prozirne stranice, a razlika je u 200kn, te je li bolje uzeti Haf922 ili Antec Nine Hundred Two

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Ma vidim ja ali ne bih CM690 Advanced II no ja bih HAF 922 ali koji uzeti, onaj sa prozirnom ili ne prozirnom stranicom, jer razlika je prevelika, stoga mislim da je bolje ipak bez prozirne stranice, a razlika je u 200kn, te je li bolje uzeti Haf922 ili Antec Nine Hundred Two

razlika uopce nije prevelika - osim cijene!

inace kolko god mi HAF bili ruzni ti Antec-i su mi jos ruzniji tako da ipak HAF ondaNeodlučan

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 20:48 (AA-d00d).
16 godina

Eto hvala svima još jednom, ovo sam na kraju odlučio kupiti te ću ako uštedim možda ako bude neki X6 do 1600kn, a evo što je zasad dok/ako ne dođu X6ice:

Thumb up ako valja! :)))

Finaly! Finaly!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mrakača frende. Složac zgleda prehebeno... Bogataš

Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice