Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.234.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sklapanje PC konfiguracija

I napravio si glupost. Ništa ti ta nije znatno bolja od one koju si imao. Samo noviji čipset i par fičera više. I dalje je tu 4+1 fazna regulacija. I dalje to nije za FX-8000 seriju...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
zober kaže...

juice21

Nije dobro može se i bolje posebice ako je grafa tek tu za sliku. Pričekaj sekundu ;)

i5 3570K

MSI Z77A-G45

2X TRANSCEND 4GB 1600 MHZ -8GB

WD BLUE 1TB

LG GH24NS90 SATA

XFX 550W

ZALMAN Z9+

4690 KN besplatno slaganje i dostava

jel je ovaj proc bolji od phenoma 965? Ostavit cu onaj BLACK HDD ... sto se tice napajanje. dal je ovo xfx bolje od corsaira 600W GS ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 14:48 (juice21).
16 godina
neaktivan

Prema mom PC-u kada mislite da bi trebalo razmišljati o novom-e kompu.. Pošto bih išao sigurno na intela da li da počekam još koji mjesec pa uzmem ivy bridge ili..? Komp bi uzeo do nekih 6000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alien90 kaže...

Evo pogledao sam vaše komentare i prijedloge i odlucio se za ovu konfiguraciju:

Kupujem čim legnu pare od zadnjeg projekta, a to je do kraja tjedna.

Intel Core i7-3930K (3.2GHz,1.5MB/12MB,130W,Socket 2011) box

4.654,99Kn

...

Ukupno: 21.493,00Kn

Za tebe je onda ova konfa složena u ADM-u.

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 14:55 (Asta).
13 godina
neaktivan

Nekupujem računalo samo za igre, treba mi za posao, a u ovom racunalu nema raida i 250gb SSD, niti "six core" i7

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E ovako sad sam to uzeo i necu otkazivati narudjbu mozda sam se zeznuo.Ali se nadam u skorije vrijeme da cu imati priliku otici u afganistan na 6 mjeseci u misiju. Gdje cu zaraditi neki kes i da cu moci sebi tad priustiti neki procesor i7+ maticnu od par tisuca graficke itd da ne nabrajam sad tko zna sto ce izaci sutra . Posto nisam neki tatin sin koji upre prstom i kazem to hocu i naravno ti tata to moras kupiti i ja cu biti dobro dijete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
joze kaže...

Prema mom PC-u kada mislite da bi trebalo razmišljati o novom-e kompu.. Pošto bih išao sigurno na intela da li da počekam još koji mjesec pa uzmem ivy bridge ili..? Komp bi uzeo do nekih 6000kn.

Ionako si preskočio nekoliko generacija pa biraj...Čekati? S ciljem? Jel se igraš ili radiš ili oboje - to ti je odmah 1000kn samo za grafičku...+/-

www.rigburning.comule.com
13 godina
alien90 kaže...

Evo pogledao sam vaše komentare i prijedloge i odlucio se za ovu konfiguraciju:

Kupujem čim legnu pare od zadnjeg projekta, a to je do kraja tjedna.

Intel Core i7-3930K (3.2GHz,1.5MB/12MB,130W,Socket 2011) box

4.654,99Kn

ASUS P9X79, 2011, Intel X79, DDR3, Broj utora 8, 1800 MHz

2.050,00Kn

Napajanje SEASONIC 760W, SS-760KM, 80+ Gold, aktivni PFC

1.280,01Kn

ASUS GTX690 4GB DDR5,512-bit,GPU 1019 MHz,memorija 6008 MHz

8.299,00Kn

DDR3 16GB (4x4GB) Corsair, 1600MHz, CMZ16GX3M4A16C9B, blue

835,00Kn

Corsair 240GB SSD, Force Series GT, 555 MB/s sequential read

1.799,00Kn

HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

1.640,02Kn

Gigabyte kućište Sumo 5115, srebrno, Aluminijsko, 8,5 kg

649,99Kn

COOLERMASTER Hyper 612S, socket 1366 / 1156 / 1155 / 775 / FM1

359,00Kn

Ukupno: 21.493,00Kn

Molim te nemoj si trošiti novce na to.

Složio sam ti na prošloj stranici puno bolju konfiguraciju. Samo poslušaj i nećeš pogriješitit.

Futura it je pouzdana trgovina i jeftinija od ovog di ti slažeš, pa si zato i dobio puno bolju konfu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 15:06 (zober).
13 godina
juice21 kaže...
zober kaže...

juice21

Nije dobro može se i bolje posebice ako je grafa tek tu za sliku. Pričekaj sekundu ;)

i5 3570K

MSI Z77A-G45

WD BLUE 1TB

LG GH24NS90 SATA

XFX 550W

ZALMAN Z9+

jel je ovaj proc bolji od phenoma 965? Ostavit cu onaj BLACK HDD ... sto se tice napajanje. dal je ovo xfx bolje od corsaira 600W GS ?

Naravno da je i to ne malo nego puno, nemoj si ostavljat Black uzmi si Blue. Black su bučni i skloniji malo jačem grijanju, jedina dobra stvar kod njih je malo veća garancija. 

XFX je bolji od tog Corsaira.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 15:04 (zober).
16 godina
neaktivan
Asta kaže...
joze kaže...

Ionako si preskočio nekoliko generacija pa biraj...Čekati? S ciljem? Jel se igraš ili radiš ili oboje - to ti je odmah 1000kn samo za grafičku...+/-

mene recimo zanima tipa ako sad uzmem ivy bridge, hoću li imati prilike za dvi-tri godine uzet novi procesor ili ću morat ponovo sve mijenjat. Pitam jer tako kad sam uzeo prije 2 godine pc svatia sam da sam falia jer se tada već lagano dd3 počea koristit i da zapravo core2duo ide u zaborav. Ali naravno tada nisam bia na bug.hr pa sam se opeka {#} Za cijenu od 1000 eura koju sam uzea u linksa moga sam dobro i duplo bolje proć u adma - moga sam guštat u novijoj generaciji..

15 godina
zober kaže...
juice21 kaže...
zober kaže...

juice21

i5 3570K

MSI Z77A-G45

WD BLUE 1TB

LG GH24NS90 SATA

XFX 550W

ZALMAN Z9+

Naravno da je i to ne malo nego puno, nemoj si ostavljat Black uzmi si Blue. Black su bučni i skloniji malo jačem grijanju, jedina dobra stvar kod njih je malo veća garancija

XFX je bolji od tog Corsaira.

a performanse?

13 godina

Za normalnog korisnika identične, jedino da ideš vrtit bencheve onda bi vidio razliku, a vjerujem da ti to nije u planu.

Uštedi novce i uzmi si WD BLUE jer mu je i pala cijena dosta, do prije mj. dana je bio 670 kn,a sad je pao za 100 kn dolje.

Za WD BLACK 1TB bi se trebao produžiti 230 kn što je malo neisplativo s obzirom na tvoj buđet.

15 godina
zober kaže...

Za normalnog korisnika identične, jedino da ideš vrtit bencheve onda bi vidio razliku, a vjerujem da ti to nije u planu.

Uštedi novce i uzmi si WD BLUE jer mu je i pala cijena dosta, do prije mj. dana je bio 670 kn,a sad je pao za 100 kn dolje.

Za WD BLACK 1TB bi se trebao produžiti 230 kn što je malo neisplativo s obzirom na tvoj buđet.

novi komp cu uzimat tek oko Bozica pa mislim da ce ovoj konfi jos dosta past cijena a i na to racunam.. uzet cu blue HDD .. hvala jos jednom

13 godina

Hooo ko živ ko mrtav dotad. Nemoj se previše oslanjat na cijene nego probaj skupit nešto više novaca za svaki slučaj.

15 godina
zober kaže...

Hooo ko živ ko mrtav dotad. Nemoj se previše oslanjat na cijene nego probaj skupit nešto više novaca za svaki slučaj.

skupljam ... da ih sad imam kupio bih odmah :)

13 godina
neaktivan
INTEL CPU Desktop Core i7 3930K (3.20GHz,12MB,130W,S2011) Box
-1+
Obriši
HRK 4,486.77
MSI X79-GD65-8D,s2011,D3,S3,U3,FW,SLI,Dr
-1+
Obriši
HRK 2,038.73
Corsair Cooling Hydro H100 CPU
-1+
Obriši
HRK 885.95
KINGSTON HyperX DDR3 Non-ECC (16GB (4x4GB kit),1600MHz) CL9 XMP
-1+
Obriši
HRK 654.99
Grafička kartica GTX690-4GD5
-1+
Obriši
HRK 7,448.75
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
-1+
Obriši
HRK 144.99
INTEL 330 Series Solid State Drive 2.5" SATA III-600 6 Gbps, 240 GB, 25 nm, Sequential Read: 520 MB/s, Sequential Write: 485 MB/s, IOPS max: 52000, MLC, Retail
-1+
Obriši
HRK 1,533.41
Corsair Graphite 600T Mid Tower Case
-1+
Obriši
HRK 1,440.34
HDD, 1TB-7200RPM, Caviar Black
-2+
Obriši
HRK 1,601.66
Napajanje Seasonic SS-760KM, 760W
-1+
Obriši
HRK 1,272.05
Ukupno: HRK 21,507.63
Zober mi je rekao da pogledam njegovu varijantu, ja sam uveo par promjena:
Seasonic umjesto Corsaira (seasonic imam već skoro 4 godine i zadovoljan sam, nezelim promjenu), stavio 16gb rama umjesto 32( jer mi 32 stvarno netreba, snalazio sam se i sa ovih 4gb, mislim falilo je uvijek, ali snalazio sam se. Stavio sam drugo kućište jer mi ovo ljepše izgleda, stavio sam 2x caviar black diska je su brži. Ostalo je isto.
5 Dobro
0 Loše
2 Nesto treba promijeniti
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 16:08 (alien90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Izbjegavaj H100 jer ćeš imat posla s reklamacijom i s njegovim šugavim potenciometrom. Najreklamiranije vodeno od cijele H serije. Za takvu se konfu uzmi TT FRIO EXTREME koji sam ti preporučio u konfi. Pogledaj malo testove tu pa će ti biti sve jasnije, i puno je sigurnija opcija od razno raznih poluvodenih rješenja. 

Uzmi 32 GB poslušaj ti misliš da ti neće trebat, ali će ti trebati.

Graphite izbaci, nemoj me krivo shvatiti dobro je kućište i sve to ali FRACTAL DESIGN DEFINE XL je jeftiniji, prostraniji, i dosta će ti utišat komponente pošto je obložen spužvom. Odi ga pogledat u Links pa ćeš se predomislit što se tiče izgleda. 

Ak oćeš Seasonic uzmi ga. Iako je to sve u biti Seasonic - tako da je to samo plačanje imena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 16:36 (zober).
17 godina

Corsair ne pravi napajanja - za njega prave Seasonic, CWT i još neki. Dakle kupnjom dobrog Corsaira u biti kupuješ dobar Seasonic ili neki sličan.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 16:32 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
alien90 kaže...
Seasonic umjesto Corsaira (seasonic imam već skoro 4 godine i zadovoljan sam, nezelim promjenu), stavio 16gb rama umjesto 32( jer mi 32 stvarno netreba, snalazio sam se i sa ovih 4gb, mislim falilo je uvijek, ali snalazio sam se. Stavio sam drugo kućište jer mi ovo ljepše izgleda, stavio sam 2x caviar black diska je su brži. Ostalo je isto.

Samo 1% korisnika treba i koristi 8 GB radne memorije, a on je tebi stavio 32 GB? Čisto bacanje novca, pa i 16 GB nećeš koristiti.

13 godina
neaktivan

Po onom testu vidim da je H100 po temperaturama najbolji, u nekim testovima čak i na 1300 okretaja, ja cu si to vodeno kupit sigurno.

Znaci dodat cu jos 16gb rama, pa nek se nađe.

Napominjem da mi je ram od koristi jer se bavim obradom fotografija i videa. To kazem jer je netko gore napisao da necu 8gb iskoristiti.

znači sada sa 32gb rama me kosta 21900kn, nisam puno niti probio budget kad se pogleda cijelokupna cijena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 16:54 (alien90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav! Slažem si konfiguraciju i trebao bih vašu pomoć oko nekih pitanja. Prvo, kako se slažu intelov procesor i ati grafička? Znam da je "pravilo" da ide amd & ati i intel & nvidia pa me zanima dal može bit kakvih problema. To bi bio procesor i5-3550 i grafička Sapphire HD 7850 2GB. Druga stvar je matična ploča. Molim vas preporučite mi neku koja ide uz procesor i grafičku. Budžet za ploču mi je do 850 kn i trebala bi bit iz ADM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Liquid Silk kaže...

Pozdrav! Slažem si konfiguraciju i trebao bih vašu pomoć oko nekih pitanja. Prvo, kako se slažu intelov procesor i ati grafička? Znam da je "pravilo" da ide amd & ati i intel & nvidia pa me zanima dal može bit kakvih problema. To bi bio procesor i5-3550 i grafička Sapphire HD 7850 2GB. Druga stvar je matična ploča. Molim vas preporučite mi neku koja ide uz procesor i grafičku. Budžet za ploču mi je do 850 kn i trebala bi bit iz ADM-a.

Nema pravila. "Pravilo" koje spominješ je glupost. Intelov procesor i AMD grafička se slažu dobro, zašto i ne bi. Ide i AMD procesor i Nvidia grafička pa bude super.

Za taj proc i grafičku preporučio bih ploču MSI B75A-G43 (nekih 600-650 Kn) ili ako baš hoćeš skuplju onda MSI Z77A-G43 (800 Kn).

15 godina

OK kužim. Inače, očekivao sam preporuke neke asrock, asus ili gigabyte ploče. Jesu li one preskupe za moj budžet? Pitam jer ne znam kakve su MSI ploče, mislio sam da su ove navedene najbolje i najkvalitetnije.

14 godina
neaktivan

evo pošto bi danas naručio ovu konfiguraciju iz protisa htio bi još jednom pitati da li netko predlaže nešta drugo možda?

17 godina

MSI 36 mjeseci jamstvo ostali 24 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
alien90 kaže...

Po onom testu vidim da je H100 po temperaturama najbolji, u nekim testovima čak i na 1300 okretaja, ja cu si to vodeno kupit sigurno.

Znaci dodat cu jos 16gb rama, pa nek se nađe.

Napominjem da mi je ram od koristi jer se bavim obradom fotografija i videa. To kazem jer je netko gore napisao da necu 8gb iskoristiti.

znači sada sa 32gb rama me kosta 21900kn, nisam puno niti probio budget kad se pogleda cijelokupna cijena.

Da, ali po testu je TT odmah do njega, a radi se o zračnom hladnjaku.

Kupi kaj oćeš ja ti samo kažem da je bilo hrpa i hrpa reklamacija pumpa i potenciometar, sad ti poslušaj i prođi jeftinije s jednako dobrim hladnjakom i nek ti je srce na miru ili riskiraj sa H100.

Evo ti pa čitaj - CORSAIR H100 RMA

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 17:21 (zober).
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...
panonski_mornar kaže...

pozdrav, 

molio bih pomoć oko sastavljanja konfiguracije, ispričavam se jer sam to već jednom tražio ovdje ali iskrsnule su neke druge bitnije stvari. da skratim, budžet je 5000 kn (+500 kn, ne više jer ide iz mog džepa onda) treba mi kanta, monitor i nekakav printer - ne preskupi jer upotreba će mu biti "s vremena na vrijeme". preferiram intel pa bih molio da se obrati na to pažnja, upotreba kompa će biti uglavnom mlađem bratu za neke igrice (diablo3, lol i šta ti ja znam šta je već hit) i za nekakav osnovni rad u officeu, C#, net i to je to uglavnom.

hvala

Evo, biti će ok...
EDIT: Evo iz Protisa sa malo boljom grafičkom i 8GB RAM-a, za ispod 5500kn, ali morati ces sam sastavljati kompjuter ili imas nekog tko ti moze besplatno sastaviti jer u Protisu se placa sastavljanje...
U ADM-u ti je besplatna dostava i sastavljanje ali je konfa malo slabija, ne puno, ti odluci... 

pošto bi naručio ovu drugu konfiguraciju iz protisa zanima me da li netko ima kakvih primjedbi tj da li se može bolje za te pare?

13 godina
NFSTheRun2013 kaže...
alien90 kaže...

Samo 1% korisnika treba i koristi 8 GB radne memorije, a on je tebi stavio 32 GB? Čisto bacanje novca, pa i 16 GB nećeš koristiti.

Ak ti nešto nije jasno zaobiđi ili se barem potrudi pročitat za što čovjeku pc služi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 17:22 (zober).
13 godina
neaktivan
zober kaže...
NFSTheRun2013 kaže...
alien90 kaže...

Ak ti nešto nije jasno zaobiđi ili se barem potrudi pročitat za što čovjeku pc služi.

Za što mu treba 32 GB radne memorije reci ti meni stručnjače iz future it?

13 godina
neaktivan

Da li je ovo dobra konfiguraicja za gaming?ovo vjerovatno uzimam pa jos da pitam vas

7 Da
0 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice