Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.239.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Caesar et Brutus kaže...

Uz duzno postovanje, tako se konfiguracije ne slazu. Ako nesto ne ide u budzet, ne ide. Uzme HD7850 umjesto 7870 i ostat ce mu i za pristojno kuciste i za malo bolji monitor.

clock2much
13 godina
neaktivan

de sto zajebavate čovjeka solozio je najbolje sto je mogao tako i treba jeb.es šminku bitna je snaga računla...

14 godina
Sklapanje PC konfiguracija

pa nije to zbog šminke. kučište treba osigurati dobar protok zraka unutra, a ne biti ko pećnica, a nije ni naodmet da izgleda malo bolje. a monitor je najvažnija periferija, u njega buljiš cijelo vrijeme, jel, pa je i dobro da bude imalo kvalitenu sliku

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Caesar et Brutus kaže...
mate960 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Izvoli, moj prijedlog

Core i5 2500K, Socket 1155, Radni takt 3300 MHz

ASRock P67 EXTREME4 GEN3, 1155

Western Digital Caviar Green 10EARX, 1000 GB, SATA3, 64 MB

Sapphire Radeon HD 7870, 2GB GHz Edition

Transcend Memorija DDR3 4GB 1333MHz, Latencija CL9

ADATA SSD 120BG S511, Kapacitet 120 GB, 2,5", Sučelje SATA 3

LG GH22NS90 SATA Bulk Black

SILVERSTONE Strider Essential series model, ST50F-ES

MS Industrial Gemini bez napajanja, Midi tower

Monitor LCD AOC F22+, 21.5 In 1080p, DVI/VGA, Black

cca  8.310  Kn,   CENTRO.HR

Jao Cezare, opet konfa sa vrhunskim CPU i GPU a kuciste i monitor ocajni.

Budžet je 8K Kn, ionako sam ga prekoračio. Za 110-ak Kn i 780-ak Kn nema boljih. Same komponente su vrhunske. Super proc na super ploči sa super grafom i izvrsnim sinkronim SSD-om...

Zašto sandy umjesto ivya? Razlika nije velika, a ja bi rađe uzeo 7850+ivy+bolje kućište i monitor

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina

Evo jedna slika od konfe do 6000kn(gaming)
, pa slobodno recite neku primjedbu ili mi preporucite nesto drugo i recite hoce li ovo medusobno pasati i za napajanje nisam siguran
dal ce izdrzat pa pogledajte ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 22:12 (intelpro).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Uz duzno postovanje, tako se konfiguracije ne slazu. Ako nesto ne ide u budzet, ne ide. Uzme HD7850 umjesto 7870 i ostat ce mu i za pristojno kuciste i za malo bolji monitor.

Caesar je složio odličnu konfu! Istu situaciju sam i ja imao, uzeo sam cijelu konfiguraciju za 9500 kn (sa monitorom), graficku za 2300 kn, procesor za 2200, maticnu za 900 kn, kuciste sam uzeo neko najlosije MSI za sitne novce, istina u full loadu mi je temperatura oko 70, ali mi u 5 godina "pećnice" nije nastradala ni graficka, ni procesor, ni maticna ni rami.

14 godina
neaktivan

donator_bubrega kaže...

Ja sam ga u rukama držao, skroz lagano, a stranice slabe, tanke, savijaju se lako. Meni se čini Dokker kvalitetniji od V4-ke.

Ja posjedujem V4 i zadovoljan sam s obzirom na ulozeno. A to da se savijaju stranice ne znam bas :-)

www.noviportal.net
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 22:28 (RealMadrid4Ever).
14 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
mate960 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Caesar je složio odličnu konfu! Istu situaciju sam i ja imao, uzeo sam cijelu konfiguraciju za 9500 kn (sa monitorom), graficku za 2300 kn, procesor za 2200, maticnu za 900 kn, kuciste sam uzeo neko najlosije MSI za sitne novce, istina u full loadu mi je temperatura oko 70, ali mi u 5 godina "pećnice" nije nastradala ni graficka, ni procesor, ni maticna ni rami.

isto tako i meni.. ja kad sam kupovao.. kuciste me izislo oko 5500kn 6000kn.. a nista nije.. a imam neko od 100kn covjek u koga sam slagao znam ga pa poklonio... 

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
13 godina
neaktivan

Moze molim vas konfiguracija od 8000 kn (moze malo i prec). Najvise mi treba za gaming. Hvala unaprijed

PS. Nisam siguran jeli se to podrazumijeva pod ovim konfiguracija ali samo kutija mi treba ( znaci bez monitora,zvucnika,misa...)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:07 (t4cvx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
t4cvx kaže...

Moze molim vas konfiguracija od 8000 kn (moze malo i prec). Najvise mi treba za gaming. Hvala unaprijed

PS. Nisam siguran jeli se to podrazumijeva pod ovim konfiguracija ali samo kutija mi treba ( znaci bez monitora,zvucnika,misa...)

Nadam se da nije previse preko!

Tu imas najbolju ati graficku,odlican i5 procesor,8 gb rama,HDD 500gb+60 gb brzog SSDa,odlicno kuciste i napajanje

14 godina
neaktivan
t4cvx kaže...

odlican ivy bridge proc sa otkljucanim mnoziteljem.. grafa koja ide do 7970.. ssd za windowse.. tiho i vrlo dobro napajanje...odlicno kuciste sa potenciometrom za ventilatore i 4 venta...

13 godina
neaktivan
t4cvx kaže...

Evo, ako ne kanis OC-at, konfica rodena za tebe, procesor odlican, najvaznije je ovo Vertex4, "zum zum zum", sve ostalo uredu, proc efektivno iskoristava 1600MHz memoriju, s ovime neces imati problema... 
Hladnjak je tu radi nizih temperatura i tisine, ali ne moras ga uzeti ako ne zelis (uzeo sam da budem sto blize 8000)
Bilo kakve nedoumice salji u PM... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:36 (Master11).
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...
t4cvx kaže...

Evo, ako ne kanis OC-at, konfica rodena za tebe, procesor odlican, najvaznije je ovo Vertex4, "zum zum zum", sve ostalo uredu, proc efektivno iskoristava 1600MHz memoriju, s ovime neces imati problema... 
Ako ti cijena od 266 kn, previse, onda uzmi Fractal Design 1000 Black i biti ce oko 8050kn sveukupno...
Bilo kakve nedoumice salji u PM... 

imas 2 napajanja od xfx ispravi to LOL {#}

16 godina
neaktivan

Jel može preporuka konfe za 2800 kn max iz ADM-a. Komp bi bio namijenjen uglavnom za gaming. Ja sam mislio ovako nešto, ali ako se nešto još bolje može ubaciti, slobodno recite :) 

0 0 hvala 0
13 godina

Evo ti ovako Apu+Gpu ak već tražiš jeftini gaming komp.

Futura it.

Amd Amd
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 9:43 (zober).
14 godina
neaktivan

pozdrav, frendu mi treba konfa koja ce vrtit battlefield 3 na ultra detaljima, treba biti sto jeftinija i bez periferije i monitora

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na kojoj rezoluciji.. i uvijek stavite koliko $$

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

1280x720 za cijenu je reka da nije bitna al konfa treba bit sto jeftinija

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...

pozdrav, frendu mi treba konfa koja ce vrtit battlefield 3 na ultra detaljima, treba biti sto jeftinija i bez periferije i monitora

CPU:874,99 KN

MBO:648,99 KN

GPU:1.210 kN

RAM:365,00 KN

HDD:516,00 KN

PSU:445,00 KN

TWR:228,00 KN

Upisivač:150 KN

ukupno:4.438 Kn

13 godina
GeForceMan kaže...

1280x720 za cijenu je reka da nije bitna al konfa treba bit sto jeftinija

Za tu rezu taman. Slaganje i dostava mu je besplatna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 11:37 (zober).
14 godina
neaktivan
KaMiKaZa kaže...

Jel može preporuka konfe za 2800 kn max iz ADM-a. Komp bi bio namijenjen uglavnom za gaming. Ja sam mislio ovako nešto, ali ako se nešto još bolje može ubaciti, slobodno recite :) 

Izvoli

x1 Intel Pentium Processor G850 (3MB, 2.90 GHz, LGA1155) box

x1 Matična ploča ASRock H61M-HVS - H61, 2x DDR3, HDMI

x2 Kingmax 1x 4GB DDR3-1,333 MARS

x1 WD5000AAKX SATAIII 500GB 3,5'' Caviar Blue

x1 ASUS HD7770-DC-1GD5

x1 Linkworld 321-56C2228-420W, ATX Miditower Kuciste+ Napajanje LPK12-23, 420W PSU, ventilator 12cm, ROHS passive PFC, 2*sata, 1xPCI-E

cca 2.860  Kn,  Protis

solidan procesor, ploča s HDMI ulazom, 8GB radne memorije u Dual-Channelu, izvrstan disk i grafička kartica + kućište s napajanjem koje će čisto dobro podržati ovu konfiguraciju...

Preporuka!

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
14 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...

Matična ploča MSI 760GM-P23 FX, AM3+
 Procesor sAM3 Athlon II X4 640 (3.0GHz, 2MB, 95W) box
 Memorija Kingmax DDR3 1333 4GB Mars (1X4GB), non-ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFF
 Grafička kartica Asus HD7770-DC-1GD5
 HDD SATA II 500 GB SAMSUNG Barracuda HD502HJ, 3.5", 7200 rpm, 16MB, ST500DM005
 Napajanje 600W Linkworld LPK19-35C22
 Kućište MS Industrial bez napajanja Gemini
 Optički uređaj Samsung SH-222AB SATA Bulk Crni

3.082,49 Kn, Protis

Tu je Quad Core koji je obavezan, te 4GB memorije, graf. kartica koju ćeš fino naklokati i Bf3 će kliziti na ultra detaljima na 1.920x1.080 pixela bez AA/AF i sa sjenama na low/medium.

The Dark Knight
14 godina
neaktivan

Ne isplati se davat tih 600ak Kn za 2.133 MHz RAM, za te pare se uzme 16GB 1.600MHz. Ploča i procesor su odlični.

The Dark Knight
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Caesar et Brutus kaže...
KaMiKaZa kaže...

Izvoli

x1 Intel Pentium Processor G850 (3MB, 2.90 GHz, LGA1155) box

x1 Matična ploča ASRock H61M-HVS - H61, 2x DDR3, HDMI

x2 Kingmax 1x 4GB DDR3-1,333 MARS

x1 WD5000AAKX SATAIII 500GB 3,5'' Caviar Blue

x1 ASUS HD7770-DC-1GD5

x1 Linkworld 321-56C2228-420W, ATX Miditower Kuciste+ Napajanje LPK12-23, 420W PSU, ventilator 12cm, ROHS passive PFC, 2*sata, 1xPCI-E

cca 2.860  Kn,  Protis

solidan procesor, ploča s HDMI ulazom, 8GB radne memorije u Dual-Channelu, izvrstan disk i grafička kartica + kućište s napajanjem koje će čisto dobro podržati ovu konfiguraciju...

Preporuka!

Ako se već štedi na napajanju napravi ovako:

EVC 500W

EVC ATX case

U suprotnom će bit reklamacije za par mjeseci. A i na njegovom mjestu bi prije izbacio psu i uzeo polovnog Chiefteca ... puno sigurnija opcija nego ovi šrotovi.

14 godina
neaktivan

I onaj Linkworld 420 drži navedenu konfu bez problema, konfa vuče svega 180ak W max.

The Dark Knight
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Konfiguracija je sveukupno mali potrošač, međutim napajanje je nekvalitetno i nema veze što "drži" konfu kad će riknut za par mjeseci jer nije namjenjena za ovakvu konfiguraciju već za uredske konfe bez grafičke. Uostalom uzima se Asus HD 7770 koje se kloka ko blesava, a zbog jadnog napajanja će ju morat držat na stocku i nadat se da će sve raditi, a kad napajanje rikne i povuče mu ostale komponente bit će svega i bezveze će se tuč po glavi zašto nije uzeo kvalitetnije napajanje.

Ja samo kažem ako se već štedi na napajanju nek rađe ide na polovne Chieftece i Fortrone od 100-150 kn. Njegovi novci i njegova odluka. Ili nek mu se rađe stavi G530 u konfu i kvalitetnije napajanje. Ne znam kolko se puta ponavlja tu po forumu da se na napajanju ne štedi i onda se ovak stavi. Konfa je super sastavljena, al ne treba siliti i štediti na najbitnijoj stvari u konfiguraciji.

14 godina
neaktivan

G530 će biti bottlenek za HD 7770.

The Dark Knight
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

A sta mislite o ovoj konfi?

http://oi47.tinypic.com/2jd26gn.jpg

Jeli stvarno vridi tih 800 kuna vise od npr. ove?

http://oi49.tinypic.com/1589isi.jpg

Plus pitanje:

Jeli se isplati kupovat SSD, odnosno jeli stvarno takva razlika u brzinu ako se na njeg astave windowsi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 19:26 (t4cvx).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Ne isplati se davat tih 600ak Kn za 2.133 MHz RAM, za te pare se uzme 16GB 1.600MHz. Ploča i procesor su odlični.

Ma memoriju sam dobio tak da nemogu birati {#} , a procesor i maticnu idem uzet u ponedjeljak. Do koliko mogu ici sa stock coolerom?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice