Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.239.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Master11 kaže...
Rush911 kaže...

Pozdrav,

sljedeci tjedan slazem novu gaming konfu pa me zanima jel ovo dobro slozeno:

GPU: Gigabyte GTX 670 Windforce 3.184,65 KN

MBO: ASRock Z77 Extreme4 1.119,32 KN

MONITOR: DELL U2412M 1.840,00 KN

PSU: XFX Core Edition 80+ 650W 699,00 KN

OPTIKA: Samsung SH-S22AB 123,40 KN

CPU: Intel Core i5-3570K 1.818,00 KN

RAM: Corsair Vengeance Low Profile 2x4GB 1600 MHz 399,23 KN

SSD: Samsung 128GB 830 Series 999,77 KN

HDD: Seagate Barracuda 2TB SATAIII 885,73 KN

TWR: Zalman Z11 Plus 535 KN

HLADNJAK: Noctua NH-D14 537,50 KN

=12.140 KN

Planiram OC-at proc ali ne vise od 4.4-4.5 GHz

A cemu ce ti 2TB, dal ces ti to iskoristiti???

Bolje sprijecit', nego lijecit'.

Odlicno sastavljeno, samo ako neces stavljati jos jednu 670 u SLI, nece ti biti potrebno tako napajanje.

BF3 nick: herdjuro
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 14:08 (1337Raptor).
13 godina
protjeran
Sklapanje PC konfiguracija

Evo napokon i ja s novim (malo) bolje placenim poslom sam u prilici usparat koju kunu za "novi" komp.

Mogao bih sloziti sam ali ima tu ljudi koji znaju specifikacije i performanse bolje od mene pa znaju koja maticna ili grafa je bolja iako nesto drugo ce meni mozda djelovati kvalitetnije.

Pa ako mi mozete sloziti nesto tako da znam kakve djelove da trazim. Ne mora biti novo iz ducana, djelovi mogu biti i polovni. Dosad sam imao srece s polovnim djelovima i nadam se da ce me pratiti i dalje.

Jedino sto bih htio je i5 procesor tako da sam miran bar dvije godine.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...
Master11 kaže...
Rush911 kaže...

Bolje sprijecit', nego lijecit'.

Odlicno sastavljeno, samo ako neces stavljati jos jednu 670 u SLI, nece ti biti potrebno tako napajanje.

Jel bi bilo dosta 550W s OC-om procesora i graficke plus jos dodatna 3 HDD-a uz ovog Seagate-a

15 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...

Evo napokon i ja s novim (malo) bolje placenim poslom sam u prilici usparat koju kunu za "novi" komp.

Mogao bih sloziti sam ali ima tu ljudi koji znaju specifikacije i performanse bolje od mene pa znaju koja maticna ili grafa je bolja iako nesto drugo ce meni mozda djelovati kvalitetnije.

Pa ako mi mozete sloziti nesto tako da znam kakve djelove da trazim. Ne mora biti novo iz ducana, djelovi mogu biti i polovni. Dosad sam imao srece s polovnim djelovima i nadam se da ce me pratiti i dalje.

Jedino sto bih htio je i5 procesor tako da sam miran bar dvije godine.

Hvala.

Budget?

@rush bez problema bi on to drzao.

BF3 nick: herdjuro
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 14:17 (1337Raptor).
13 godina
protjeran

Da to sam zaboravio.

Do nekih 4000, +500 kuna.

I da ne treba mi SSD ni neki divovski 2 TB disk. 500 GB mi je uvrh glave jer imam par eksternih za pohranu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 14:17 (Tyberius_Prime).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...

Da to sam zaboravio.

I da ne treba mi SSD ni neki divovski 2 TB disk. 500 GB mi je uvrh glave jer imam par eksternih za pohranu.

Eto,dobra grafa,izvrsna ASUS ploca,8 gb ram,procesor u rangu phenoma x4...

13 godina
neaktivan
Rush911 kaže...
Master11 kaže...
Rush911 kaže...

Vec sada imam 4 TB popunjeno

A dobro onda... Daj mi reci u brojkama koliko filmova imas, slika i glazbe i ostalih shitova....

13 godina
Tyberius_Prime kaže...

Da to sam zaboravio.

i5 2400 , GIGABYTE B75M-DRH , 2x TRANSCEND 1X4 GB 1333 MHZ , SAPPHIRE HD 7770 1GB , WD BLUE 500 GB , ZALMAN GS 450W , GIGABYTE GZ-KX1 = 4383 kn Futura it slaganje i dostava besplatno.

14 godina
neaktivan

Bok društvo, e ovako zanima me dal mi možete složiti konfu za negdje 3000-3500 kn (bez monitora),

konfa bi trebala biti za surfanje, obradjivanje glazbe i gledanje filmova na full hd telki,

igrice ne igram tako da me ne zanima nikakvo clockanje procesora :)

Uglavnom treba mi jedna cvrsta i stabilna konfiguracija za rad u poluprofi glazbenim programima :)

Nije bitno iz kojeg su ducana komponente, bitno mi je samo da je AMD.

Razmisljao sam o procesoru phenom x4 965 i maticnoj asrock extreme 970, dali je to dobar izbor za moje potrebe?

Unaprijed vam se zahvaljujem na trudu :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

može mi samo neko reći jesu li mi ova grafiča i matična kompatibilne i dali ce raditi bez problema u kombinaciji sa monitorom:

grafička asus EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP), ATi Radeon, HD5450, PCIe x16, 1024 MB, DDR3, 64-bit, Radni takt GPU 650 MHz, Takt memorije 800 MHz, DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600, 2-slot Low Profile Bracket

matična asus P8H61-M PRO, 1155, Intel H61 (rev.B3), DDR3, Broj utora 2, 1333 MHz, PCIe x16 2, PCIe x1 2, SATA II 4, SATA3 2, 8-kanalni audio, 1x 10/100/1000 Ethernet, USB 3.0 2, USB 2.0 6, µATX

minitor samsung S19A300N, 18,5'', 16:9, 1366x768, 250 cd/m2, DC 5.000.000:1, 170 °, 160 °, 5 ms, D-Sub, Boja High Glossy Black, LED

hvala svima na odgovorima!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tunazg kaže...

može mi samo neko reći jesu li mi ova grafiča i matična kompatibilne i dali ce raditi bez problema u kombinaciji sa monitorom:

grafička asus EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP), ATi Radeon, HD5450, PCIe x16, 1024 MB, DDR3, 64-bit, Radni takt GPU 650 MHz, Takt memorije 800 MHz, DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600, 2-slot Low Profile Bracket

matična asus P8H61-M PRO, 1155, Intel H61 (rev.B3), DDR3, Broj utora 2, 1333 MHz, PCIe x16 2, PCIe x1 2, SATA II 4, SATA3 2, 8-kanalni audio, 1x 10/100/1000 Ethernet, USB 3.0 2, USB 2.0 6, µATX

minitor samsung S19A300N, 18,5'', 16:9, 1366x768, 250 cd/m2, DC 5.000.000:1, 170 °, 160 °, 5 ms, D-Sub, Boja High Glossy Black, LED

hvala svima na odgovorima!!

Radit ce,a kakav ti je budzet?

14 godina
neaktivan

u ponedeljak idem u ADM i najvjerojatnije cu kupiti ovu konfu...jeli dobra za te novce?

1 Da
7 Ne
konfa konfa
Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 17:46 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li koga :) ???

14 godina
neaktivan
strbi kaže...

u ponedeljak idem u ADM i najvjerojatnije cu kupiti ovu konfu...jeli dobra za te novce?

molim da mi malo pojasnite zasto nije dobra konfa za te novce :)

13 godina
neaktivan

moze netko please neku konfu do 4000-4500kn slozit?bez monitora i periferije,samo kutiju...da se moze zaigrat na njoj sljedecih 5-6 godina :) znam da ce mi sad netko reci za grafu 6870,ali jel ima kakva druga u tom rangu ?

otkup neispravne elektronike
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Shmuppy kaže...

Bok društvo, e ovako zanima me dal mi možete složiti konfu za negdje 3000-3500 kn (bez monitora),

konfa bi trebala biti za surfanje, obradjivanje glazbe i gledanje filmova na full hd telki,

igrice ne igram tako da me ne zanima nikakvo clockanje procesora :)

Uglavnom treba mi jedna cvrsta i stabilna konfiguracija za rad u poluprofi glazbenim programima :)

Nije bitno iz kojeg su ducana komponente, bitno mi je samo da je AMD.

Razmisljao sam o procesoru phenom x4 965 i maticnoj asrock extreme 970, dali je to dobar izbor za moje potrebe?

Unaprijed vam se zahvaljujem na trudu :)

ide u tu cijenu i intel i5 koji je po meni bolji od amd-a. pošto nećeš igrati, grafičke u procu, tj. matičnoj će biti dovoljne

adm.hr

13 godina
neaktivan

VEć sam otvorio temu al nije nitko odg. pa idemo onda ovdje...

Buđet 6k (ne namjeravam sve potrošiti), dijelove koji nisu navedeni @Njuskalo kupujem u Linksu.

Komp je namijenjen prvenstveno za gaming te za renderanje (youtube videi)

Kućište LC POWER PRO-920R Veritas_3000, MIDI, plexi, crno, crveni LED, bez PS 379,00 KN

Napajanje 500W, LC POWER Pro Line Series, ATX, v2.3, 135mm vent., crno 415,00 KN

AMD FX 8150 8-Core Black Edition 3.6 Ghz 950 KN @ Njuskalo

Memorija PC-10600, 8 GB, G.SKILL DDR3 series, F3-10600CL9D-8GBNT, DDR3 1333MHz, kit 2x4GB 369,00 KN

Matična ploča ASROCK 970 EXTREME3, AMD 970/SB950, DDR3, zvuk, SATA, G-LAN, RAID, PCI-E, CrossFireX, USB 3.0, eSATA, ATX, s. AM3 / AM3+ 689,00 KN

Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 6950 XXX, 2GB DDR5 HDMI, DualDVI, 2xDP 1600 KN @ Njuskalo

DVD±RW ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS, 24x, SATA, Dual Layer, crna, bulk 185,00 KN

Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Green 10EZRX, SATA3, 64MB cache, IntelliPower, za desktop 769,00 KN 

=5356 KN (kad bi sve kupovao u Linksa ispadne 6.1k)

Šta mislite o konfi? Mislite li da će napajanje (lc power) 500w izdržati 8core i xfx grafu? trebam li uzet i cooler za cpu?

http://www.youtube.com/iiknezii
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 19:09 (Knez1950).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislis da ce graficka na maticnoj biti dovoljna za gledanje filmova u full hd-u???

14 godina
starsam kaže...

moze netko please neku konfu do 4000-4500kn slozit?bez monitora i periferije,samo kutiju...da se moze zaigrat na njoj sljedecih 5-6 godina :) znam da ce mi sad netko reci za grafu 6870,ali jel ima kakva druga u tom rangu ?

adm.hr

6870 je vrlo dobra za igranje. trenutno većinu igara pokreće na najvišim postavkama. kasnije se neke postavke snize i bit će opet dobra za igranje. za 300kn više se nudi gtx 560 ti koja ipak nešto jača...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 19:18 (zuper).
14 godina
Shmuppy kaže...

Mislis da ce graficka na maticnoj biti dovoljna za gledanje filmova u full hd-u???

bez problema

14 godina
neaktivan

evo trebam pomoc, rekao sam vam vec da kupujem do 6000kn, i niti kunu vise komp..sada sam slozio dvije konfe pa vas molim da mi kazete koja je bolja...jedna je intel i 6850, a druga amd i 6870..naravno komp bi sluzio za igranje..i da, pošto sam uz amd cuo da treba cooler, ubacio sam katanu3, ali u intelovu konfu nisam, mislim da netreba..sto vi mislite?

1 amd
7 intel
amd amd
intel intel
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 19:29 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
strbi kaže...

Los je procesor,bucna graficka,los hladnjak,pogledaj malo po njuskalu slozene konfe...

Tu bi ti preporucio 6870 s boljim hladnjokm ili gtx 560,i neki i5/Phenoma x6

Gaming in blood <3
14 godina
neaktivan

Puno hvala jos jednom Zuperu na trudu.

E sad volio bih cuti jos necije misljenje ili jos neku slozenu konfu :)

14 godina
neaktivan

pošto dobivam svakakve preporuke od forumaša, molim vas da mi vi onda složite neku konfu do 6000kn sa monitorom i ako je potrebno coolerom...stvarno nesmije biti preko 6000kn...mora biti oko 5950kn, tako da imam i za tipkovnicu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
strbi kaže...

evo trebam pomoc, rekao sam vam vec da kupujem do 6000kn, i niti kunu vise komp..sada sam slozio dvije konfe pa vas molim da mi kazete koja je bolja...jedna je intel i 6850, a druga amd i 6870..naravno komp bi sluzio za igranje..i da, pošto sam uz amd cuo da treba cooler, ubacio sam katanu3, ali u intelovu konfu nisam, mislim da netreba..sto vi mislite?

led monitor, hd 6870 u paru sa intel i5, 8gb rama...

EDIT: ako ti je stvarno previše uzmi 4gb rama

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 20:42 (zuper).
14 godina
neaktivan
zuper kaže...
strbi kaže...

ma protegnuti cu se za kunu..hahahahah..a tipkovnicu cu uzeti sastrane neku za 50kn, odvojeno od kompa :) jer cu ovo uzeti na 12 rata bez kamata sa amex karticom, oni primaju tako? :) znaci ovo bi sigurno 3 godine vrtilo bez frke...ali sam cuo da je ova 6870, dosta bucna,ima netko iskustva? uglavnom znaci ovaj i5 3450 je bolji od fx 6100, za igranje :) aj super, hvala ti puno

EDIT: valjda nece biti zagusljivo u ovome kucistu, nije da mi je bitan izgled,ali nekako je mozda prezatvoren, di tu prolazi zrak? za ovaj procesor znaci nije protreban poseban cooler :) i da još da te pitam za maticnu, nepise da podrzava crossfire, al ok, nadam se samo da će i iduca generacija procesora ici na tu plocu

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 22:12 (strbi).
14 godina
neaktivan
strbi kaže...
zuper kaže...
strbi kaže...

ma protegnuti cu se za kunu..hahahahah..a tipkovnicu cu uzeti sastrane neku za 50kn, odvojeno od kompa :) jer cu ovo uzeti na 12 rata bez kamata sa amex karticom, oni primaju tako? :) znaci ovo bi sigurno 3 godine vrtilo bez frke...ali sam cuo da je ova 6870, dosta bucna,ima netko iskustva? uglavnom znaci ovaj i5 3450 je bolji od fx 6100, za igranje :) aj super, hvala ti puno

EDIT: valjda nece biti zagusljivo u ovome kucistu, nije da mi je bitan izgled,ali nekako je mozda prezatvoren, di tu prolazi zrak? za ovaj procesor znaci nije protreban poseban cooler :) i da još da te pitam za maticnu, nepise da podrzava crossfire, al ok, nadam se samo da će i iduca generacija procesora ici na tu plocu

Ovo ti kosta oko 6500-6600 kn na rate,u ADM-u je skuplje kada uzimas na rate...

14 godina
neaktivan
nbafan kaže...
strbi kaže...
zuper kaže...
strbi kaže...

Ovo ti kosta oko 6500-6600 kn na rate,u ADM-u je skuplje kada uzimas na rate...

pa na stranici im piše obrocno placanje sa american karticom bez kamata

14 godina
neaktivan

strbi

http://www.adm.hr/cjenici.php

Ja mislim da je skuplje,ako sam u krivu ispravi me...

14 godina
neaktivan
nbafan kaže...

strbi

http://www.adm.hr/cjenici.php

Ja mislim da je skuplje,ako sam u krivu ispravi me...

da pise kao da se otplacuje bez kamata, ali su cijene za kartice vece...a jbm im sve..ko zna ocu staroga uspjet onda nagovoriti...ma necu mu niti govoriti :) kada dodem tamo, onda kad mu ovaj kaze da je skuplje na rate bude reko ma dobro sta sada :) (bar se nadam) :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice