Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.239.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Phantom_HR kaže...

Koliko je dobra ova grafička? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806675

Planiram je uzeti ali neznam kako dugo će moći vrtjeti sve na high ili ultra pošto vidim da se već sad muči s nekim igrama. Ili ima koja bolja do 1300 KN?

Za 1.260Kn nećeš bolju naći, jedino možeš pričekati HD7830.

Da se lijepo naklokati, a za 1.920x 1.080 je i više nego dobra, 99% igrica će gurati na high-ultra detaljima na pristojnom framerateu.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
13 godina
neaktivan
Phantom_HR kaže...

Koliko je dobra ova grafička? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806675

Planiram je uzeti ali neznam kako dugo će moći vrtjeti sve na high ili ultra pošto vidim da se već sad muči s nekim igrama. Ili ima koja bolja do 1300 KN?

Grafička je za te novce super i ustvari može se usporediti samo sa 460,6850 i 7850 a i može se recimo usporediti i sa 7770(http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd7770-gddr5--1gb128bit-1000mhz1125mhz-pcie-30-x16-hdmi-dvi-dual-slot-fan-cooler-retail/55041) no to već malo teže.Mislim da je kartica za te novce zvijer.No ako bi neku jeftiniju ima ovdje http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-6870-1gb-ddr5-garancija-osijek-oglas-5269031 doduše samo je jedan fan.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
fallout3fan kaže...

Bi li se nekome dalo zbuksat neku gamersku komfu do max 6500 kuna, koja bi bila prvenstveno za igranje Battlefield 3, Crysis 2 na max.  Znaći svi dijelovi u kućištu bez monitora i periferije. U konfu uključite i kućište. (Po mogućnosti Intel, Nvidia)

izvoli...

adm.hr besplatno slaganje i dostava

nema dobre nvidije u tom cjenovnom rangu, ali ova 7870 je zvijer od kartice

14 godina
Phantom_HR kaže...

ja bi uzeo ovu

cuda, physx, odlično hlađenje i overclock

13 godina
protjeran
Phantom_HR kaže...

Do 1300 kn ta je kartica best buy. Na high/ultra možeš igrati još 2 godine, a nakon toga možeš nabaviti accelero extreme plus i oc-ati do kud ide, makar i ta dual fan se bez tog hladnjaka da dosta oc-ati.

Battlelog: AMDGamer_CRO
14 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Izvoli:

x1 CPU Desktop Core i5 3570K 3.4GHz (6MB,S1155) box

x1 Matična ploča Asus P8Z77-V LX

x2 Memorija Patriot Sig. DDR3 1333Mhz, 4GB

x1 Grafička kartica Sapphire HD7850 GDDR5 2GB

x1 HDD SATA III 1000 GB WD Caviar Blue, 3,5", 7200rpm, 32MB, WD10EALX

x1 Kućište Zalman Z9 PLUS mid tower Black

x1 Napajanje 500W OCZ PSU ModXStream Pro

cca 6.690Kn   Protis

Odličan Ivy u paru sa pločom koja ima DIGI VRM i odličnu CF/SLi te multimedijalnu podršku, grafa koja se odlično Overclocka, 1Tb Blue diska, odlično kućište kao i modularno napajanje. Pržu  uzmi sa starog kompa.

Aftermarket CPU Cooler ćeš lako naknadno kupiti, za 250Kn upikneš Spire TherMax II i miran si.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 15:56 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

Evo dečki ja vas molim da pomognete u mome slucaju. Naime konfiguracija mora biti do 5500 (varijacije moguce) kn i do sada sam obišao links i netcom i dobio sljedece konfe od osoblja (slikano mobom).

Molio bi misljenja o cijenama i efikasnosti takvih konfiguracija i po mogucnosti slaganje nove ako iko ulovi vremena? 

Imam dosta površnog iskustva s slaganjem te se zato obraćam vama za pomoć, zahvaljujem!

Links - cijena 5266 kn Links - cijena 5266 kn
netcom - cijena 5700 kn netcom - cijena 5700 kn

0 0 hvala 0
14 godina

ta asus nije najpogodnija za cf/sli jer ima jedan pcie 2.0 x16 sa x4

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:01 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozz ekipamolim preporuku nešto što je dosta jako a solidne cjene od procesora AMD CPU-a... znam da je I5,I7 puno bolji,ali cjena im je prevelika!!!

nisam baš u toku sa ovim novim jezgrama,i arhitekturama kod Athlona!!!

Ja imam 965BE, i jako sam zadovoljan.. ovo mi treba za frenda pa neznam dali uzeti kao u mene ili ima nešto bolje a da nije velika razlika u cijeni.... dali novi slot ili ne.. neznam kako stvari stoje sa ovim FX procesorima

trebam procesor da nije ispod 4 jezgre i da cjena nije veća od 1200-1300KN

matičnu sa boljom integriranom grafikom   do 500-800KN

Ram do 8GB

kućište veće sa dobrom ventilacijom,bez napajanja

trenutno se neće igrati igre ,ali da bude dobro za poslije ,samo kupit neku jaku grafiku

napajanje imam 600w,HDD,DVD sve ostalo imam

hvala svima unaprijed

Black EditionAMD 965BE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:14 (Vic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zuper kaže...
Phantom_HR kaže...

ja bi uzeo ovu

cuda, physx, odlično hlađenje i overclock

Samo ako će klokati ako ne bolje 6870 jer je takt ove 560 dosta slabiji.Kolko znam 6870 i 560 su isti tier level.U Metro i Crysisu Warhead 1080p je 6870 čak i bolja,ali svejedno dobra preporuka.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:06 (Ikarus01).
14 godina
LiquidFriend kaže...

Evo dečki ja vas molim da pomognete u mome slucaju. Naime konfiguracija mora biti do 5500 (varijacije moguce) kn i do sada sam obišao links i netcom i dobio sljedece konfe od osoblja (slikano mobom).

Molio bi misljenja o cijenama i efikasnosti takvih konfiguracija i po mogucnosti slaganje nove ako iko ulovi vremena? 

Imam dosta površnog iskustva s slaganjem te se zato obraćam vama za pomoć, zahvaljujem!

nekako je jeftino ova u linksa. uzmi 450w napajanje te 6870 ili gtx 560

14 godina
neaktivan
Vic kaže...

Uzmi Intel Core i3 2120 Sandy Bridge. Ima 2C/4T ilitiga dvije fizičke i četiti logičke jezgre.

Bolji od bilo kojeg BD-a/Athlona. Ili najbolje nek uzme takvog Phenoma 965BE i neku pristojnu ploču od 500Kn tipa ASRock 970 Extreme3.

Kejs nek bude neki CoolerMasterov, 334, 331...

RAM bilo koji 8Gb@1.333MHz (2x 4Gb).

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:10 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan
LiquidFriend kaže... 

Links je dosta skup. Moja preporuka ti je uzmi nešto iz ADM-a ili Protisa. Reci ako ti paše pa će mo ti sklepat nešto. {#}

17 godina
neaktivan

paše sve samo neznam cjenu,,i ne kužim se toliko u I3 procesore. zar je on bolji od 965BE koji ima 8MB a ovaj samo 3

znači lik želi snagu procesora i dobru ploču sa integriranom tako da poslije može igrat i igre kad skupi za dobru grafu

a da je opet  best buy kupovina.da nije bacanje novaca,,u nešto što neće koristiti stalno za igre

Black EditionAMD 965BE
14 godina
neaktivan
Hrca24 kaže...

Moze jedna konfa do 3k max bezz HDD i DVD upisivaca.

Izvoli:

x1 Procesor s1155 Intel Core i3 2100 3.1GHz (3MB,) box

x1 Matična ploča s1155 Asrock H61M-VS

x1 Grafička kartica MSI R7770OC, 1GB GDDR5, DVI, HDMI, mDP

x1 Memorija Patriot Sig. DDR3 1333Mhz, 4GB

x1 Napajanje 480W Xilence RedWing Edition

x1 Kućište Gigabyte Setto 1000, crno

cca 3.010Kn   Protis

lotar1919 kaže...

Traži polovnu ASRock Z68 Extreme3 Gen3. Strava ploča za te pare, X8|X8 Multi GPU System podrška, DIGI VRM, podrška za Ivyja...

14 godina
neaktivan
Vic kaže...

paše sve samo neznam cjenu,,i ne kužim se toliko u I3 procesore. zar je on bolji od 965BE koji ima 8MB a ovaj samo 3

znači lik želi snagu procesora i dobru ploču sa integriranom tako da poslije može igrat i igre kad skupi za dobru grafu

a da je opet  best buy kupovina.da nije bacanje novaca,,u nešto što neće koristiti stalno za igre

965BE je stock2stock jednak i3 2120 SB.

Jedino što 965BE ima otključan množitelj, Overclockan dobro prestiže i3 2120.

i3 2120 koliko znam ima HD100 (ili HD2000, nisam siguran) dok 965BE ima HD4250.

17 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Vic kaže...

965BE je stock2stock jednak i3 2120 SB.

Jedino što 965BE ima otključan množitelj, Overclockan dobro prestiže i3 2120.

i3 2120 koliko znam ima HD100 (ili HD2000, nisam siguran) dok 965BE ima HD4250.

Ja sam pojavom AM3 soketa kupio sebi AMD 965BE ona revizija što manje struje troši

ploču Gigabyte MA 790FXT-UD5P

RAM- 2x2GB G.Skill ripjaws F3 1600CL9D

Grafika Saphire HD 5850 1GB

držim proc na 3.82 što je mal OC imam hladnjak CM xiper tx2

sve to u HAFF922

pokrećem sve bez problema

e sad bi i on nešto takve jačine ili jače

bez grafike trenutno, znači proc ploča su naj bitniji sada

ja sam bacio hrpu novaca na ovo a mislim da ne koristim ni 30 posto njegove snage,igre i sve poteže jako fino

znači nešto na čemu bi bilo uživancija raditi i da u naredne 2-3 g ne bude za smeće

Black EditionAMD 965BE
14 godina
neaktivan
Vic kaže...

Onda nek uzme 965BE+neku prosječnu ploču (ovisi o budžetu) i 8Gb DDR3 memorije @1.333MHz.

17 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Vic kaže...

Onda nek uzme 965BE+neku prosječnu ploču (ovisi o budžetu) i 8Gb DDR3 memorije @1.333MHz.

pa nekad se zapitam i ja sam zašto sam bacio hrpu novca za nešto što neću dizati previše...

i Intel me golica kako to radi

molim iskreno znači za nekoga tko neće raditi OC ,i neće toliko puno igrati jeli onda doista bolje uzeti I3

ako mi možeš reć cjenu i koju ploču za njega

Black EditionAMD 965BE
17 godina
neaktivan
Vic kaže...
donator_bubrega kaže...
Vic kaže...

pa nekad se zapitam i ja sam zašto sam bacio hrpu novca za nešto što neću dizati previše...

i Intel me golica kako to radi

molim iskreno znači za nekoga tko neće raditi OC ,i neće toliko puno igrati jeli onda doista bolje uzeti I3

ako mi možeš reć cjenu i koju ploču za njega

recimo do 2000 kuna proc i ploača i ram,,nešto za ugodan rad svakodnevnice a da ima i viška snage za eventualno neke novije igre

Black EditionAMD 965BE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:49 (Vic).
14 godina
neaktivan
Vic kaže...

i3 2120 je nešto skuplji (80ak Kn) a nije ništa jači. 

Tako da je moj izbor AMD Phenom II X4 965 BE + ASUS M5A87L-M LX V2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:58 (donator_bubrega).
17 godina
neaktivan

molim te ako ti nije problem da mi staviš šta bi išlo koja ploča za taj I3 pa da vidim malo,80-200 kuna nije nije problem

Black EditionAMD 965BE
14 godina
neaktivan
Vic kaže...

molim te ako ti nije problem da mi staviš šta bi išlo koja ploča za taj I3 pa da vidim malo,80-200 kuna nije nije problem

ASRock H61M-VS za 340Kn.

14 godina
neaktivan
wanabe kaže...

Može to puno bolje.

Koliko para imaš?

16 godina
neaktivan

2500

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ništa bolje za taj proc I3 nekako mi loša ova ploča

Black EditionAMD 965BE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:10 (Vic).
15 godina
neaktivan
Pozdrav. Dal mi možete složiti konfiguraciju do 5000 kn... Trebam monitor (po mogučnosti čim veći)... Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vic kaže...

Bolje ti ni ne treba.

17 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Vic kaže...

Bolje ti ni ne treba.

a šta kažeš za ovu ploču u kombinaciji sa 965BE

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-970-extreme3--amd-970-amd-sb950-atx-dura-caps-fsb-2400-dual-channel-4xddr3/48760

jer mislim da je ploča jako bitna i nevjerujem baš u ploče ispod 500 kuna

uh tek sad vidim da nema grafiku na sebi

Black EditionAMD 965BE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:23 (Vic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice