Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.242.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Sklapanje PC konfiguracija

Jedna intel sa boljom pločom i malo slabijim CPU:)

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 11:49 (Doc Holiday).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma ako ces ici na intel po meni h6x chipseti se ne isplate a uskoro dolazi i  ivy bridge

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija
Caesar et Brutus kaže...
GeForceMan kaže...
Caesar et Brutus kaže...
GeForceMan kaže...

koje velicine treba bit kuciste da stane maticna: Asrock 870 extreme3 ?

Matična je ATX formata, dakle treba ti kućište s podrškom za matične ATX formata.

To su svi Midi Toweri, Big Toweri, Full Toweri i Ultra Toweri.

Ne možeš je staviti u deklarirana microATX, miniATX te miniITX kućišta.

mozes li mi preporucit neko ?

Kvalitetno, skupo, nekvalitetno - tek toliko da bude,...?

Koliko si novaca spreman izdvojiti za kućište?

do 700kn

14 godina
neaktivan

Ma mislio sam da mogu ugurat i5...uzet cu onda phenom 960t...mozete preporuciti neku am3+ plocu za 600-700 kn (obavezno portio na karticu je) kad izađe piledriver (kako vec :D) ja cu ga moci staviti na tu plocu?...imam stari hdd i http://www.njuskalo.hr/kucista/asus-neon-kuciste-oglas-2879868 ovo kuciste...bi li  te komponente mogao "ugurati" unutra i bi li stari  hdd radio (stvarno ne bih volio kupovati novi hdd sa ovakvim cijenama)...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Doc Holiday kaže...

Jedna intel sa boljom pločom i malo slabijim CPU:)

Nema mu potrebe za P67, ionako se taj nemoze clockati.

Ofc.
15 godina
neaktivan

Bok dečki

Može mišljenje o ovoj konfiguraciji iz ADMa? Komp bi se koristio mahom za posao (malo zahtjevniji - zato 8GB rama), ne tolko za igranje - ali želim da bude u stanju vrtit današnje igre. 

Procesor: AMD Phenom II X4 960T Black Edition -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10639

Matična: Asrock 970 Extreme3 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10566

Grafička: XFX HD6870 900M 1GB DDR5 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9350

RAM: DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, -> http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10880

Kučište: CoolerMaster Elite 430 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9891

Napajanje: XFX Core Edition 80 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9849

Hard disk: HDD WD 500GB -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9531

Ovo sam sklepao prema konfiguracijama iz prve stranice teme. Što mislite, bi ovo funckcioniralo?

Uz to, mislim da sam negdje čuo da ako u ADMu uzmeš sve komponente da oni sklope računalo besplatno, jel to istina ili mit? :)

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iderd kaže...
Dali bi mi mogo neko sloziti konfu do 5000-5500kn namjenjeno za gaming, sada dali bi mi bolje bilo uzeti amd buldozera ili i5 2500K. i ubacite mi 6950

grafa

ploča

memorija x2

disk

napajanje

dvd

proc

case

5.604,99 kn,ADM

kinsie kaže...

Pozdrav htio bi kupit si novu matičnu i procesor pa ako mi možete pomoč

Grafička mi 6950 2gb

Napajanje VX Corsair 450W

Memorija 2x4gb DDR3

Kučište Thermaltake V4 Black Edition, Middle Tower

Gotovo sigurno ću uzet i5-2500K a što se tiće matične neka u rangu 1000 kuna da bude.

Hvala unaprijed

ASrock Z68 Extreme3 Gen3 best buy

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
14 godina
neaktivan
DOme123 kaže...

Pozdrav..kupujem maticnu,procesor i ram, i graficku...i sad imam nedoumicu...ati ili intel...

evo ovo sam sklepao....

Intel:

i5 2400-1503 kn

Kingmax 2x2 1600 mhz- 179 kn

Asrock H61M-S-400kn

Xfx 6850-1070 kn

3152

Ati

Amd phenom ii x4 955 be-891 kn

Kingmax 2x2 1333 mhz-161kn

Asrock 970 extreme3-724

Xfx 6870-1231

3007

Bi li ovo napajanje izdrzalo: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052740030

Budzet je 3000kn -100 kn vise manje...(napajanje nije ukljuceno)

Nisam neki overclocker tako da...mi se sviđa više intel varijanta ?

U drugu konfu ubaci PHENOM II X4 960T,i 6850-ku.Napajanje će držati.Od razlike uzmi ZALMAN CNPS5X cooler.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:59 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Bok dečki

Ovo sam sklepao prema konfiguracijama iz prve stranice teme. Što mislite, bi ovo funckcioniralo?

Uz to, mislim da sam negdje čuo da ako u ADMu uzmeš sve komponente da oni sklope računalo besplatno, jel to istina ili mit? :)

Unaprijed hvala!

Istina je da ti besplatno slože PC ako kupiš sve komponente kod njih.

Ali evo ti nešto moje. Kada si rekao da bi koristio uglavnom za posao, ali da može pokrenuti današnj igre, sjetio sam se ovog:

Ubacio sam ti Core i5 2500K, koji bi nešto bolje služio za posao, grafa je slabija nego ova koju si ti složio ali moći no  ćeš pokreteati današnje igre.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 14:13 (kalko1212).
16 godina
neaktivan

jedan frend si kupuje novi komp, a na raspolaganju ima (vrlo ograničavajućih) 2500 kn +-50 kn. Treba mu samo "kanta", ostalo ima

EDIT- komponente moraju biti iz jednog dućana bilo ADM, Links ili Ventex

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 14:30 (Filemona).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemogu nać Asrock Extreme 3 gen 3 u Protis-u i ADM-u izgleda da ih nemaju više

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 14:53 (kinsie).
14 godina
neaktivan
kinsie kaže...

Nemogu nać Asrock Extreme 3 gen 3 u Protis-u i ADM-u izgleda da ih nemaju više

Klik

14 godina
neaktivan

Trebam nadopunu ili izmjenu one konfiguracije do 4000kn,u adm-u. Nema onog procesora,a treba mi i monitor,tipkovnica,miš. Znači sve za 4000.

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dkapitan kaže...

Izvoli, vidi sliku; ADM.

Preporučam. Preporučam.
Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 15:14 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

Konfiguracija za k0x-a.

približno 5K Kn, ADM

Preproučam. Preproučam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
dkapitan kaže...

Izvoli, vidi sliku; ADM.

Thanks.

15 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Istina je da ti besplatno slože PC ako kupiš sve komponente kod njih.

Ali evo ti nešto moje. Kada si rekao da bi koristio uglavnom za posao, ali da može pokrenuti današnj igre, sjetio sam se ovog:

Ubacio sam ti Core i5 2500K, koji bi nešto bolje služio za posao, grafa je slabija nego ova koju si ti složio ali moći no  ćeš pokreteati današnje igre.

S obzirom na to da ne mislim overclockat komp puno bolje mi je onda uzet i5, right? Mislim da ću uzet ovo tvoje ali ostavit prethodnu grafičku te kučište. 

Puno hvala na savjetu! 

EDIT:

Vidim da matična koju si preporučio nema USB 3.0, mislim da ću i nju onda zamijenit za  neku drugu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 15:36 (duude88).
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,
Ovako zanima me što mislite o ovoj konfiguraciji.
Dakle sastavljao bi sam komp, i zanima me jeli jako komplicirano (tko je sasatavljao prije cijeli komp. neka odgovori)
I imam par pitanja:
1.Da li sam uzeo sve komponente u obzir ili sam nešto zaboravio(mrežna, audio-mislim da je to u matičnu uključeno, ili nešto slično)
2.Da li je napajanje dovoljno za ovakvu konfiguraciju - više za igrice za slj.nekoliko godina(nadam se)
3.Najviše me brine hoće li napajnje stati u kućiste ili su kučišta univerzalna, pa može svako napajanje unutra. Na prijedloge QuidZz i Pilgrim 23 napravio sam neke preinake na konfig.
Oprostite na dugačkom postu, ali ništa ne želim prepustiti slučaju. Dijelove sam uzimao preko Portia(jako su jeftini, ali neznam kakva su iskustva ljudi s njima-da nebi dao puno love pa da mi dijelovi ne stignu ili sli.)

Svi su pozvani na udjeljivanje savjeta

Matična ploča ASROCK Z68 EXTREME3GEN3
Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz
Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTX 570 GS GLH, 1280MB DDR5, HDMI, DualDVI, DP
Memorija PC-12800, 12 GB, CORSAIR (3*4 DDR3 - 1600MHz)
Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA3, 64MB cache, 7200okr./min, za desktop
DVD RW ASUS DRW-24B3LT/BLK/G/AS, 24x, SATA, Dual Layer, LightScribe, crna, retail
Kućište COOLERMASTER CM 692 II Advanced X2, RC-692A-KKN5, MIDI, crno, USB 3.0, bez PS
Napajanje 650W, CORSAIR TX V2 series CMPSU-650TXV2, ATX2 v2.3, 140mm vent.
Cooler ZALMAN CNPS11X Extreme, socket 1155/1156/1136/775/AM3/AM2
Monitor 24" LED SAMSUNG S24A350H, 2ms, 250cd/m2, 5000000:1, D-SUB, HDMI, crni
Sve oko 10000kn(bez monitora oko 8500kn)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...
Caesar et Brutus kaže...

do 700kn

Klik. Best in class.

Filemona kaže...

jedan frend si kupuje novi komp, a na raspolaganju ima (vrlo ograničavajućih) 2500 kn +-50 kn. Treba mu samo "kanta", ostalo ima

EDIT- komponente moraju biti iz jednog dućana bilo ADM, Links ili Ventex

Izvoli:

klik

klik 

klik

klik 

klik

klik 

klik 

2.623,39Kn, Protis

Ja bih se na tvom mjestu probao protegnuti na ovo... proc koji uz malo sreće otključaš u četverojezgreni te grafa i više nego dovoljna za pristojno igranje novijih naslova... preporučam...

14 godina
odjavljen

Trebam jedan PC za bratića.Znači ima nekih 5500 kn (ali se može protegnuti još koja stotka ) :D

Treba kantu (sa svime),monitor,miš,tipkovnicu,printer i zvučnike

Uglavnom za neko casual igranje,word,surfanje i tako to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
duude88 kaže...

Bok dečki

Može mišljenje o ovoj konfiguraciji iz ADMa? Komp bi se koristio mahom za posao (malo zahtjevniji - zato 8GB rama), ne tolko za igranje - ali želim da bude u stanju vrtit današnje igre. 

Procesor: AMD Phenom II X4 960T Black Edition -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10639

Matična: Asrock 970 Extreme3 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10566

Grafička: XFX HD6870 900M 1GB DDR5 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9350

RAM: DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, -> http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10880

Kučište: CoolerMaster Elite 430 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9891

Napajanje: XFX Core Edition 80 -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9849

Hard disk: HDD WD 500GB -> http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9531

Unaprijed hvala!

Možeš li molim te reči koliki ti je buđet, koju sada grafičku karticu i koje napajanje imas na kompu kojeg sad koristiš? Hvala

14 godina
neaktivan

Do 6000kn, sta mislite, u cemu je greska, mozda neka druga graficka ?

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...
Caesar et Brutus kaže...
GeForceMan kaže...
Caesar et Brutus kaže...
GeForceMan kaže...

koje velicine treba bit kuciste da stane maticna: Asrock 870 extreme3 ?

Matična je ATX formata, dakle treba ti kućište s podrškom za matične ATX formata.

To su svi Midi Toweri, Big Toweri, Full Toweri i Ultra Toweri.

Ne možeš je staviti u deklarirana microATX, miniATX te miniITX kućišta.

mozes li mi preporucit neko ?

do 700kn

Klik.Ako se ne možeš protegnuti onda HAF912.

CroKopLfc kaže...

Pozdrav svima,
Ovako zanima me što mislite o ovoj konfiguraciji.
Dakle sastavljao bi sam komp, i zanima me jeli jako komplicirano (tko je sasatavljao prije cijeli komp. neka odgovori)
I imam par pitanja:
1.Da li sam uzeo sve komponente u obzir ili sam nešto zaboravio(mrežna, audio-mislim da je to u matičnu uključeno, ili nešto slično)
2.Da li je napajanje dovoljno za ovakvu konfiguraciju - više za igrice za slj.nekoliko godina(nadam se)
3.Najviše me brine hoće li napajnje stati u kućiste ili su kučišta univerzalna, pa može svako napajanje unutra. Na prijedloge QuidZz i Pilgrim 23 napravio sam neke preinake na konfig.
Oprostite na dugačkom postu, ali ništa ne želim prepustiti slučaju. Dijelove sam uzimao preko Portia(jako su jeftini, ali neznam kakva su iskustva ljudi s njima-da nebi dao puno love pa da mi dijelovi ne stignu ili sli.)

Svi su pozvani na udjeljivanje savjeta

Matična ploča ASROCK Z68 EXTREME3GEN3
Procesor INTEL Core i5 2500K BOX, s. 1155, 3.30GHz
Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTX 570 GS GLH, 1280MB DDR5, HDMI, DualDVI, DP
Memorija PC-12800, 12 GB, CORSAIR (3*4 DDR3 - 1600MHz)
Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA3, 64MB cache, 7200okr./min, za desktop
DVD RW ASUS DRW-24B3LT/BLK/G/AS, 24x, SATA, Dual Layer, LightScribe, crna, retail
Kućište COOLERMASTER CM 692 II Advanced X2, RC-692A-KKN5, MIDI, crno, USB 3.0, bez PS
Napajanje 650W, CORSAIR TX V2 series CMPSU-650TXV2, ATX2 v2.3, 140mm vent.
Cooler ZALMAN CNPS11X Extreme, socket 1155/1156/1136/775/AM3/AM2
Monitor 24" LED SAMSUNG S24A350H, 2ms, 250cd/m2, 5000000:1, D-SUB, HDMI, crni
Sve oko 10000kn(bez monitora oko 8500kn)

Ne trebaš više ništa,zvučna i mrežna su integrirane.Ja bi uzeo XFX 550W.

petar269 kaže...

HD 6950 Dual Fan grafu.PATA pržilica?!

13 godina
neaktivan
Trenutno je nisam mogao pronaći u ponudi ovu XFX 550W, pa me zanima da li i ova može proći??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
petar269 kaže...

Ovako greška je sljedeća stavio si PATA pržilice i grafe koja bi mogla biti Sapphire HD 6950, 1GB GDDR5 256bit, 800MHz, 2 vent version jos bi i promjenio napajanje stavio XFX Core Edition 80+ 450W... mada mislim da si tu konfiguraciju čisto kopiro od čovjeka par postova gore promjenio te 3 stvari koje nisu bas najbolje promjenjene i  sa njom bi na nagradnu iru koju organizira HGSPOT....

14 godina
neaktivan
CroKopLfc kaže...
Trenutno je nisam mogao pronaći u ponudi ovu XFX 550W, pa me zanima da li i ova može proći??

Stavii XFXa 450 jer je bolji od tog CXa.

13 godina
neaktivan
Čisto pitam jer dosta jaka je grafička, a sa OC-om vrerojatno će mu tebati dosta snage+ventilatori+cooleri CPU-a, da nebi bilo premalo napajanja.Ima XFX 750W u ponudi, ali ako misliš da je 450W dovoljno...
14 godina
neaktivan
CroKopLfc kaže...
Čisto pitam jer dosta jaka je grafička, a sa OC-om vrerojatno će mu tebati dosta snage+ventilatori+cooleri CPU-a, da nebi bilo premalo napajanja.Ima XFX 750W u ponudi, ali ako misliš da je 450W dovoljno...

Držao bi XFX 450 i5 2500K + GTX570, al sve @Stock.

Za potrebe OCa tog setupa preporučio bih ti ovo, držat će i 2x GTX 570@SLi u kombinaciji s tim procom, samo sve @Stock.

15 godina
neaktivan
Zeropoint kaže...

Možeš li molim te reči koliki ti je buđet, koju sada grafičku karticu i koje napajanje imas na kompu kojeg sad koristiš? Hvala

Budžet je 5000kn. Trenutno imam laptop, ali budući da više ne moram biti mobilan prelazim na stolno računalo. 

Hvala tebi! :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice