- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prijatelj mi je preporučio ovu konfiguraciju uz napomenu da nije sve kvalitetno.
Što vi mislite (bez HDD-a i bez optike)?
edit: oprostite zbog prošle krive slike
taj proc na tu matičnu ti neće ići. i previše je love za taj procesor
evo
Šteta, a baš sam mislio X6 pa sam miran duže vrijeme.
Hvala puno.
Danas sam već pitao za preporuku, ali neki uvjeti su se sad malo izmijenili. Uglavnom sutra bi bratu naručio komp u linksa za 3000 kn. Budući da će uglavnom surfati i igrati igrice na rezoluciji 1024 x 768 ne treba mu neka skupa grafička kartica, a hdd od 160 gb mu je sasvim dovoljan. Ovu sam konfiguraciju za sada složio:
MBO MSI 870-C45, AMD 770/SB710 DDR3 sAM3
CPU AMD Athlon II X3 450 box 3,2 Ghz
DDR3 4 gb 2x2 kingmax 1333 mhz
Saphirre HD 5670 512 mb ddr5
HDD Caviar blue 160 gb, sata, 8 mb c, 7200
DVD RW Samsung SH-S222AB
Napajanje LC power Silent giant green 460 w
Kućište LC power Pro 922B Puritas
Iznos za platiti: 2.975,40 kn
Je li ovo OK? Može li se nešto poboljšati?
Evo nabavio sam neke komponente pa vas molim koja bi bila najbolja opcija za kupnju HDD,CPU (AMD),MB ,napajanje,optiku i kuciste do nekih 2600 kn (+/- 100 kn).
Djelove koje sam nabavio su sljedeci:
Sapphire 6870 dirt3 edition 1 gb
MONITOR Samsung 22" 22A300N
Zvučnici PC Genius SP-HF1800A
Memorija DDR3 1600MHz 8GB Corsair
Zvučna kartica PCI Asus XONAR DG
Pod "moj PC", moj je stara grafička najvjerojatnije krepala, pa sam sada na integriranoj, sada me zanima dali bi mogao da upogonim GTX460 dali je napajanje dovoljno jako, mislio sam ju pronači negdje polovnu za kojih 700kn, znam da mi je procesor slaba točka, ali sam mislio kasnije kupiti novi komp(do ljeta), pa da za njega več imam grafičku.
Ili je najbolje uzeti ono što najbolje paše na sadašnji komp(nebi uzimao novo napajanje), pa kada uzmem novo onda sve novo?
Da. Igrat ćeš i igre koje još nisu izašle. I to na minimalno srednjim pa i na maximalnim postavkama. Zavisi koja je rezolucija monitora. Grafa vrlo dobra a proc solidan.
Danas sam već pitao za preporuku, ali neki uvjeti su se sad malo izmijenili. Uglavnom sutra bi bratu naručio komp u linksa za 3000 kn. Budući da će uglavnom surfati i igrati igrice na rezoluciji 1024 x 768 ne treba mu neka skupa grafička kartica, a hdd od 160 gb mu je sasvim dovoljan. Ovu sam konfiguraciju za sada složio:
DVD RW Samsung SH-S222AB
Zašto u Linksu, Links je skup?
Evo ti moja opcija za 3 soma kuniča:P Bolji CPU, bolja grafika, brži HDD. A za iste novce?
Procesor je jači od tvog a na mojoj matičnoj ploči ga možeš uz malo sreče otključat u quad core!!!
Sretno.
Slaganje i dostava su uračunati u cjenu;)
DVD RW Samsung SH-S222AB
Zašto u Linksu, Links je skup?
Evo ti moja opcija za 3 soma kuniča:P Bolji CPU, bolja grafika, brži HDD. A za iste novce?
Procesor je jači od tvog a na mojoj matičnoj ploči ga možeš uz malo sreče otključat u quad core!!!
Sretno.
Slaganje i dostava su uračunati u cjenu;)
Sa 5 % popusta i raznim akcijama Links više nije toliko skup, a dostava, slaganje i provjera ispravnosti su također besplatni. Gledao sam i ja ADm ali tad u ponudi nisu imali HDD ispod 700 kn tako da se nisu baš uklapali u buđet. Što se tiče usporedbe ove dvije konfiguracije : bolji CPU - pa skoro su isti, bolja grafika - na rezoluciji koju sam naveo neće se ni primjetiti, a potrošnja je 50 w manja u HD 5670, brži HDD - nisam baš siguran u ovo. U konfiguraciji iz Linksa je pretpostavljam kvalitetnije kućište, kvalitetnije napajanje i bolja matična ploča mada ispravi me ako griješim jer nisam baš nešto stručan.
ovako stari komp mi ide u "mirovinu" i treba mi novi pa bih vas zamolio ako bi mi mogli složiti neku konfiguraciju od 4500 do 5000 kn (+/- 300 kn), preferiram intel hvala
ovako stari komp mi ide u "mirovinu" i treba mi novi pa bih vas zamolio ako bi mi mogli složiti neku konfiguraciju od 4500 do 5000 kn (+/- 300 kn), preferiram intel hvala
Evo ti 5000kn
Sa AMD-ovom maticnom mozes ici na 3 way CFX i 2 way SLI 4xddr3 mozes clockat na 2100MHz, imas jace napajanje. U Intelovoj konfiguraciji imas poseban cooler za procesor.
Prva konfiguracija je AMD, druga je Intelova.
Evo ti 5000kn
Sa AMD-ovom maticnom mozes ici na 3 way CFX i 2 way SLI 4xddr3 mozes clockat na 2100MHz, imas jace napajanje. U Intelovoj konfiguraciji imas poseban cooler za procesor.
Prva konfiguracija je AMD, druga je Intelova.
PATA przilica, jao
Ubrzo kupujem novi PC i potrošio bih jedno 7500-8000 kn i plus monitor neki 24 inčni-ne skup ali kvalitetan.
Volio bih da bude neki i7 procesor,grafička treba bit jaka jer uglavnom mislim igrat igre(I NIKAKO crossfire,neda mi se objašnjavat zašto),dosta RAM-a,kvalitetno kućište kao i matična i napajanje. Ja mislim da se za ove novce da napraviti dobar PC. Monitor ne smije it skup,oko 1000kn
Molio bih nekoga iskusnijeg da mi sastavi konfiguraciju za ove novce
Hvala
Frend mi za par dana naručuje komp iz ADM-a do 3500kn max pa me zanima koja je bolja odvih konfi.
1.
1 x MSI 760GM-P23 (FX), AM3+, AMD® 760G+SB710, 2xDDR3, GBLAN,VGA+DVI
1 x Procesor AMD Athlon II X3 455, socket AM3, BOX , 1.5MB cache
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series CMPSU-430CXV2EU, 12cm vent
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x EVC 6005 • ATX Kučište • Prednja Kontrolna ploča u Crno/srebrna
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x MSI R6770, 1GB DDR5 128 bits, Dula-Link DVI+HDMI+D-Sub
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Kingmax, 1333MHz
1 x SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box, 754/939/AM2/AM2+/AM3
3.331,98K,ADM
Još možda ubaciti kvalitetnije kućište umjesto ovog EVC tako da bude tu negdje oko 3500kn.
2.
1 x Procesor AMD Athlon II X3 450, socket AM3, BOX , 1.5MB cache
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x MSI R6770, 1GB DDR5 128 bits, Dula-Link DVI+HDMI+D-Sub
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series CMPSU-430CXV2EU, 12cm vent
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x Coolermaster Elite 310, MIDI, crno-plavo, bez PS
1 x Asus M4A77TD, AM3, AMD 770, SB710, BUS 5200 MHz, DDR3, 4xDDR3
3.507,00Kn
Možda malo bolja matična i kućište ali zato nema hladnjak za procesro.
E sad, je li stock hladnjak od AMD-a bučan? Važno je da komp bude tiši.
I još jedna stvar, frend valjda planira za 1-2god nešto i nadograđivati. Znači možda proc, ubaciti još jednu 6770 ako je moguće itd.
0 | Prva konfa |
---|---|
5 | Druga konfa |
Ubrzo kupujem novi PC i potrošio bih jedno 7500-8000 kn i plus monitor neki 24 inčni-ne skup ali kvalitetan.
Volio bih da bude neki i7 procesor,grafička treba bit jaka jer uglavnom mislim igrat igre(I NIKAKO crossfire,neda mi se objašnjavat zašto),dosta RAM-a,kvalitetno kućište kao i matična i napajanje. Ja mislim da se za ove novce da napraviti dobar PC. Monitor ne smije it skup,oko 1000kn
Molio bih nekoga iskusnijeg da mi sastavi konfiguraciju za ove novce
Hvala
i5 bi ti bio dobar za igre. i7 je bacanje novca
Ima li još netko neki možda bolji prijedlog?
Nemam iskustva sa Nvidia grafičkim karticama pa kakva je GTX 560ti? Jeli možda bolje uzeti GTX570,ili možda Radeon HD 6950/6970?
Nemam iskustva sa Nvidia grafičkim karticama pa kakva je GTX 560ti? Jeli možda bolje uzeti GTX570,ili možda Radeon HD 6950/6970?
Ček, ti si me krivo shvatio. Spreman sam dati 7500-8000kn za PC a za monitor oko 1000kn. To znači da sam spreman dati oko 9000kn za PC i monitor
Sa 5 % popusta i raznim akcijama Links više nije toliko skup, a dostava, slaganje i provjera ispravnosti su također besplatni. Gledao sam i ja ADm ali tad u ponudi nisu imali HDD ispod 700 kn tako da se nisu baš uklapali u buđet. Što se tiče usporedbe ove dvije konfiguracije : bolji CPU - pa skoro su isti, bolja grafika - na rezoluciji koju sam naveo neće se ni primjetiti, a potrošnja je 50 w manja u HD 5670, brži HDD - nisam baš siguran u ovo. U konfiguraciji iz Linksa je pretpostavljam kvalitetnije kućište, kvalitetnije napajanje i bolja matična ploča mada ispravi me ako griješim jer nisam baš nešto stručan.
Ma daj Links je i više nego 10% skuplji od nekih kvalitetnih i pouzdanih trgovaca u HR znam to iz osobnog iskustva. A akcije zaboravi to kad im pukne stave nekih 5% nižu cjenu:DD
Pa što se tiče ostaloga on je stavio kvalitetniju ploču nego ja to stoji samo kod mene ima CPU na 3.4GHz koji dodje 40kn više samo i mogučnost otključavanja 4-te jezgre ako potrefi dobar primjerak proca:P Grafičku toplo preporučam pored 5670 512:) čak i ako troši tih 50W više. HDD je brži sigurno a i kvalitetniji.
Ček, ti si me krivo shvatio. Spreman sam dati 7500-8000kn za PC a za monitor oko 1000kn. To znači da sam spreman dati oko 9000kn za PC i monitor
da krivo sam shvatio. evo popravni
Ok hvala.
Jeli ima netko bolji prijedlog ili da ovo uzmem?
Može li mi netko složiti konfiguraciju od oko 7500kn i monitor za jedno 1000kn(sve skupa oko 8500kn)
Hitno je!
ako se ne varam, pročitaj malo par stranica unazad mislim da je netko sastavio super konfu za te novce ili bar slične.
da krivo sam shvatio. evo popravni
Onda da kupim ovo ili nešto drugo. Treba mi više mišljenja ne samo jedno.
Ok hvala.
baci van i7 2600K ne isplati se isto je u iggrama ko i i5 2500k i uzmi ASRock z68 extreme 3 gen 3 maticnu
Ok hvala.
Dobre su ti i ove prve.
Evo meneXD
Zaš ne bi 2600K išao gore dugoročno gledajući..?
Najvažniji dio računala je monitor a Vi štedite na tome..ne mogu vjerovati najjeftinije monitore kupujete a cijeli
dan praktički gledate u njega.
Kod mene na stolu nakon 4 godine i dan danas Philips Brillance 20" monitor s 16:10 dijagonalom i S-IPS panelom.
Dolazio je s jamstvom Bad Pixel Warrantyem u trajanju od 3 godine.
Bio je plaćen 3700 Kn, danas ne vrijedi ni 600Kn ali svejedno bolji je od ikojeg TNa kojeg možeš kupiti danas.
Kod mog starog 17" Philips Brillance star 5 godina, isto dolazio s zero-bright dot garancijom na Pixele, plaćen je bio 2400 Kn :)
ni jednog pixela nemaju, ni jednu mrlju, fleku ili slabo osvijetljenje ekrana...
Pod "moj PC", moj je stara grafička najvjerojatnije krepala, pa sam sada na integriranoj, sada me zanima dali bi mogao da upogonim GTX460 dali je napajanje dovoljno jako, mislio sam ju pronači negdje polovnu za kojih 700kn, znam da mi je procesor slaba točka, ali sam mislio kasnije kupiti novi komp(do ljeta), pa da za njega več imam grafičku.
Ili je najbolje uzeti ono što najbolje paše na sadašnji komp(nebi uzimao novo napajanje), pa kada uzmem novo onda sve novo?
Najvažniji dio računala je monitor a Vi štedite na tome..ne mogu vjerovati najjeftinije monitore kupujete a cijeli
dan praktički gledate u njega.
Kod mene na stolu nakon 4 godine i dan danas Philips Brillance 20" monitor s 16:10 dijagonalom i S-IPS panelom.
Dolazio je s jamstvom Bad Pixel Warrantyem u trajanju od 3 godine.
Bio je plaćen 3700 Kn, danas ne vrijedi ni 600Kn ali svejedno bolji je od ikojeg TNa kojeg možeš kupiti danas.
Kod mog starog 17" Philips Brillance star 5 godina, isto dolazio s zero-bright dot garancijom na Pixele, plaćen je bio 2400 Kn :)
ni jednog pixela nemaju, ni jednu mrlju, fleku ili slabo osvijetljenje ekrana...
Aj kad si tako navalio za taj monitor sastavi mi konfiguraciju od oko 8000kn ali sa monitorom od 7999 kn -_-'
Aj kad si tako navalio za taj monitor sastavi mi konfiguraciju od oko 8000kn ali sa monitorom od 7999 kn -_-'
Sad si ti mene tu našao prc-mrc?
Neću ti ništa sastavljati, ali kad već daješ te sulude novce kupi bar pošten monitor, oči će ti biti zahvalne