Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.237.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija
bmwkomp kaže...

A sto mislis za napajanje da li je dovoljno jako?

To napajanje drzi CF 6850.I vise je nego dovoljno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
Sklapanje PC konfiguracija

Hvala ti, znaci kupujem to, za 3 tjedna ti javim da li sam zadovoljan ulozenim i dobivenim naravno ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Još jedno glupo pitanje u vezi matične što sam odabrao, Gigabyte GA-990XA-UD3.

Vjerojatno se mogu na njoj otključavati jezgre na procesorima al nisam našao nigdje da piše to na službenoj stranici pa ako mi može netko potvrdit može li se il ne?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 0
14 godina
bradonja_85 kaže...

Još jedno glupo pitanje u vezi matične što sam odabrao, Gigabyte GA-990XA-UD3.

Vjerojatno se mogu na njoj otključavati jezgre na procesorima al nisam našao nigdje da piše to na službenoj stranici pa ako mi može netko potvrdit može li se il ne?

Ima ACC.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Pozdrav, ljudi! Dakle, kupujem novi PC i većina komponenata koje planiram uzeti su iz preporučenih na početku teme pa me zanima može li se nešto zamijeniti boljim:

• PSU:  XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology   --------------------  405 kn
  • MBO: Asrock 880GMH U3S3 , AM3+, AMD 880G, AMD SB710, M-ATX   -------------  580 kn
  • CPU:  AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3   -----------------  840 kn
  • GPU:  Sapphire HD 6870, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI + DP   ----  1.420 kn
  • RAM:  DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heats   ------  245 kn
  • HDD:  HDD Seagate 500GB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12   ------  310 kn
  • TWR:  Coolermaster Elite 310, MIDI, crno-plavo, bez PS   ---------------------------  240 kn
  • OPD:  DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R   -------  150 kn

UKUPNO: 4.190 kn

Ovo ću naručiti u ADM-u.

Također, ovo će raditi 64-bitnim sustavima? Mislim da ne bi trebalo biti problema, ali želim biti siguran (pogotovo zbog drivera).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

andy0101 imas dvije opcije pa biraj.Radit ce i tvoja i ove dvije konfe sa 64 bitnim sustavima i problema nece biti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 23:54 (zoharbizo).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Uzet ću tvoju matičnu i ostajem pri RAM-u od 1600 MHz, a grafičku uzimam ako se stvarno isplati 380 kn više. Od ove dvije tvoje nema neke razlike u cijeni, koju bi ti preporučio? Jel napajanje od 430 W dostatno za bilo koju od ove tri? Hvala!

EDIT: trenutna košarica:

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:18 (andy0101).
14 godina
andy0101 kaže...

Uzet ću tvoju matičnu i ostajem pri RAM-u od 1600 MHz, a grafičku uzimam ako se stvarno isplati 380 kn više. Od ove dvije tvoje nema neke razlike u cijeni, koju bi ti preporučio? Jel napajanje od 430 W dostatno za bilo koju od ove tri? Hvala!

HD 6950 1Gb Dual Fan se itekako isplati.Nju preporucujem.CX 430 ce drzati obe konfe,ja bi ti preporucio XFX 450 tako da budes miran i za jaci upgrade u buducnosti.

16 godina
neaktivan

OK, malo sam nategnuo budžet ali nema veze. {#} Još mi treba monitor, ali njih ću još pogledati pa pitati za mišljenje.

14 godina
neaktivan

Stari mi radi u Njemačkoj, pa sad idem gore malo kod njega i tam si bi uzeo novi komp..Cijena do koje bi se islo je nekih 820 eura bez przilice jer ih imam previse. Znaci hocu najbolje sto se moze dobiti za te pare :) ... Min sto bih htio je 4gb ram, dobro kuciste ( znaci bez nekih srot kucista ), po mogucnosti i5 2500k i neka dobra oc maticna ( jos kad bi bila z68), cooler odmah nekih dobar, hard nije vazan 500gb dovoljna ako stane vise moze, grafa neka tipa gtx 560ti, 6950, gtx 570 i sl..napajanje bih uzeo neko 550,650w jer bih vjerojatno kasnije napravio cross, sli..., znaci maticna dobra oc i koja ima mogucnost sli ili crossa ili oboje..

Ducan u kojem se bi uzimalo je ovaj : www.hoh.de, ali ukoliko znate povoljniji ducan moze i kod njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
evo moje konfe koju cu ozeti mislim da je odlicna za novije naslova igrica.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Raja doslo vrijeme da uzimam novi PC

Normala PC bih koristio samo za GAMING i sto vecu preformansu u igrama !!!

Uzimam PC do jedno 850KM - 900KM  

Najvise bih ulozio u graficku, ja sam slozio jednu konfu (PLUS.BA) vi recite valjal il ako ima ko bolji prijedlog za te pare :

CPU: AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX 3.2GHz 8MB 125W Black Edition    247 KM

VGA: VGA ASUS ATI EAH6770 2DI/1GD5 ---------------------------------------   270 KM

RAM: 4GB DDRIII kingston 1333MHz -------------------------------------------     70 KM

MBO: MB GIGABYTE GA-870A-UD3; AMD 870; 1866OC AM3  ---------------   140 KM

Kuciste:  KUĆIŠTE CODEGEN Q3348-A11 500W ------------------------------     70 KM

HDD: HDD 3.5" 500GB WD SATA3 16MB ----------------------------------------    85 KM

DVD RW LG GH22NS50 22X SATA black -----------------------------------------     40 KM

OVO SVE SKUPA ODPRILIKE IZNOSILO BIH :  922 KM

STA VI MISLITE ?????????????

belmin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hoće li corsair 430 W, CX series napajanje biti dovoljno dobro za neku grafu koja ce za otprilike godinu dana biti kao danasnja gtx 560(ti), znači otprilike 1500 kn više manje,  uz intelov i5 ( naravno, tražim mišljenja jer nitko ne zna točno )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uzmi neko bolje tipa xfx 450w, malo skuplji ali opet puno kvalitetnije, ovaj corsair je jedan od losijih napajanja koje je corsair proizveo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

prije par dana mi je zoharbizo složija konfu za 6500kn u adm-a, ja san samo stavija jače napajanje (on je bio stavio xfx 450w ali nekako mi izgleda slabo za OC kasnije) i stavio sam 2x2 gb rama umisto njegovih 2x4gb pa ću lako kasnije stavit još rama..i zadnja stvar šta san prominija je cooler jer sad u adm-a nema hyper 212+

na slici je konfa bez grafe pa mi preporučite neku do 2000-2100kn i dali sve valja ili triba šta minjat?

adm adm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda sam trebao ovdije postati pitanje oko nadogradnje ali evo link na temu pa ako netko može pomoći...

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sto-9600-gt-pomoc-nadogradnje/120975.aspx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebao bih konfu do 6000 kn bez moniotra i perefirija 
uvjeti su da bude intelov procesor i5 2500K minimum 6 gb ram te nvidina graficka
Ako bi moglo jedna konfa iz protisa i jedna iz linksa 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel možete preporučit maticnu za intel i5 2500k i Zotac GTX 580 AMP2

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 12:57 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC za 4500 kn

Pozdrav

Zamolio bih par savjeta za kupovinu novog PC, do 4500 kn.

Novi stroj bi se koristio za svakodnevni rad, Win 7 sa svim sto danas ide, povremeno nesto Sony Vegas, najvise igre s naglaskom na BF3. Imam periferiju i monitor LCD Philips 20'' s nekakvom rezolucijom 1600x1200, potrebno kuciste s onim sto ide unutra. Kupio bih sve na jednom mjestu, Zagreb. Kupovao sam u ADM, zadovoljan, moze i negdje drugo samo da je povoljnije i pouzdano.

Trazi se neka opcija koja ce danas biti dovoljna za preporucenu konfiguraciju BF3 (quad core, nVidia 560 ili ATI 6950), s mogucnoscu produzenja zivotnog vijeka uz izmjenu graficke kartice ili procesora, dodavanje RAM i mozda HDD. Citao sam stare postove i vidim da je Intel i5 tesko ugurati u ovu cijenu sa zadovoljavajucom karticom, kao i da je Buldozer pokazao kako je AMD x4 955 dobar izbor.

Pokusavao sam ici na ATI 6950, ali tada moram na necemu usparati pa su mi onda maticne lose. Ne bih se s losom maticnom htio sutra blokirati kod mogucih izmjena procesora ili grafe, ali kada stavim nesto iz serije 990 ispada graficka iz igre. Sto je to sto biste preporucili od maticnih kao minimum ispod kojeg se ne bi trebalo ici?

Postavit cu ovdje jednu konfiguraciju koju sam sklopio kao orijentaciju (premasio budzet), ali maticna M-ATX sto mi se ne svidja. Ne treba se drzati ovoga, otvoren sam za bilo kakve savjete po Vasem izboru. Jedno vrijeme sam razmisljao da idem sa kvalitetnijom plocom, jacim napajanjem i boljim kucistem s ATI 6850 (sto bi danas bilo dovoljno), pa da onda za godinu dana uzmem jos jednu 6850 u CF (mozda za nekih 500-600 kn) i da imam ekstra jak stroj za igranje. Malo sam se poljuljao u toj ideji, na Tom's hardware kazu da je zbog mogucih problema s drajverima i nekakvim trzanjem ipak bolje ici na jednu jacu GPU. Sta vi mislite o ovome?

XFX napajanje 550 W, dobra CF maticna i 2 x ATI 6850 (poslije godinu dana uz dodatnih 500 kn) ili danas pokusati uklopiti ATI 6950 ? Je li dostatno napajanje XFX 550W za ovaj CF, kakvi su problemi u stvarnom radu, jel neko ima iskustva s CF? Ako dogodine ne nadjem isti model 6850 nego neki drugi, kako ce to raditi? Kakvo kuciste i hladjenje u tom slucaju? Treba li poseban hladnjak za procesor?

Najjednostavnije bi bilo sada uzeti AMD 955, ATI 6950, uz mogucnost da sutra mogu ubaciti Buldozera ili ATI 7xxx, dodatni RAM. Moze li se takvo nesto sloziti?

Unaprijed zahvaljujem svima koji su voljni pomoci..

http://www.slike.hr/slika/pc4569-30e1b.png.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@joze

Neka ASUSova sa P/Z chipsetom... EVO ili PRO najmanje. Ili ASRock Fatality neka.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:07 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebam konf. :-) iz adm

Budet 4.400 kn. sa periferijom

Monitor nasao (LG IPS236V-PN) ali primam sugestije :-) 1390 kn

Bezicna tipk. i mis cca 200 kn

Zvucnike imam

Znaci ostaje 2.800 kn za konfiguraciju.

Nisam neki zadrti igrac ali bi rado odigrao Starcraft 2 ili Wow u hdu sa puno fps :-)

Kuciste bi trebalo na gornjoj strani imati usb ( 3.0 ?)  i audio izlaz za sluske (ako vec i ne power tipku) jer mi je pod nogama,  recimo kao Linkworld 321-60C2128

Hvala unaprijed.

Edit: Vjerojatno bedasto pitanje ali proslo je 8 god od sklapanja zadnje konf.{#}

Imaju li ove nove maticne wi-fi ili treba kao nekad usb adapter posebno?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 14:15 (Frenki1).

0 0 hvala 1
14 godina

Evo ljudi ovako. Prije tjedan dana sam prodao svoj xbox 360 i sada imam 1500 kn na raspolaganju, htjeo bi da ugradim proc,grafu i napajanje. Mislio sam uzet amd phenom x4 955 za 840 kn u adm-u ali mi onda ostane 760 kn za koje bi trebalo kupiti i grafu i napajanje. Mozete li mi preporuciti sta da radim. dali da cekam da jos malo para skupim ili ? Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bug Hacker evo u Magazin RS-a za 5295 kunica.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kupujem novi kompjuter i sto mislite na ovu konfu http://www.konikom.hr/p10997/pc-ikon-black-phoenix/product_info.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gore sam prije stavio da mi netko pomogne sloziti konfiguraciju,ali kako nitko nije, slozio sam si sam, pa me zanima dal je sve u redu ili da nesto promijenim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
yoza02 kaže...

kupujem novi kompjuter i sto mislite na ovu konfu http://www.konikom.hr/p10997/pc-ikon-black-phoenix/product_info.html

Uvijek možeš jeftinije proći ako naručuješ posebno komponente pa ih sam složiš (iako ADM ti recimo besplatno složi ako sve kod njih uzmeš). Samo reci do koliko bi love i netko će ti već nešto složiti.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
yoza02 kaže...

Uvijek možeš jeftinije proći ako naručuješ posebno komponente pa ih sam složiš (iako ADM ti recimo besplatno složi ako sve kod njih uzmeš). Samo reci do koliko bi love i netko će ti već nešto složiti.

Nije da jeftinije prođe, nego za istu cijenu dobije puno jači komp, sa super napajanjem za buduće nadogradnje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice