Ovako treba nešto sitno trebao bi jedan monitor bar 22" i grafička kartica? Hmm a neznam šta da uzmem.. Dali može preporuka.
I jedno i drugo neka bude do nekih 900kn. Znači ne sve ukupno nego posebno.
Ovako treba nešto sitno trebao bi jedan monitor bar 22" i grafička kartica? Hmm a neznam šta da uzmem.. Dali može preporuka.
Grafička: ATi HD 5830
Gigabyte HD6850 1GB DDR5,256bit, Dual-DVI-I / HDMI, DirectX 11
DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg
HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
Napajanje SEASONIC 430W, SS-430GB, S12, aktivni PFC
Asrock 880G Pro3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, 4xDDR3
DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
4.320,99Kn
Ima tko kakav prijedlog ili savjet - npr. RAMi @1600MHz ili @1333MHz? Komp je za gaming i uživanciju (HD filmovi i sl.) na FullHD rezoluciji na 22''.
Potpuno svejedno, u praksi razliku nećeš ni osjetiti.
Imam bolji prijedlog, stiže za par minuta, također iz ADM-a.
Bolja (jača) grafa te aftermarket cooler za procesor.
Zaista se isplati.
XFX ne dolazi u obzir - ni napajanje, a niti grafička. A uostalom, razlika između 6850 i 6870 nije dovoljna za 300kn razlike (Gigabyte modeli). Hvala na info za RAMe. :) Cooler sam stavio i ja pa sam ga izbacio iz narudžbe, iskreno, ne znam zašto. Sada je vraćen.
Universal, evo ti još jedan prijedlog:
MSI 870-C45,AM3,DDR3,SB710,ATX
AMD Phenom II X4 955
Corsair 4GB, 2x2GB, DDR3, 1333MHZ, 240 DIMM, Unbuffered
HDD Desktop SEAGATE Barracuda, 1TB, 32MB
GIGABYTE GTX N560 Ti, 1GB, GDDR5
PSU XFX Core Edition 80 450W PSU - EasyRail technology
SONY Optiarc AD-7260S 24x SATA black
Kućište ANTEC TWO HUNDRED, MIDI, crno, bez PS
4.423,55 - www.magazinRS.hr
Bez coolera ali vrhunska grafička kartica i vrlo dobro antec kućište (120 i 140 mm ventilatori).
Može se uštedjeti 80 kn ukoliko se uzme GZ X4 ili GZ X8 kućište.
Slabija matična, pogotovo za OC, ali 560Ti je puno jača, da... A i ne znam baš za GTX 560 sa 450W (ili 430W Seasonic), troši 40W više od (170W - 130W) HD6850 pa mi se napajanje čini taman, a to ne želim. A opet, u ADMu Gigabyte GT 560Ti košta 1650kn, što je 400kn više od HD6850; 1250kn. Dosta je jača pa ću razmisliti.
Hvala na prijedlozima.
Krivi izbor ploče, H67 ne podržava overclocking, a uzeo si K model procesora sa otključanim množiteljom. Možeš uzeti običan i5 2500 ako ne misliš raditi overclocking, a ako misliš onda P67 ploču.
i šta je najbolje ova nickova konfa je ispod 6k
NE. Nije dobro složeno.
Ne stavlja se nikada procesor sa sufiksom ''K'' na ploču koja ne podržava OC-ing! Iako taj proc ima unlockan množitelj, nećeš ga moći OC-ati na toj ploči (H67 chipset). Može se OC-ati samo na P67 te Z68 pločama.
Uzmi svakako P67 ili Z68 ploču te 2500K ako misliš OC-ati, a u suprotnom uzmi i5 2500 te neku H67 ploču.
Moja preporuka ide Gigabyte GA-MA-Z68X-D3-B3 za 825kn ili ASRock P67 Pro3 B3.
Rađe bih uzeo XFX-a Core Edition 550 za 40-tak kn manje jer je jednako dobro te kvalitetno napajanje.
Znači ovako bi te došla cijela konfa, oslje samo uzemeš neki cooler za proc i miran si.
Zašto ova grafa, a ne 6950? Zato jer je jeftinija, nvidia je, ima bolji hladnjak i s tim je tiša i hladnija.
Veoma lijepo složeno, nick
Odlična konfa.
LOL problem?
Ako je on složio konfu za 4k + grafa 2k = 6000kn, valjda sam točno izračunao.
Moja preporuka!
ne kužiš foru nije problem samo kažem da si uspio ispod 6k a složio si za 5999,99
Da, pa što?
Ahaha raspolaže sa 6k kn.
Odlično je složio.
ne kužiš foru nije problem samo kažem da si uspio ispod 6k a složio si za 5999,99
Ma kužim LOL
Mogao je staviti i CM Elite 370 koje ima filtere za prašinu te je točno 1kn jeftinije
Mogao je staviti i CM Elite 370 koje ima filtere za prašinu te je točno 1kn jeftinije
Kućište neka si on odabere, ja sam stavio v4 jer je meni pre ljep.
Tako ljepom bi mi se ga dalo i čistit od prašine da vidim kako diše moja GTX 560ti i i5 2500k.
cm 370 jest malo bolji izbor od tt4 al ako coviku nije lipo ko tt4 nek ga kupi i naknadno nabavi filtere za prasinu...
Vidim MusicWomen sudjeluje u temi, zapravo sudjeluje u mnogim temema, ali samo stišće te gumbove..... Zašto, ako se smije znat?
Zašto MusicWomen ne sudjeluješ u temema tako da piše postove? :) (Kao i svi ostali)
Nemoj da te je stid, mi ne grizemo... (osim Don Kihoty-a, ali on se ne računa :)
ma meni je najdraza laganini ante ima zvjezdicu zahvaljujuci svojoj zvjezdici musicwoman
ma meni je najdraza laganini ante ima zvjezdicu zahvaljujuci svojoj zvjezdici musicwoman
Tako je
Ja također.
Super cura
Vidim MusicWomen sudjeluje u temi, zapravo sudjeluje u mnogim temema, ali samo stišće te gumbove..... Zašto, ako se smije znat?
Zašto MusicWomen ne sudjeluješ u temema tako da piše postove? :) (Kao i svi ostali)
Nemoj da te je stid, mi ne grizemo... (osim Don Kihoty-a, ali on se ne računa :)
Zato što nemam konkretnih pitanja za postaviti, ono što me zanimalo sam pitala ili je to pitanje postavio netko drugi pa sam ja indirektno dobila odgovor... Isto tako, neću bezveze otvarati novu temu ako slična već postoji i tako zauzimati prostor na Forumu, nego ću radije pričekati i vidjeti da li će možda netko pokrenuti sličnu ili izdignuti neku staru ''iz mrtvih''... Ja sam strpljiva osoba...
Što se ove teme tiče, svatko od vas daje odgovore s kojima se slažem ili ne slažem i koji mi ( kao što već rekoh ) indirektno daje odgovore, tako i za svaku informaciju stisnem ''hvala''...
Opet, s druge strane, za neke teme nemam dovoljno znanja da vam mogu kontrirati i raspravljati s vama, te u takvim temama stišćem TU ili TD... Ne brini, kad budem nešto htjela pitati ili izreći svoje mišljenje, to ću i napraviti...
Konfa za 5000 kn ( +/- 150-200 )
Sluzit ce za igranje igara vecinom
Slazite u ADM/magazinrs
Hvala :)
Ti ti je bila Intel opcija...
Evo, imam i jednu moćnu AMD CF opciju s pločom koja ima drugi utor x8 propusnosti (880G Pro3 ima drugi utor x4 propusnosti) te aftermarket CPU Cooler za veoma solidan OC proca.
Također iz ADM-a.
Evo, vidi sliku.
Složeno u ADM-u.
Samo pazi jer u ADM-u nemaju više HD6950-ki koje se otključavaju u HD6970. Da ne bi došlo do zabune.
Matična s 8 faza, kvalitetan RAM (možeš staviti i 2x 2GB ako želiš zbog D-Ch-a) i HD6950 2GB grafa.