Sklapanje PC konfiguracija zaključana tema

poruka: 38.051
|
čitano: 4.234.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Sklapanje PC konfiguracija
Zvjerkan kaže...

a što nije uredu s thermaltake kučištima meni baš dobro izgledaju, čvrsto? ili sam u krivu?

Meni se osobno ne svidaju...pogotovo ne danas kada uzmemo u obzir da je danas izbor uistinu velik. Imao sam dzgo vremena Xaser te nakon njega Armor big tower i stvarno su mi bili losi...pocevsi od same izrade, smjestaja komponenata unutar kucista i do samoga izgleda, a o cable m. ne moram ni pricati koliko je katastrofalan. Uz sve izgledaju kao da ih radi ekipa koja inace radi neke Transformerse, ali i to se nekome svida.

No svakome se nesto svida...odabir kucista je stvarno 101% individualna stvar...kao da "razglabamo" koje su tenisice ljepse.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Sklapanje PC konfiguracija

Batista, jedan prijedlog za intel od 6k do 8k

izasla je best buy asrockova ploča p55 extreme 4

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)

0 0 hvala 0
15 godina

a ima li je ova? Matična ploča sAM3 Asrock 770 EXTREME3

16 godina
BlackEagle kaže...

a ima li je ova? Matična ploča sAM3 Asrock 770 EXTREME3

koga ?????

Ta ploča koju si naveo je za AMD također bestbuy ali samo za AM3

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)
14 godina
neaktivan
jel' moze netko poblize pojasniti koji podatak vezan uz CPU je usko povezan sa ''gejmingom'' a koji sa obradom nekakvih podataka?
moram priznati da su me preporuke bugg-a uz sve 3 konfiguracije nemalo iznenadile.
jel' mi se isplati uzeti 6-jezgreni AMD-ov proc. (verzija 2.8GhZ) obzirom da bih koristio iskljucivo za igranje i ono sto svi mi koji ne koristimo racunalo u poslovne svrhe radimo na njemu?
ako i igre zahtjevaju rad samo dvije jezgre zasto nemogu glatko vrtiti primjerice novu F1 2010 ili novi Medal of Honor sa AMD 64bit na 2.1 gHz AM2 uz graficku GTX 460 1gb? (3GB-a kingmax na 800mHz)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sushii kaže...
jel' moze netko poblize pojasniti koji podatak vezan uz CPU je usko povezan sa ''gejmingom'' a koji sa obradom nekakvih podataka?

Može :)
moram priznati da su me preporuke bugg-a uz sve 3 konfiguracije nemalo iznenadile.
jel' mi se isplati uzeti 6-jezgreni AMD-ov proc. (verzija 2.8GhZ) obzirom da bih koristio iskljucivo za igranje i ono sto svi mi koji ne koristimo racunalo u poslovne svrhe radimo na njemu?
U biti ne. Danas je za gejmanje i dvije jezgre sasvim dovoljno. Optimalno je danas uzet quada no u biti za gejmanje je najbitinja grafička kartica, osobito na Full HD i višim rezolucijama te na viskoim detaljima i Anti Aliasingom. A 6 jezgara u gejmanju nećeš iskoristiti do nove generacije konzola.
ako i igre zahtjevaju rad samo dvije jezgre zasto nemogu glatko vrtiti primjerice novu F1 2010 ili novi Medal of Honor sa AMD 64bit na 2.1 gHz AM2 uz graficku GTX 460 1gb? (3GB-a kingmax na 800mHz)
Nije isto npr C2D E8400 i Athlon x2 4000+
To su oba dul core procevi međutim kod E8400 je efikasnija arhitektura, tj način izrade. Uz to, ima razlike u količini cache memorije te clockspeedu. Tvoj proc radi na taktu od 2,1GHz dok je E8400 na 3GHz. Ako se razumiješ u overclocking, podigni malo frekvenciju proca i trebalo bi barem malo bolje ići. Taj proc sigurno nemože GTX460 iskoristiti do kraja, tj sav njen potencijal.
16 godina

dal se iplati uzet ovako pa onda prebacit na i5 i 4 gb ram il amd quad 955 i onda samo 4 gb rama prebacit?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 23:36 (MilkMan).
14 godina
neaktivan
sto predlazes?
a) prijelaz na AM3 CPU?(sto zahtjeva maticnu koja podrzava am3 cpu -sto zahtjeva DDR3 -sto(pretpostavljam)zahtjeva jace napajanje(postojece je chieftec 450W))
b)"lagani" upgrade samoga procesora na razini AM2 tehnologije

zahvaljujem na brzom i preciznom odgovoru ;)

15 godina
neaktivan
sushii kaže...
sto predlazes?
a) prijelaz na AM3 CPU?(sto zahtjeva maticnu koja podrzava am3 cpu -sto zahtjeva DDR3 -sto(pretpostavljam)zahtjeva jace napajanje(postojece je chieftec 450W))
b)"lagani" upgrade samoga procesora na razini AM2 tehnologije

zahvaljujem na brzom i preciznom odgovoru ;)

Napiši cijelu konfiguraciju pa ćemo vidjeti.

17 godina

Imam:

• nvidia xfx 8800gt (gpu 600, mem 900, shader 1500)...
  • core2duo e6400 OC@2.9 i mem @725 (def. proc 2.13, mem 800)
  • maticna Intel badaxe2
  • Ram 2g patriot i 2gb kingston
  • napajanje 400w (doslo s kucistem Frontier)

Interesira me sta je u mom slucaju bolje (za igre):

- oc proc ili oc gpu...btw proc je vec oc

- kupiti bolji proc (ako da koji za moju plocu) ili kupiti bolju graf (koju?)

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze li mi netko preporučiti matičnu za OC core2duo e6420? Gledao sam neke za oko 900kn ali neznam koja je razlika. Na nekom forumu preporučuju Asus P5B Deluxe. Tražim neku koja ima sve mogucnosti OC-anja.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPu: Athlon 64 dualcore 4000+ na 2.1 gHz
Maticna:Gigabyte GA-M52S-S3P (http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=2567#ov)
Memorija: 3 GB-a Kingmax na 800mHz
Graf.:Gigabyte GTX 460 1GB
Napajanje:Chieftec 450W

hvala
15 godina
neaktivan
sushii kaže...
CPu: Athlon 64 dualcore 4000+ na 2.1 gHz
Maticna:Gigabyte GA-M52S-S3P (http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=2567#ov)
Memorija: 3 GB-a Kingmax na 800mHz
Graf.:Gigabyte GTX 460 1GB
Napajanje:Chieftec 450W

hvala

Ploča ti podržava i neke novije AM3 proceve. Reci do koje cifre bi išao pa ćemo složit nešto.

Napajanje ne treba mijenjati.

14 godina
neaktivan

bio sam spreman uloziti u potpuno novu konfiguraciju prema tome napravi ti onako kako bi za sebe napravio neovisno o kojoj kuni gore-dolje

15 godina
neaktivan
1. varijanta da se prebaciš na AM3 i DDR3 te imaš 4GB RAM-a u dual channelu:

1 x Asrock M3A UCC - AMD 480X CrossFire, AMD SB600, ATX, FSB 1000
1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1.615,00Kn

2. varijanta samo proc i usput flashas BIOS na najnoviju verziju

1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W

Sve ovisi o tome koliko si spreman izdvojiti. Ja bih išao na prvu da sam na tvom mjestu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tako je to sam sve sada ja linkao :D

Tudan
17 godina

Ima neko ideju za ovo moje Plač?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Grafa ti je dobra kupi si novi procesor x4 Athlon II AMD3 3,0 ghz 820kn u linksu

Tudan
17 godina
Filip15 kaže...

Grafa ti je dobra kupi si novi procesor x4 Athlon II AMD3 3,0 ghz 820kn u linksu

Jel to meni ili...?

Ja imam intel plocu, ne isplati mi se kupovat novu plocu i novi proc. evuntualno proc. za moju plocu.

16 godina
djigibao kaže...
Filip15 kaže...

Jel to meni ili...?

Ja imam intel plocu, ne isplati mi se kupovat novu plocu i novi proc. evuntualno proc. za moju plocu.

Ne isplati ti se kupovati novi procesor kad je socket 775 mrtav.

Clockaj proc do kolko možeš,a može se dosta koliko vidim po stranim forumima(3.5 GHz ide bez frke).

17 godina
Znaci da sve ostavim kako je samo da jos malo oc proc? Mozda neka bolja grf. ili bi to bilo "bottleneck"?
Ponekad oc i grafu core 675, mem 975, shade 1675.
14 godina
neaktivan

Ati,zahvaljujem na preporuci,mislim da cu tako i napraviti,moja varijanta sa Asrockovom Etreme i 6-jezgrenim Amd-om me izasla gotovo 1000kn-a vise + mislim da bi u tom slucaju u napajanje bio trebao. Ukoliko kazes da za moje potrebe (iskljucivo gaming) nece biti extremna razlika onda je to to.

Eto,mislim da cu u ovoj varijanti izdvojiti i za novi samsugov hdd (spinpoint 1tb) (sve ADM,links me na prijasnjoj konfiguraciji koju sam gledao dosao 400kn-a vise za IDENTICNE komponente (adm-3600kn,links-4000kn))

Hvala majstore

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
djigibao kaže...
Filip15 kaže...

Ne isplati ti se kupovati novi procesor kad je socket 775 mrtav.

nije mrtav još..

http://gtabalkan.com
14 godina
neaktivan

btw. Filip15 jel' ti radis osobno u linksu il' ti netko od tvojih tamo rudari? nemoguce je da netko toliko IZRAZITO reklamira firmu koja je daleko najskuplja u citavoj hrvatskoj. Samo budale kupuju u linksu

16 godina
neaktivan
sushii kaže...

btw. Filip15 jel' ti radis osobno u linksu il' ti netko od tvojih tamo rudari? nemoguce je da netko toliko IZRAZITO reklamira firmu koja je daleko najskuplja u citavoj hrvatskoj. Samo budale kupuju u linksu

nije istina, a da malo usporediš s vemilom, hgspotom, Links je daleko najbolji dućan (pustimo sad protis i adm). Links nije preskup, i evo recimo kod adma on je jeftiniji, al kad ti plaćaš dinersom i 7% kamate opet bi došlo ka da sam i u linksa kupovao.: Links nema kamata

16 godina
joze kaže...

nije mrtav još..

Kako to misliš?

Pa više se ne proizvode procovi za socket 775.

15 godina
odjavljen

Još uvijek ih ima na tržištu. Dok ih potpuno nebude još su živi.

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Još uvijek ih ima na tržištu. Dok ih potpuno nebude još su živi.

http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=05060606

15 godina
neaktivan

jel zna ko stranicu za narucivanje starijuh amd procova (phenom),hvala unprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice