Zar mu nebi bilo bolje 4 gb rama?
Pa nego koliko sam stavio?
Piše 2x DDR3 Kingmax 2GB 1333MHz
Zar mu nebi bilo bolje 4 gb rama?
Pa nego koliko sam stavio?
Piše 2x DDR3 Kingmax 2GB 1333MHz
hvala
nego što nije bolje s dvije grafičke mislm ne kužim se u to ali tako sam čuo
Zanimam me di bi to mogao kupiti
nego što nije bolje s dvije grafičke mislm ne kužim se u to ali tako sam čuo
Bolje je da.. Dvije nude preko 50% više performansi nego jedna. Često i do 70% više..:S A to ovisi o drajverima naravno..
Kupiti još jednu možeš u bilo kojem dućanu informatičke opreme naravno ako ih imaju dvije na zalihi
ALi opet u ovoj konfiguraciji od kolege stranici ispred ti je stavljena GTX460 koja na taj monitor ide sasvim pristojno tj ne treba ti ništa jačega
Barem još godinu dana ako sada uzmeš. Čak i za High postavke i za rezolucije na 23 incha 1920x1080. Ili isto za taj LG Flatron i FullHD
znaš li možda u kojem dućanu tu konfiguraciju ima za kupit
Ove naše dvije od CroVandala i mene imaš na www.adm.hr
Dobar i jeftin dućan, nalazi se u Zg, ima povoljnije cijene od većine drugih trgovina, sklapanje i dostava besplatno
Sa mojom mozes uzeti i gtx 460 1 gb ako zelis cijena ce ti biti oko 7000kn i dalje :-)
evo gledajuci sve vase sugestije ovo je trenutna konfa (s monitorom i tipkovnicom koja sam vec odlucio uzeti, tipkovnica za sad mi nije bitna)
jos iman 200-300 kn u igri ako se moze dignuti nesto
e sad...dali je ovo napajanje dostatno?
da li onda za tih parsto kuna uzeti bolje napajanje ili uzeti neku drugu komponentu bolju
da li uzet i5 onda ili pak nesto drugo :)
znaci uglavnom za faks je bitno, AutoCad i Catiu da bez problema vrti, za igre je manje bitno (ne treba sve bit na high) samo da je solidno dobro..iman plejku za to.
hvala svima na dosadasnjim sugestijama :)
evo gledajuci sve vase sugestije ovo je trenutna konfa (s monitorom i tipkovnicom koja sam vec odlucio uzeti, tipkovnica za sad mi nije bitna)
jos iman 200-300 kn u igri ako se moze dignuti nesto
e sad...dali je ovo napajanje dostatno?
da li onda za tih parsto kuna uzeti bolje napajanje ili uzeti neku drugu komponentu bolju
da li uzet i5 onda ili pak nesto drugo :)
znaci uglavnom za faks je bitno, AutoCad i Catiu da bez problema vrti, za igre je manje bitno (ne treba sve bit na high) samo da je solidno dobro..iman plejku za to.
hvala svima na dosadasnjim sugestijama :)
Ako ti je toliko bitan AutoCADi Catia razmisli o malo jeftinijoj grafičkoj kartici (do 1.000 kn) a novac koji ušparaš nanjoj + ovih 300 kn potroši na dodatni RAM. Ciljaj 8 GB ako je moguće ako ne uzmi 6 GB. Kod iole zahtjevnijih situacija znati ćeš cijeniti ovaj RAM.
Operativni sustav treba biti 64-bitni.
A mene zanim dali da uzmem u protisu ili u adm-u razlika u cijeni je nekakva, protis jeftiniji, ali ne puno, no neznam koji su sigurniji, garancija, dostava, i to
Ja nikada sa nijednim nisam imao problema ali mi je drazi adm :-)
ima još kakvih iskustava jer cijana komp je preko 10 plača se "dajnersom", pa da nebi bilo problema!
ima još kakvih iskustava jer cijana komp je preko 10 plača se "dajnersom", pa da nebi bilo problema!
Kupovao i kod jednih i kod drugih. Nikakvih problema nisam imao. Robu dobio prema dogovoru, jednom prilikom zaštekalo s jednom komponentom ali su me nazvali da će kasniti jedan dan (ADM).
Prema tome idi na one kod kojih imaš bolje uvjete.
Evo ja imam iskustva sa Protisom, ADM i Linksom u zadnje vrijeme.
Protisa izradiš web narudžbu jave ti drugi dan e-mailom da je sve ok ili ti sugeriraju zamjensku komponentu ako ju nemaju na skladištu taj moment.
ADM sam naručio dva para in-ear sluški za MP3, javili su se za tri dana i šalju poštom sutra. Naručio sam 7.10. na webu isto.
Links sam slagao komp kolegi s posla, javili su mi sutradan ujutro da je sve u redu nego da nemaju na lageru HDD i CPU baš taj i
kulturno ponudili zamjenske za cca isti novac. treba dati predujam kod Linksa nekih 10% ukupne cijene da bi krenuli na posao i složili te poslali konfu gotovu u dućan u Rijeku.
Ok tnx, onda ču ja kod njih, jeftiniji su malo od adm-a ali ipak ak se može uštedit za nešto više ubaci treba, no imam pitanje, oni nemaju cooler masterovo kučište koje mi se sviđa pa sam se odlučio na http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1325&ID=1957 mene zanima dali je bolje od cm690 II ili?
pozdrav!
citajuci vase postove nekoliko mj. unatrag dosao sam na ideju da koju krunu utrosim u rac.komponente i zapoceo sa grafickom karticom:
obzirom na cijene ostalih trgovina mislim da je ovo bila sasvim pristojna ponuda.
problem je u tome sto u igrama postizem relativno slabi br. fps-a (call of duty 4 primjerice cesto zna biti negdje oko 40 fps-a (anti all.: off, rez: 1680:1050) a i novije (pr:MoH 2010,f1 2010) igre rade dosta sporo.
pretpostavljam da ostale komponente ne uspjevaju odolijevati novijim zahtjevima pa bih molio ukoliko netko ima konstruktivan prijedlog da se izjasni.
naime,zanima me obzirom na postojecu konf. koja je poprilicno stara , sto vi osobno preporucate ,isplati li se zadrzati ddr2 ram-e za koje cujem da su neznatno slabiji od ddr3 ram-a,pa uzeti malo noviju maticnu kao privremeno rijesenje(mada neznam koliko mi se isplati uzimati maticnu koja podrzava ddr2 i am3 )pa samo nadograditi procesor ili uzeti potpuno novu maticnu plocu koja podrzava ddr3 ram-e (i am3 naravno),pa sa time i novi procesor i memoriju.
osobno nisam (bio) sklon ulaganju u racunala ali kupnjom graficke kartice jednostavno mi se namecu daljnja ulaganja.
ono sto osobno mislim napraviti je uzeti dodatnih 2gb-a ram-a (naravno,istih koji su momentalno u konf.),i procesor tipa : Athlon 64 X2 6400+3200MHz(posto vidim da je podrzan od maticne ploce (barem na stranici maticne tako pise uz napomenu,naravno, sa gubitkom perfomansi) ) ukoliko bi se to dalo izvesti,ili nesto jaci polovni procesor kojega podrzava maticna dok se ne sakupi love za konkretnu maticnu +procesor+memorija.
eto moje konfiguracije pa ako imate kakvu ideju sto biste vi momentalno napravili sa komponentama ,dolaze u obzir i privremena rijesenja sa polovnim dijelovima posto sam momentalno novcano limitiran:
maticna: http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=2567#ov
cpu: athlon 64 dual core 4000+ na 2.1 gHz
mem. : 3 gb-a kingmax na 800
napajanje: chieftec 450W
(recimo da bih momentalno mogao raspolagati sa 250€ )
zahvaljujem
GTX 460 MSI Cyclone http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8824
Evo skupio sam malo vise para zanima me jeli8 ovo dobra konfa slagao sam :)
1 x Thermaltake V9 VJ40001W2Z mid tower, bez PS, crno-crveni, 9x 5.2-Hocu ovo necu jeftino neko...
1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600, Dual Ch-Nemam pojma dali ce ova uopce radit na ovo...predlozite nesto ako nece
1 x Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB-Takoder hocu ovo :)
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A-Prity Muč good
1 x Gigabyte GTX 460 1Gb GDDR5 256bit, DVI+VGA+HDMI, PCI-X 2.0 -Mislio sam GTx460 od 1gb najpametnije
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms-Jeftini Hdd
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX-Nz dali je dovoljno
1 x DVD upisivač LG GH22NP, 22x DVD±R , 8x DL , 40x CD-R, PATA,crn-Jeftini citac...
6.195,01Kn
kao sto si i napisao, jeftinjava i spor HDD malog kapaciteta. za prvu pomoc moze stati ali kasnije kupi nesto bolje pa reinstalaj
kuciste - hm, osobno bi kupio nesto jeftinije a za te pare isao na 880 maticnu.
i na napajanju mozes ustedjet. vx450 iako je i cx400 dovoljan, al neka malo viska.
Postovanje,
ove dvije sam slozio...i iako je razlika par sto kuna nekako i5 mi se cini bolje da uzmem
naravno ako bi bilo bolje neke komponente zamijenit, svaka sugestija je dobrodosla pa slobodno napisite
cijene su te..naravno da jos monitor i ostale stvari sveukupna cijena bi mi bila oko 6500 kn. ovisno koja konfa
i sto se tice napajanja..nekako san skeptican s ovim sto sam stavio. Je li dovoljan?
pa ako ko ima sugestije max neka bude 4800 kn (s ovim napajanjem)..jedino ako bude trebalo napajanje bolje, a najvjerojatnije hoce onda se moze prekoracit
i ako moze iz amd.hr-a da je ponuda
Zahvaljujem se unaprijed
5770 umjesto 5750. mala razlika u cijeni a puno bolja grafa.
Postovanje,
ove dvije sam slozio...i iako je razlika par sto kuna nekako i5 mi se cini bolje da uzmem
naravno ako bi bilo bolje neke komponente zamijenit, svaka sugestija je dobrodosla pa slobodno napisite
cijene su te..naravno da jos monitor i ostale stvari sveukupna cijena bi mi bila oko 6500 kn. ovisno koja konfa
i sto se tice napajanja..nekako san skeptican s ovim sto sam stavio. Je li dovoljan?
pa ako ko ima sugestije max neka bude 4800 kn (s ovim napajanjem)..jedino ako bude trebalo napajanje bolje, a najvjerojatnije hoce onda se moze prekoracit
i ako moze iz amd.hr-a da je ponuda
Zahvaljujem se unaprijed
5770 umjesto 5750. mala razlika u cijeni a puno bolja grafa.
Nijednu GTX 460 768 je 1250kn u Protisa!
Jednostavno najlogicniji izbor gtx 460 i cx 400 je sasvim dostatan!
HDD je dobar ali radije na spinpoint F3
To je skroz ok konfa...Ali preporuka ti je jos 2 GB RAM-a ako ti stane u proracun
ja bi isao na grafe sa dx11 ipak
Ili za skoro pa istu cijenu uzmeš 2x 5770 i imaš odličan grafički sustav.
Ili za skoro pa istu cijenu uzmeš 2x 5770 i imaš odličan grafički sustav.
ili 5850
Ili to, ali 2x 5770 su jačine 5870. A sad pošto već uzima CF neka uzme pošteni CF! :D
bolje onda gtx460 jel gts250 je dx10 grafa
Pa uzmi gtx460 bolja je kartica!