EDIT: Sistemska memorija inače nema veze s grafičkom memorijom.
Jedino Windows uvijek mogu koristit i grafičku memoriju pored ove
EDIT: Sistemska memorija inače nema veze s grafičkom memorijom.
Jedino Windows uvijek mogu koristit i grafičku memoriju pored ove
Htio sam reći da se grafička i sistemska memorija ne trebaju poklapati.
Npr. možeš uzet DDR3 RAM i grafu s DDR5 VRAM-om bez straha o nekompatibilnosti.
Može pomoć??
jel dobra ova grafa za gledanje preko hdmia i malo igranja.. I jel može matična to podržat. Prema slici valjda može..
http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+VTX3D+ATI+RADEON+HD+4650%2C+1GB+DDR2%2C+HDMI%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.477
najbolja grafa za te pare...
http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd5670-512mb-ddr5-775m-hdmi-2xdvi-display-port-direct/29379
grafa je kompaktabilna sa maticnom....
Može pomoć??
jel dobra ova grafa za gledanje preko hdmia i malo igranja.. I jel može matična to podržat. Prema slici valjda može..
http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+VTX3D+ATI+RADEON+HD+4650%2C+1GB+DDR2%2C+HDMI%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.477
koliko ja znam, ddr2 je pre spor.
Pozdrav!
Molim vas mišljenje, preporuke, promjene za navedenu konfiguraciju, maksimalno do 4700kn. Kupit ću i monitor ali nisam jo odlučio 22" 16:10 ili 24" 16:9 pa vas usput i za to molim preporuku, do 1500kn.
2gb ddr3 ću dodatno kupit u jako kratkom roku jer sam trenutno ograničen s budgetom od oko 6000kn za sve skupa.
Pozdrav!
Molim vas mišljenje, preporuke, promjene za navedenu konfiguraciju, maksimalno do 4700kn. Kupit ću i monitor ali nisam jo odlučio 22" 16:10 ili 24" 16:9 pa vas usput i za to molim preporuku, do 1500kn.
Uzmeš jeftinije napajanje, tipa LC Power 550W Silent,
i dodaš još 2GB RAM-a..
Da, baš sam editirao da ću 2gb rama kupiti kasnije, za 30-ak dana.
Kombinacija procesora i grafičke je ok?
Usput, čitao sam po forumu i vidio da preporučaš aoc 2434pw pa sam njega planirao kupiti.
Dobar je ali je postao jako skup...
Nekad 1400kn, sada ide i preko 1700kn ovisi gdje kupuješ...
Ako ćeš RAM naknadno kupiti,
onda PSU ni ne trebaš mjenjati, makar 460GTX nije ništa što 550W LCP ne može držati,
jer držao je i 5870 bez muke..
Why?
Ionako ćeš ga morati isključiti u igrama jer je kartica u tom cjenovnom rangu debelo preslaba da ga pokreće.
ok,onda ču uzeti ovu,hoče li biti kompatibilna sa ddr3 memorijom pošto grafa ima ddr2 memoriju?ili nema veze jedno sa drugim
zasto 4670 kad 5670 kosta 615 kn?
.
Ovako meni jedan frend iz razreda zeli kupiti komp pa sam mu obecao da cu se tu raspitat,ipak je tu strucnost :D
Ima dilemu dali da uzme X3 procesor pa otkljuca 4 jezgru ili da uzme cistokrvnog quad core-a....Naravno 3 ili 4 GB DDR3 rama,neka grafa da gura recimo nfs shift i gta 4 na njegovom 23 incnom lcd-u...ne pati na neke detalje bas..glavno da se moze igrica igrat bez trzanja...disk od 1 tb obavezno i neko napajanje..cujem da su lc power dosta dobra a jeftina..uglavnom...ako moze sta jeftinije to bolje...pa slozite nesto hvala
Ovako meni jedan frend iz razreda zeli kupiti komp pa sam mu obecao da cu se tu raspitat,ipak je tu strucnost :D
Ima dilemu dali da uzme X3 procesor pa otkljuca 4 jezgru ili da uzme cistokrvnog quad core-a....Naravno 3 ili 4 GB DDR3 rama,neka grafa da gura recimo nfs shift i gta 4 na njegovom 23 incnom lcd-u...ne pati na neke detalje bas..glavno da se moze igrica igrat bez trzanja...disk od 1 tb obavezno i neko napajanje..cujem da su lc power dosta dobra a jeftina..uglavnom...ako moze sta jeftinije to bolje...pa slozite nesto hvala
koliko kuna.. i hd 4870 je veoma zadovoljavajuća za 23' na 1920*1080
a nije mi rekao...ali nemojte nesto preekstremno...neka bude sta jeftinije a da mu gura navedene igrice sa bar nesto detalja...ok?
Pozdrav!
Slazem si komp do maksimalno 5.2 k kuna, te me zanimaju misljenja i prijedlozi za navedenu konfiguraciju! Jel sve ok, i ako bi mjenjali, zasto bi mjenjali. (bez amd-a molim).
adm je isplativiji intel ti nije isplati za te pare min i treba 6.7k kuna
Bok!
Nadogradivo bi komp uskoro,pa sam slozio nesto u adm-u i zanima me dal valja,pa vas molim za savjete i prijedloge.
Slozio sam kombinaciju amd - ati,zanima me dal stvarno bolje radi amd sa atijevom grafom il su to gluposti,i oce li bit dobar ovaj proc.
Htio bi da bar sve skupa drzi jedno 3 god.
sve ostale komponente imam.
komp mi uglavnom treba za igranje.
Da, moze. To na kucistu pisu dimenzije podrzanog/ugradjenog ventilatora, ne napajanja... A na napajanju 140mm znaci da ima tolki ventiltor na sebi.
Da, moze. To na kucistu pisu dimenzije podrzanog/ugradjenog ventilatora, ne napajanja... A na napajanju 140mm znaci da ima tolki ventiltor na sebi.
Batista je baš kralj,da sam žena podarila bih ti svoje djevičanstvo.
Batista je baš kralj,da sam žena podarila bih ti svoje djevičanstvo.
Preimenuj to da te ne prijavim... :)
bit ce ti dovoljno al ja bi ti preporucio quad amd sa tom grafom da proc izvuce vise iz nje ;)
Bok!
Nadogradivo bi komp uskoro,pa sam slozio nesto u adm-u i zanima me dal valja,pa vas molim za savjete i prijedloge.
Slozio sam kombinaciju amd - ati,zanima me dal stvarno bolje radi amd sa atijevom grafom il su to gluposti,i oce li bit dobar ovaj proc.
Htio bi da bar sve skupa drzi jedno 3 god.
sve ostale komponente imam.
komp mi uglavnom treba za igranje.
-
dal je onda bolje uzet athlona il phenoma x4??
mislim sta nije sam razlika u cacheu koji navodno nije tolko bitan za igranje nego vise za matematicke operacije.(isprvi me ako grijesim al tako sa cuo)
I dal uopce danasnje igre rade na x4??
mislim sta nije sam razlika u cacheu koji navodno nije tolko bitan za igranje nego vise za matematicke operacije.(isprvi me ako grijesim al tako sa cuo)
pa ja imam athlon x4 630 2.80 ghz i igre rade sam tak...
uzmi phenoma
Imam pitanje dali da uzmem Cooler Master Strom Scout
ili CM 690 pure black ?? Cijena mi je razlika 20 Kn