Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.654.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
Lucidius kaže...

i gdje ces onda na kraju uzet komponente, u europi il u americi da znam u kojem ducanu da slozim?

Ne znam, ali po meni tu nema ozbiljnosti u kupovini, ukazuje mu se na neke stvari i ne želi slušati već spominje tu nekakve protuzakonite radnje.

Po mom mišljenju čovjeku je dosadno i nema nikakve namjere išta kupiti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Pa sve i da plati tih 25 posto poreza opet ce proc jeftinije nego u europi, ako prode ispod radara onda je tek na konju... Jedina stvar na koju treba posvetit paznju je garancija, ja bi uzeo samo proizvodace sa world wide jamstvom tipa Evga i asus.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Valentin ne znam zasto mislis da mi je dosadno, nisam uopce skuzio. Sto se tice "krsenja zakona', to zavisi od pogleda na svijet kao takav, ocito. Vezano za to, znas ti druze da je u ex-yugi na psihotestu bilo pitanje "bi li ukrali ako ste sigurni da vas nece uhvatit?". Znas li to druze? Onaj koji odgovori s "ne" pao je psihotest. Naravno, osoba bi se smatrala nesposobnom. Lol. 

Lucidius hvala na odgovoru. Uzeo bih gpu, cpu i mbo za nekih 1000 $. Ostale komponente u hrv. Ako ces stavit neki cpu "k", moze preporuka nekog tko to slozi i clocka u hrv?.

Takoder me zanima, s obzirom da sam u lepoj nasoj za neka 3mjeseca; ukoliko izade amdov zen i graficka, hocu li i dalje.proc dobro, ili mi se onda vise isplati kupit u hrv?

9 godina
protjeran

Ako mislis ici na procesor sa 6 jezgri, po tom pitanju nece nsita novo izaci u narednih 8 mjseci, ako bi isao na obicnu platformu sa procesorom od 4 jezgre, u 2. mjsecu izlazi Kaby Lake i ZEN, ali neke bitne razlike nece biti naspram Skylakea. Jedino radi cega bi pricekao na tvom mjestu je to sta AMD do drugog mjeseca planira izbaciti svoju high end seriju grafičkih kartica, takozvanu VEGA-u, vec kruze glasine da ce biti extremno jake.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Problem je veličina matične i grafičke (pogotovo asus), ako bi ih nosio zajedno. Ručna prtljaga ima ograničene dimenzije koje nisu tako velike, a i ako ne bude problem zbog dimenzija bit će zbog vrijednosti jer nosiš više razdvojenih komponenti (samo grafa prelazi tu famoznu broju od 3200kn). Lakše je prenijeti nešto sastavljeno nego pojedinačno komponente a za laptop te nitko ništa neće pitati, većina ljudi nosi laptop u ručnoj prtljazi - to je sasvim normalno u današnje vrijeme. Ako baš hoćeš, ponesi mbo, u nju ubaci cpu i rame pa ako prođe - prođe.

8 godina
protjeran

Lucidius neman pojma. Sve sto znam o komponentama je sto sam procitao na ovom forumu, i iz tvojih postova. Koliko sam shvatio igre ne koriste vise jezgri?

Uglavnom, nije mi problem onda pricekat pa vidit sto nudi amd, i kakve ce bit cijene na trzistu, jer ga ne budem sastavljao prije drugog mjeseca sigurno.

U meduvremenu, sigurno cu svratit fo best buy-a koji redovito ima popuste pa cak i na "novije" proizvode. Je li moguce kupit procesor od intela, maticnu i onda amd-ovu graficku? Je li to kompatibilno?

Ugl lucidius zamolio bi te da mi sastavis u best buy-a gpu,cpu, mbo i ram-e, i preporucenu graficku. Ako ne uzmem za 10 dana, onda budem pricekao amd. A kuciste, hladenje..bi kupio u hrv, placao kesom.

Marko nesto cu iskombinirat. Ako kupim u eu nema carine ni pdv-a na elektroniku? Sto se tice spajanja svega na maticnu, mislim da bi to lako moglo puknit?Aliako je ps4 izdrzao u velikom kuferu mislim i da ce ove komponente. 

9 godina
protjeran

Nema veze ako je procesor intel a graficka AMD i obrnuto, jedino sta nemozes je stavit intel proc na AMD maticnu i obrnuto 

Uglavnom ovako bi ja da sada kupujem uzeo na tvome mjestu:

EVGA GeForce GTX 1070 8GB 256-Bit GDDR5 Graphics Card

Intel 6th Generation Core i7-6700K LGA1151 Skylake Processor

ASUS ROG Maximus VIII Ranger LGA1151 Motherboard

Corsair Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2400MHz C16 Memory Kit - Black (CMK16GX4M2A2400C16)

Ukupno: $1,047.97

Ponuda je slaba, a i cijene su slabe (ima masu jeftinijih ducana)

EDIT:

Mozes to bez brige sve spojiti na maticnu i spremit nazad u kutiju od maticne, tako ce biti zasticeno, i stavi kutiju na vrh torbe da nebi neke teske stvari radile pritisak na kutiju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 6:49 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
protjeran

Sta se graficke tice u bestbuya ima evga superclocked nvidia geforce gtx 1070 za cca 450$. A evga founders edition je skuplja 40$. Zar superclocked ne bi trebao bit skuplji? I je li to automatski clock, ili...? Ne razumijem se bas u to.I ako budu neki popusti u bb, mozes li mi preporucit jos neke maticne koje se slazu s tim i7 6700k?  sorry na komentaru s brda s dola. Na mobu sam. Kad si rekao definitino uziman evga karticu i i7 6700k procesor. Eto ako mozes molin te samo bacit oko na maticne iz bb, pa da vidim koja bi najvise odgovarala. Bitno je da je lga1151?

9 godina
protjeran
Capitano kaže...

Sta se graficke tice u bestbuya ima evga superclocked nvidia geforce gtx 1070 za cca 450$. A evga founders edition je skuplja 40$. Zar superclocked ne bi trebao bit skuplji? I je li to automatski clock, ili...? Ne razumijem se bas u to.I ako budu neki popusti u bb, mozes li mi preporucit jos neke maticne koje se slazu s tim i7 6700k?  sorry na komentaru s brda s dola. Na mobu sam. Kad si rekao definitino uziman evga karticu i i7 6700k procesor. Eto ako mozes molin te samo bacit oko na maticne iz bb, pa da vidim koja bi najvise odgovarala. Bitno je da je lga1151?

EVGA - SuperClocked NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 PCI Express 3.0 Graphics Card

Intel® - Core™ i7-6700K 4.0GHz Processor - Silver

MSI Z170A KRAIT GAMING 3X

Corsair - Vengeance 2-Pack 8GB 3GHz DDR4 Desktop Memory Kit - Black

Ukupno: $1,034.96

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Molio bih nekog majstora da mi složi konfiguraciju za primarno gaming s wifi karticom (bez periferije i OS). Trgovina nije bitna, već samo omjer kvalitete i cijene (kao i uvijek :D). Plaćanje se vrši na dva načina: iznos od 4.800 kuna u gotovini, a iznos od oko 8.000 kuna na rate (otprilike 10-12 rata max) putem ZABA Maestro kartice, dakle sveukupno imam raspoloživo oko 13.000 kuna što ne želim premašiti ako baš nije potrebno. Lokacija trgovine Zagreb ili Rijeka. Potrebno je besplatno slaganje svih komponenti.

Također, imam već hard disk od 1TB (ali svejedno želim SSD)  i optički disk tako da te dvije stavke nisu potrebne.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 14:16 (Vorban).

0 0 hvala 0
12 godina
  • 1 x Intel Core i7-6700K (4.0GHz, 8MB,LGA1151)
  • 1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
  • 1 x GIGABYTE GA-Z170X-ULTRA_GAMING (LGA1151,4xDDR4, USB3.1, M.2,RAID) ATX retail
  • 1 x Patriot Viper4, 2800Mhz, 16GB (2x8GB), CL16
  • 1 x SSD Samsung 250GB, 850 EVO Basic
  • 1 x Gigabyte GF GTX1080 G1 GAMING, 8GB, 256bit GDDR5X
  • 1 x Kućište DeepCool Dukase V2, USB3.0, plexy, black
  • 1 x Corsair PSU, 550W, CX-M Series
  • Cijena s kombiniranjem plaćanja cca 13500kn +/-
  • Slaganje i dostava u cijeni.

2 1 hvala 3
12 godina
neaktivan
Hvala, moze samo info u kojem je to ducanu?
8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Zamolio bih nekoga da mi složi konfu u vrijednosti 10.000 kn, moze i malo vise, ako ima potrebe. Komp bi se koristio za grafički dizajn,

reproduciranje filmova, serija i sl., te povremeni gaming.

Od periferije bih trebao samo miš i tipkovnicu, pošto planiram koristiti UHD tv kao monitor. Evo i link sa specifikacijama, ako treba:

http://www.philips.hr/c-p/48PUS7600_12/7600-series-izuzetno-tanki-4k-uhd-tv-sa-sustavom-androidtm-s-tehnologijama-ambilight-s-3-strane-i-pixel-precise-ultra-hd/specifications

Pošto je djevojka ta koja se bavi grafičkim dizajnom i vjerojatno će provoditi dosta sati dnevno radeći, trebao bih tipkovnicu s podlogom

za ruke, mehaničku, ali da bude bežična, kao i miš. Što se mene tiče, tj. gaminga, tu i tamo planiram ubiti kojeg zmaja, spasiti galaksiju i tako to, ali

ništa pretjerano, tek toliko da dobijem svoju dozu. :)

Ukoliko je ovo malo novaca, mogu pričekati još koji mjesec i platiti više. Bitno mi je samo da u naredne 2-3 godine nema velikih ulaganja.

Iz Zagreba sam i platio bih kešom.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
zeph kaže...

Pozdrav ekipa!

Zamolio bih nekoga da mi složi konfu u vrijednosti 10.000 kn, moze i malo vise, ako ima potrebe. Komp bi se koristio za grafički dizajn,

reproduciranje filmova, serija i sl., te povremeni gaming.

Od periferije bih trebao samo miš i tipkovnicu, pošto planiram koristiti UHD tv kao monitor. Evo i link sa specifikacijama, ako treba:

http://www.philips.hr/c-p/48PUS7600_12/7600-series-izuzetno-tanki-4k-uhd-tv-sa-sustavom-androidtm-s-tehnologijama-ambilight-s-3-strane-i-pixel-precise-ultra-hd/specifications

Pošto je djevojka ta koja se bavi grafičkim dizajnom i vjerojatno će provoditi dosta sati dnevno radeći, trebao bih tipkovnicu s podlogom

za ruke, mehaničku, ali da bude bežična, kao i miš. Što se mene tiče, tj. gaminga, tu i tamo planiram ubiti kojeg zmaja, spasiti galaksiju i tako to, ali

ništa pretjerano, tek toliko da dobijem svoju dozu. :)

Ukoliko je ovo malo novaca, mogu pričekati još koji mjesec i platiti više. Bitno mi je samo da u naredne 2-3 godine nema velikih ulaganja.

Iz Zagreba sam i platio bih kešom.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

Budući da je 4K u pitanju, trebaš i adekvatnu grafičku, a vidim da spominješ grafički dizajn, dakle i7 je poželjan kao i 16 GB RAM.

Predlažem ovako nešto:

1 x Intel Core i7-6700 (3.4GHz, 8MB,LGA1151) box
    2 x Crucial DRAM 8GB DDR4 2400 MT/s (PC4-19200) CL17
    1 x MSI B150M Mortar (s1151, USB 3.1, SATA III, LAN, DDR4) mATX
    1 x Gigabyte GF GTX1070 WF2 OC, 8GB GDDR5
    1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
    1 x Kingston UV400 240GB SSD, 2.5” 7mm, SATA 6 Gbit/s
    1 x Zalman Z3+, 4x120mm, USB3.0 black
    1 x Fortron Hyper 700W, 80+ - 60mj.
    1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM

Ukupno: cca 10.000

Kakav miš i tipkovnicu trebaš? Naš layout? Osvjetljenje?

U svakom slučaju preporučam Logitech.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 21:51 (softwaremaniac).
14 godina
neaktivan

Pošto savršeno poznajete ponudu zna li netko gdje mogu pronači matičnu sa lga 2011 X79?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Hvala najljepša na brzom odgovoru. Sviđa mi se sve što si predložio.

Što se tiče tipkovnice i miša, mislim da ću izabrati sam nešto, pošto je to više stvar ukusa. Pregledao sam preporuke ovdje

i mislim da znam što trebam tražiti.

Sve pohvale za forum i korisnike koji nesebično pomažu drugima.

Veliki pozdrav svima!

1 0 hvala 0
12 godina

ako moze netko slozit računalo za gejming koje se neće klokat + monitor za do 12500kn

trgovina: futura

pitam za jednog prijatelja

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2016 16:41 (Del_Boy97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
1 x AOC LED 27" G2770PF, DVI, HDMI, DP, pi,zv,144H, FS
1 x Intel CPU Desktop Core i5-6500 (3.2GHz, 6MB,LGA1151) box
1 x MSI B150M Mortar (s1151, USB 3.1, SATA III, LAN, DDR4) mATX
1 x Gigabyte GF GTX1070 G1 GAMING, 8GB GDDR5
1 x Patriot Viper4, 2800Mhz, 16GB (2x8GB), CL16
1 x SSD Samsung 250GB, 850 EVO Basic
1 x Napajanje 550W, ANTEC True Power Classic TP-550C, ATX, 80+ Gold
1 x Toshiba P300 2TB, 64MB, 7200rpm
1 x Kućište ANTEC GX505, MIDI, window blue edition
Ukupno: 12428,88 kn
Moj PC  
0 1 hvala 2
13 godina
neaktivan

Zašto 144hz, 1080 freesync monitor? Nema baš smisla ako gledamo ostatak konfe.

13 godina
neaktivan

Intel Core i7-6700K Processor *
ASUS ROG Maximus VIII Hero Alpha *
ASUS ROG STRIX GTX1080 O8G GAMING 8GB *

Seagate 2TB FireCuda Gaming SSHD  *
SSD 950 PRO NVMe M.2 512GB  *
G.Skill DDR4 Trident Z 3600Mhz 2X8 *x2

DARK BASE PRO 900 *
Sesonic PRIME TITANIUM 850 *
EKWB EK-XLC Predator 360 All-In-One CPU Liquid Cooling Unit
EK-FC1080 GTX Strix - Acetal+Nickel

Želio bih sastaviti Pc sa ovim komponentama i trebam pomoć !

0 0 hvala 0
14 godina
Forbidden Endless Slaughter kaže...
Želio bih sastaviti Pc sa ovim komponentama i trebam pomoć !

I u čemu je problem?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan

Europsko ili Američko tržište?Cijene od komponenata...Onda  Eu i Američko tržište poštarina i mogućnost pošiljke u Hrvatsku

ili pristupačnost navedenih proizvoda kod nas bez drastične velike razlike u konačnoj cijeni.

13 godina

Pa ako želiš i imaš love, ne vidim uopće problema... Da li imaš love, koliko imaš točno?

Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Da imam love za sve te komponente koje sam naveo i još za  periferiju koju ću kupiti uz sve to(Miš,slušalice,tipkovnicu,modem i monitor)+Win10 Pro

Kada bih kupovao sve  komponente u Hrvatskoj morao bi ih nabavljati u više različitih E-Trgovina šta je glupost pogotovo ako neke komponente nisu pristupačne a cijena u dolarima bi bila veća od 3000$ za sve to.Dok kupnjom na američkom tržištu cca 2500$+ a Europsko ne znam iako sam pretraživao ali ubrzo odustao.Zato trebam Trgovinu gdje mogu sve te komponente kupiti i da budu dostavljene na moju adresu.

9 godina
protjeran

Uzmi u Caseking-u ili Computer universe-u. 

EDIT:

Znaci budžet ti je 20000kn za sve, KOMP + PERIFERIJA?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 21:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

5000€ Budžet  Planiram potrošiti oko 20000-max 25000kn za komponente a periferija posebno

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 22:03 (Forbidden Endless Slaughter).
9 godina
protjeran

Pa 5000 eura je oko 37000kn, ako imas 20-25000kn to je nekih 3000eura onda 

Znaci na periferiju dajes blizu 2000 eura?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 22:05 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam prijatelju koliko ću potrošiti na periferiju ali mi je najbitnije da kupim komponente i prođem što bolje sa cijenom..ali bit će  blizu 2000€

9 godina
protjeran

Znaci posto imas novce kupujes iduci tjedan? ako ne kupujes u roku par dana onda nema smisla niti da se ista slaze i preporucuje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da imam novce samo šta nisam razmišljao u točnom danu kupnje dok nisam proispitao sve mogučnosti i malo pročačkao po forumima 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice