Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.655.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Konfa za frenda do 2000 eura s monitorom za gaming.

Mora biti iz Njemacke.

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa monitor je 144Hz, znaci moze efektivno prikazati 144 slicice po sekundi (FPS).

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

A to :)

Mah, 1080p 144Hz jedna GTX1070 jako dobro tjera...

I svakako bolju GTX1070 tipa MSI GamingX nego lošiju Armor 1080 :)

Ajde da gleda 1440p, onda je to druga priča...i onda bi možda pregrizao tu lošu Armor i ostalo...i radje uzeo nju kraj bolje 1070...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 19:34 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
drakula789 kaže...

Konfa za frenda do 2000 eura s monitorom za gaming.

Mora biti iz Njemacke.

Evo jedna koja usput i brutalno izgleda (crno-bijeli štih) 

GRAFIČKA:
Palit GeForce GTX 1080 Super JetStream, 8192 MB GDDR5X

PROCESOR:
Intel Core i7-6800K 3,4 GHz (Broadwell-E) Sockel 2011-V3 - tray

MATIČNA:
ASUS X99-A II, Intel X99 Mainboard - Sockel 2011-V3

HLADNJAK:
Silverstone SST-TD02-E Tundra Komplett-Wasserkühlung - 240mm

RAM, uzmi dva ovakva paketa od 67.90 eura da te ukupno ispadne 135.80eura !!!:
Avexir Core Series, weiße LED, DDR4-2400, CL16 - 8 GB Kit

NAPAJANJE:
Gigabyte G750H 80 Plus Gold Netzteil - 750 Watt

SSD:
Samsung 850 EVO Series 2,5 Zoll SSD, SATA 6G - 250 GB

HDD:
Toshiba SATA 6G, DT01ACA200, 3,5 Zoll - 2 TB

KUČIŠTE:
anidees AI-Crystal Midi-Tower, Tempered Glass - schwarz

UKUPNO:2,045.09€ sa dostavom!
Moglo bi se skinuti na maticnoj tih 45 eura ako je previse tako da se zamjeni sa ovom ASUS X99-E, Intel X99 Mainboard - Sockel 2011-V3

13 godina
neaktivan

S monitorom neka bude.Bilo bi dobro da ima gsync i 144hz.Btw. Ne treba mu takva zvijer od procesora.Non k i7 ce biti ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

Ajde da gleda 1440p, onda je to druga priča...i onda bi možda pregrizao tu lošu Armor i ostalo...i radje uzeo nju kraj bolje 1070...

Za natjerat 144FPS ce mu se i gtx 1080 posteno oznojit, osjetno teze je natjerat 144FPS na 1080p nego 60FPS na 1440p.

Inace ta Armor verzija nije uopce losa, ima isti PCB kao i Gaming model koji ima malo bolje hlađenje i kozmeticki je dotjeranija (led logo, backplate i sexy maska), u hlađenju je to u 2-3 stupnja razlike, zanemarivo, samo sta je veca vjerokatnost da ce dobit bolji chip ako uzmje gaming model, alopet sve je stvar srece, moze ga i armor verzija zadesit sa brutalnim prijerkom....

9 godina
protjeran
drakula789 kaže...

S monitorom neka bude.Bilo bi dobro da ima gsync i 144hz.Btw. Ne treba mu takva zvijer od procesora.Non k i7 ce biti ok.

Jebo ga ti onda sve napomeni prije slaganja, a ne kad slozim sve onda ti velis trebas i monitor i kazes da nece klokat, mada nema smisla ici an zakljucani proc i slabu amticnu u ovom budzetu zato jer mu skuplja amticna u ovom slucaju otvara vrata za dosta drugih stvari, a procesor cak i ako nece klokat (a nit neznas da ga kasnije to nece pocet zanimat) opet taj i7 6700k ima 400mhz veci standardni klok naspram obicne verzije, i jos ima velik turbo boost na 4.4GHz a razlika u cijeni je sitna.

13 godina
neaktivan

Nisi citao kak spada.

Rekao je da ne zeli klokat i kraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...
FakeDeath kaže...

Za natjerat 144FPS ce mu se i gtx 1080 posteno oznojit, osjetno teze je natjerat 144FPS na 1080p nego 60FPS na 1440p.

Inace ta Armor verzija nije uopce losa, ima isti PCB kao i Gaming model koji ima malo bolje hlađenje i kozmeticki je dotjeranija (led logo, backplate i sexy maska), u hlađenju je to u 2-3 stupnja razlike, zanemarivo, samo sta je veca vjerokatnost da ce dobit bolji chip ako uzmje gaming model, alopet sve je stvar srece, moze ga i armor verzija zadesit sa brutalnim prijerkom....

1070 je rang 980Ti, a to je i dalje brutalna kartica. Te kartice bez beda hendlaju 4k rezoluciju. Govoriti da je preslaba za 1080p 144Hz jednostavno ne stoji

9 godina
protjeran
zuper kaže...
Lucidius kaže...
FakeDeath kaže...

1070 je rang 980Ti, a to je i dalje brutalna kartica. Te kartice bez beda hendlaju 4k rezoluciju. Govoriti da je preslaba za 1080p 144Hz jednostavno ne stoji

Hendlaju 4k, samo treba dosta toga spustit, isto tako i 144FPS@1080p ja imam jeben primjerak gtx 1080 klokan na 2100-5600 pa se jebacki znoji na 1440p@60FPS kada se sve navrne, sa gtx 1070 vec moras spustat par detalja da odrzis 60FPS u vecini scenarija.

14 godina
To je ponajprije razlog jer u postavkama ima neki bezvezni feature koji bitno ne pridonosi kvaliteti, a zakolje grafičku. 1070 bi bila dobra i za 1440p 144Hz, a starije 970 i 390 su dobre za 1440p 60Hz
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
drakula789 kaže...

KOMP:    

Palit GeForce GTX1080 Super Jetstream

Intel Core i7-6700K Tray

MSI Z170A-G43 PLUS

Enermax Liqmax II 240

2 x Avexir Core Series weiße LED 8GB DDR4-2COW

EVGA SuperNOVA GQ 650 Watt

Crucial MX300 SSD 275GB

Toshiba P300 2TB

anidees AI-Crystal Midi-Tower

Ukupno: 1.710,30€ 

MONITOR:

AOC G2460PG, 60,96 cm (24 Zoll), 144Hz, TN, G-SYNC - DP

Ukupno: 399.00€

Kada se vec daje ozbiljna lova na komp, onda se treba potrudit da to tak i izgleda 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 21:34 (Lucidius).
9 godina
protjeran
zuper kaže...
To je ponajprije razlog jer u postavkama ima neki bezvezni feature koji bitno ne pridonosi kvaliteti, a zakolje grafičku. 1070 bi bila dobra i za 1440p 144Hz, a starije 970 i 390 su dobre za 1440p 60Hz

Prijatelju, ajde molim te ne pricaj napamet, igrao sam sa r9 390 i na 1440p i na 1080p, na 1440p uz osjetno smanjivanje detalja sam igrao na cca 45FPS, na 1080p je trebalo uglavnom gasit anti aliasing ili gamewokse da bi se bilo u krugu 60FPS. Prosao sam sve te graficke i rezolucije znam sta pricam 

10 godina
Ljudi ako moze jedno kratko offtopic pitanje jer se u ovoj kategoriji vecinom izjasnjavaju dobri poznavaoci mojeg tzv. problema.
Zanima me koje kuciste, do max 500kn, u sebi ima najveci broj ventova ili najbolje izvedeno hladenje? Hvala i sorryte na offtopicu... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Da napomenem, izgled nije najbitnija stavka.
12 godina

Zalman Z3 plus - 4 komada. Realno ti više od toga ni ne treba.

1 0 hvala 1
8 godina
protjeran

Dobar dan ekipa

Nov sam na forumu ali citam ga vec nelo vrijeme.

Zanima me konfiguracija pc-a za gaming. Zelia bi igrat na 4k ultra sve novije igrice.

Razmislja sam o i7 6700 non k, u kombinaciji sa gtx 1070? Ili ipak moram nesto jace uzet?

Sta se tice budzeta, kupujem u best buy-a ili u frys-a u SAD-u. Dakle ovde kupujem procesor maticnu i graficku. Za te 3 stvari bi dao 1000$ a u hrv bi onda uzea ostatak.

Ako neko moze pomoc sa konfiguracijom bia bi zahvalan. 

Druga stvar; s obzirom da cu komp sastavit tek za 3 miseca, isplatili mi se sad to kupovat jer sam citao da amd izbacuje novi prpcesor i graficku?

Mogu li me carinit u hrvatskoja za procesor maticnu i graficku?

Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Za 4K ultra ti trebaju dvije 1080-ke...

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Stvarno? Nisam tako shvatio? Ok, moze neko "pogurat" s konfiguracijom da se vrti sve na ultra sa 60-ak fps-a? Tj zelio bih najjacu mogicu konf za nekih 11 000kn?

14 godina
Dobra bi bila i 1070 ako bi isključio AA i poneku postavku stavio na high umjesto ultra...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Dobro. A moze li preporuka procesora, maticne i ram-a? Prpcesor maticna i gpu da ispadnu oko 1000$, kupujem u best buy-a gdje je jeftinije. Ima superclockedd nvidia geforce za 418 $, foundery edition za 449,99$ te MSI za 412. Sto se najvise isplati uzet? EDIT: rog strix 459 OC (znaci li ovo da moran samclockat ili je ona automatski clockana?)

I mogu li me carinit u hrvatskoj?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 13:51 (Capitano).
13 godina

Pa cariniti će te sigurno + moraš platiti pdv.

Ne znam koliko se to isplati + sve što se reklamacije tiče moraš slati u trgovinu, a to isto dosta košta.

Ili kupuju u državama EU, ili kupuj u HR.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 15:20 (FakeDeath).
Moj PC  
2 0 hvala 2
8 godina
protjeran

Onda ako me ne uhvate nemaju sto carinit :D

Sad cekam Lucidusa da stavi neku konfiguraciju :-)

13 godina
neaktivan

Neznam kako misliš da te ne "uhvate", pogotovo ako ćeš letit.

13 godina

Rolama putuje sigurno...hop malo pod vodu, hop malo po zemlji...i eto te u HR bez carine i pdva

Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
FakeDeath kaže...

Rolama putuje sigurno...hop malo pod vodu, hop malo po zemlji...i eto te u HR bez carine i pdva

Dobar si.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
FakeDeath kaže...

Pa cariniti će te sigurno + moraš platiti pdv.

Ne znam koliko se to isplati + sve što se reklamacije tiče moraš slati u trgovinu, a to isto dosta košta.

Ili kupuju u državama EU, ili kupuj u HR.

Koliko sam upoznat carine na elektroničku opremu nema, ali ćeš zato morati platiti 25% pdv-a na iznos računa. S ostalim se slažem, jednostavnije naručiti iz eu ili u krajnjem slučaju u HR

Engage...
8 godina
protjeran

Eh, hvala na odg. Cua sam da se carina ne placa nego pdv, provjerava na netu i izgleda da je istina. Takoder ne placa se nista na iznose do 3000kn.

Sta se tice prelazenja granice bez placanja, da si bar jednom putovao znao bi kako se prede granica, al ocito nisi, lol. Pa nije ti to kao kad u bosnu putujes. Ne stoji cova i jednog po jednog pregledaje. Cisto me zanima kako jenovaj gore to zamislio. Mislim, ne mogu vjerovat da neko pita "kako da te ne uhvate". Lol. 

Ne kuzim kako da te uhvate. Gdje te tocno mogu uhvatit? Moze netko objasnit? Anyone?Ako sam prosao s 3 laptopa i ps4, pcu,mbo i gpu ne prestavlja nikakvi problem. Prijatelj mi je prosle godine prenio isto 3 stvari, nikom nista.

Pretpostavljam da bi vi prijavili i  mobitel da kupite, te uredno platili pdv.to opet zavisi od osobe do osobe, no nitko ne moze znat kad prelazis granicu, tj ulazis u hr; imas li te stvari kod sebe u kuferu, a ako te nasumicno zaustave i pregledaju, debelo ce se morat potrudit da dokazu da to nije personal effect, na koje se ne placa nista.

13 godina
Capitano kaže...

Eh, hvala na odg. Cua sam da se carina ne placa nego pdv, provjerava na netu i izgleda da je istina. Takoder ne placa se nista na iznose do 3000kn.

Sta se tice prelazenja granice bez placanja, da si bar jednom putovao znao bi kako se prede granica, al ocito nisi, lol. Pa nije ti to kao kad u bosnu putujes. Ne stoji cova i jednog po jednog pregledaje. Cisto me zanima kako jenovaj gore to zamislio. Mislim, ne mogu vjerovat da neko pita "kako da te ne uhvate". Lol. 

Ne kuzim kako da te uhvate. Gdje te tocno mogu uhvatit? Moze netko objasnit? Anyone?Ako sam prosao s 3 laptopa i ps4, pcu,mbo i gpu ne prestavlja nikakvi problem. Prijatelj mi je prosle godine prenio isto 3 stvari, nikom nista.

Pretpostavljam da bi vi prijavili i  mobitel da kupite, te uredno platili pdv.to opet zavisi od osobe do osobe, no nitko ne moze znat kad prelazis granicu, tj ulazis u hr; imas li te stvari kod sebe u kuferu, a ako te nasumicno zaustave i pregledaju, debelo ce se morat potrudit da dokazu da to nije personal effect, na koje se ne placa nista.

Zašto onda pitaš ako si već prenesao 3 laptopa i ps4 iz amerike?

Putovao sam, ali jednostavno ne volim kršiti zakone.

Eto, bar smo sada riješili sve. Kupi u americi, jer vidim da je to lako, prođi jeftinije i svi sretni ;)

Jean-Luc Picard kaže...

Koliko sam upoznat carine na elektroničku opremu nema, ali ćeš zato morati platiti 25% pdv-a na iznos računa. S ostalim se slažem, jednostavnije naručiti iz eu ili u krajnjem slučaju u HR

Da, mislim da si u pravu. Mislio sam da ima neki limit tipa 150e pa iznad toga plačaš...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 14:57 (FakeDeath).
9 godina
protjeran

i gdje ces onda na kraju uzet komponente, u europi il u americi da znam u kojem ducanu da slozim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice