Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.407
|
čitano: 2.648.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
Lucidius kaže...

A niti je ijedna od te dvije narocito dobro slozena i balansirana. Moze se tu puno vise izvuci uz bolje manevriranje komponentama i bez nepotrebnog overkillanja gdje netreba.

A gdje tu netreba, procesor i grafička su na mjestu, kućište,količina rama, veličina SSD-a je sve po kupčevoj želji, jedino možda jeftinija matična i jeftinije napajanje, ali ako lik želi striktno MSI matičnu i grafičku neću mu ja stavit 60 eura jeftiniju od Gigabayta(Grafička) , Bože moj svako ima svoj ukus, a rekao je da ne prelazi više od 11 500KN, pogledat ću baš za taj computerunivers, hvala ti na savjetu. Tako da ne znam gdje se tu PUNO vise moze izvuci, jer I7 je pre skup a 1080 također i prelazi cjenovni rank koji je kupac postavio. A ti slobodno napiši što bi zamjenio, dobar savjet nikad nije na odmet :)

12 godina
protjeran
Lucidius kaže...

A niti je ijedna od te dvije narocito dobro slozena i balansirana. Moze se tu puno vise izvuci uz bolje manevriranje komponentama i bez nepotrebnog overkillanja gdje netreba.

Nisam mu ja složio po svome nego samo usporedbe radi da vidi koliko je jeftinije u computerunivers to isto što je složio u Alzi, da se mene pita uštedio bi na ram memoriji 30e, napajanju 30e, ima grafičkih jednako dobrih modela za 30e manje, na matičnoj se isto komotno da 30e ušparat bez da trpi OC potencijal, u svakom slučaju da se izvuć jednako dobra konfa za minimalno 100e manje al svako zna šta radi sa svojim parama pa nek izvoli kak misli da mu je najbolje.

9 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Poz ekipa :)

Volio bih da netko od eksperta s foruma da završnu riječ za moju novu konfiguraciju koja je sljedeća (sutra naručujem u Alza shopu):

PC Case Zalman Z11 NEO

Motherboard ASUS Z170 PRO GAMING

Processor Intel Core i5-6600K

CPU Cooler Cooler Master Hyper 212x

Graphics Card MSI GTX 1070 GAMING X 8G

System Memory Kingston 16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 HyperX Savage Black

PC Power Supply Fortron Hydro G 750

SDD Disk Samsung 850 EVO 500 GB

Thermally Conductive Paste Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound (4g)

Ispadne €1,518.49€, dali ovdje sve štima? Svaki prijedlog ili primjedba je dobrodošla!

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
BeLLicus kaže...
Lucidius kaže...

A gdje tu netreba, procesor i grafička su na mjestu, kućište,količina rama, veličina SSD-a je sve po kupčevoj želji, jedino možda jeftinija matična i jeftinije napajanje, ali ako lik želi striktno MSI matičnu i grafičku neću mu ja stavit 60 eura jeftiniju od Gigabayta(Grafička) , Bože moj svako ima svoj ukus, a rekao je da ne prelazi više od 11 500KN, pogledat ću baš za taj computerunivers, hvala ti na savjetu. Tako da ne znam gdje se tu PUNO vise moze izvuci, jer I7 je pre skup a 1080 također i prelazi cjenovni rank koji je kupac postavio. A ti slobodno napiši što bi zamjenio, dobar savjet nikad nije na odmet :)

BeLLicus

Tu bez problema ulazi i i7 6700k i gtx 1080 i to vrhunski model!

Palit GeForce GTX1080 Jetstream 8.0 GB Enthusiast graphics card

Intel Core i7-6700K 4 core (Octo Core) CPU with 4.00 GHz

ASRock Z170 Gaming K4 ATX

Crucial Ballistix Sport LT 8GB DDR4 Kit BLS2C4G4D240FSE

be quiet! Pure Rock

XFX P1-650G-TS3X 650 Watt

Samsung SSD 750 EVO Series 250GB

Toshiba P300 1TB

AeroCool 1000 Midi-Tower Window schwarz

Ukupno: 1.513,11€  + dostava cca 35€ = 11610kn

Samo narucujte ovo odma jer je maticna na 20 posto popusta da nepropustite akciju.

Ako vam je tih 100kn previse zamjenite napajanje za Antec VPF-550F 550 Watt. Ionako ta konfa klokana sa svime do kraja nece vuc vise od 300w u gejmingu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 23:38 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...

Tu bez problema ulazi i i7 6700k i gtx 1080 i to vrhunski model!

Da , samo smanjio si SSD za duplo (256 umjesto 500 gb) i prepolovio kolicinu RAMa (16 vs 8 GB). To ce dici cijenu za jos nekih 100 EUR.

Inace ostatak sasvim dobra konfa.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 23:39 (Lewis).
9 godina
protjeran

Samo sta ne kuzim cemu 500GB SSD? za gejming mu je ionako sweetspot 240-250GB SSD za instalaciju igara, programa i Windowsa, a za ostalo da se uzme neki HDD od 1-2TB za pohranu multimedije i svega ostaloga.

Isto tako i RAM, ja jos nisam vidio vise od 6GB  RAM-a da mi je bilo zauzeto u nijednoj igri, a uglavnom je to na oko 4.5GB, a to je ionako komponenta koja se najlakse nadogradi.

Ustedio je tamo gdje nece ni osjetiti, a dobio je dosta jaci procesor i dosta jacu graficku koje ce itekako osjetiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 23:44 (Lucidius).
Moj PC  
3 1 hvala 1
12 godina
Lucidius kaže...

Samo sta ne kuzim cemu 500GB SSD? za gejming mu je ionako sweetspot 240-250GB SSD za instalaciju igara, programa i Windowsa, a za ostalo da se uzme neki HDD od 1-2TB za pohranu multimedije i svega ostaloga.

A nisam ni ja kuzio dok mi 256GB nije posto na knap, ko zna sta ce buduci gazda sve htjet instalirati :). Ali ram danas definitvno 8GB je premlao pa cak i za gejming/surfanje.... Ono samo browser natrpa 2-3 GB sa 10ak Tabova otvorenih. A i ako dodatno treba uzeti jos 1-2TB HDD znaci jos 500kn gore na cijenu ;).

Mislim meni je ok sto si ti slozio samo kazem ako je limit bio 11500 a sad se vec penjemo na 12000+ mozda ce mu biti previse jer ionako se "svi" rastegnemo do granice i onda jos malo preko kad kupujemo novi hardware ;)..

9 godina
protjeran
Lewis kaže...
Lucidius kaže...

A nisam ni ja kuzio dok mi 256GB nije posto na knap, ko zna sta ce buduci gazda sve htjet instalirati :). Ali ram danas definitvno 8GB je premlao pa cak i za gejming/surfanje.... Ono samo browser natrpa 2-3 GB sa 10ak Tabova otvorenih. A i ako dodatno treba uzeti jos 1-2TB HDD znaci jos 500kn gore na cijenu ;).

Mislim meni je ok sto si ti slozio samo kazem ako je limit bio 11500 a sad se vec penjemo na 12000+ mozda ce mu biti previse jer ionako se "svi" rastegnemo do granice i onda jos malo preko kad kupujemo novi hardware ;)..

Naravno da tebi nije dosta, vidim i po tvojoj konfi i opcenito cime se bavis da nisi prosjecan korisnik... nekom ko se bavi gejmingom i surfanjem i tim nekim osnovnim radnjama je i 8GB previse, a sada ako cemo se ici glupirati sa otvaranjem miljon tabova onda ti nebude ni 30GB dosta.

Stvarno neznam kako nekome nebi bio 250GB SSD dosta ako je gejmer i to mu je osnova cijelog boravka na kompu, eto meni moj SSD u godinu dana sta ga imam nije popunio ni pola od 240GB... uz to imam i HDD od 1TB koji je na 60 posto iskoristen. Sta se tice RAM-a to su stvarno gluposti d aza gejming treba vise od 8GB, vec sam rekao da meni RAM tokom gejminga stoji na 4-5GB iskoristenosti, tako d anevidim cemu bi sluzilo 16GB, osim ako dok ne gejmas ne vrtis jos 3 programa u pozadini.

12 godina
Lucidius kaže...

......... vec sam rekao da meni RAM tokom gejminga stoji na 4-5GB iskoristenosti, tako d anevidim cemu bi sluzilo 16GB, osim ako dok ne gejmas ne vrtis jos 3 programa u pozadini.

Ocito ne igras iste igre kao i neki drugi jer ove ovdje na listi vecinom je 4-6GB minimum 8 reccomended ali u nekim igrama i 8 je premalo ili minimum a nekome tko kupuje sad novi komp da igr anovije igre sigurno netreb apreporuciti "minimim". Naravno da se RAM moze nadograditi kasnije ali moze se i graficka i procesor pa nevidim razliku zasto bi trebao stediti na RAMu a recimo pojacati CPU (6000K--6700K) i slicno. Narocito ovdje gdje s eprica o 10 000+ kn konfama :).

http://www.howtogeek.com/245245/how-much-ram-does-your-computer-need-for-pc-games/

I quote djela texta:

"Let’s look at some of the big, demanding games of 2015 and early 2016. These details come from each game’s Steam store page, unless otherwise noted.

• Dying Light: 4GB minimum, 8GB recommended
  • Grand Theft Auto V: 4GB minimum, 8GB recommended
  • The Witcher 3: 6GB minimum, 8GB recommended
  • Fallout 4: 8GB minimum and recommended
  • Batman: Arkham Knight: 6GB minimum, 8GB recommended, 12GB required for smooth gameplay on Windows 10 (source)
  • Rise of the Tomb Raider: 6GB minimum, 8GB recommended
  • Far Cry Primal: 4GB minimum, 8GB recommended
  • The Division: 6GB minimum, 8GB recommended
  • Hitman: 8GB minimum and recommended
  • Quantum Break: 8GB minimum, 16GB recommended (source)

The numbers are pretty clear here. Modern PC games generally want at least 8GB of memory. Yes, some games ask for less–but 8GB is increasingly becoming a standard minimum."

9 godina
protjeran

Ma daj molim te pa kakve su ovo stranice i sta je tu pokazano u njima, osim sta su izvađrni minimum specsi za igre koji sami po sebi nemaju smisla jer je uvijek drugacija prica u realnosti. Opcenito to za RAM ne drzi vodu zato jer sto vise ti RAM-a imas, to ce si vise Windowsi i igtre dopustiti da povuku, ne zato jer im treba vec zato jer mogu, ista stvar je i sa vramom na grafama u igrama.

Jbte RAM, konfa se slaze oko proca i grafe, a RAM sve i da mu zafali kupi za 250kn plocicu od 8GB za mjsec dana, a mjenjati proc ili grafu za rang vise i dodavati 1000kn(proc), 1800kn(grafa) je puno veci posao i nepotreban kada se moze imati sve u startu.

Evo ti nekoliko gameplaya u najzahtjevnijim igrama pa da vidis da je 8GB sasvim dovoljno (uzmi u obzir i da su gameplayi snimani pa i to uzme cca 2GB):

Witcher 3 1440p

GTA V 1440p

Dragon Age Inquistion 1440p

Far Cry Primal 1080p

AC Syndicate 1080p-1440p-2160p

Crysis 3 1080p-1440p-2160p

Battlefield Hardline 1440p

COD Advanced Warfare 1440p

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina

Vidim ti si jedan od onih koji sve zna najbolje i samo ti mozes biti u pravu - ha :)?

Isto tako kako si ti sad postao par videa mozes potraziti po youtubeu gde ima snimaka/tetova gdje 8Gb vs 16Gb konfa u igrama daje par FPS vise i RMA usag eje veci kad imas vise toga jer vise textura moze natpati u ram bez da ih prazni/puni tokom igre.
Cinjenica je da novije igre traze sve vise (do nedavno gameri su se zakljinjali i pricali koji ce k... nekome vise od 4GB na Grafickoj kad ono sad odjednom ni 8Gb VRama nije previse ;)). Poanta je da covjek slaze komp za narednih godinu, dvije, tri a ti mu preporuca snesto sto je vec danas "na knap" sa 8 GB RAMa).

Ali whatever :) stavarno mi se neda raspraljvati s tobom o tome, ti se drzi tvog misljenja ja cu svog (8GB za komp od 12k kn je nonsens) i nakraju mozemo se sloziti da s NEslazemo :).
Na kraj ju krajeva kupac nek odluci sto god mu volja, nije da ce meni izbit iz dzepa ako uzme 8, 16, ili 32 GB.

Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Problem je sta ti samo pricas, sta ne zaljepis neki konkretan video gdje se vidi ta razlika između 8 i 16GB u gameplayu? Citas previse gluposti na krivim stranicama i to uzimas za referencu, dok je stvar u relanosti drugacija. Eto ja sam ti zaljepio 8 AAA naslova i vidi se kakvo je stanje, i uz to imaj na umu da su to stremani gameplayi, a strimanje uzme cca 2GB, znaci bez toga bi bio na cca 5GB u svakoj igri.

Dobro znam sta pricam jer sam odigrao sve te naslove i vidio sma kolko se RAM-a potrosilo, tako da nemoras meni soliti pamet ;)

A sta se tice tih RAM-a sta je tolki fucking problem uzet i da zatrebaju 250kn za koji mjesec i kupit dodatnih 8GB? Neznam, nikad nisam kuzio ekipu koja nabija RAM na konfu a uzima slabiji proc ili grafu zbog toga 

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

Lewis kaže...

Vidim ti si jedan od onih koji sve zna najbolje i samo ti mozes biti u pravu - ha :)?

Ne zamaraj se lega, kroz taj zid ne možeš proći, probao sam.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 15:15 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Fascinantno je kako se uvijek nađe neko pametan naspram svih predlozenih dokaza tvrditi suprotno bez da on da ijedan koji moze potkrijepiti njegove tvrdnje i pobijue moje. Neznam sta se ti uopce i javljas, da si ti slagao stavio bi u 11500kn gtx 970 a za ostalo ulupao tipkovnicu od 1500kn, misa od 1000kn i ulozio u sve ostalo osim grafe i proca koji su najbtiniji... Bolje suti ako nemas neku pametnu, ili zaljepi neki protudokaz umjesto da laprdas u prazno skupa sa ovim iznad, a nijedan ni drugi niste 2 od tih svih naslova odigrali (ti si i sam rekao da ne gejmas ali volis sipati pamet).

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Isto kao i ti s 8 GB RAMa u stroju od skoro 2k eura. 

Lucidius kaže...

Ma daj molim te pa kakve su ovo stranice i sta je tu pokazano u njima, osim sta su izvađrni minimum specsi za igre koji sami po sebi nemaju smisla jer je uvijek drugacija prica u realnosti.

To je tvoje mišljenje, isto ja mogu reći za tvoje Youtube videe, a pogledao sam jednoga i u tume je usage 7 GB, znaš 8 GB je na knap već tu,

znači ako vrtiš još nešto dodatno u memoriji, sustav se bude srušio, a npr. ja ne volim gasiti Skype, Viber, mail, muziku, a vjerujem da ima

još takvih, da ja nisam sam, a imam i brži SSD od tebe koji ima svoje održavanje, kao i grafička kartica te ploča, 3 GB troši, a upaljen

je BS player i Firefox sa 4 taba.

ps. ti stavljaš nekakve testove s Youtubea, stavi nešto svoje za promjenu, ti testovi pokazuju potrošnju igre, ne cijeloga sustava,

a sustav vrti i sami OS, ne samo igru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 19:05 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Joj ti nemas blage veze o cemu pises. Prvo ljepis tog BATMANA koji cak i na 4k ne prelazi 7.5GB RAM-a, a uz to je i video iz 10tog mjeseca 2015, a sve do ove godine Batman nije radio kako treba, sada je malo bolja situacija. Uz sve to, svi ti gameplayi su snimani, i to si utuvite u glavu, bez snimanja bi RAM usage pao za cca 2GB, tako da nebi bio ni blizu toga da potrosis 8GB u nijednom od tih videa.

I sad mi tu ljepis neki svoj screenshot iz task managera sa RAM usage-om na 8GB, a pitaj boga sta si sve sa strane popalio, i uz to neznam cega se sramis da ne vidimo koji to CPU imas... a pricao si da imas i7, neznam sta onda šaraš po toj slici.

A i ovaj biser za SSD je fascinantan, pazi ti imas bnrzi SSD, samo mi nije jasno gdje to mozes uociti, ako je tesko uociti i razliku između najskupljeg M2 SSD-a i obicnog sata SSD-a 

jedina stvar koja je plus kod skupljih SSD-ova je veca izdrzljivost i duza garancija, ovo sve ostalo su samo price sa papira.

EDIT:

Eto jedan screenshot od mene iz Witchera 3 na 1440p sa svime na max, RAM usage 4.5GB 

EDIT 2:

Svi ti testovi su od provjerenih jutubera, i mozes slobodno usporediti kod sebe doma, ili kod jos nekih drugih likova sa jutuba kojima ti vjerujes. Isto tako monitoring koji pokazuje RAM usage, mjeri potrosnju i Windowsa, i programa u pozadini i same igre, jer inace kada bi palio program za snimanje ili bilo koji drugi program u pozadini RAM usage se nebi povecavao, a ocigledno je da se povecava sto ej vise toga u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 22:18 (Lucidius).
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

a pitaj boga sta si sve sa strane popalio

Upaljen BS player, 4 taba u Firefoxu, ništa više. Ajme strašno.

Ja nemam što skrivati, opet ti ponavljam, imam sznažniji PC od tebe, ako ikad vidim da si uzeo i7 neki, ja dajem svoj

za bagatelu i prelazim na X6 model i socket 2011 odmah.

Brzina SSDa, daj slikaj prozor.

Danas mu se ne da nešto, obično upali za manje od 3 sekunde.

Ako ti nisi primjetio razliku, to znači da imaš loš SSD i da se ne baviš ozbiljnijim stvarima kod kojih Samsung ima prednost nekad

i preko 10 sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 20:11 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Aha, imas snazniji PC od mene... ajde uslikaj mi fino svoju konfu da vidim cime baratas i stavi papiric di pise Valentin na njemu da bude sve legit. Jedino sta mozes imat jace je proc i 16GB rama, ako je istina uopce sve sta tvrdis. Sta se tice mene i kupnje i7 proca, ja cekam Skylake-E da izađe, onda se prebacujem sa ove platforme.

Evo jedna brzinska slikica moje konfe sa sadasnjom grafom klik, ovdje mozes vidjeti ostale slike sa starom grafom klik

Eto, da vidim tvoje slike...

EDIT:

Zaboravio sam napisati da bacis sliku iz Speccy-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 22:20 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

a pitaj boga sta si sve sa strane popalio

Upaljen BS player, 4 taba u Firefoxu, ništa više. Ajme strašno.

Ja nemam što skrivati, opet ti ponavljam, imam sznažniji PC od tebe, ako ikad vidim da si uzeo i7 neki, ja dajem svoj

za bagatelu i prelazim na X6 model i socket 2011 odmah.

Brzina SSDa, daj slikaj prozor.

Danas mu se ne da nešto, obično upali za manje od 3 sekunde.

Ako ti nisi primjetio razliku, to znači da imaš loš SSD i da se ne baviš ozbiljnijim stvarima kod kojih Samsung ima prednost nekad

i preko 10 sekundi.

Cekaj tebi je BIOS time u task manageru mjerilo brzine SSD-a? Ne znam bili plakao ili se smijao...

17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

To je tvoje mišljenje, isto ja mogu reći za tvoje Youtube videe, a pogledao sam jednoga i u tume je usage 7 GB, znaš 8 GB je na knap već tu,

znači ako vrtiš još nešto dodatno u memoriji, sustav se bude srušio, a npr. ja ne volim gasiti Skype, Viber, mail, muziku, a vjerujem da ima

još takvih, da ja nisam sam, a imam i brži SSD od tebe koji ima svoje održavanje, kao i grafička kartica te ploča, 3 GB troši, a upaljen

je BS player i Firefox sa 4 taba.

Veliš sustav se bude rušio? I onda kad vidim da ovakav netko "slaže konfe".. jao jao

Will this run on my 486?
9 godina
protjeran

Frajer sipa tolko bisera da nemas doslovno volje na sve njih ni odgovarat, a neki tolko nemaju veze s vezom da je najbolje sasuvat zivce i zazmirit na njih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Cekaj tebi je BIOS time u task manageru mjerilo brzine SSD-a? Ne znam bili plakao ili se smijao...

AS SSD, Disk mark su pravi pokazatelji.

Penryn kaže...

Veliš sustav se bude rušio? I onda kad vidim da ovakav netko "slaže konfe".. jao jao

Lako je lajati bezveze, dokaži suprotno i više od jeftine provokacije.

ps. to me baš jako dira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 18:57 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Lako je lajati bezveze, dokaži suprotno i više od jeftine provokacije.

ps. to me baš jako dira.

Pa nemam ti šta dokazat.. valjda znaš sam kako nafillat RAM? Jesi kad uspio nafillat RAM toliko da ti se sistem srušio?

S takvim samouvjerenim stavom te nemam namjeru učit..

Will this run on my 486?
14 godina
Penryn kaže...

Pa nemam ti šta dokazat.. valjda znaš sam kako nafillat RAM? Jesi kad uspio nafillat RAM toliko da ti se sistem srušio?

S takvim samouvjerenim stavom te nemam namjeru učit..

Catia V5 i rotor plinske turbine, 16 GB RAMa i smrzavanje uslijed sastavljanja modela, restart na kućište jedino riješenje,

nadogradnja na 32 GB riješila problem.

17 godina
neaktivan

I kakve veze sad ima taj ekstreman slučaj s 8GB i igrama? Nisi dobio "low on memory" upozorenje? Ako ne onda ti nešto nije štimalo..

Ugl. niti jedna igra neće stvarat probleme s 8GB, a ako kojim slučajem bude, u najgorem slučaju će rezultirat povremenim padom fpsa, znači nikakva rušenja..

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Penryn kaže...

I kakve veze sad ima taj ekstreman slučaj s 8GB i igrama? Nisi dobio "low on memory" upozorenje?

Igre sam prerastao odavno, ja se baziram na dane i dane uloženoga truda u pravome poslu, nisu svi zdrljeni i zagrijani za igre.

Moj post neka vide ljudi koji koriste računala za ozbiljnije stvari, ovi koji koriste samo za igranje, za njih me tako zaboli ona stvar.

EDIT: Vjerujem da kao i ja računala gledaš kao izvor zarade, a ne kao nekakvu igračku.

Meni osobno računalo treba za posao, i7 4790k nije ništa posebno, ali za sada obavlja što treba,

ako bude potrebe, ide i nešto jače, novi cilj za sada je Quadro kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:22 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Igre sam prerastao odavno, ja se baziram na dane i dane uloženoga truda u pravome poslu, nisu svi zdrljeni i zagrijani za igre.

Moj post neka vide ljudi koji koriste računala za ozbiljnije stvari, ovi koji koriste samo za igranje, za njih me tako zaboli ona stvar.

E pa kad "nemaš veze s igrama" onda bi bilo pošteno od tebe da ne daješ savjete o nečemu u što nisi upućen..

Neka ti radiš pravi posao, imaš i7-10core i paintom šaraš jer te sram pokazat, drago mi je. 

Will this run on my 486?
14 godina
Penryn kaže...

Neka ti radiš pravi posao, imaš i7-10core i paintom šaraš jer te sram pokazat, drago mi je. 

Ništa posebno s obzirom na kaj sam naučen.

Mislim da je dobar savjet dati 300 kn više kad daješ skoro 2000 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:34 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Jos mi nisi slikao tu svoju konfu i pokazao sliku iz speccy-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Jos mi nisi slikao tu svoju konfu i pokazao sliku iz speccy-a 

Imaš slike gore, na drugoj vidiš moje ime uz ime računala.

Slikati računalo nemam nikakve namjere, tako i tako neće dugo ostati.

ps. ako uzimaš Haswell E, ja čekam da vidim kaj si uzeo tako da mogu uzeti jače od tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:40 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice