Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.390
|
čitano: 2.632.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
overlordcell kaže...

tražim "value for money"

1440p gaming konfiguracija za rpg igre otvorenog svijeta bez hard diska i ssd-a

(witcher 3, fallout 4, dragon age: inquisition, far cry 3, assassin creed: syndicate i buduće nadolazeće naslove)

budget cca +/-11000

• 1 x INTEL Core i5-4690K (3.50GHz,1MB,6MB,88 W,1150) Box, INTEL HD Graphics 4600
  • 1 x Lepa LV12, 1x120, black
  • 1 x GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3 (S1150,DDR3,USB3.0,RAID,SATAIII/eSATA/M.2) AT
  • 1 x Kingston HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3 CL10
  • 1 x Sapphire R9 FURY X, 4GB HBM, HDMI, DP, DX12
  • 1 x be quiet! Silent Base 600, plexy, USB3.0, crno
  • 1 x Fortron napajanje Aurum S PSU 700W, 80+ GOLD

Ukupno: 11028,00 kn

14 godina

bump!

OK ljudi hvala vam na savjetima, odo ja po svome !

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 3:19 (sminigo).
9 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Poštovanje dragi ljudi,

trebaju mi dvije konfiguracije, obe u svrhu grafičkog dizajna i obrade fotografija (Photoshop CC, Lightroom CC, Illustrator CC, InDesign CC), ali jedan od ta dva bi povremeno (jednom tjedno recimo) služio za obradu 1080p i 4K video-a; Klipovi u trajanju do max. 5 minuta bez previše efekata, filtera i sl. (After Effects CC, Premier Pro CC)... Riječ je o radovima namjenjenima masama, odnosno podsjetnice, letci, promotivni turistički videoklipovi koji bi se share-ali društvenim mrežama i sl. Dakle, ništa za što treba monitor od par desetaka tisuća kuna, procesor sa 12 jezgri i sl.... ako me razumijete.

Razmišljao sam o iMac 5K i7 Skylake,  R9 M295X, 16GB RAM-a.... Trenutno mogu nabaviti za 22400 kn sa PDVom po komadu....

Iako obožavam OS-X, ne želim se odreći fleksibilnosti koje sa sobom donosi PC u vidu proširenja, nadogradnje i sl.

Oba računala će se koristiti za isključivo za posao i sama će sebe otplatiti, a volio bih da se drže barem 5 godina.

Budžet je max. 25 000 kn za monitor, konfiguraciju, tipkovnicu i miš. Ukoliko je moguće za manje para složiti sposobno računalo još bolje.

Osobno se razumijem u računala, ali nisam dugo dugo vremena (od Core 2 ere) pratio industriju pa neznam kako trenutno stvari stoje...

Za sada bih samo volio da prokomentirate neke moje izbore, ne želim da išta slažete zasad jer:

1. Ne želim da potrošite 5 sati na slaganje konfiguracije, a ja na kraju ništa od toga ne uzmem.

2. Ne želim da potrošite 2 minuta na slaganje konfiguracije, a konfiguracija štrc-brc.

3. Ako ima neko dobar u tome, kada dođe vrijeme za slaganje konfiguracije, nije problem da mu se dobar posao plati.

Znači, komentirajte sljedeće:

1. Spomenuti iMac. Kakva je točno korist od 5k ekrana nakon početnog WOOOOOOW?

2. Ultrawide 21:9 1440p monitor. Osobno mi se čini prva liga, ali nažalost nisam u mogućnosti koristiti ga uživo. Smeta li zakrivljenost ekrana u radu sa grafikom, odnosno postanu li ravne linije zakrivljene? Budući da ovo nije 4K monitor, a radilo bi se sa 4K materijalom, 4K televizor bi služio kao sekundarni monitor pri montaži.
3. Define R5 kućište. Na kućnom računalu imam R4 i rastavljao/sastavljao bi ga cijeli dan samo radi kućišta kako je dobro.

4. PCI storage ili SSD RAID?

5. Skylake ili neki stariji procesor? U zadnim postovima je netko napisao da je Skylake malo bolji, ali puno skuplji od Haswella?! Što je sa Xeon procesorima?

6. Logitech MX Master miš ili neki drugi?

Hvala lijepa!

Wasn't there a dream last night, like a spring never ending...

0 0 hvala 0
13 godina

Konfiguracije + ostaje lufta za periferiju i poboljsanja.

16 godina

Finaliziram kupnju, poima nemam kaj radim pa bi molio za savjete.

Dakle uzimam ovu konfiguraciju, svaki savjet je dobro dosao;

1 Intel Core i5-6600

2 Gigabyte GA-Z170XP-SLI
3 Gigabyte GeForce GTX 980 Gaming G1

4 Kingston HyperX FURY Black DDR4 2666MHz 2x8

5 CRYORIG R1 Universal

6 Cooler Master Silencio 452

7 Seasonic S12G Series 650 watt

8 Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 250gb

i monitor

9 ASUS MG278Q

prevenstveno za igranje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Taj monitor je FreeSync i treba ići sa AMD karticom poput R9 Fury koja je i brža od 980 za istu cijenu. 6600 procesor pored 6500 je neisplativ. Isto kao i Z170 matična ako uzimaš non OC procesor
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina

Sve su to vrhnuske komponente, ali po meni prenapucano i ne znam bas da li ti je to potrebno ako "nemas pojma kaj radis" ;)

Koje su tvoje zelje, imas u planu kasniju nadogradnju cpu/gpu-a, na koje igre ciljas? Hdd ti nije potreban? Max budjet za sve?

16 godina
zuper kaže...
Taj monitor je FreeSync i treba ići sa AMD karticom poput R9 Fury koja je i brža od 980 za istu cijenu. 6600 procesor pored 6500 je neisplativ. Isto kao i Z170 matična ako uzimaš non OC procesor

Znaci neki drugi monitor? Kad su toliki novci u pitanju, ne bih AMD :) Moze neki savijet za matičnu

zober kaže...

Sve su to vrhnuske komponente, ali po meni prenapucano i ne znam bas da li ti je to potrebno ako "nemas pojma kaj radis" ;)

Koje su tvoje zelje, imas u planu kasniju nadogradnju cpu/gpu-a, na koje igre ciljas? Hdd ti nije potreban? Max budjet za sve?

Nazalos nije za mene nega za mog brata s viškom šuštavih novacnica. A smisao dobrih komponentata je da duugo rade i da ne treba skora nadogradnja.

Ugl imam oko 2000 € (njegovih) i igra sve sto vole mladi iako ima 40ak god.

13 godina
16 godina
neaktivan

Može li mi netko pomoći u odabiru između tri ploče za Z97 s1150. Stavljat cu 4790K na tu ploču.

MSI Z97 MPOWER 

ASUS Z97-PRO GAMER

ASRock Z97 Extreme4

Cijene su im praktički jednake.

MPOWER mi se čini kao najviše toga za novac, ali ne planiram overclockati ništa više nego postaviti CPU na 4.5 ghz sa noctua hladnjakom. 

Pro-gamer mi se čini kao izvrsna ploča sa svime što mi treba te preporuke svih da je ASUS idalje u vrhu.

ASRock iskreno ne bih ni gledao da mi ga ne preporučuju svi koju god trgovinu nazovem...

Molim hitnu pomoć, pc bi trebao biti sklopljen do kraja godine.

There are no ordinary moments, there is always something happening. It's the yourney that makes us happy not the destination.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo, dns me frend zamolio savjet oko konfiguracije, ali sam trebutno s obzirom na pravila malo sam u nedoumici kako pitati tu na temi jer on kupuje dijelove isključivo iz Future IT jer tamo slažu konfiguraciju. Na slici možete vidjeti što su mu složili. S obzirom da overclock poništava garanciju koliko znam moj savjet pod prvo bi mu bio da stavi non K procesor jer i običan i7 je sasvim dovoljno jak za budućnost, pa eto ispravite me ako griješim. Cijena na bi smjela biti veća od trenutne

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 18:52 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Gdje si vidio da overclock poništava garanciju? Ne utječe niti malo, sve dok paziš kaj radiš.

Ok je konfa, eventualno se može uzeti neko slabije napajanje. I 16GB ti nije niti potrebno ako ne misliš programirati i sl.

4 0 hvala 1
13 godina

Ja bi tu metnuo bolje kućište, neki Fractal.... Fractal S, R5, R4... ili NZXT S340, Aerocool Aero-800, Silent Base...

ono nekako mi 10k konfa u 400kn kućište baš i nije nešto :D

Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Pitanje. Kak je ovo tak jeftino? LOL

http://www.futura-it.hr/katalog/gotova-racunala/gotova-racunala/futurait/gaming-extreme-4k/futura-4k02/

Izgleda da je bila neka greska. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 20:31 (IvanDado).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Pitanje. Kak je ovo tak jeftino? LOL

http://www.futura-it.hr/katalog/gotova-racunala/gotova-racunala/futurait/gaming-extreme-4k/futura-4k02/

Izgleda da je bila neka greska. 

meni uopće ne izgleda jeftino.i sa seasonicom i r4 bi bilo preskupo,također vodeno je bzvz i još za sretan božić free dos.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
11 godina
odjavljen
Ikarus01 kaže...

meni uopće ne izgleda jeftino.i sa seasonicom i r4 bi bilo preskupo,također vodeno je bzvz i još za sretan božić free dos.

Cijena je bila pisala 10K zato sam reko.

15 godina

Nikako da naden neka snizenja :(

Sto mislite o ovoj ponudi: 

KCSgaming Extreme i7 shader 6.0

- 1x Intel Core i7-6700K, 4x4.0 GHz Quadcore (Skylake)

- 1x BeQuiet Pure Rock (supersilent)

- 2x Corsair Vengeance LPX 8 GB, DDR4-2666 MHz, 1.2V

- 1x ASUS Z170 PRO GAMING, Sockel 1151, ATX, Z170

- 1x MSI GeForce GTX 980 4GD5 OCV1, 4GB GDDR5

- 1x Samsung 850 EVO - SSD 250 GB, MZ-75 E250, SATA-600

- 1x Seagate 1000GB (ST1000DM003) - SATA600

- 1x LG, 24x DVD-Brenner, GH24NS

- 1x 600 Watt beQuiet System Power 8, 12cm

- 1x ATX-Midi Thermaltake Overseer RX-I Snow Edition

- 1x 7.1 (8-Kanal) Surround-Sound, Digital Audio, onboard

- 1x Service24 basic

- 1x ohne Windows, inkl. aller Treiber für Win10/8/7

1679€

1x ohne Windows xD

Mislia sam ic na skylake no pristajen i na druge opcije jer mi se cini da nije neka razlika u performansama kolika je u cijeni.. Treba mi za gejmanje(ARK Survival, GTA V) i programiranje (posao).

Sto se tice ekrana rado bi uzea nesto ovako: http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM67-P-ultrawide-led-monitor

jer mi je bitan split screen kod programiranja, da nemoran kupovat 2 ekrana.. No mozda neko ima bolju ideju?

E i uzea bi na rate vjerojatno.

Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 12:00 (Zikko).

0 0 hvala 0
14 godina
Dovoljna bi ti bila i dosta jeftinija GTX 970. Ili R9 Fury ako bi htio nešto jače. Bilo bi bolje da gledaš 34" UW monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zdravo!

Evo, s Novom godinom došlo je i vrijeme za novo računalo! Nisam nešto u toku sa trenutnom tehnologijom pa Vam se zato obraćam ovdje na forumu :)

Naime, u posljednje vrijeme sam se počeo malo intenzivnije baviti game developmentom - Unreal Engine, specifično, pa sam odlučio investirati u konfiguraciju pošto je moje trenutno računalo (prijenosnik, ustvari) podosta nedoraslo tom zadatku (recimo da mogu raditi, samo što gubim previše živaca kada u Unreal Editoru učitam par(!) high-res modela i tekstura - performanse padnu drastično... pričamo o jednoznamenkastome broju frameova u sekundi...), a da ne pričam o vremenu potrebnome za renderanje nekakvih jednostavnijih scena u blenderu... Inače se bavim grafičkom obradom (Photoshop, DTP) i programiranjem za koje mi je i trenutno računalo bilo i više nego dostatno. Osim toga dosta često vrtim virtualne mašine, a i tu se standardno podrazumijeva ono standardno, multimedija.... pokoja igra tu i tamo.

Ukratko, budžet je 12000 kn (može i malo gore (1000 kn) ako stvarno vjerujete da se isplati), plaćam gotovinom, u budžetu bi trebali biti i SSD i nekakav poveći monitor (1440p?) 27'' ili više.

Osobna preferenca je Intel/nVidia jer sam u prošlosti doživio i više nego neugodna iskustva s AMD-ovom podrškom za Linux.... i nekakvo minimalističko kučište!

Ne trebaju mi niti optički uređaj, niti tipkovnica/miš, i najvjerojatnije ne HDD. (Uz SSD bih stavio svoj ne baš tako stari WD Blue 640GB tek toliko za pohranu. Više prostora mi nije potrebno (nikada nisam došao niti blizu njegovog popunjenja)

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 20:19 (SpellFyre).

0 0 hvala 0
14 godina
1 x INTEL Core i7-4790K (4.00GHz,88W,1150) Box
1 x Matična ploča ASR Z97 Anniversary
1 x Gigabyte GV-N960WF2OC-4GD, NVIDIA GeForce GTX 960, PCI-E 3.0, 4GB GDDR5
1 x SSD Samsung 250GB 850 EVO
1 x XFX XTR 550W, Black Edition, 80+ Gold , modular
1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
1 x Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)Black
1 x Kućište Fractal Define S, crno, bez napajanja
Ukupno: 9055,30 kn

Monitor naruči Benq GW2765HT iz Alzashopa. Imaju besplatnu dostavu
Moj PC  
4 0 hvala 4
15 godina

1 x INTEL Core i7-6700 (3.40GHz,1MB,8MB,65 W,1151) Box, INTEL HD Graphics 530
    2 x Kingmax 8GB DDR4 2133MHz
    1 x MSI H110M Pro-VD, Skylake, DDR4, 1151
    1 x SSD Samsung 250GB 850 EVO
    1 x Zalman Z3+, USB3.0 black
    1 x Fortron Hyper 600W, 80+
    1 x CPU Hladnjak LC-CC-95, Intel/AMD, 90mm 4-pin
    1 x Gigabyte GeForce GTX 960 4GB GDDR5
8201kn
+
Monitor: https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-cb270hubmidpr-ips-led__12020281
3k
Ukupno cca 11200
Napajanje je malo jače, ako bude nadogradnji na jaču grafičku i slično. Mada za ovo štom ti treba, ovo je i previše, ali kad već možeš uzeti, zašto ne bi uzeo jaču + Gigabyteovi modeli imaju 3g garancije.
SSD je s 5 godina gare, imaš novu platformu i 16 GB DDR4 memorije.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina

Za takve novce ja ne bih ni uzimao u obzir taj zalman z3+, imam ga ja i uredu je to kućište, ali za takve pare stvarno bi trebalo biti nešto elegantnije.

If you have nothing to lose, try.
16 godina
neaktivan
zuper kaže...
...

softwaremaniac kaže...

...

Puno Vam hvala na pomoći! Mislim da ću se ipak opredjeliti za Skylake zbog eventualne bolje mogućnosti nadogradnje.

U monitore se stvarno ne razumijem osim nekakvih osnova (tip matrice, itd...), ali vjerojatno ću otići sa Acerom, odveć sam nestrpljiv za čekati dostavu iz Alzashopa. Po računalo idem u četvrtak ili eventualno petak.

Filip720 kaže...

Za takve novce ja ne bih ni uzimao u obzir taj zalman z3+, imam ga ja i uredu je to kućište, ali za takve pare stvarno bi trebalo biti nešto elegantnije.

Zalman z3+.... bijelo.... Prodan sam samo zato što je bijelo, nažalost!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 13:15 (SpellFyre).
11 godina

Čovjek ti je gore stvorio super mašinu (zuper) sa fractal s-om prekrasno i prozračno kućište s time ne možeš profulat ni da hoćeš, a o future proofu sa tim kućištem da i ne pričam ako se ikad budeš bacio u vodeno hlađenje.

Pogotovo što je taj XFX xtr napajanje gold i skroz modularno sa takvim napajanjem možeš napravit cable management da bude čist ko suza.

lp

If you have nothing to lose, try.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 12:29 (Filip720).
Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
odjavljen
SpellFyre kaže...

Zalman z3+.... bijelo.... Prodan sam samo zato što je bijelo, nažalost!

Imas ovo bijelo http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/miditower/frac-defi-r5-wh/

Jest skupo, ali nema smisla stavljat z3+ u taj budjet. Probaj se malo rastegnut ako ti je estetika toliko bitna.

16 godina
neaktivan

OK, nagovorili ste me, :p

Protegnuti ću se do fractala, slike stižu krajem tjedna :)

Edit: I do malo kvalitetnijeg napajanja, naravno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 16:47 (SpellFyre).

3 0 hvala 3
14 godina
IvanDado kaže...
 Jest skupo, ali nema smisla stavljat z3+ u taj budjet. Probaj se malo rastegnut ako ti je estetika toliko bitna.

Imali su još jedno odlično kućište, ali je nestalo iz ponude, BeQuiet Silent Base 600.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
odjavljen

Elegantno kuciste 

0 0 hvala 1
14 godina
IvanDado kaže...

Elegantno kuciste 

Sa zvučnom izolacijom i odličnim ventovima.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
Valentin17 kaže...
IvanDado kaže...

Imali su još jedno odlično kućište, ali je nestalo iz ponude, BeQuiet Silent Base 600.

;-)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice