Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.390
|
čitano: 2.632.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
Može neko dati prijedlog konfu za 15 000 - 20 000 kuna - Intel preferiram - ssd 240 gb ( bez hard diska)

0 2 hvala 0
13 godina

namjena,način plačanja? samo kutija ili monitor i još nešto?

i kakav je to budzet od 15-20k? pa ni to 2,3kn ve 5000kn razlika... daj malo više informacija a ne tako

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 21:19 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
Je li ima tko u nas da ima širi asortiman Xeon procesora i njima namjenjenih dual socket ploča?

13 godina

jedino možda oni http://www.lab2000.hr/

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Novi game PC
pozdrav radni i neradni narode :P
sastavljam novo geiming racunalo za cca 13 000kn {#}

zamolio bi Vas da mi predlozite neke komponente.trenutno sto sam nasao i sto bi definitvno uzeo je sljedece:

1. procesor intel core i7 4770 BOX , S 1150, 3,4 Ghz, 8MB cache , GPU quad

2. maticna ploca ASUS Gryphon z87, intel h87, ddr3, zvuk, G LAN, S-ATA, RAID, 2X PCI-E 3.0 QUADD QROSSFIRE ,QUAD SLI, USB 3.0, DVI, HDMI, MATX, S. 1150

3. graficka kartica PCI-E GAINWARD GEFORCE GTX 780 Ti, 3Gb DDR 5, DUALDVI, HDMI, DP

4.vodeno hladenje CORSAIR COOLING HYDRO H100i, EXTREME, CORSAIR LINK, CPU hladenje

5. memorija CORSAIR PC- 12800, 8 Gb, corsair vengeance XMP DD3 1600MHz ------ 2 plocice- ukupno 16 gb

6.napajanje CORSAIR 750 RM ---- ILI NEKO PO PREPORUCI POSTO NE KUZIM NAJBOLJE NAPAJANJA

7. kuciste corsair 350d windowed

za prostor nemam pojma sto uzet ali defintivno ici sa jednim ssd od 240gb i drugi 1TB SATA( za igrice, muziku etc...)
ventilatori koji su jos potrebni stvarno ne bih znao...

da li gore navedena konfiguracija bi radila ok kad se sve spoji i da li bi bilo ikakvih problema ?

0 0 hvala 0
12 godina

Za cpu nadam se da misliš na K verziju u protivnom  ti ovo nema smisla, za gpu ako mozes nađi Asusicu, ovo sve ostalo je dobro, za case mozes baciti oko i na Arc Mini R2 koji ti ima filter na krovu i dosta je modularan case. No ako ideš baš na Corsair branding konfu i ovo je super. Za ssd Intel 530, Samsung Pro ili Evo i neki 1TB hdd čisto za storage po izboru.

11 godina
neaktivan

Pc za gaming i za obradu videa, slika, muzike.

cijena maximalno 20.000

trazeno: ssd min 500 gb, te min 3tb harda

monitor 144hz mi treba sto bolji

od perfirerije sve posjedujem znaci kuciste u full sastavu i navedeni monitor.

hvala

0 3 hvala 0
13 godina

Mogao bi navesti barem s kojim se tocno programima bavis i sto tocno u njima odradjujes.

Isto tako mogao bi napomenuti koja ti je stavka bitnija - obrada videa ili gaming?

144HZ je obavezno ili pristajes na 120HZ? 

Nacin placanja - kes ili kartice? Ako je karticom navedi kojom, na koliko rata te otkud si.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
11 godina
neaktivan

fake death hvala na trudu sto si mi slozio vrhunsku konfu :) 

a sto se zobera tice, vise fokusa na video i audio obradu, ako te detaljno zanima bavim se kreiranjem reklama, spotova, ovisi sto ljudi zele, a u pauzi od toga za gaming na najboljoj mogucoj podlozi :)

ps. placanje kesom lokacija nebitna :)

17 godina

Znaci covjek trazi "vrhunski" gaming stroj za 20k kunica i slozi mu se konfiguracija sa r9 290 i gtx 780. Dakle barem 290x ili 780Ti idu nutra, ako ne i 2. Sto ce mu inace 144Hz monitor!? Bacat novac na externi dvd, kuciste od 2500kn, 512GB SSD i slicno "zato kaj se moze" , sa grafom koja je samo blizu najbolje je smijesno... ako cijela stvar vec u startu nije trolanje od 1day membera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 13:14 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Izvolis, ali su ti malo cudni neki zahtjevi:

i7 4930K

RAJINTEK EREBOSS

ASUS P9X79

4X KINGSTON H-X 8GB 1600 MHZ (32 GB)

SAMSUNG 840 EVO 500 GB SSD

TOSHIBA 3,5 3TB SATA 3

GIGABYTE GTX 780 3GB WF 3X OC

LG GH24NS95 SATA

XFX PRO 650W 80+ BRONZE

FRACTAL ARC R2.0 MIDI USB 3.0 ATX

ASUS VG27AH IPS FHD

= 20 100 kn - Futura it (ukljuceno slaganje i dostava).

Ako ti je dovoljno manje rama - 24/16 GB nadodaj jos koji hdd ili uzmi manji 250 GB ssd pa onda nadodaj hdd i da si ne moras stediti na ramu.

144 HZ monitor mi nema smisla jer ti gaming nije primaran, a i slab je izbor kod nas i oni koji su raspolozivi su jos na TN matrici. Naspram ovog Asusa bi bilo puno pametnije uloziti u neki DELL 27 ili 30" 1440/1600p.

Ako imas u planu stavljati vise hdd-ova (+3) izmjeni Gigu GTX 780 u kracu MSI jer se kupnjom Gige u Arc-u skida srednji hdd bay.

A pametno iskoristen novac u tom budjetu bi ovako izgledao:

i7 4930K

RAIJINTEK EREBOSS BLACK

ASUS P9X79

2X KINGSTON 16 GB KIT 1600 MHZ (32 GB)

SAMSUNG EVO 250 GB SSD SATA 3

TOSHIBA 3,5 3 + 2 TB SATA 3 (5TB)

MSI GTX 780 3GB TF IV GAMING OC

LG GH24NS95 SATA

XFX PRO 650W 80+ BRONZE

ZALMAN Z9 U3 MIDI USB 3.0 ATX

DELL U2713HM

= 20 025 kn -II- .

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 16:05 (zober).
17 godina

Mozda se varam, ali imam osjecaj da je njemu primarno "obradjivat" ljude tu po forumu. Svaka cast tebi Zober, gotovo sam uvjeren da radis ili si vlasnik future, ali zahtjev je poprilicno smijesan.

Ipak, ako uspijes prodat... Sretno! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Vec sam se izjasnio puno puta oko toga tako da te molim da me ne ubacujes u taj kontekst ;)

Ako trolla tu je XXX-Man i svi sretni i zadovoljni.

17 godina

Sorry, ne pratim stalno pa nisam vidio, nisam htio vrijedat. Vec cisto onako, pretpostavljam da moras bit pristojan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

- Gušt je gledat ovako skupe i moćne konfiguracije, ali mislim da od svega toga ne bude ništa.

- zober i FakeDeath, vama svaka čast na trudu, imate Hvala i TU od mene.

{#}

2 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

molio bih da mi netko objasni poentu zasto bi izmisljao likovima koje ne poznajem niti oni poznaju mene ;)

i da ima se moze se, nema frke ako ovdje necu izvuc najbolju konfu za te pare ima jos ljudi brate 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 15:15 (Vuco69).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi složite mi najbolje što se može nabaviti na tržištu pare nisu problem plaćam gotovinom.

Koji je crnogorski rekord na sto metara? 78 metara
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina

ovo ti je mini kutija.... :D

Duble kaže...

Ljudi složite mi najbolje što se može nabaviti na tržištu pare nisu problem plaćam gotovinom.

??

ne vidim uopce tvoj zahtjev da tražiš nešto :S

ili govoriš u ime Vuco69? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 19:49 (FakeDeath).
14 godina

a prije par dana tražio konfu za 5000... nek i nama reče kako se obogatit u par dana {#}

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
FakeDeath kaže...

ovo ti je mini kutija.... :D

Hm, bio je midi dok sam slagao - ocito neka greska.

Core 3000 ili Corsair 200R onda u zamjenu.

14 godina
neaktivan

ehh došao je i taj dan, dobio sam potvrdu da mi novci dolaze sutra ili prekosutra, tako da slijedi novi PC, nakon 5 godina mučenja svog vjernog laptopa.

Namjena je gameing, plaćanje solarno , možda neki pokušaj rudarenja "žnj" virtualne valute. treba mi kučište.

Monitor imam Dell U2312h, zvučnike imam, tipkovnicu kupuje bratić iz švabije, miš će sačekati sljedeću plaću ili tako nešto.

Ovako sam ja to zamislio a vi pogledajte da li ima mjesta za poboljšanje:

Procesor: Intel Core i5 4670K

Memorija: Corsair 2X4GB DDR3 1600 Low Pr (valjda stane ispod hladnjaka Noctue)

Matična: Asus MAXIMUS VI HERO

Grafička: Asus R9 280X-DC2-3GD5 (već je kupljena tako da nije izmjenjiva komponenta i ne ulazi u cijenu konfe)

Hard: WESTERN DIGITAL HDD Desktop Caviar Blue 1TB

SSD: Intel® SSD 530 Series 120GB

Optika: LG DVD+/-RW

Kučište: Fractal Define R4, bijelo

Napajanje: Seasonic SS-550G

Hladnjak: Noctua NH-D14

Ventilatori na kučištu: 3X Noctua NF-A14 PWM (Kontaktirao Futuru samo kažu da im javim da će naručiti cca 185kn komad)

Cca 7900kn bez grafičke, 10500 sa grafičkom ( samo kad se sjetim da sam počeo u temi 5-7 tisuća {#})

Ako sam negdje fulao kvalitetniju komponentu slične cijene, ili s većim jamstvom recite.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

po meni je malo previše dati 1500 kn za matičnu. za 400-500 kn manje ima isto odličnih matičnih poput asrock z87 killer/extreme 4, asus z87-a. za tu razliku u cijenu možeš uzet 250gb ssd.

također, uzmi bijeli eksterni dvd da paše uz kučište

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:56 (zuper).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Hmm prevelika je to cijena za intel ssd u futuri, mozda da uzmes posebno ssd u portiu pa ga sam ugradis za čas posla posto nemas naljepnice na pc konfe kod future. Tako da bi se tu moglo uštedjeti još ako želiš. 

I možda da si pogledaš mpower mbo da ti bude u skladu sa noctua ventovima.{#}  I zašto ne uzmeš R4 sa plexi stranicom za 50kn nadoplate? Mislim nije da su ti komponente bučne da ti treba skroz izolirana bočna stranica. 

Također ne vidim smisao skupljeg externog bijelog dvd-a kada ima vrata na R4 i ne narušava vanjski izgled kucista, nije to kao na nekim corsair kucistima gdje stvarno treba ici na vanjsku optiku radi estetike ;-) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 3:40 (roby27).
17 godina

Ej ljudi, externi DvD? WTF?!!? Cemu to sluzi uopce?! Zakaj davat 100kn vise na nesto sto ti mora stajat izvan kucista, ima dodatni kabel i u biti samo smeta?! Kaj da stedi na maticnoj jer se "to neisplati" , a za razliku da kupuje externi DvD, kuciste sa pleksiglasom i slicne gluposti!?

Mislim OK, maticna se doista ne isplati, ali nek stavi razliku u dzep... Kakve su to gluposti externi HDD, pleksiglasi, jos samo cekam da netko spomene neonke, ledice i slicno... Pa nismo djeca, ne slaze si light show za party.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

nex987

Razmisli o ovome:

i5 4670K

RAIJINTEK EREBOSS

AS ROCK Z87 KILLER

CORS. VENG. 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)

SAMSUNG PRO 840 128 GB SSD

TOSHIBA 3,5 2TB SATA 3

LG GH24NS95 SATA

XFX XTR-M 750W 80+ GOLD

FRACTAL DESIGN DEFINE R4 PLEXY

= 7000 kn - Futura it.

Em si ustedio novac, em si sveukupno bolje prosao s komponentama te ti je osigurano jos jace napajanje za upgrade u buducnosti jos jedne R9 280X (kad si se vec odlucio na skuplju plocu i ovakav budjet). Uz to pogodjen ti je i color scheme konfiguracije jer ova Noctua + ventovi su saka u oci, a s Erebossom i stock Fractal ventilatorima ne gubis nista previse (par C vise temperature).

Inace u ovakvoj konfiguraciji bi ti najbolje pristajao CORSAIR H90 te bi si onda mogao povecati jamstvo na ramove s Patriotovim Viper modelom (ne ide u slucaju vecih hladnjaka poput Erebossa ili NH D14 - tocnije limitiras si iskoristavanje svih 4 slota).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 12:39 (zober).

6 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Ej ljudi, externi DvD? WTF?!!? Cemu to sluzi uopce?! Zakaj davat 100kn vise na nesto sto ti mora stajat izvan kucista, ima dodatni kabel i u biti samo smeta?! Kaj da stedi na maticnoj jer se "to neisplati" , a za razliku da kupuje externi DvD, kuciste sa pleksiglasom i slicne gluposti!?

Mislim OK, maticna se doista ne isplati, ali nek stavi razliku u dzep... Kakve su to gluposti externi HDD, pleksiglasi, jos samo cekam da netko spomene neonke, ledice i slicno... Pa nismo djeca, ne slaze si light show za party.

Po tom tvojem razmisljanju onda mu je dovoljan i Zalman Z3 jer eto cemu rasipavati novce na Define R4 jel tako? Nismo djeca {#} 

14 godina
neaktivan

nisu mi bitni izgled i boje komponenti, kučište će tako i tako biti pokraj stola i sigurno bez pleksija. Za matičnu neznam, koliko sam čitao Asus je najkvalitetniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Jel ti ovako odgovara?

i5 4670K

RAIJINTEK EREBOSS

ASUS Z87 GRYPHON

CORS. VENG. LP 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)

SAMSUNG PRO 840 128 GB SSD SATA 3

TOSHIBA 3,5 2TB SATA 3

LG GH24NS95 SATA

XFX XTR-M 750W 80+ GOLD

FRACTAL DESIGN DEFINE MINI 

= 7100 kn -II- .

Ako nemas u planu CF cijenu smanji s Seasonic G 550W.

Inace color scheme ti ne utjece previse na cijenu tako da je to cisto + kod predlozenih konfiguracija.

Btw Z87 Killer je jedna od najboljih ploca sto se tice s1150 ponude i sveukupne As Rock ponude.

Ako ciljas na pouzdanost onda se gledaju razlike od modela do modela jer nije sve do brenda ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 19:51 (zober).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice