Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.656.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: PC konfig - 3d vision- geforce gtx 780

htio sam pitati za ovu konfiguraciju od koliko wata mi treba napajanje (moze i neka preporuka) za dvije gtx 780 u sli jer nisam siguran hoce li mi jedna gtx 780 moci pokrenit igricu u 3d-u na tri monitora jer mi kolega bacio sumnju da to tako mozd ne bude moglo tako.... navodno 3 monitora treba samo dvi izlazima povezat sa graficke... a graficka ima ta dva dvi izlaza te bi treci monitor trebao povezat sa hdmi ili display portom i kao ond nece to u 3d u radit i zato treba sli... a to je pitanje jel to tocno, jer ipak je novija kartica vec njegova i puno jaci model.... monitor sam kupio, asus vg248qe.... pozdrav

konfiguracija konfiguracija
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 10:31 (sashx).
13 godina
neaktivan

Trebalo bi oko 900W,mislim 850W je u vrh glave,ali uvijek je pametnije uzet jace i "ostavit lufta".

Ovisi jos sto ce bit sa strane koji je CPU,ostatak konfe ne znam.

Iskreno u predhodno napisane tvrdnje ne vjerujem,posto nigdje nisam vidio slike.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
16 godina
neaktivan

konfiguracija je dakle prikazana na slici... dakle za dvije gtx 780.... mozda da idem na 1000 w ili?

konfig konfig
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 10:28 (sashx).
16 godina
neaktivan

slika

slika slika
16 godina
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

gledao sam na e bayu napajanja nepoznatog proizvođača... cijena im je dosta niža (700 kn s poštarinom) za 1050 w... prodavač ih je dosta prodao (ona s manje wata )... evo primjera na slici pa ak netko može prokomentirat...

napajanje 1050 w napajanje 1050 w

0 1 hvala 0
13 godina

Poslozi si malo bolje te komponente i povecaj si jamstva - primjer:

i7 4770K

CORSAIR H90

AS ROCK Z87 KILLER

PATRIOT VIPER 2X4 GB 1600 MHZ RED (8GB)

INTEL 530 120 GB SSD

TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3

2X MSI GTX 780 3GB OC TF IV - SLI

SAMSUNG DVD-RW SATA

SEASONIC SS 750 KM 80+ GOLD

FRACTAL DESIGN ARC XL

16 060 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it

Zaboravi na napajanje s e-baya - nema smisla s obzirom kakve komponente uzimas.

- zaboravio sam napisati - 2TB hdd ako ti 1TB nije dovoljno.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 11:04 (zober).

6 0 hvala 3
12 godina
neaktivan

Prije par mjeseci Fake mi je slagao konfu koju sam trebao uzeti u future ali nažalost nisam jer sam imao neki zdravstvenih prepreka i sad se želim iznenaditi za rođendan sredinom ovog mjeseca =)

Pričao sam sa vlasniko future i malo smo slagali konfiguraciju pa želim i vaše mišljenje.

To su neki okvirni ciljevi, vlasnik mi je otkrio malu tajnu da za 10tak dana dolaze nove Gigabyte 780ti u cijeni doi 4200 kn! Napajanje sam htjeo modularno a to je jedino koje imaju a da odgovara mojim potrebama (neželim preplatiti i dati tisuće kuna na nešto što ne trebam), također kod hlađenja mi je stvar što nemaju H100i koji sam očajno želio =)

Komp se koristi za 3D Rendering, Gaming i ponekad online streaming... 

Prije nego počnete napadat, SSD već imam =)

Da čujem vaša mišljenja, 12 000 kn je vrh plafon =)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Konfiguracija je okvirno lijepo predlozena samo ima naravno mjesta za poboljsanja, primjerice:

i7 4770K

CORSAIR H90

MSI Z87-G55

PATRIOT VIPER 2X8 GB 1600 MHZ (16GB)

VERBATIM 2TB SATA 3

GIGABYTE GTX 780 Ti 3GB OC WF 3X

SAMSUNG DVD-RW SATA

SEASONIC SS 550G 80+ GOLD

FRACTAL DESIGN DEFINE R4 TITANIUM PLEXY

12 035 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it

- ak ti je previse tih 35 kn jednostavno ubaci TOSHIBU 1TB HDD s 1g. vise jamstva.

- ili ako zelis ostaviti 2TB hdd uzmi Z87 EXTREME 3 i stavi si od Seagatea s 3g. jamstva.

Poboljsanja:

- s obzirom da je 3D obrada u pitanju i budjet od 12K pozeljno je 16GB rama.

- s maticnom mozes jeftinije proci

- hladnjak je ostao isti i nemoj biti razocaran po tom pitanju jer je H90 svega par C losiji od H100.

- ubacen veci hdd 

- odmah ubacena Giga posto vidim da ju hoces

- ubaceno jeftinije modularno napajanje, ali jednako dobre kvalitete i dostatne snage za ovakvu konfiguraciju.

- poboljsano kuciste - slican interijer samo sto dolazi sa sound proof spuzvom za dodatno utisavanje buke komponenti.

*Inace 4200 kn je malo prenisko za GTX 780 Ti, pa provjeri jos jednom da to nije neka 780 OC varijanta pa da su ti zabunom dali krivi info - ako se ispostavi da je tako ostavi MSI i ustedi novac.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 11:45 (zober).
12 godina
neaktivan

Kao sto sam znao naci ce se neka poboljsanja =)

Vec imam 2x4gb viper3 stickove u sadasnjoj masini pa sam samo mislio nadodati jos 8, HDD imam gdje mi je vecina stvari i to WD Black 1tb + nekoliko externih za backup vaznih podataka...  Sta se tice mbo uvijek sam bio skeptican prema MSI ali pogotovo Asrocku, kuciste cu definitivno pogledati, a PSU sam vidio ali nisam bio siguran hoce li 550W izdrzati iako je ipak Seasonic...

Hvala na popravkama ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
uzmi rm650, samo je 80 kn razlike. razmisli i o noctua nh-d14 hladnjaku koji je jako tih hladnjak čak i pri višim okretajima, za h90 nisam siguran da je toliko tih cooler
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ako uzmem NH-D14 imat cu eiffelov toranj unutar kucista i pozalit cu sta imam  prozor na kucistu ili bi morao prekriti kuciste necim samo da to nevidim =)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

U tom slucaju idi na 2X4 GB ramove, hdd ostavi ili izbaci, svakako onda ubaci RM 650W posto imas lufta, a prema As Rock-u i MSI-u ne moras biti skeptican jer nisu vise isti kao prije vec su se drasticno promijenili na bolje te oboje uvijek nude u mbo selekciji best buyeve.

H90 je tih, nema potrebe za grdosijom od Noctue osim ak gadja na oc preko 4.5 GHZ.

Sve u svemu mozes ostati na prvotnom prijedlogu uz eventualnu izmjenu na R4, samo si mogao navesti u pocetku sto tocno sve imas pa bi dali 100% potpis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 11:53 (zober).
12 godina

Ako misliš ganjati što veći OC ta GB mbo je odlična samo je i skuplja jbg a evo i malo video review

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Izvorna poruka od future glasi:

"- za cca 8-10 dana nam stize u ponudu Gigabyte GTX 780 Ti koja ce biti cca 4-4200 kn pa ako vam nije hitno strpite se iako sa obicnom GTX 780 niste u velikom zaostatku" - I meni je bilo cudno ali covjek valjda zna znanje, jer sam gledao na CU dode oko 600€, ali posto neganjam 1600 rezoluciju onda mi i 780 dobro izade i ustedim tonu para =)

Roby gledao sam tu recenziju od Jay-a, bit cu zadovoljan ako mi CPU dozvoli stabilnih 4.4Ghz...

Zober mnogi mi govori da je poboljsano otkad je Asrock preuzela druga tvrtka, ali ako se jednom opeces ne vracas se tamo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...
uzmi rm650, samo je 80 kn razlike. razmisli i o noctua nh-d14 hladnjaku koji je jako tih hladnjak čak i pri višim okretajima, za h90 nisam siguran da je toliko tih cooler

h90 je sve samo ne tih, pri opterečenju i temperaturama :D orginal ventilator je iritantan...bar je tako kod mene bilo...

moj savjet je da se odma orginal skine, i uzmu tiši i bolji ventovi (push i pull) ako se ide na h90 - ovi npr

i debeli potpis na to, uzmi d14, ne da je bolji izbor, vec punooo bolji

ili h100 ako bas mora biti voda...

Što se grafe tice, bas mora biti nvidia? jer ako ne, ja bi ovo gledao R9 290 TriX

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 15:39 (FakeDeath).
12 godina
neaktivan

D14 je ogroman i to mi je najveci problem, a h100i nece niti dostupan  duze vrijeme...

A sta se  tice nvidiu bi uzeo zbog  shadowplaya

Sad gledam da je h110 dostupan? Da njega uzmem ali jeli moze stat u r4

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:02 (Santilom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da stane u R4

Top: 2 - 120/140mm fans (not included) - positions also support some models of 240mm radiators, depending on configuration

Ali gledaj, i na njemu su isti ventilatori, koji su pri opterečenju, od 1250-1500 okretaja bučni...a ako ces ocati kao sto si rekao da hoces, onda ih samo naštimaš da rade na 1000-1200 i to je to...

H90, na 1000 okretaja je slab, on je dobar na full 1500 i onda je u rangu sa h100

Znaci ako hoces tišinu a i pri tome dobar takt procesora, idi na H110 i riktanje ventova na 1000rpm ili kao sto sam rekao h90 + dva af140 venta na push i pull

Iako ja opet bi išao na D14 :D :D i nije mi jasno zašto ti je to preveliko...pa ne uzimaš kuciste od 100kn pa da nema unutra mjesta...

kako hoces ;=)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

H110 ne stane u Define R4 pa on je 280 mm radiator ili ?? Sad sam i ja zbunjen malo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 21:09 (roby27).
13 godina

bome sam i ja sada :D

sada čitam i gledam, ipak ide, ali samo naprijed i sa nekom malom preinakom :S

ništa onda h90 + af140 i vozi!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 22:15 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Zar ne idu SP Fanovi na radiatore? Tišina mi i nije toliko bitna, svejedno je dosta bucna okolina...

Mozda odem na arc  midi r2 ako ne dodu h100i do kraja mjeseca =)

@Fake imas li d14? Kad ga pogledaš unutar kućišta izgleda kao da si ugradio vulkan a ne hladnjak =)

ps... ovuh par dana gledam recenzije o Asrock-u, mogu samo reci da mi se cini atraktivni zbog cijena mobo a ni kvaliteta im ne odudara puno od konkurencije =) Razmisljao sam o z87 killeru ili extreme3/4

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 10:55 (Santilom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa na tebi je koje ces metnuti...veći protok zraka, bučniji ventovi, veći oc...za neki standardni oc kao sto ti hoces je dosta dva tiha venta u push i pull kombinaciji da bude tiho i dovoljno da drzi taj oc

imao sam d14, a i ugradio sam par komada frendovima... svako ima svoj pogled, meni ne izgleda kao vulkan niti nešto gadno, meni je super i močno :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vec imamkit od patriota viper 3 1600mhz neznam bi li ga mjesanje 1866 sta *ebalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nebi nista bilo kada bi se pomjesalo,posto bi se frekvencija po defaultu spusila na 1333MHz.

Ostavi od 1600MHz,jer rijec je o istoj stvari samo nesto vecem taktu.

Mozes i  1600MHz memorijom dignut na 1866MHz bez problema.U 4-5klika

ugl.bacanje para,uzmi 1600MHz

12 godina

Kakvo bacanje novaca kada je 1866 još jeftinija nego 1600

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ova od 1866 je cak jeftinija od 1600, vjerovatno cu i nju OC kad bude i CPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam ni skuzio da je jeftinije,logicki povezo cijene. lol

ugl onda si stavi 1866MHz mem.

Mozes odma OC memoriju,ali u opcenitom radu promjenu neces vidjet ni osjetit.

Osobno sam vrtio memoriju na 2400MHz i nisa nisam osjetio bolje,osim u benchevima.

13 godina

da ovaj 1866 je na dobranoj akciji i stvarno dobra cijena :/

ali opet ako vec imas 2x4 1600 patriot viper onda bas i ne bi ga miješao sa 1866, vec uzeo iste

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice