ako dolazi sa 32gb rama, 4tb hdd, 256gb ssd, windows 8, periferijom, onda je i više nego ok ponuda.
ako dolazi sa 32gb rama, 4tb hdd, 256gb ssd, windows 8, periferijom, onda je i više nego ok ponuda.
Konfiguracija izgleda dosta dobro, ali monitor mijenjaj. DELL U2412M i to je to, a ak nije stiska s lovom uzmi si DELL U2713 HM.
Pozdrav!
Slažem sam nešto, ali dobro bi mi došla pomoć, dakle konfiguracija sa svime, 11000kn
monitor, kutija, miš, tike.
Naglasak na gejmanje.
Hvala svima
Steta sto nije veci budjet, ovo bi bila konfiguracija fokusirana na cisti gaming:
PATRIOT VIPER 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)
2X MSI GTX 660 2GB OC TF III (SLI)
CM KNIGHT 350 PLEXY + 2X 120 MM WHITE LED
STEELSERIES APEX RAV TIPKOVNICA
STEELSERIES SIBERIA V2 HEADSET
13 500 kn - Futura it (ili s jeftinijim XL 2411T 12 200 kn)
Mogao si nabaciti svoje sto si slozio da se vidi u kojem smjeru ides.
11000 je sve.
ma krenuo sam sa ovime ali vidjet ćemo što je na kraju, ovo sam složio na brzinu, možda sam i koji socket fulao.
1 x ASUS Z87-A, 1150, Intel® Z87, DDR3, Broj utora 4, 1600 MHz
1 x DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz,Vengeance LOW PROFILE CRN !
1 x HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5", 24mj
1 x Samsung 120GB 840 EVO Basic, SSD disk, Kapacitet 120 GB, 2,5"
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x Cooler Master Hyper 212 Evo,2011,1366/1156/775/AM3/ 626g,13-32dB
1 x DELL U2312HM 23in wide 1920x1080 IPS matrica, crn, 8ms
1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, RC-912P-KKN1, Midi tower
1 x Procesor Intel Core i5-4670K 3.4GHz, Haswell
1 x MSI GTX 760 Gaming 4GB GDDR5, N760 TF 4GD5 (lite Edition)
10.073,61Kn
miš tipke budem dodao već
Možeš mu uštedjeti sa ovim odličnim monitorom BenQ GW2460HM, MVA panel sa najboljim kontrastom na tržištu, svi relevantni konektori i 4ms odziv što je dovoljno, nedostatak je ergonomski stalak za podešavanje ekrana ali zato ima dulje jamstvo.
Za čisti gaming je AMD FX 8 core bolji izbor što sada što za budućnost.
Dakle otići na amd proc i upariti sa dve kartice?
zanimljiva ideja.
Hvala za prijedloge.
Da upravo tako ići na AMD FX-8 radi benefita višejezgri što npr. Crysis3 itekako voli, ubacio je SLI varijantu radi boljeg skaliranja od CF varijante, super zober
Zašto ne, FX je odličan CPU, pogotov za BF4 recimo.
A CF sada radi bolje nego prije, kod nove serije.
Nema više mostića.
Ma znam moze se tu na jos dosta stvari ustediti, ali sam isao na cistu gaming konfiguraciju, a tu spada i navedeni monitor zbog svojih mogucnosti samo eto kad se nadoda SLI, kak spada periferija ipak se radi o malom vecem skoku u budjetu,a i bacio sam prijedlog cisto iz gusta.
CF i SLI vise nisu kao prije da je sve na strani Nvidie, to sam vec i naveo na prosloj stranici kod konfe od 20K, ali se islo na Nividu zbog boljih TF modela nego kod Atija tocnije HD 7870.
S rezovima bi to ovako izgledalo:
2X ASUS GTX 660 Ti 2GB + IGRE (SLI)
CM KNIGHT 350 USB 3.0 PLEXY (s vremenom par led ventica)
Ravno 11 000 kn -II-
Ili kao prvotna konfiguracija, dvije GTX 660 TF pa neki FD ARC R2 PLEXY + VIPERI + ostane lufta za solidan headset ako mu treba ili poboljsanje ostatka periferije jer je realno gledajuci sve ovo lagani overkill za 1200p.
S druge strane ko ne voli CF/SLI/Amd platformu ima i opcija za 9,5K pa se ostatak sve moze stuci na kvalitetniju periferiju. Eto Fila izbora koliko oces pa si zmiksaj kaj ti odgovara .
pozdrav trebam još jedan komp u kuci do 1700eura šta bi se moglo slozit
Pa nevedi sto ti tocno sve treba, gdje kupujes, a za 1700E se svasta moze sloziti pa izrazi zelje. Imas i iznad vec par konfiguracija.
treba mi još jedan za gaming dakle samo kutija monitor miš tipkovnicu zvucnike to imam kupio nedavno za taj drugi komp koji planiram slozit :)
Ako se radi o rezoluciji do 1200p dovoljno ti je ovo:
SAPPHIRE R9 280X 3GB DUAL-X OC
9565 kn - Futura it (ukljuceno slaganje i dostava)
Ukoliko se radi o vecoj rezoluciji idi na SLI/CF ili:
- GIGABYTE GTX 760 2GB OC WF 3X ili MSI GTX 760 4GB OC TF III.
- Gore navedenom R9 280X (u tom slucaju idi na jace napajanje tipa XFX 850W).
- Strpi se do dolaska nereferentnih R9 290X, GTX 780 Ti, te jos uzmi u obzir GTX 780 (moguce je spustanje cijene zbog dolaska 290X).
U slucaju da sa FD-om ne dolazi plexy koji je prikazan na slici i za to postoji rjesenje - KLIK (provjerio sam u medjuvremenu ipak dolazi).
U slucaju da ne patis previse na prozorceke i gledanje komponenti razmisli si jos i o Corsair Obsidian 550D (review). Posto vec imas jednu Amd konfiguraciju, evo ti Intel i malo Haswella za promjenu, a ako ti se ipak vise svidja Amd izmjeni mbo u 990FXA-UD3 te cpu u FX 8350.
Mogao bi navesti koji si monitor uzeo.
monitor za taj drugi komp je asus VE248H 24 inca a imam i benq xl2420t na drugom kompu
Po zeljama onda, oba su 1080p, ali ti budjet dozvoljava pretjerivanje.
2X ASUS GTX 660 Ti 2GB + IGRE (SLI)
10 700 kn -II-
Ili opet sa 4670K + Z87 Killer.
Imas 2 ista modela GTX 660 Ti, ali se razlikuju po igrama pa si uzmi jednu s Metro LL-om i jednu sa Splinter Cell Blacklist.
Eto, mislim da imas dovoljno ponudjenih opcija
Pozdrav svima, zanima me što mislite o ovoj konfiguraciji:
Frcatal ARC mini R2, crno, bez napajanja - 674kn
MSI matična ploča H87-G41 7850-001R - 710kn
DELL U2312HM LED 23"-1 471kn
Ostatak je u slikama priložen. Računalo bi trebalo služiti najviše za igranje igrica (BF4 posebno).
Budzet je 11 000kn+500kn max. Zanima što bih trebao promijeniti ili dodati?
Hvala svima na savjetima.
Trebas izmjeniti sljedece:
KINGSTON H-X 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)
FRACTAL ARC MINI R2
= 10 827 kn
+ ostatak periferije po zelji - recimo ova koju si uzeo gore (cca 400 kn) = 11 330 kn sa slaganjem i dostavom - Adm
Evo ti jedan prijedlog s Nvidiom:
POV GTX 770 2GB TROOPER AMMO EDITION
11 430 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it
Mozes ici i na FX 8320/8350 s Gigom odozgo, ali onda ne racunaj na mATX kuciste.
jel moze preporuke konfe do 11k kuna namjenjena prvenstveno za gaming,ali i za sve ostalo pomalo..volio bi da sve bude u nekoj crno-crvenoj kombinaciji,da ima phanteks ethnoo primo i r9 290(znam da su sada samo referentne na trzistu ali ide vodeno na nju pa tako da mi je svejedno),cooler imam noctua nh-d14..bio bi zahvalan ako date prijedlog i intel i amd cpu konfe..hvala unaprijed
Pozdrav ljudi. Zanimalo bi me kakvu mi konfiguraciju+monitor mozete sloziti za 10000kn. Komp bi sluzio prvenstveno za fps igre i surfanje netom. Znaci htio bi malo bolju graficku naravno ssd i monitor neka bude malo bolje kvalitete i oko 24 inča ili više ako može. Hvala
Evo ti i Intel prijedloga koji je takodjer sasvim dovoljan za 1080p rezoluciju i max postavke. Kolega zuper ti je izvukao maksimum za tvoj novac vec s Amd konfiguracijom.
2X KINGSTON H-X RED 4GB 1600 MHZ (8GB)
10 000 kn - besplatnp slaganje i dostava - Futura it
8865 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)
Ili iz gornjeg prijedloga uzmi 4670K + Z87 GAMING ako zelis Intela.
A ovo bi ti najvise ostvarilo tvoj crveno crni efekt:
CORSAIR H110i + CORSIAR AF 120 TWIN
10 970 kn -II-
I Noctua out jer se nece bas uklopit u ovakvu shemu boja.
Evo ti i Intel prijedloga koji je takodjer sasvim dovoljan za 1080p rezoluciju i max postavke. Kolega zuper ti je izvukao maksimum za tvoj novac vec s Amd konfiguracijom.
10 000 kn - besplatnp slaganje i dostava - Futura it
8865 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)
Ili iz gornjeg prijedloga uzmi 4670K + Z87 GAMING ako zelis Intela.
A ovo bi ti najvise ostvarilo tvoj crveno crni efekt:
CORSAIR H110i + CORSIAR AF 120 TWIN
10 970 kn -II-
I Noctua out jer se nece bas uklopit u ovakvu shemu boja.
noctua je privremeno rjesenje dok ne dode custom vodeno..a jel bi ikako stao i7 4770k i asus maximus hero maticna? i btw ja sam se orjentirao po cijenama sa computeruniverse-a jer cu od tamo najvjerovatnije naruciti
Obavezno si stavi dobar air cpu cooler Noctua NH-D14 ili elegantnije vodeno Corsair H100i za visoki clock a i činjenica da se haswell opako grije na stock taktu a gdje je još overclock, ram uzmi jeftiniji na 1600Mhz jer nećeš ništa osjetno dobiti većom frekvencijom, napajanje može kvalitetnije sa manjim Wattima ali dugim jamstvom klik i klik jer konfa naklokana u stress full loadu ne vuče više od 450-500W sa svim komponentama, kućište je katastrofa koje si stavio po meni, recimo FD Define R4 ili Corsair Obsidian 750D tu bi gledao. Pretpostavljam da konfu uzimaš negdje u inozemstvu radi EVGA gpu-a pa si malo pogledaj dali to sve stane u buđet. Ovo su otprilike smjernice što bi bilo poželjno gledati ako želiš tip top high end komponents.
Mislio sam vodeno hlađenje , a kuciste sam isao na najjeftinije a da dobro izgleda jer mi to nije pre tjerano potrebno da kupujem neki od 2k kn, dali bi 660W bilo dosta? Kasnije kad se skupi planiram SLI zato sam i uzeo maticnu koja to podrzava , a nebi htio kasnije opet mjenjat napajanje. Uzimam u inozemstvu jer kod nas su cijene previse napuhane. Napisao sam gore cijenu kompa bez davanja(carina i PDV na neke djelove) jer neke dijelove kupujem van EU.
Mislio sam vodeno hlađenje , a kuciste sam isao na najjeftinije a da dobro izgleda jer mi to nije pre tjerano potrebno da kupujem neki od 2k kn, dali bi 660W bilo dosta? Kasnije kad se skupi planiram SLI zato sam i uzeo maticnu koja to podrzava , a nebi htio kasnije opet mjenjat napajanje. Uzimam u inozemstvu jer kod nas su cijene previse napuhane. Napisao sam gore cijenu kompa bez davanja(carina i PDV na neke djelove) jer neke dijelove kupujem van EU.
Kako ti trollaš po forumu to nije istina, sad si na levelu 1000 s tendencijom prema 5000...
Da mozda je cudno jer ne kupujem kod nasih ili nezz sta , mnogo vas ne moze ni zamislit takav komp pa odmah trollam , serem ili slicno samo ocu pomoc jer ne kupujem komp koj ce trajat 2god pa ga moram mijenjat nego masinu od 5+godina. Skupio sam pare i mogu si to priustit, valjda sam pogrijesio sto sam se uopce obratio ljudima kao vi za pomoc i pokoji savjet sta? , gdje? i kako? .