Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.656.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
LaziusZG kaže...

FakeDeath

Nije nužno crvena boja za baš sve, al ovo mi se čini sve super, puno mi je dat za hlađenje (Corsair H100i) 800kn (al još ću vidjet)

dvoumio sam se između Corsair Obsidian 750D i Thermaltake Urban S71,

u Corsair Obsidian 750D kad se stavi optički disk onda ružno izgleda jer je optički disk uži od pločice koja se skine

I dvoumio sam se između Corsair HX i AX jer nemislim overclockat komp (bar ne zasad), a i da imam 850w ako budem išao na SLI

Uglavnom htio sam samo mišljenje dali je sve ok s komponentama i zato sam se učlanio u ovaj forum

Hvala na trudu {#}

ti si komplicirana osoba :D

750d vs tt bas i nema dvojbe...kao i kraj hx i ax...pogotovo ako voliš crveno a ne zeliš šareno ne znam cemu uopce tu hx ima sta traziti...

a optički...nemoj ga ni metati vec si kupi externi..

za sli ti je ax760 sasvim dovoljan...

a za hladnjak nije puno dati jer šteta na takav komp ne imati dobro, za h90 ti trebaju dobri ventilatori, jer je orginal dosta bi rekao slabašan... (imam ga) i bolji izbor je noctua i h100i

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 21:39 (FakeDeath).
11 godina

FakeDeath

a znam da kompliciram, naradio sam se za te pare ko pas, pa sam želio bit skroz siguran u što ulažem, eksterni bi si uzeo, jer mi jako malo treba optički disk,

AX760 ću uzet i H100i {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 21:50 (LaziusZG).
13 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

ma uzmes komplet sto sam složio i to je to...sam naravno pržu vanka...

ja ne slazem konfe ljudima da požale vec da uživaju ;=)

tako da nemas brige s nicime sto sam preporučio

p.s. ako ti ne smeta bijela boja Samsung Wireless Smart Hub, bijeli, ako smeta metni ga u drugu sobu :=)

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 22:00 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
LaziusZG kaže...

FakeDeath

a znam da kompliciram, naradio sam se za te pare ko pas, pa sam želio bit skroz siguran u što ulažem, eksterni bi si uzeo, jer mi jako malo treba optički disk,

AX760 ću uzet i H100i {#}

Evo kolega imam Corsair Carbide 400R Corsair H100i i Asus Crosshair V Formula-Z to je AMD platforma al da vidiš kako crveno crna kombinacija izgleda 

http://i.imgur.com/Jx7Ml1O.jpg

http://i.imgur.com/QZBYqte.jpg

http://i.imgur.com/Bj6vXFj.jpg

http://valid.canardpc.com/2749994
14 godina

jedna crveno-crna kombinacija

13 216 kn

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav! Trebao bih PC za igranje do oko 11.000 kn (s periferijom). Ovu sam si konfiguraciju sam složio, pa bih volio čuti primjedbe ako ih ima. Treba li mi hladnjak za procesor ili je stock dovoljan? Nemam u planu overclockati odmah, ali budem kad zafali snage. :)

MBO: ASUS Z87-K - 959,31 HRK

CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4 GHz - 1.771,99 HRK

GPU: ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 - 2.212,00 HRK

RAM: Corsair 8GB (2x4GB), 1600 Hz, 8CL - 795,00 HRK

HDD: Seagate Barracuda 2TB-  675,00 HRK

SSD: OCZ Vertex 450 128GB - 949,99 HRK

ODD: ASUS DRW-24F1ST/BLK/B/AS - 148,99 HRK

PSU: Corsair GS 600W - 599,01 HRK

Kućište: Coolermaster SILENCIO 550 - 598,99 HRK

Monitor: DELL U2312HM 23" 1920x1080, IPS - 1.498,67 HRK

Zvučnici: Logitech Z32 - 328,99 HRK

Tipkovnica: Zalman ZM-K400G - 209,99 HRK

Miš: Logitech G100s - 259,99 HRK

Ukupno: 11.007,92 HRK

0 0 hvala 0
14 godina

pupakjunior

- Napajanje si stavi XFX 550W, stavi si neki aftermarket hladnjak za CPU, npr. CM Hyper 212 Evo, DVD-RW stavi ili LG ili Samsung ili LITE ON, SSD si stavi Samsung 840 Evo ili ako želiš uštedit, onda si stavi Kingston V300, ASUS grafičke su dosta skupe, preporučio bih ti da si ubaciš Gigabayte GTX760 OC ili ako možeš se nešto rastegnut i ako ti je dostupna, možeš uzet i Radeon R9 280X (svakako preporuka), na RAMu isto možeš nešto uštedit, stavi si Kingston HyperX 1x8GB DDR3 1600 MHz (nema neke velike razlike između u brzini između 2x4GB i 1x8GB, kako želiš, možeš i ostavit kako je).

- Ostatak je OK.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 8:35 (Valentin17).

1 0 hvala 1
14 godina

10977 kn, futura-it

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina

pupakjunior

Ako 500 kn iznad nije problem ovo je odlicna konfiguracija:

i5 3570K

CM 212+ EVO

AS ROCK Z77 EXTREME4-M

PATRIOT VIPER 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)

OCZ VERTEX 450 128 GB SSD

TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3

SAPPHIRE R9 280X 3GB DUAL X OC

SAMSUNG WIRELESS SMART HUB

SEASONIC SS 520 GB 80+ BRONZE

CORSAIR OBSIDIAN 350D PLEXY

LG 24" IPS (1200P + 16:10)

GENIUS DEATHTAKER MIS

GENIUS GX SPEED DL PODLOGA

GENIUS KB IMPERATOR TIP.

GENIUS HF 2.1 1205 ZVUC.

11 550 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava)

Ukoliko je smanji cijenu s:

- MSI Z77A-G45

- CM KNIGHT 350 USB 3.0 PLEXY + 2X XILENCE 120 MM WHITE LED

- KINGSTON V300 120 GB SSD

= 10 940 kn.

Valentin17

Pisao sam post taman nakon tvog pa je uletio i kolega @zuper. Nitko ga nije zbunio vec smo mu ponudili 2 bolja prijedloga, 4670K bez ozbiljnijeg hladnjaka nema smisla, Silencio je sve samo ne silencio, a GTX 760 u konfi od 11K namijenjena gamingu nema smisla, te pored GS 600 postoje bolji izbori po istoj ili manjoj cijeni, a ostatak mu je jos dodatno poboljsan.

Nije ti Silencio "cist ok". Ne znam jesi se susreo s njim, ali protok zraka je lose odradjen jer je kuciste previse zatvoreno (dosta bitno ako ide na Haswell grijalicu i cilja na oc), losi ventovi (bucniji nego sto bi trebali biti ), te je antinoise spuzva u usporedi s Fractal R4 takodjer bananko (znam za razliku u cijeni, ali daje 11K pa ak vec cilja na takav case ide se na pravu stvar). Sve kaj si napisao stoji, a ak bas ocees dokaze evo pa citaj, ima vise nego dovoljno informacija.

Ne znam zakaj se brines oko toga da ce bit zbunjen kad moze pitati sve sto mu nije jasno. {#}

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 12:51 (zober).

5 0 hvala 3
14 godina

- Samo zbunjujete čovjeka s tolikim prijedlozima.

zober

- Čitaj moj post ispod njegovoga, rekao sam mu što da si iskorigira (hladnjak, napajanje, optika, grafička, SSD), kućište izgleda čisto OK.

EDIT:

- OK, nema većeg dokaza od vlastitog iskustva (osobno ga nisam isprobao, tako ne mogu tvrdit ništa), vjerujem ti na riječ, ako mi se bude dalo, budem ovo pročitao što si stavio link.

- Zahvaljujem na objašnjenu (svaki dan naučim nešto novo), a znam da može pitat sve što ga zanima, pa neka pita ako mu nije jasno.

- Ako baš gledamo, objektivno, ti si složio bolje od zupera. 

{#}{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 13:24 (Valentin17).

2 1 hvala 3
13 godina
neaktivan

pozdrav, idem u nabavku novog stroja, pa me zanimaju vasi savjeti...

nesto ovako mi se vrti u glavi..

matična: Asus Gryphon (Z87, mATX)

proc: Intel i7 4770K

memorija: corsair vengeance pro 16GB

napajanje: corsair AX750 ili AX850

ssd: ocz vertex 4

e sad, ja bi to nekako ubacio u Fractal Design Node 605, ali me brine hladjenje... ako netko ima iskustva koliko bi se to grijalo...  diskova mi ne treba, dovoljan je ovaj ssd, biti ce NAS sa strane... za hladjenje na proc bi isao noctua hladnjak, onaj niski, ne znam oznaku...za odd bi uzeo neki onaj slim, ili bi cak eksterni uzeo, to nije problem...

pa bih molio vasa misljenja i prijedloge za izmjene... te takodjer prijedlog za graficku, ne znam ni sam sta da ubacim, nesto da radi na 27" monitoru, 2560 x 1440, i da nije bas nesto bezveze, trebati ce neke obrade, ali nista prezahtjevno, igrice nista...

znaci sto mislite o HTPC kucistima za svakodnevni rad... bez igrica, ali stalni rad, nesto programiranja, office, par jednostavnijih alata i sl., te naravno glazba, filmovi, internet... koliko se to grije?

hvala i pozzz...

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

vidim da ste pomogli mnogima dosad pa me zanima konfiguracija za igranje. Taman sam se vratio sa platforme nakon 4 godine i sad imam godinu dvije slobodno do sljedećeg velikog projekta. Novac nije problem pošto imam i sina koji će se nastaviti igrati kad ja odem. Dakle konfa samo za igranje. Polovne komponente ne dolaze u obzir, samo novo s garancijom. Plaćanje poželjno na 12 rata ali može i u kešu. Volio bi da to računalo izdrži barem 2-3 godine, dakle 2-3 godine visokih detalja. 

Treba mi sve, kutija, monitor i periferija. Uz to još slušalice sa mikrofonom za igranje , bilo bi poželjno da su kompatibilne sa ps3 i ps4. Komponente i ostali materijal mogu naručiti iz vani ako je provjerena i pouzdana trgovina.

Cijenim trudi i unaprijed hvala, Mateo

0 0 hvala 0
14 godina

2 2 hvala 0
12 godina
civic-r kaže...

pozdrav, idem u nabavku novog stroja, pa me zanimaju vasi savjeti...

nesto ovako mi se vrti u glavi..

matična: Asus Gryphon (Z87, mATX)

proc: Intel i7 4770K

memorija: corsair vengeance pro 16GB

napajanje: corsair AX750 ili AX850

ssd: ocz vertex 4

e sad, ja bi to nekako ubacio u Fractal Design Node 605, ali me brine hladjenje... ako netko ima iskustva koliko bi se to grijalo...  diskova mi ne treba, dovoljan je ovaj ssd, biti ce NAS sa strane... za hladjenje na proc bi isao noctua hladnjak, onaj niski, ne znam oznaku...za odd bi uzeo neki onaj slim, ili bi cak eksterni uzeo, to nije problem...

pa bih molio vasa misljenja i prijedloge za izmjene... te takodjer prijedlog za graficku, ne znam ni sam sta da ubacim, nesto da radi na 27" monitoru, 2560 x 1440, i da nije bas nesto bezveze, trebati ce neke obrade, ali nista prezahtjevno, igrice nista...

znaci sto mislite o HTPC kucistima za svakodnevni rad... bez igrica, ali stalni rad, nesto programiranja, office, par jednostavnijih alata i sl., te naravno glazba, filmovi, internet... koliko se to grije?

hvala i pozzz...

Ja bi na tvom mjestu to sve stavio u kučište Corsair Obsidian 350D sa plexi stranicom da se možeš diviti skupim komponentama, pošto ciljaš na mATX ploču, dođe te jeftinije i kvalitetnije kučište bez brige dali ce se išta pregrijavati. Taj Node 605 je preskup.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 19:56 (roby27).
11 godina
neaktivan

još netko, radije bi išao na neku i74770k + 780SLI kombinaciju, ionako komp neću mjenjati barem 4-5 godina pa bolje da izdrži do tada nego da zastari za 2 godine. Isto tako bi vodeno hlađenje , H110???

0 0 hvala 0
14 godina
Crimxan kaže...

još netko, radije bi išao na neku i74770k + 780SLI kombinaciju, ionako komp neću mjenjati barem 4-5 godina pa bolje da izdrži do tada nego da zastari za 2 godine. Isto tako bi vodeno hlađenje , H110???

- Bacanje novaca, pogotovo za igre, s ovim što sam ti predložio si miran i više od 5 godina, hladnjak koji sam stavio je "zvijer", nema potrebe za nekim vodenim hlađenjem.

- PC će se vjerojatno prije pokvarit, nego postat preslab, kasnije opet bude izašlo nešto što bude "pojelo", pa čak i SLI GTX780, čuvaj pare za to. ;=)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 12:19 (Valentin17).
14 godina
Crimxan kaže...

adm.hr

14 godina

Crimxan

- Evo kolega zuper ti je ispunio sve želje (skoro), ali 20 000 kn za igraći PC je puno previše.

- Tebi na odabir.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 13:05 (Valentin17).

0 1 hvala 0
13 godina

Crimxan

i7 3770K

CORSAIR H110

AS ROCK Z77 EXTREME4-M

PATRIOT VIPER 2X4 GB 1600 MHZ (8GB)

OCZ VERTEX 450 128 GB SSD

TOSHIBA 3,5 2TB SATA 3

2X SAPPHIRE R9 280X 3GB DUAL-X OC (CROSSFIRE)

SAMSUNG WIRELESS SMART HUB

SEASONIC SS 660-XP 80+ PLATINUM

CORSAIR OBSIDIAN 350D PLEXY

DELL U2713 HM IPS 

CORSAIR VENGEANCE M90 MIS

STEELSERIES APEX RAV TIP.

STEELSERIES SIBERIA V2 HEADSET

STEELSERIES QUICK + PODLOGA

GENIUS SW HF 5.1 4600 WOOD 

Ukupno: 19 910 kn - Futura it (slaganje i dostava besplatna)

Ukoliko vec dajes ovoliku kolicinu novaca barem nek to onda bude kak spada. Ukoliko ti se vise svidja vece kuciste zamijeni sljedece:

MSI Z77M POWER

CORSAIR OBSIDIAN 900D

GTX 770 Sli vs R9 280X CF - jasno je vidljivo sto je bolji izbor (iako nije sve u fps-u, ali Amd-ovi driveri su dosta napredovali zadnjih godina, te ce dobar dio nadolazecih igara biti optimiziran za Amd).

Namjerno ti nisam stavio 4770K posto ako vec gadjas na high end mozes proci jeftinije i bolje s 3770K. Intelova tika taka taktika ti s Haswellom nece nista znaciti kod nadogradnje procesora jer em sto vec uzimas najjaci procesor, em sto i ako izbace nesto to ce biti kao i IB na s1155 platformi (lagani bump u performansama i visa cijena). Odabirom 3770K nisi samo prosao jeftinije vec i bolje po pitanju oc potencijala i temperatura, a ako te bas zanima razlika u performansama u igrama izmedju 4770K i 3770K mozes se uvjeriti sam pomocu ovog reviewa da nema razlike (s time da je tu jos i stariji Sandy Bridge).

Inace 20K bas i nema smisla davati za gaming konfiguraciju, kao sto ti je i kolega iznad mene ukazao no tvoji su novci pa kako zelis. 

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)

5 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Crimxan

- Evo kolega zuper ti je ispunio sve želje (skoro), ali 20 000 kn za igraći PC je puno previše.

- Tebi na odabir.

a problem je jedini što mi se žuri as kupnjom, inače bi čekao 8xx seriju grafa. Obečano je sinu davnih dana, samo još nisam imao vremena za sve to radi posla. Ugl u kontaktu san sa jednim članom foruma pa čemo se nać i složit nešto, hvala svima

14 godina

Crimxan

- A kako želiš, tebi na odabir, evo dobio si još jedan prijedlog.

0 0 hvala 0
14 godina

@zober

nije istina da je haswell i7 skuplji od ivy. u ADM-u imaju istu cijenu pa je bolje ići na novu platformu, sa nekim novim featuresima. mislim da sli manjte pati od problema koje daje multi gpu od crossfirea. možda je bolje ići na jaču single karticu, r9 290x bi trebala doći za tjedan-dva

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako trebala bi mi konfa za frenda do 10k bez hdd i kucista,a jedni uvjet je da ima i7 i nvidia graficku.

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
softicmarlon kaže...

Ovako trebala bi mi konfa za frenda do 10k bez hdd i kucista,a jedni uvjet je da ima i7 i nvidia graficku.

- Način plaćanja, koje kućište imaš? Jel HDD SATA? Trebaš optiku ili ne? Monitor treba ili ne, ako ne koji monitor ima? Koja je namjena?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 17:42 (Valentin17).
13 godina

Navedi namjenu i koje tocno kuciste ima. Hdd mu je sigurno sata? Koji monitor ima ili i njega treba?

14 godina
neaktivan

Ovako HDD je sata, kuciste je Thermatake V4 treba samo GPU , CPU , MBO , SSD nadam se da je sve jasno sada.

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 17:58 (softicmarlon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nije sve jasno kad nisi naveo namjenu, i dal si slucajno sad zametnuo u ovom postu napajanje ili ni ono ne treba? Opet pitanje koji monitor ima da mu ne zakucavamo konfu od 10K na neki CRT, a ni ovo kuciste koje posjeduje nije bajno. Daje 10K, ne daje 2kn pa da mu predlazemo bezveze.

17 godina
neaktivan

Molio bih savjet oko slijedece konfiguracije, odnosno misljenja.

Prvenstveno trebam PC za grafiku, dakle Adobe paket, PS, Illustrator, Premiere... ali zelim da sam jedno vrijeme bez brige, barem 3-4 godine ili vise. Jel ovo dobra ponuda, cijena je u CHF znaci to bi u kunama bilo cca 10 400 kn + 1800 kn monitor. Ja znam da je ok konfiguracija, ali nisam bas u zadnje vrijeme pratio novosti itd. pa nisam neki profic u tome, zato bi mi svaki savjet dobro dosao, pogotovo recimo oko monitora, jel dobar taj Asus, ima IPS matricu, ili koji da uzmem? Ajde neka mala pomoc :)

PC:

https://www.digitec.ch/ProdukteDetailsDruck1.aspx?Artikel=276802

Monitor:

https://www.digitec.ch/ProdukteDetailsDruck1.aspx?Artikel=265824

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nema ti nista na tim linkovima, baci ss.

17 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice