Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.553.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Oke onda ipak nista od toga haha, hvala na pomoci
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav dali bi se isplatilo kod mene uzet bolju grafićku neku, ili bi moro mjenjat i processor, za igre igram world of tanks najviše, ako neko ima kakav savjet konfiguracija pod moj pc.

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa i ne bas, rade skupljaj pare za novu platformu i grafu a iz stare mozes zadrzati ssd, hdd, dvd rom i kuciste.

14 godina
rappy kaže...

Pozdrav dali bi se isplatilo kod mene uzet bolju grafićku neku, ili bi moro mjenjat i processor, za igre igram world of tanks najviše, ako neko ima kakav savjet konfiguracija pod moj pc.

Pantium G4560, 2X 4 GB ili 2X 8 GB 2400 MHz DDR4, najjeftinija ploča 1151 i

RX 470 MSI Gaming X 4 GB uz npr. FSP Hyper 500W i to je to.

Ako ostane love uzmeš neki 240/250/256 GB SSD, imaš brojne mogućnosti nadogradnje ako zatreba.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:20 (Valentin17).
13 godina
Valentin17 kaže...

Pantium G4560, 2X 4 GB ili 2X 8 GB 2400 MHz DDR4, najjeftinija ploča 1151 i

RX 470 MSI Gaming X 4 GB uz npr. FSP Hyper 500W i to je to.

Ako ostane love uzmeš neki 240/250/256 GB SSD, imaš brojne mogućnosti nadogradnje ako zatreba.

Jel ima neke razlike kod 1151 ploca kad se uzima taj intel, ili samo najjeftinije i vozi?

Kontam jedan g4560 upariti sa tipa Asus B150M-A/M.2 jer ima 4 slota za RAM, ostale sve sto sam vidio po 2.... pa 2x4gb za pocetak tu ili se ne isplati ili uzeti Asus B150M-K obicnu sa 2 slota, jer realno za casual gaming sto mi tu treba vise od 8gb ram-a je ono meh

Ili uzeti apsolutni low end tipa ova samo da se potrpaju komponente na plocu?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:37 (chaselol).
13 godina

Pozdrav. Dali je dovoljan Intel Q8400 2.66GHz za RX 460 grafičku, hoče ju moči iskoristiti?

Trenutni setup je Q8400, 8GB Ram, HD 7770, dali se uopće isplati upgrade grafičke na taj procesor? 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nà 1151 bu ti ram radio na 2133 mhza a za puni potencijal tog pentiuma b i ti trebao raditi na 2400 mhza. Uz tu brzinu rama taman nadoknadi razliku u frekvenciji u odnosu na i3 6100 i izjednači se u gamingu.

Edit

I memoriju svakako dvokanalno inače imaš lag u najzahtjevnijim naslovima, barem sam ja imao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:41 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
chaselol kaže...

Ma radit će ti svaka bez problema, samo gledaj da uzmeš dvije iste memorije na 2400 MHz i to je sve.

Moglo bi ti predstavljati problem što se tiče performansi pošto ova tvoja podražava samo osnovnu brzinu RAMa

od 2133 MHz, ali svejedno bude radilo bez problema, samo moraš staviti najnoviji bios da bi Kabylake Pentium radio

na 1xx čipsetu.

Ja osobno da uzimam sebi ispod ovoga ne bih išao, KLIK.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:58 (Valentin17).
8 godina
neaktivan
Pozdrav
Zanima me da li mi je dovoljno Akyga 500w Basic napajanje za Msi GTX 1050Ti graficku?

Procesor je i5 4460
8gb RAM
Msi h81m-p33 matična

0 0 hvala 0
14 godina
NH13 kaže...

Dovoljno je iako ga ne bih preporučio.

12 godina

Slažem se da je dovoljan, ali ako ti nije problem uzimati u Edigitalu, onda idi barem na FSP300-50HMN (160 kn; 2 god. jamstva). Kod naših renomiranih trgovina bih gledao min. LC Power LC420-12 (od 200 kn; 2 god. jamstva).

Akyga je tipično low end napajanje s upitnom kvalitetom platforme, dok su FSP i LC provjerena napajanja.

8 godina
neaktivan

Trebam pomoć u vezi uzimanja grafičke kartice na ovu staru konfu. Igrat će se većinom CS:GO i htio bi izvući što bolji fps može na nekim low/med detaljima i ništa prevelikoj rez s ovim starim procesorom. Više sam za uzimanje nove grafe s garancijom, ali ako ima neko neki prijedlog da gledam polovnu neka kaže. Budžet je 900 kunića. PS: Jel bi fifa 17 mogla funkcionirat na ovom procesoru?

Trenutno: 

procesor: intel core 2 quad q8400 2.66
matična: ASRock G41M-VS3
napajanje: cooler master rs 500 pcap a3
hard: samsung hd103uj
ram: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-20)
kučiste: cooler master rc690
monitor: acerov samo s vga, ali ako treba nabavit ću monitor s dvi 

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina

Ako zelis novo RX460 je najbolje sto mozes uzeti, iako ce ti CPU biti BN bit ce dovoljno za igrati CS GO i FIFU 

17 godina

Csgo vise profitira od brzog procesora, tako da bi bilo bolje da napravis upgrade na noviji socket, h110+g4560+ 8gb ddr4, ovo svoje prodaj, btw nisi napisao koju sada graficku imas, jos si i sam napisao da ces igrati na medium detaljima tako da ce procesor jos vise doci do izrazaja, 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima. Već sam dobio prijedlog za RX 460 i ona mi je najviše upala u oko. Jel ima neke razlike između Saphhirine, MSIeve i XFX verzije ili je sve to isto? Pošto XFX verziju imam za kupit tu kod nas u Linksu. 

Patrick trenutno je tu samo radi reda da nešto stoji 256MB NVIDIA GeForce 6800 XT, uskoro mi je u planu ubaciti svakako novi proc, maticnu i rame, gledam ovo što si mi napisao izašlo bi me cca 1200kn. A opet bi htio da kad nabavim novi socket ne uzimam novu grafu neku da ostane tipa ova rx 460 barem u neko skorije vrijeme, pošto kažem osim cs:go i fife ništa drugo ni ne igram..gledam filmove i surfanje. Ako ima neko još nekakav prijedlog što se trenutno može uradit s negdje 1000kn nek kaže slobodno ;)

0 0 hvala 0
13 godina

Polovnu rx 460 uzmes za 600(nadju se na njusci), ostalo investiraj u ssd 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Problem je u tome sta neces imati neki veliki fps sa tim procesorom bez obzira na grafu, investiraj jos u neki cooler tipa lc cc 120 pa oc procesor koliko ide dok ne prodjes na novu platformu, cooler mozes kasnije preseliti na novu platformu

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
JohhnyDRAMA kaže...

Hvala na brzim odgovorima. 

Koji ti je max budzet koji bi mogao dati sada na nadogradnju?

8 godina
neaktivan
Znaci sutra mogu dati 1000-1100kn, zelim napravit sto se bolje moze u ovom trenutku....naime nekako nisam za uzimanje polovnih grafi, pogotovo ak je moram postom slat
8 godina
neaktivan
Sto se tice oc nisam neki strucnjak, nekad prije sam svog athlona nesto preko biosa oc...moro bi nac neki dobar tutorial za ovaj q8400 i bas me zanima koliko bi dobio s njim
17 godina

Koliko god da dobijes dobro je, posto imas ddr3 3 ram ako si dobro napisao mogao bi proc ici na 3.2ghz bez beda 

Edit: bas gledao malo plocu i neki max je 360fsb tako da je jako losa za overclock, prakticki max 2.9ghz ako ces uspjeti dobiti na njoj, posto je i multiplier na tom procesoru samo 8 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 0:02 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
JohhnyDRAMA kaže...
Znaci sutra mogu dati 1000-1100kn, zelim napravit sto se bolje moze u ovom trenutku....naime nekako nisam za uzimanje polovnih grafi, pogotovo ak je moram postom slat

A da uradis ovako, uz ovaj kombo sa integriranom grafom ces dobiti vise nego sa novom grafom na toj staroj konfi + spreman si za buduce nadogradnje:

1x Procesor Intel Pentium G4560

1x GIGABYTE Main Board Desktop INTEL H110 (Socket LGA1151,2xDDR4,VGA,1xPCIEX16/2xPCIEX1,USB3.0/USB2.0,

1x Crucial DDR4 Ballistix Sport LT Gray 4GB 2400 MHz P/N: BLS4G4D240FSB

Ukupno: 1.100kn + 60kn nadogradnja BIOS-a (+ PDV) + eventualna postarina ako nisi iz ZG.

8 godina
neaktivan

Hm, ali znači s ovim opet ne bi mogo pokrenit ništa od igara tj csa i fife....jel nije bolje da onda prvo grafu pa da mogu bar nekako igrati, a onda ovo? Svakako ću si ovo spremit da znam za poslije...hvala

8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Koliko god da dobijes dobro je, posto imas ddr3 3 ram ako si dobro napisao mogao bi proc ici na 3.2ghz bez beda 

Edit: bas gledao malo plocu i neki max je 360fsb tako da je jako losa za overclock, prakticki max 2.9ghz ako ces uspjeti dobiti na njoj, posto je i multiplier na tom procesoru samo 8 

Cek da onda probam samo fsb dignut na 360 bez ostalog prckanja?

17 godina

Fsb na 360 multiplier za memoriju na 3 to ti je 1080 mhz za memoriju, i morat ces malo napon za cpu dignuti. Nije to neka znanstvena fantastika za normalan oc, imas pun klinac totoriala i na youtubu ako ti je lakse

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

frend me zamolio da pitam, ima sljedeću konfu:

Fractal Define R5 Black
Intel® Core ™ i7-4790K Procesor (8M Cache, do 4.40 GHz)
Cooler Master: Hyper 212 EVO
ASUS ROG MAXIMUS VII RANGER
Kingston HyperX Fury Black 16GB
Seagate BarraCuda 2TB + Western Digital 2.5" 750GB
SeaSonic S12G 650W 80+ GOLD

Je li bolje uzet na ovu konfu MSI R9 390 GAMING 8GB 512-Bit GDDR5 ili  GIGABYTE RX 480 G1 GAMING , 8GB GDDR5, HDMI, DVI ?

Isto tako, zanima ga za koliko bi mogao prodat konfu, a da ode za tjedan, dva, a ne da mora spuštat cijenu u nedogled XD

Hvala puno :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
markos1191 kaže...

Je li bolje uzet na ovu konfu MSI R9 390 GAMING 8GB 512-Bit GDDR5 ili  GIGABYTE RX 480 G1 GAMING , 8GB GDDR5, HDMI, DVI ?

Isto tako, zanima ga za koliko bi mogao prodat konfu, a da ode za tjedan, dva, a ne da mora spuštat cijenu u nedogled XD

Hvala puno :))

ni jednu ni drugu, nego msi 480 gaming x 8gb ili xfx xtr 480 8gb, a možda da se strpi doslovce koji dan pa da uzme neku od rx 580

inače, 390 je stara grafa, giga 480 ne valja za*urac

pitanje no2. - za manje nego što očekuje, jednostavno se ne isplati to prodavati, neka uzme novu grafu i uživa

EDIT:

sad vidim hdd-ove...

neka investira i u jedan barem 250gb ssd, komp će mu se preporodit

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 9:56 (picajzla0707).
14 godina
markos1191 kaže...

Neka je da zabadave i otići će odmah, kad mu je već hitno tako.

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam pitanje.

Zanima me koliki procesor ja mogu staviti na ovu matičnu

http://www.gigabyte.cn/Motherboard/GA-EG41MF-S2H-rev-10#ov

trenutno imam intel core 2 E8400, a htio bi staviti nešto jače...

Također me zanima da li ja samo mogu DDR2 ram staviti?

Hvala, ne kužim se baš u matične pa me zanima

0 0 hvala 0
12 godina
Dr.K kaže...

Pozdrav,

Imam pitanje.

Zanima me koliki procesor ja mogu staviti na ovu matičnu

http://www.gigabyte.cn/Motherboard/GA-EG41MF-S2H-rev-10#ov

trenutno imam intel core 2 E8400, a htio bi staviti nešto jače...

Također me zanima da li ja samo mogu DDR2 ram staviti?

Hvala, ne kužim se baš u matične pa me zanima

Ne mozes staviti ni veci ni manji procesor nego dimanzijama isti takav 

Ovdje ti je lista svih procesora koje ta ploca podrzava klik

Što se RAM-a tice, da samo DDR2 te podrzava do 8GB

E sad ja bi na tvom mjestu rade poceo skupljat novce za novu konfu nego ulagao nesto previse u taj odavno umrli socket

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice