Samo da napomenem, i5 za lapotpe nisu 4 jezgreni nego 2c/4t, ali je taj svejedno odlican, ja na laptopu imam i5 3210m i 6gb rama i sve radi odlicno a cak nemam ni ssd...ti bi sa ssdom trebao se preporoditi na tom laptopu ako ubacis taj i5 :D pogotovo za relativno malu lovu ako napravis taj upgrade
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Laptop je Lenovo B590 20206 i procesor Intel(R) Celeron(R) CPU B830 @ 1.80GHz, 1800 Mhz, broj jezgri 2, broj logičkih procesora 2
a planiram kupiti Intel® Core™ i5-3230M Processor
(3M Cache, up to 3.20 GHz) rPGA
Ovo ti je lista kompatibilnih procesora
3230 nije na listi, dakle nije kompatibilan.molim za mali savjet oko kupnje. Komp mi je malo ostario (I5 4690k, gtx970WF3, SSD Samsung EVO Basic, Seasonic SS-620GM2 bronze, RAM 16GB 1866MHZ, Dell u2715h 2k), pa da ga malo nadogradim.
Komp koristim za office (posao) i 2-3 igre godišnje, ali to mora biti sve na ultra.
Naručio sam Asus Strix GTX1080 A8G - nadam se da nisam fulao.
Da li mi preporučate još 16 GB rama, jer vidim da nije prestrašna cijena?
Koji SSD mi preporučate od 250 do 500 GB (da je jednako brz ili brži od ovog kojeg imam). HDD bi skroz počupao onda jer mi ne služi za ništa osim za slike i muziku..
Da li je ovo napajanje dovoljno za grafičku (kolko sam čitao - je).
Hvala svima.
Lp.
Nikako ne možeš fulati sa GTX 1080, dosta ti je 16 GB RAMa za igranje, uzmi si svakako čim veći SSD kao npr. Samsung 850 Evo, napajanje je i više nego dovoljno.
Laptop je Lenovo B590 20206 i procesor Intel(R) Celeron(R) CPU B830 @ 1.80GHz, 1800 Mhz, broj jezgri 2, broj logičkih procesora 2
a planiram kupiti Intel® Core™ i5-3230M Processor
(3M Cache, up to 3.20 GHz) rPGA
Ovo ti je lista kompatibilnih procesora 3230 nije na listi, dakle nije kompatibilan.
Moze li link s koje je ovo stranice?
Da ovo sta si gledao je ivy bridge procesor, tebi treba sandy bridge 2520m
a ovaj intel i5 3210m?
Moze li link s koje je ovo stranice?
To je iz službenog servisnog priručnika proizvođača.
a ovaj intel i5 3210m?
isti klinac ivy bridge
a ovaj intel i5 3210m?
isti klinac ivy bridge
A zasto pise onda tu da je kompatibilan?
Nisam ni gledao tablicu, ali onda bi mogao ici i onaj tvoj jer je isti tdp. Pitanje je kad je zadnji puta lista dobila update. Ja bih svakako prije nadogranje nadogradio bios na zadnju verziju pa tek onda stavljao novi proc.
Inace manual je ovdje link strana 85
Nisam ni gledao tablicu, ali onda bi mogao ici i onaj tvoj jer je isti tdp. Pitanje je kad je zadnji puta lista dobila update. Ja bih svakako prije nadogranje nadogradio bios na zadnju verziju pa tek onda stavljao njovi proc.
Procitao sam da je ivy kompatibilan sa sandyjem ali treba update napraviti na biosu,video driverima i firmwere
Ma gledao sam po forumu i u pravilu bi trebalo funkcionirati ako je isti tdp, ali realno razlike su minimalne izmedu 2520m i tog Ivy procesora.
Ma gledao sam po forumu i u pravilu bi trebalo funkcionirati ako je isti tdp, ali realno razlike su minimalne izmedu 2520m i tog Ivy procesora.
I ako uzmem van ovog starog i umetnem ovog sandy samo sve opet sastavim i radi sve bez ikakvih drajvera ili bilocega?
Samo zamijenis i to je to, laptop bi ga trebao automatski prepoznati tako da nemas brige oko toga. Samo pukni gore zadnji bios prije nadogranje i to je to.
Ne znam zasto bi laptop bio kompatibilan sa 3210m (pise u listi) a sa 3230m nije iako su isti socket i isti tdp, vjerujem da bi upgrade biosa rijesio stvar i da ne bi bilo razlike
Pozz uzet ču Intel G4560, eh sad koja matična? Ne mislim nadogradnje kasnije bitno da mi radi.
Pozz uzet ču Intel G4560, eh sad koja matična? Ne mislim nadogradnje kasnije bitno da mi radi.
najjeftinija sa 3 godine garancije
Koju? Gledam ove jeftine ploče, problem je u tome što H110 nisam siguran dal imaju ažuriran BIOS da podržavaju G4560.
Koju? Gledam ove jeftine ploče, problem je u tome što H110 nisam siguran dal imaju ažuriran BIOS da podržavaju G4560.
Posaljes poruku ducanu da ti nadograde bios i to je to.
Posaljes poruku ducanu da ti nadograde bios i to je to.
Koliko se čeka otprilike ako bi znao?
Ma mislim da ti to svaki ducan napravi bez ikakvog problema jer je i njima u cilju prodati robu. Najbolje da kontaktiras ducan u kojem ces kupovati da dobijes tocne informacije.
Ma mislim da ti to svaki ducan napravi bez ikakvog problema jer je i njima u cilju prodati robu. Najbolje da kontaktiras ducan u kojem ces kupovati da dobijes tocne informacije.
Budem nazvao Futuru(uzimam tamo inace) pa cu vidjet. Ceka se 10. sad :)
Budem nazvao Futuru(uzimam tamo inace) pa cu vidjet. Ceka se 10. sad :)
Provjeren dućan kao FuturaIT će ti to odraditi sigurno, garantiram ti.
Samo da napomenem, i5 za lapotpe nisu 4 jezgreni nego 2c/4t, ali je taj svejedno odlican, ja na laptopu imam i5 3210m i 6gb rama i sve radi odlicno a cak nemam ni ssd...ti bi sa ssdom trebao se preporoditi na tom laptopu ako ubacis taj i5 :D pogotovo za relativno malu lovu ako napravis taj upgrade
Stariji ne, novi 6300HQ jest čistokrvni quad a sigurno bude i njegov mobilni Kaby nasljednik 7400HQ.
Nije nadogradnja ali, da bezveze ne otvaram novu temu.. Konfa će biti sa RX 470, ali ne mogu odlučiti šta napravit sa procesorom.
Razmišljam o 3 opcije, konfa je za lagani gaming. Ne patim na detalje, samo da mi je igrivo i da ide na 1080p 60fpsa.
1. G4560 sa Mortar pločom - kasnija nadogradnja na i7 non-k, naravno ukoliko dođe do pada cijena nakon Ryzena.
2. i5 6400/6500 sa H110 pločom - po potrebi obnoviti grafu kad zatreba.
3. čekati Ryzen - ali pitaj boga kad će 4 core izaći a 8 core, kojeg najvaljuju da će prvi na tržište, ne treba mi baš..
Osobno me najviše privlači 2. opcija, ali kad sam vidio benchmarke pentiuma za moje potrebe i više nego dovoljno trenutno...
Koje naslove igraš?
Kupi si Pentiuma i čekaj pad cijena ili kasnije prodaj i ubodi Ryzen, to ti je najpametnije...
Trenutno ništa jer imam dosta star pc. Ali zanimaju me MMO-i, i većinom singleplayeri tipa Witcher (moram ga obavezno odigrat). Uglavnom siguran sam da ono što bi igra taj mali pentium bi bez problema gurao. Znači da ipak odem na opciju 1. i uštedim nešto love!?
Trenutno ništa jer imam dosta star pc. Ali zanimaju me MMO-i, i većinom singleplayeri tipa Witcher (moram ga obavezno odigrat). Uglavnom siguran sam da ono što bi igra taj mali pentium bi bez problema gurao. Znači da ipak odem na opciju 1. i uštedim nešto love!?
Za to pentiuma, najjeftiniju plocu i kasnije AKO ti zatreba ista jace mada cisto sumnjam.
doduse za neke zahtjevnije MMO naslove tipa Elder Scrolls Online, 4 core je odlicno
Čekaj da AMD izbaci taj Ryzen.