GTX 960 bi to onda tribala moc odradit s ovim napajanjem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bez problema, trebala bi i 970-ka na 400W napajanju ako nije srot.
Može preporuka tiših ventilaora.
Može preporuka tiših ventilaora.
1. Noctua.
2. Noctua.
3. Šta si mislio, opet Noctua.
Trebali bi mi za kučište.
Imam Fractal Design Silent Series R2 ventilatore u kučištu. Oni bi kao trebali biti tihi, ali nisu.
ako lova nije problem, imaš i tiših od noctue, zapravo vjerojatno najtiši na tržištu a da su u isto vrijeme i poprilično efikasni
Ima li išta od toga za kupit u Hrvatskoj.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SILENT+WINGS+2
a imaš i jeftiniju, a opet vrlo tihu opciju shadow wings, kakav ja imam na cpu hladnjaku i jako je dobar ventilator
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=shadow+WINGS+2
EDIT:
nisam gledao dostupnost, no možeš kontaktirat trgovinu - recimo uzi shop i čovac će ih bez problema nabaviti
uostalom, mislim da ti ne bi trebao biti problem niti izvana doći do njih
bleh, kolega već odgovorio, nisam refreshao stranicu
Trebali bi mi za kučište.
Imam Fractal Design Silent Series R2 ventilatore u kučištu. Oni bi kao trebali biti tihi, ali nisu.
Koliko su stari? Ako su stariji, jesi ih probao podmazati? Držiš li ih na punoj brzini ili su ti brzine konfigurirane preko matične ili čak nekog potenciometra?
dobio sam ih sa kučištem. Kučište je staro 6 mj., al nisam ga nešto previše koristio. Brzina se regulira sa potencinometrom, ima 3 razine. Ako si i kupim nove ventove oće li i oni raditi na 3 brzine?
Ako ih spojiš preko potenciometra kao i stare i oni će ti raditi na tri brzine.
Kingston v300 (po cijeni od 280 kn) je dobar izbor za "2nd PC" pod moj pc (na SATA II) ?
dobio sam ih sa kučištem. Kučište je staro 6 mj., al nisam ga nešto previše koristio. Brzina se regulira sa potencinometrom, ima 3 razine. Ako si i kupim nove ventove oće li i oni raditi na 3 brzine?
mogao bi ispuniti rubriku "moj pc"
koju matičnu imaš, jer ove asusove imaju programčić fan xpert kojim namještaš i 3-pinske ventove da ubrzavaju ili usporavaju ovisno o temperaturi matične ili proca
ja sam namjestio na fractalu ventove preko matične, s tim da sam im maksimum ograničio na 80%, a od nula (odnosno od minimalne vrtnje) do tih 80% se vrte ovisno o procu, slično kao i vent na cpu hladnjaku
EDIT
imam doduše i profil namješten na 90% za sve case ventove radi sadašnje grafe koja se grije ko luda, no kad je zamjenim za neku noviju imat ću potpunu tišinu
primjerice, dok opteretim samo proc čak i na max, ne prelazi 60 stupnjeva, a svi ventovi se ne vrte na više od 60-70% (cpu fan na max 50%) i komp mi je potpuno tih pod loadom jednako kao i u idle
jbga, ova grafa to shebe jer se čuje ko mlažnjak, ali, ali, zamijenit ćemo i to - na ruku mi idu ove najave sve efikasnijih, a time hladnijih i tiših grafa
teško je biti silence frik, znam
Kingston v300 (po cijeni od 280 kn) je dobar izbor za "2nd PC" pod moj pc (na SATA II) ?
Da.
Update-o sam "Moj PC"
Update-o sam "Moj PC"
Moram i ja svoj... XD
poštovani,
posjedujem sljedeći PC:
-MBO Gigabyte EP45 D3
-E8400
-ATI 4870 512mb
-4 GB Kingmax 800mhz DDR2 RAM
-FORTRON VX napajanje 550W
-KUĆIŠTE SHARKOON
e sad pošto je PC star 8 godina šteta mi ga je baciti pa bih ga nadogradio sa max budžetom od 2.000kn. Znači ostavio bih sve osim MBO, procesora i grafičke (ako je moguće)
ako je uopće moguće, naglasio bih da komp služi za povremeno igranje novijih naslova.
hvala i pozzzzz
Moraš i memoriju promjeniti, a i disk provjeri da li je SATA:
- 1 x Procesor AMD Athlon II X4 840
- 1 x KINGSTON ValueRAM DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800)) CL11, Retail
- 1 x Gigabyte GA-F2A68HM-S1 (SFM2+,DDR3,VGA,USB3.0,SATA III,) mATX
- 1 x Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 750Ti, 2GB DDR5, 128 bit, DVI-I*1/DVI-D*1/HDMI
Ukupno: 2062,84 kn dostava u cijeni
Pozdrav,
dosta je staro to računalo i ima DDR2 ram tako da ćeš trebati uzeti i novi RAM.
Za 2000kn mozes uzeti ram, maticnu i procesor ali ne i graficku.
RAM -> Kingston HyperX FURY (2x4GB)8GB 2133MHz DDR4
Procesor Intel Core i3 6300
Matična ploča Asus H110M-C
Total: 1960kn
Ako želiš igrati s tim računalom skupi još novaca za grafičku, bar 1900kn za igrati AAA igre kao što su GTA V, novi tomb raider sto dolazi, Battlefield 4 i tako..
Update-o sam "Moj PC"
Moram i ja svoj... XD
ondak barem u poruci dodajte i što ste promijenili
eto ja gledam brunin update rubrike i pojma nemam što jebilo prije, a što je sad updejtao
Ma iamo sam laptop prije, tak da je sve novo.
Što bi meni na kompu valjalo nadograditi?
Iako je 8300 dobar, ja bi ti preporucio i5 ili Zen al to nece jos skoro
Stavi na oglas maticnu, ram, cpu i cpu cooler u kompletu i kupi si asus H170 pro gaming(1100kn) sa I5 6500(1500kn) i 2x4GB DDR4 ram (220kn)
Ako ćeš davat 1100kn za matičnu onda definitivno ideš na z170, bez obzira jel cpu k ili non k.
Zaboravio sam napomenuti; procesor, matična, ram, grafička i napajanje su mi (relativno) novi. Diskovnog prostora za sada imam dovoljno. Recimo da je i hladnjak nov. Mislim da mi nema smisla mijenjati ono što mi je novo, staro koji mjesec ili manje od godinu-dvije. Jeste vi sigurni da mi takva nadogradnja baš treba?
Ha gle, na tebi je treba li ti upgrade ili ne, ako si zadovoljan sa performansom onda nemoj ali iznosim samo cinjenice.
FX 8300 je slabiji i od i3 6100, pa cak i od i3 haswell platforme tipa 4170 ali i drugih i3 modela kada je u pitanju gaming. Sad zamisli kakav bi i5 6500 bio prema njemu
Imam pc pod Moj Pc. Razmisljah o gtx 970/980 +aftermarket cooler za cpu. Good deal? (Prodo sam gtx 670)

Na tvom mjestu, razmislio bi o boljem monitoru ili zvucnicima...ostalo je prilicno dobro!