Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.554.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala
17 godina
buterino kaže...

Treba mi neka przilica iz future do 150-200 kn ako je moguce..imam maticnu gigabyte h81m s2v..hvala unaprijed

Probaj se domoći neke eksterne (USB) - nema smisla u 2016oj stavljati 5.25" ODD bilokoji, pogotovo ne DVD.

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
buterino kaže...

Treba mi neka przilica iz future do 150-200 kn ako je moguce..imam maticnu gigabyte h81m s2v..hvala unaprijed

Probaj se domoći neke eksterne (USB) - nema smisla u 2016oj stavljati 5.25" ODD bilokoji, pogotovo ne DVD.

Ovisi... ak je kućište ispod stola... ili ima vrata... onda mu je baš svejedno dal ima 5.25  DVD

Ili ako ima minimalistički stil i nigdje oko kompa nema mogućnost spremanja eksternog DVD-a, a iz nekog razloga ga češće koristi...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
D3lBoy kaže...

950 kosta od 1200 do 1500kn, a ima vec za 1500 R9 380 koja je kud i kamo bolja, također ima za 1400 i nešto sitno GTX 960. Tako da ta 950 mi nema nikakvog smisla

nema tebi smisla, netko ima 800 kuna pa uzme 750, netko 1200 pa uzima 950, netko ima 1600 pa uzme 960....

nekome to ništa nema smisla jer uzme dvije 980ti bez grča na licu

nevjerojatno da je ljude počelo žuljat što na tržištu ima "previše" izbora, al valjda to tako ide, bitno je grintat

11 godina
neaktivan

Nema smisla zato što ima kartica u tom rangu dosta, i to povoljnijih. A kad bi vec izdvojio toliku lovu za 950 onda bi rađe ošo riješit neka drva za 300kn i kupio si puno bolju karticu. Problem je što tih R7 i jeftinih GTXica ima more, nepotrebno, dok višlji rang imaš 290/390 - 970 ako hoces jace moraš dosta dodat.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Savjeti o nadogradnji računala

možemo mi ovako do sutra 

kako ne razumiješ - tko ima soma kuna za grafu, 80 sitnih će još naći u džepovima, a za stotku namoliti mamu/ženu i navuć to nekako, no za još 500 povrh onih prvih soma teško će se rastegnuti

govorim ti iz vlastitog iskustva kad sam uzimao gtx 550ti za 1100 kuna, makar mi je 560 za 1600 kuna bila primamljivija, ali jbga tih 500 kuna jednostavno nisam imao u tom trenutku i da nisam uzeo grafu tada i da sam stavio tih soma kuna na stranu, vjeruj mi da bi ih žena spičkala u roku par dana

ne razumijem što vas toliko smeta šarolika ponuda, 950 je izvrsna grafa za te pare

a i ne'š ti masovnog dobitka hoće li witchera igrat na 55 ili 66 umjesto 50 ili 60 fps-a, nije baš da ćeš dobiti 50% jaču grafu za tih 500 kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

950ka je pristojna grafa ali za cijenu od 1200 se ne isplati po meni, jer je to namjenjeno za medium podesavanja dok za 50% manje para uzmes 260x/750ti koja ce vrtiti sve na medium oko 50+ fpsa jednostavno da je ~1000 super, ovako mnjeh.

750ti vs 950

Sta mi znaci sto ima 35 fps na high/ultra dok 750ti ima 29fps? Kad malo razmislis jel to vrijedi 50% vise novca, apsolutno ne. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

950ka je pristojna grafa ali za cijenu od 1200 se ne isplati po meni, jer je to namjenjeno za medium podesavanja dok za 50% manje para uzmes 260x/750ti koja ce vrtiti sve na medium oko 50+ fpsa jednostavno da je ~1000 super, ovako mnjeh.

750ti vs 950

Sta mi znaci sto ima 35 fps na high/ultra dok 750ti ima 29fps? Kad malo razmislis jel to vrijedi 50% vise novca, apsolutno ne. 

pa ista je situacija i kad ideš korak više sa 950 na 960, ali tu je kao ok dati 500 kuna više

ja cijelo vrijeme govorim da sve ovisi o količini love kojom raspolažeš

ako imaš 800 kuna uzmeš 750ti, ako imaš 1200 uzmeš 950, ako imaš 1600 uzmeš 960 i to je to

ali priča kako ta grafa nema smisla pa bi valjda trebalo biti samo 750ti za 800 kuna i 960 za duplo više i bez ičega između je glupost

što više izbora i što manji skokovi u cijenama, pa nek svatko bira 

baš kao što je prevelika razlika bila sa amd 380 na 390, gdje je 380x došla super ka  opcija za nešto između

ali po vašem je 380x bezvezna grafa jer, eto, skupiš još malo pa uzmeš 390

13 godina
picajzla0707 kaže...

pa ista je situacija i kad ideš korak više sa 950 na 960, ali tu je kao ok dati 500 kuna više

ja cijelo vrijeme govorim da sve ovisi o količini love kojom raspolažeš

baš kao što je prevelika razlika bila sa amd 380 na 390, gdje je 380x došla super ka  opcija za nešto između

ali po vašem je 380x bezvezna grafa jer, eto, skupiš još malo pa uzmeš 390

960 pokrece bez problema sve na high, sok sa 950 si ogranicen na medium/low kao i sa 750ti

380X i nema pretjeranu svrhu po meni (jedini razlog sto je imam je sto sam je dobio za cca 1600kn) dati za nju 2k apsolutno nikome ne bih preporucio sad kad sam je testirao, super je to proizvod (odlicno se undervolta, znatno smanji potrosnju i temperature) ali koliko je isplativa pored obicne 380ke ne znam zaista.

Nvidia kartice bih apsolutno zaobisao u tom rangu jer je smijesno kako lose rade sa dx12 naslovima (bez fanboyizma ili icega, razlika od 25-80% gdje amd u novom quantum breaku pravi je ono bas LOL a to je treci dx12 naslov gdje je tako)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 15:14 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...

960 pokrece bez problema sve na high, sok sa 950 si ogranicen na medium/low kao i sa 750ti

380X i nema pretjeranu svrhu po meni (jedini razlog sto je imam je sto sam je dobio za cca 1600kn) dati za nju 2k apsolutno nikome ne bih preporucio sad kad sam je testirao, super je to proizvod (odlicno se undervolta, znatno smanji potrosnju i temperature) ali koliko je isplativa pored obicne 380ke ne znam zaista.

Nvidia kartice bih apsolutno zaobisao u tom rangu jer je smijesno kako lose rade sa dx12 naslovima (bez fanboyizma ili icega, razlika od 25-80% gdje amd u novom quantum breaku pravi je ono bas LOL a to je treci dx12 naslov gdje je tako)

960 je od 950 jača 10-15%, ako se ne varam i to je jedino bitno

ta podjela medium/low u odnosu prema "sve na high" je totalna glupost, jer sve ovisi od igre do igre i nemere 10% jača grafa ganjati sve na high a da sa 10% slabijom moraš spuštat na medium/low

po onom linku što si dao na anad benchu samo u prve tri igre (bf4, crysis i som) 950 je jača za 31-37 posto od 750ti i to nije mala razlika, ali to nije dovoljno jel

a ovih 15% koliko je 960 jača od 950 je super, jel 

niđe veze u vašoj logici

13 godina

Tu je los primjer bencheva iz 2016, pogledaj tipa witchera, 950 vrti 30 fpsa dok je 960 na 50+ bez problema a to je daleko vise od 15%
Osrednje graficki zahtjevne igre imaju manju razliku istina, ali nesto sto izgleda dobro i zahtjevno je, 950 nema sta da trazi.

Sama nvidia je rekla da je to graficka kartica prvenstveno za MOBA igre 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 15:49 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Tu je los primjer bencheva iz 2016, pogledaj tipa witchera, 950 vrti 30 fpsa dok je 960 na 50+ bez problema a to je daleko vise od 15%
Osrednje graficki zahtjevne igre imaju manju razliku istina, ali nesto sto izgleda dobro i zahtjevno je, 950 nema sta da trazi.

Sama nvidia je rekla da je to graficka kartica prvenstveno za MOBA igre 

loš primjer????

pa ti si postavio taj primjer ne jedne, nego 10-ak igara

uostalom ako tebe hebe matematika pa ti prosječnih 35% nije opravdanje za 950 u odnosu na 750ti, ali ti je prosječnih 13% 960 u odnosu na 950 ok, onda nemamo dalje što pričati

a i nije mi jasno otkud tebi takvi podaci, koliko vidim na 5-6 reviewa i u witcheru 3 je razlika 10-ak posto i gdje 950 ide na 30fps-a niti 960 nije puno bolja - 33fps-a, ni blizu 50+ kako ti tvrdiš

13 godina

Daj covjece ne budi smijesan 960 da ima preko 50 fps u witcheru :D

pa ja sa 380X nemam preko 50, to je neki medium/low settings, nidje veze bench si nasao 

Digni malo detalje pa ces vidjeti kako vristi ta 950ka 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 16:33 (chaselol).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Tu je los primjer bencheva iz 2016, pogledaj tipa witchera, 950 vrti 30 fpsa dok je 960 na 50+ bez problemaa to je daleko vise od 15%

chaselol kaže...

Daj covjece ne budi smijesan 960 da ima preko 50 fps u witcheru:D

pa ja sa 380X nemam preko 50, to je neki medium/low settings, nidje veze bench si nasao 

Digni malo detalje pa ces vidjeti kako vristi ta 950ka 

jesi ti pio što od jutros dečko?

najprije tvrdiš jedno, pa onda nešto sasvim suprotno

i u witcheru je 960 od 10-14% jača od 950, to sam ti pokazivao, neovisno od postavki

počeo si trkeljat gluposti, ajd bok

13 godina

Mozes imati 50+ na medium high, taj test sto si stavio nema sanse da je high/ultra kako se igre INACE benchaju a ne tamo neki zbrlj bench koji nista ne pokazuje.

.
Ne isplati se s tobom raspravljati, davno sam to rekao 

EOD

Budi malo ozbiljniji, ljudi ce jos pomisliti da ce igrati witchera 3 na ultra sa 950 na 1080p  

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina

čekaj malo,

1. najprije ti sam kažeš da 960 ide na 50+ u witcheru, a onda dvije minute kasnije da ista ta grafa nema šanse ići preko 50 fps-a

2. govoriš da 960 ide preko 50+, a 950 jedva 30, što bi značilo da je 960 jača za 66% od 950 u witcheru, što je teža glupost i to sam ti pokazao

3. 750ti i 260 su ti best buy, a preko 30% jača 950 ne valja?

4. u isto vrijeme opet 950 ne valja jer je 13% jača 960 puno bolja opcija

ovo su sve tvoje tvrdnje jedna nasuprotna drugoj i ti meni govoriš da se s menom ne isplati raspravljati

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

možemo mi ovako do sutra 

kako ne razumiješ - tko ima soma kuna za grafu, 80 sitnih će još naći u džepovima, a za stotku namoliti mamu/ženu i navuć to nekako, no za još 500 povrh onih prvih soma teško će se rastegnuti

Zato sam i napisao da bi na bilo koji brzi nacin zaradio tih 300 ne 500kn, pa makar drva cijepao, i onda uzeo graficku malo skuplju a bolju. Evo Gigabyte GTX 950 je 1253kn, a MSI R9 380 je 1536.

9 godina
neaktivan

Vidim ništa novog na Bugu, chasetrol i dalje izgubljen i glumi nekakvog znalca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim se prebacit sa ECS H61H2-MV maticne,4gb rama,r7 360 xfx grafe,pentiuma G2010 na Asus H81M-PLUS maticnu,8gb rama,750 ti grafu,pentium G3258

Moj jedini problem je to sto ne znam koju cijenu bi stavio za:

Matincu  ECS H61H2-MV-2 i pol godine garancije

Grafu xfx 360 2gb-2 i pol godine garancije

Cpu Intel pentium G2010-garancija istekla

Eto

hvala

lp

Edit:

Kad razmislim malo pa mozda i nebi prodavao gpu jer je razlika izmedu 750 ti i r7 360 jedno 2-3fps a sad za ostalo ne znam.

Dali ce bolje raditi g3258 s 360 ili 750 ti ili je to sve isto?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 22:41 (karlo125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Grafu si ostavi i gore na matičnu pikni neki polovni i5, kupovati ovo predloženo ti nema ama baš nikakvog smilsa, minimalno i5.

12 godina
neaktivan

i5 za 500-600kn?

Evo molim te pogledaj video.

Lik vrti gta peticu na ultra

how is that even possible?!

Ne znam ali cini mi se pretty good deal

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 22:54 (karlo125).
14 godina

I5 600kn, vrlo lako je moguće, a i sam ti kažem da ti se takav upgrade ne isplati. Ako nemaš trenutno za i5, štedi za njega, prelazak s jednog na drugog je trošenje novaca bezveze.

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, 

imam mogucnost uzet preprejeftino

Asus P7P55D LE i i7 870.

vec imam doma q9550 e0 konfu i x5650 konfu, ali s obzirom po kojoj cijeni mi se nudi ovo 2, jednostavno moram uzet. (550 kn oboje)

Isprobao sam komponente i sve radi osim LAN-a, ali to riješim lako sa karticom

Kakav je taj procesor za gaming, i hoce li biti ok uz GTX 580?

vidim da mu je potrošnja užas...

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa kad vec imas jake konfe ja bih to zaobisao i skupljao za novu platformu. Ta platforma i nije neka koliko vidim, 1366 je pak jeftina sta se tice proca ali dobre maticne tesko naci.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

moze jedno pitanje za ekipu koja je bolje informirana od mene ovako...zanima me snimanje gameplaya sa ovim preformansama ...Sapphire Radeon HD 6970 2GB....ram 8 gb 1600 mhz .....AMD FX(tm) 8150 Eight-core 3.6....pokusao sam na 30 fps preko obs-a i procesor puni do 98% i naravno pocne uzasno lagat....receno mi je da je ovaj procesor slab te da kupim intelovo nesto brze.....neki ljudi kazu da je sasvim dovoljno...zanima me vase misljenje.......snimam league of legends i ne bas zahtjevnu igru 

hahaha
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 0:17 (lasoR10).

0 0 hvala 0
13 godina

Temperatura procesora prilikom snimanja?

skini HWInfo ili nešto za pratiti temperature, moguće da laga jer ti procesor throttla od pregrijavanja... A ne bi bilo loše i dići mu malo takt ako imaš ok ploči i hladnjak...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Pa kad vec imas jake konfe ja bih to zaobisao i skupljao za novu platformu. Ta platforma i nije neka koliko vidim, 1366 je pak jeftina sta se tice proca ali dobre maticne tesko naci.

ma da vidim i ja da clockano na 4.0 vuče struje bolesno, a preformanse jedva bolje od q9550

ipak bolje uzet i7 2600k i p67 ploču polovno

gledam se riješit q9550 konfe dok još nešto vrijedi....

noob al volim učit
11 godina
neaktivan
lasoR10 kaže...

moze jedno pitanje za ekipu koja je bolje informirana od mene ovako...zanima me snimanje gameplaya sa ovim preformansama ...Sapphire Radeon HD 6970 2GB....ram 8 gb 1600 mhz .....AMD FX(tm) 8150 Eight-core 3.6....pokusao sam na 30 fps preko obs-a i procesor puni do 98% i naravno pocne uzasno lagat....receno mi je da je ovaj procesor slab te da kupim intelovo nesto brze.....neki ljudi kazu da je sasvim dovoljno...zanima me vase misljenje.......snimam league of legends i ne bas zahtjevnu igru 

Pa nije neki vrh, ali nije ni tako loš. Ja sam imao nešto bolji 8320 i nije imao problema nikada sa snimanjem/streamanjem. Pogledaj malo neke tutoriale za OBS snimanje, imaš u advanced tabu opcije za CPU tipa "Use multithreaded optimizations" to obavezno okači, imas process priority... To ce ti malo pomoci, ali ja ti preporucam da nabaviš Dxtory, i za njega skineš Lagarith Lossless Codec. Pošto je i mene zezao OBS kada bi stavio snimanje u boljoj kvaliteti, sve bi bilo ok, ali kad bi gledao snimljenu snimku lagalo bi bolesno.

9 godina
neaktivan

pokusat cu maknut  Use multithreaded optimizations" pa cu vidit kako reagira ako to ne pomogne toliko pokusat cu sa tvojim programom..hvala na pomoci :) 

hahaha
9 godina
neaktivan

nista od ovog...citam malo vise i postoji mogucnost cak je do windowsa nesto sta osobno mislim da nije al moguce..pokusat cu stavit novi windows  i update svih drivera.. ako to ne bude rijesilo problem kupujem novi procesor pa ako moze koja preporuka....

hahaha
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice