Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.343
|
čitano: 4.749.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Za multiplayer sasvim normalna stvar, ali u SP ju gura bez problema.

2 0 hvala 0
16 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Texpi kaže...

Za multiplayer sasvim normalna stvar, ali u SP ju gura bez problema.

Ovo su singleplayer igre,da si preletio video vidio bi,kao sto rekoh prati CPU i GPU usage i kako GPU ne radi 99 %,na trenutke pada na 70-75 % u navedenim igrama sto je eventualni znak bottlenecka.

Naravno kad dignes na 3.8-4.0 GHz,stvari su drugacije.

13 godina

Znaci realno gledajuci... mi sa 970 grafama ne smijemo metati fx8300 i i5 4460 i i5 6400 proceve vec bi trebali i7 po mogucnosti 6 core? :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 12:34 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina

To što na 2-3 igrice padne u jednom trenutku usage na 70% po meni nije znak da mora sad dati 2000kn za novu ploču i proc da bi mogo gurati tu grafu. Taj procesor će bez problema izgurati još neko vrijeme.

2 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Hvala svima na odgovoru. Namjena bi bila iskljucivo za SP igre, nikakav MP ne dolazi u obzir. A ako moram uzimati proc i maticnu i grafu, to mi je definitivno preveliki izdatak, to je prakticki novo racunalo. Konkretno grafa koju imam nije toliko losa, ali za neke ultra postavke je preslaba za danasnje vrijeme. Konkretno jos dok sam igrao Watch dogs, znam da me uzasno smetalo jer je uvjet za Ultra bilo da graficka ima 3GB, a moja ima 2... Znam da to nije jedini pokazatelj, ali samo jedna od bitnih stavki
16 godina
Texpi kaže...

To što na 2-3 igrice padne u jednom trenutku usage na 70% po meni nije znak da mora sad dati 2000kn za novu ploču i proc da bi mogo gurati tu grafu. Taj procesor će bez problema izgurati još neko vrijeme.

lol,al ga tjeras prije nego pogledas,nije bas na par sekundi nego recimo cijeli jedan level u Crysis 3 kao i cijeli grad u GTA V kad je gusci promet i vise npc-eva i time veci load na procesor,ne kazem da treba ici na i7,jbt di sam ja uopce spomenio i7 vec kazem da uzme plocu za 300-400 kn i overclocka taj i5 koliko ide,ne znam netko je imao taj i5 na forumu i drzao na 3.9 GHz,mislim checola,definitivno se primijeti napredak i manji bottleneck...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 13:50 (doky01akablava).
13 godina
svuk kaže...
Hvala svima na odgovoru. Namjena bi bila iskljucivo za SP igre, nikakav MP ne dolazi u obzir. A ako moram uzimati proc i maticnu i grafu, to mi je definitivno preveliki izdatak, to je prakticki novo racunalo. Konkretno grafa koju imam nije toliko losa, ali za neke ultra postavke je preslaba za danasnje vrijeme. Konkretno jos dok sam igrao Watch dogs, znam da me uzasno smetalo jer je uvjet za Ultra bilo da graficka ima 3GB, a moja ima 2... Znam da to nije jedini pokazatelj, ali samo jedna od bitnih stavki

Uzmi 970 i vozi. Kasnije promjeniš cijelu platformu kada dođe vrijeme.

14 godina
sseennoonn kaže...

ramzocro-HCR  problematika.....buđet je pao nažalost na oko 4000kn ...proc ce ici i5 6600k najvjerovatnije  i 8 GB DDR4 Hyper Savage CL12 2400 ..a maticna to razmisljam ili asus ili gigabyte pa eto ..cijena maticne nek bude do cca 1400kn +- 50kn

i7 6700k - 2900kn
Z170-HD3 - 700kn

1x8GB Crucial 2133mhz - 270kn

U kunu točno, ostane čak i za žvake 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
13 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci koliko kosta koristen i5 3570k u Hrvatskoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Neonyziee kaže...

Moze li mi neko reci koliko kosta koristen i5 3570k u Hrvatskoj?

Rijetki su,jedan mi je otisao ispred nosa za 950 kn,opcenito idu za 1150-1350 kn raspon,kazem samo rijetki su i cesto zna biti prenapuhana cijena.

13 godina
neaktivan

Naletio meni jedan sa MSI Z77A-G43 za 400 KM (otprilike 1500 kn). Znaci isplati se to ugrabiti

16 godina
Neonyziee kaže...

Naletio meni jedan sa MSI Z77A-G43 za 400 KM (otprilike 1500 kn). Znaci isplati se to ugrabiti

Definitivno  i zar nije km oko 4 kn pa prije 1600 kn ?

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

i zar nije km oko 4 kn pa prije 1600 kn ?

KM je oko 3.80 kn pa je zato oko 1500, mada i 1600 nije neka velika razlika

10 godina

Ništa ipon...garancija velika problematika...i dosta ljudi imalo sa njima problema i samo je webshop(mađarska)...i sudece po gro komentara sto forum to youtube 1151 socket i DDR3 nikako...ispravi me ako grijesim...

16 godina
sseennoonn kaže...

Ništa ipon...garancija velika problematika...i dosta ljudi imalo sa njima problema i samo je webshop(mađarska)...i sudece po gro komentara sto forum to youtube 1151 socket i DDR3 nikako...ispravi me ako grijesim...

O cemu ti pricas,sto je pisac htio reci ? 

10 godina

Da 1151 maticna sa DDR 3 gore navedenom maticnom ne valja...a za ipon sam cuo negativnih stvari pa se ne bih htio upustati u neku problematiku sa ducanom koji nema fizicko mjesto  u hrv(odakle je link)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Treba se odlučiti za jedno ili drugo. pošto je linkana matična ddr3 a rami su ddr4. Bilo bi razumljivo da ako postoji mogućnost korištenja starih rama da se uštedi na taj način, no kako to nije slučaj, nema razloga ne ići na ddr4 (mbo i ram)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
sseennoonn kaže...

ramzocro-HCR  problematika.....buđet je pao nažalost na oko 4000kn ...proc ce ici i5 6600k najvjerovatnije  i 8 GB DDR4 Hyper Savage CL12 2400 ..a maticna to razmisljam ili asus ili gigabyte pa eto ..cijena maticne nek bude do cca 1400kn +- 50kn

i7 6700k - 2900kn
Z170-HD3 - 700kn

1x8GB Crucial 2133mhz - 270kn

U kunu točno, ostane čak i za žvake 

Ta ploca je DDR3 a ne DDR4... Inace preporuca se skylake furat s DDR4

mojpismonosa
10 godina

ha kupujem dugorocno..ne mislim mjenjat maticnu za godinu dana ..tako da cu u startu uzeti koliko toliko bolje i biti duze miran....najvjerovatnije je odluka pala na i5 6600k i asus Z170 pro gaming maticnu ili ako malo rastegnem na maximus ranger ...dobra odluka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ekipa, trebam savjet. Imam dilemu oko upgrade-a curinog kompa, trenutno je unutra 530W Thermaltake TR2, FX-6300 na ASRock 960GM-VGS3 FX i hladi ga LC-CC-120. Planira se upgrade-at komp i kupit grafu ranga GTX 770, 960 ili R9 280X kroz sljedećih par mjeseci. A dilema oko upgrade-a je kod platforme. 

Opcija 1: mogu prodat ovu matičnu za 250kn i nadodat još nešto pa kupit Gigabyte 970A-UD3P za 700kn. Clockat proc koliko ide i neka drži koliko može dok ne postane preslab.

Opcija 2: prodat proc i matičnu za 850-900kn i nadodat onih 500kn kojih sam mislio nadodat za GB 970A-UD3P te za tu lovu kupit neki rabljeni Ivy Bridge i5 (ili novije ako je moguće) i matičnu za to. Po mogućnosti nešto što se da clockat ako je ikako moguće.

Pitanje je, koja je bolja opcija sad? Što će duže držat, jer ne bi mijenjali platformu sljedećih 3-4 godine, ako bi moglo izdržati, samo grafičke ako bude potrebe za Full HD. Također, koju max grafu može tjerat svaki od ovih procesora? Naravno FX clockan, a i5 ako je moguće clockat, ako ne, onda stock. 

Vidio sam nedavno oglas za i5 3550 koji je prodan za 900kn i to mi se čini kao dosta jak izbor za te pare, pa bi tako nešto opet potražio u slučaju da se ide na Intel platformu.

Hvala unaprijed! LP 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mojpismonosa kaže...

Odi na stranicu od gigabytea pa vidi dal je DDR3. To što oni neznaju šta prodaju, to je druga priča.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
16 godina
ramzocro-HCR kaže...
Mojpismonosa kaže...

Odi na stranicu od gigabytea pa vidi dal je DDR3. To što oni neznaju šta prodaju, to je druga priča.

Ono je DDR3 verzija. Evo je.

16 godina
Unimatrix 007 kaže...

Pozdrav ekipa, trebam savjet. Imam dilemu oko upgrade-a curinog kompa, trenutno je unutra 530W Thermaltake TR2, FX-6300 na ASRock 960GM-VGS3 FX i hladi ga LC-CC-120. Planira se upgrade-at komp i kupit grafu ranga GTX 770, 960 ili R9 280X kroz sljedećih par mjeseci. A dilema oko upgrade-a je kod platforme. 

Opcija 1: mogu prodat ovu matičnu za 250kn i nadodat još nešto pa kupit Gigabyte 970A-UD3P za 700kn. Clockat proc koliko ide i neka drži koliko može dok ne postane preslab.

Opcija 2: prodat proc i matičnu za 850-900kn i nadodat onih 500kn kojih sam mislio nadodat za GB 970A-UD3P te za tu lovu kupit neki rabljeni Ivy Bridge i5 (ili novije ako je moguće) i matičnu za to. Po mogućnosti nešto što se da clockat ako je ikako moguće.

Pitanje je, koja je bolja opcija sad? Što će duže držat, jer ne bi mijenjali platformu sljedećih 3-4 godine, ako bi moglo izdržati, samo grafičke ako bude potrebe za Full HD. Također, koju max grafu može tjerat svaki od ovih procesora? Naravno FX clockan, a i5 ako je moguće clockat, ako ne, onda stock. 

Vidio sam nedavno oglas za i5 3550 koji je prodan za 900kn i to mi se čini kao dosta jak izbor za te pare, pa bi tako nešto opet potražio u slučaju da se ide na Intel platformu.

Hvala unaprijed! LP 

Isao bi radije na i5 2500k + P67/Z68/Z77 ploca i overclock na 4.2 GHz i miran si sa vecinom grafickih kao GTX 770,960,R9 280x/380x itd. cak i R9 290/390/GTX 970.

i5 2500k mozes ubrati za 900-950 kn vec + P67/Z68/Z77 maticna cca 400-500 kn,kuler imas i vozi.

Mozes uzeti i i5 3450/3470/3570 i jednostavno dignuti mnozitelj za 400 MHz kao i malo BLCK i izvuces 500 MHz i eto te na 4 GHz Ivy Bridge.

13 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

ha kupujem dugorocno..ne mislim mjenjat maticnu za godinu dana ..tako da cu u startu uzeti koliko toliko bolje i biti duze miran....najvjerovatnije je odluka pala na i5 6600k i asus Z170 pro gaming maticnu ili ako malo rastegnem na maximus ranger ...dobra odluka ?

Nema potrebe ići na skuplju ploču od pro gaming, to je sasvim dovoljno

13 godina
Unimatrix 007 kaže...

Hvala unaprijed! LP 

Drug mi je imao istu plocu isti proc i 960ku, ali se grijao previse proc i maticna sama kad je 6300 radio na turbo jer je stvarno smece ploca na koju ne bih stavljao nista jace od starih x3 procesora.

Za 960/380 karticu nekih 4.2ghz ti je dovoljno za rijesi bn, rekao sam ti vec, ne bacaj puno para radi taj fx odlicno sa tim karticama, sve iznad trazi vece ulaganje jbg
Ta maticna ako izvuces za nju 150kn budi presrecan, jer za danasnje uslove to je fire hazard 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
odjavljen
Unimatrix 007 kaže...

Hvala unaprijed! LP 

Ciljaj na i5 3570 jer ide na 4.2 sa lakoćom, a nije K cpu i samim time je jeftiniji tj. imas prostora za pregovore oko cijene, tako sam napravio i ja i super je ispalo, kolega sa foruma centis je presao sa i5 3570 na i5 4670k i veli da nije zamjetio razliku, pitao sam ga u i5 clubu, stavio je i benchmark.

Savresno bi bilo kad bi nasao it 2500k ili 3570k za cca 1000kn ali ako se ukaze prilika ua 3470, 3550, 4570, 4590, 4670, 4690 uzimaj bez razmisljanja, svaki od njih ide na 4.ghz u pristojnu plocu iako to cpu-i nemaju potrebe za klokanje uz grafe cca 970 pa i vise.

Frend je nedavno uzeo GTX 980ti msi gold ali nije vičan testiranju i slicno pa sam ga nagovorio da karticu donese kod mene, proci ce ingame benchmarke i ostale bechmarke uz online igre pa cu stavit slike u gtx 970 temu kako skalira sa i5 3570 i zauvijek odgovorit na pitanje da li je i5 na 4ghz dovoljno jak za grafe jace od 970 gtx.

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina

Cek,zar nisu Haswell procesori potpuno zakljucani osim K verzija,koliko znam Sandy i Ivy Bridge se mogu jedini overklokati putem mnozitelja za 400 MHz,na Haswellu je ta opcija potpuno iskljucena ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Cek,zar nisu Haswell procesori potpuno zakljucani osim K verzija,koliko znam Sandy i Ivy Bridge se mogu jedini overklokati putem mnozitelja za 400 MHz,na Haswellu je ta opcija potpuno iskljucena ?

U pravu si.Samo sandy i ivy idu jos gore.Sorry kolega,vidi se da sam corav pa ne vidim ko je uopce postavio pitanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 20:59 (centis).
16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...

U pravu si.Samo sandy i ivy idu jos gore.Ako si zagrizao i bas moras imati k model,onda samo naprijed.Ako ti je bitan gaming,pogotovo na 1080p,onda ti je i sadasnji proc sasvim dovoljan.

Ma samo sam htio napomenuti da se Haswell non K procesori ne mogu overclockati za 400 MHz kao Sandy/Ivy Bridge 

Sto se mene tice,i5 3570k mozda uzmem jer mi to zahtijeva ulaganje u kuler ( 200 kn minimum,nadoplata procesor 300 kn minimum ),a uz to pitaj Boga kakav primjerak pogodim.

12 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...

Sto se mene tice,i5 3570k mozda uzmem jer mi to zahtijeva ulaganje u kuler ( 200 kn minimum,nadoplata procesor 300 kn minimum ),a uz to pitaj Boga kakav primjerak pogodim.

Onda gledaj da ne sparas na cooleru, pa nemas brige s primjerkom tj. ako trazi veci napon pri overkloku 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice