Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.540.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

DVI (Muški) na VGA (ženski)

Iz koje točno trgovine bi naručio da ti dam točan link?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 12:09 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

Našao sam na njuškalu asus strix gtx 950 i sada bi uzeo neki procesor i kompatibilnu matičnu. 

dvoumim se između pentiuma g3258 ili amd athlona x4 860k..

matična mi i nije toliko kanije važna, što se mene tiče, uzeo bi nešto najjeftinije za određeni socket, ali bi volio čuti mišljenje za ova dva procesora, ili da li netko predlaže neku treću opciju u tom cijenovnom rangu (cca od 550 do 650kn)?

imam xfx napajanje od 450W i jedan od rajintekovih hladnjaka za procesor, tako da mislim da tu ne bi trebalo ugradnje nove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
liker89 kaže...

Našao sam na njuškalu asus strix gtx 950 i sada bi uzeo neki procesor i kompatibilnu matičnu. 

matična mi i nije toliko kanije važna, što se mene tiče, uzeo bi nešto najjeftinije za određeni socket, ali bi volio čuti mišljenje za ova dva procesora, ili da li netko predlaže neku treću opciju u tom cijenovnom rangu (cca od 550 do 650kn)?

imam xfx napajanje od 450W i jedan od rajintekovih hladnjaka za procesor, tako da mislim da tu ne bi trebalo ugradnje nove...

Zaboravi taj pentium, 2016 samo sto nije stigla a dvije jezgre nemaju sta traziti u 2015 a zamisli kako ce biti kad pocnu drugi naslovi dolaziti ( a vec ih ima koji se ne mogu pokrenuti sa 2 jezgre)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

DVI (Muški) na VGA (ženski)

Iz koje točno trgovine bi naručio da ti dam točan link?

ma nebitno, futura, links, adm... sasvim svejedno

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
liker89 kaže...

Zaboravi taj pentium, 2016 samo sto nije stigla a dvije jezgre nemaju sta traziti u 2015 a zamisli kako ce biti kad pocnu drugi naslovi dolaziti ( a vec ih ima koji se ne mogu pokrenuti sa 2 jezgre)

dakle, nikako ne neki dual core.. oke. 

da li je onda athlon dobar izbor ili ima možda neš bolje u tom cijenovnom rangu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 16:07 (liker89).
13 godina

Najbolje bi bilo kad bi mogao ugurati neki FX tipa 6300 cak i polovan s garom ako je do nekih cca 600kn(2 god gare i vise) mada i taj athlon je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Najbolje bi bilo kad bi mogao ugurati neki FX tipa 6300 cak i polovan s garom ako je do nekih cca 600kn(2 god gare i vise) mada i taj athlon je ok.

aha, ma to mi je ipak malo previše, mislim, novi su oko 800injak kn, a polovne baš i ne nalazim, a grafička mi dolazi u utorak, tako da bi do tada volio imati i ostatak.. 

vjerojatno ću se opredijeliti onda za x4 860k amd.. a, recimo, je li u redu ova matična?

https://www.links.hr/hr/maticna-ploca-asrock-fm2a58m-vg3-r20-amd-a58-fch-ddr3-zvuk-sata-g-lan-pci-e-3-0-usb-d-sub-matx-s-fm2-050303746

12 godina

Frend ima i3, asrock b75m 1155 maticnu, 8 gb rama, r9 280, xfx 550w i ima 4000 kn na raspolaganju za nadogradnju kompa, placa karticom, ja sam mislio da uzme 6600k, maticnu za overclok i 16 gb rama ddr4 (to je pod obavezno), u pocetku nece clokat ali hoce kasnije imat tu mogucnost

Sta vi mislite?

Mozda postoji mogucnost da nabavi gotovinu pa da mu ja uzmem sve sa njuske sa garom jeftinije, no za sada ostaje placanje karticom online

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bok ekipa, može neka preporuka, htio bih nadograditi postojeći komp tak da mogu vrtit igre narednih 3 godine, nemora biti sve na ultra, ali ono da ne izgleda prestrašno, barem da budu medium postavke. Buđet je oko 2000kn, konfa je napisana u Moj PC

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 10:38 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

GTX 960 4GB.

0 0 hvala 1
13 godina
Blade18 kaže...

Bok ekipa, može neka preporuka, htio bih nadograditi postojeći komp tak da mogu vrtit igre narednih 3 godine, nemora biti sve na ultra, ali ono da ne izgleda prestrašno, barem da budu medium postavke. Buđet je oko 2000kn, konfa je napisana u Moj PC

R9 380X>280X ako to ne nadjes onda gtx 960/r9 380 ili ako nadjes polovnu r9 290 s garancijom to bi bilo najbolje =)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:28 (chaselol).
16 godina

Znaci obavezno neku s 4GB memorije, procesor za sad ne moram dirat? 

ovako nesto link je ok? mislim bar na cijenu? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 12:59 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za 30kn imaš4GB verziju

0 0 hvala 0
13 godina
Blade18 kaže...

Znaci obavezno neku s 4GB memorije, procesor za sad ne moram dirat? 

ovako nesto link je ok? mislim bar na cijenu? 

http://www.centro.hr/xfx-r9-380x-4gb-dd-xfx-r9-380x-4df5.aspx

ovo je bolja grafa

11 godina
neaktivan

@Texpi
Jel to meni kazes ili?
  (hvala)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:27 (Raykip).
14 godina

pozdrav

imam racunalo (moj pc) koje je solidno overclockano, i jos k tome procesor je poprilicno power hungry, grafa i nije toliko ali i dalje razmatram kupovinu novog napajanja. Imam 5 ventilatora jos spojenih i samo jedan hard disk. Kolega hrcak nudi xfx 650w za zamjenu pa sam mislio je li to isplativo s obzirom na trenutnu situaciju ili je i ovo napajanje sasvim dostatno (seasonic s12ii 520 bronze)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ashcro kaže...

pozdrav

imam racunalo (moj pc) koje je solidno overclockano, i jos k tome procesor je poprilicno power hungry, grafa i nije toliko ali i dalje razmatram kupovinu novog napajanja. Imam 5 ventilatora jos spojenih i samo jedan hard disk. Kolega hrcak nudi xfx 650w za zamjenu pa sam mislio je li to isplativo s obzirom na trenutnu situaciju ili je i ovo napajanje sasvim dostatno (seasonic s12ii 520 bronze)

Mislim da ti je i ovo trenutno dosta dobro, ali ako te strah uzmi FSP Raider 650w silver, to ja imam i baš sam se iznenadio pošto nisu toliko poznati, na njemu sam jedno vrijeme imao FX 8320 na 4.5ghz i OCan 290X Lightning, oboje vuče masu struje no sve je radilo odlicno i +12v nije padao ispod 11.60 naj niže

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina

Koliko je OVO npr. isplativo kupovati? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Delete,kriva tema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 14:33 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav.

Htio bih zaigrati neke od novijih naslova (Fallout 4) na 1080p.
Konfa je pod MOJPC. Koju nadogradnju preporučate do 3000 kn i da li se uopće isplati nadogradnja?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hrčak kaže...

Frend ima i3, asrock b75m 1155 maticnu, 8 gb rama, r9 280, xfx 550w i ima 4000 kn na raspolaganju za nadogradnju kompa, placa karticom, ja sam mislio da uzme 6600k, maticnu za overclok i 16 gb rama ddr4 (to je pod obavezno), u pocetku nece clokat ali hoce kasnije imat tu mogucnost

Sta vi mislite?

Mozda postoji mogucnost da nabavi gotovinu pa da mu ja uzmem sve sa njuske sa garom jeftinije, no za sada ostaje placanje karticom online

Hvala

Ekipa, jel može pomoć?

13 godina
markez_cro kaže...

Pozdrav.

Htio bih zaigrati neke od novijih naslova (Fallout 4) na 1080p.
Konfa je pod MOJPC. Koju nadogradnju preporučate do 3000 kn i da li se uopće isplati nadogradnja?

Hvala!

CPU : AMD Phenom x4 955 BE @4.0

-- Kupi FX 8300 i prodaj svoj

+ uzmi neki hladnjak ako već nemaš i digni FX8300 na 4.5GHz

GPU : Sapphire Radeon HD 6870 @ stock
-- Kupi Gigabyte GTX 960 4Gb

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 10:08 (FakeDeath).
16 godina

Imam Scythe Mine 2, mislim da odgovara na FX 8300?
Da li trebam upgrade napajanja?

12 godina
markez_cro kaže...

Imam Scythe Mine 2, mislim da odgovara na FX 8300?
Da li trebam upgrade napajanja?

Hladnjak će bit ok a napajanje može proći mada bi ja uboja od barem 550-600w.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

Moze li se ovo spojiti na ovu maticnu i koliko otprilike treba biti napajanja :D

Maticna-Intel DB75EN
Procesor-intel i5 3570k 3.40
Ram-kingston ddr3 8gb
Graficka-geforce GTX960 2 GB GDDR5

0 0 hvala 0
12 godina
Lgamer0203 kaže...

Moze li se ovo spojiti na ovu maticnu i koliko otprilike treba biti napajanja :D

Maticna-Intel DB75EN
Ram-kingston ddr3 8gb

Matična može, napajanje od barem 500+w i to kvalitetnih.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
Lgamer0203 kaže...

Maticna-Intel DB75EN
Ram-kingston ddr3 8gb

Matična može, napajanje od barem 500+w i to kvalitetnih.

Tu da ubode XFX450 radilo bi kao singerica,no od viška glava ne boli tako da xfx 550,corsaira vx,vs,hx..500-550w,seasonic,lc power(imao giant ili kako već i 2 4870 na 550w i guralo je)

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
14 godina
Lgamer0203 kaže...

1. Moze li se ovo spojiti na ovu maticnu

2. koliko otprilike treba biti napajanja :D

1. Na koje "ovo" točno misliš?

2. Napajanja ti trebaju barem dva, a i tri neće biti previše.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 8:19 (Valentin17).

4 0 hvala 3
10 godina

Lijep pozdrav svima, htio bih nadogradit PC, odnosno htio bih kupit samo novi procesor, budući da sam sve prošle godine novo pokupovao pa bih sad uzeo samo novi procesor budući da dolaze nove zahtjevnije igrice, naime, htio bih uzeti AMD FX 8300 budući da je on mislim najjači, a uzima 95W kao i trenutni procesor koji imam (AMD Phenom II x4 960T - otključan u šest jezgri po 3.0 GHz)... Zanima me bih li mogao uzeti taj procesor u odnosu na ostale komponente koje imam u kućištu (vidljivo je pod Moj PC)? Molim vas za pomoć 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Naravno samo bi ti preporučio da kupiš bolju matičnu ako misliš OC-at, ako ne peglaj.

If you have nothing to lose, try.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice