Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.554.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Ma OK je RAM. Ne bi bilo loše dodati još 2-4GB RAM.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Da li bi I5 2400 bio bolji od clockanog 940? Imam ponudu za zamjenu.

12 godina
s00pcan kaže...

Da li bi I5 2400 bio bolji od clockanog 940? Imam ponudu za zamjenu.

Naravno, samo zavisi koliko morate nadoplatiti

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 21:55 (hrčak).
16 godina
neaktivan

Što upgradeati od sljedećeg, odnosno kojim redom da upgradeam? Svrha isključivo gaming. Budući da u skorije vrijeme neću moći uzeti neku solidnu (u rangu 6-7k kn bez monitora, optike, periferije i diskova) gaming mašinu, htio bih polako početi komponentu po komponentu.

Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz

4,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz

Gigabyte Technology Co., Ltd. P61-DS3-B3 (Socket 1155)

Gigabyte 1024MB ATI AMD Radeon HD 6850

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Još 4gb rama i grafičku. Koje napajanje imaš i koliko para, eventualno i SSD, poslije onda procesor i matičnu

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:08 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav svima, evo nešto razmišljam, pošto se selim i u novom stanu neću imati baš mjesta za komp koji imam, mislio sam da prodam sadašnju matičnu, kučište, grafičku i da uzmem micro atx matičnu i neku manju grafu.. Ali ne znam koja bi bila dovoljno dobra da može držati proc overclockan na ovih 4.0Ghz..

Znači trebala bi mi preporuka neke dobre micro atx matične, cijena da ne prelazi nekih 500-tinjak kuna.. Ako se može za te novce naći.. Znači bitno da podržava sadašnji procesor OC-an na 4.0.. 

Naravno , može preporuka i nove iz dućana i polovne pa ćemo uspoređivati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ponuda matx am3+ ploča je jako loša, po meni je ova najbolji izbor Gigabyte GA-78LMT-USB3

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A znam, prvo sam mislio kao slagati mini ITX, ali kad sam shvatio da nema šanse bez kupovine i novog proca, odustao sam..

Ova bi bila dobra za oc? Pitam opošto piše 4+1 fazna regulacija... A jel može preporuka iz neke druge trgivine, hg spot, protis, centro il nekaj.. nezz, nisam nikad ovdje kupovao pa ne znam kakvi su

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Još 4gb rama i grafičku. Koje napajanje imaš i koliko para, eventualno i SSD, poslije onda procesor i matičnu

Imam XFX P1-450S-X2B9 Pro Series Core Edition 80 450W.

Znači samo još 4GB gore, da ne mijenjam tih 4 s novih 8?

Kroz par mjeseci se onda vratim pitat za grafičku, prvo ću si RAMe pa disk (možda i SSD uz HDD), jer budala vrtim Windowse na WD green. Ne pitaj.

Hvala!

14 godina

Da, samo još 4gb rama

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Pozdrav, imam pitanja u vezi nadogradnje konfiguracije, komponente su:

Athlon x3 450

asrock m3a770de 

hyper tx2 cpu cooler

4 gb ddr3 1333 mhz

hd4870

320gb hdd (jako star i spor, 16 mb cache) - ovaj kapacitet mi je dovoljan

PSU neispravno

Mene zanima što i kako bih mogao nadograditi za cca 2000 kn te kako bi takva konfiguracija izgledala, koristio bih je za povremeno igranje, ništa prezahtjevno (csgo, skyrim i eventualno gta v).

P.S. rezolucija monitora je 1680x1050. Novac imam ali preispitujem isplativost nadogradnje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 18:43 (Kordy).

0 0 hvala 0
14 godina
Kordy kaže...

Pozdrav, imam pitanja u vezi nadogradnje konfiguracije, komponente su:

Athlon x3 450

asrock m3a770de 

hyper tx2 cpu cooler

4 gb ddr3 1333 mhz

hd4870

320gb hdd (jako star i spor, 16 mb cache) - ovaj kapacitet mi je dovoljan

PSU neispravno

Mene zanima što i kako bih mogao nadograditi za cca 2000 kn te kako bi takva konfiguracija izgledala, koristio bih je za povremeno igranje, ništa prezahtjevno (csgo, skyrim i eventualno gta v).

P.S. rezolucija monitora je 1680x1050. Novac imam ali preispitujem isplativost nadogradnje.

I jos procesor bi stavio athlon x4 ak moze na tu maticnu, nekuzim se bas u amd, to cekaj nekog drugog kolegu.

sup bro?
14 godina

Prodas procesor i grafu, nadodaš te pare na tih 2000kn, te uzeo phenom x6 i grafu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 18:51 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tony1999 kaže...

Prodas procesor i grafu, nadodaš te pare na tih 2000kn, te uzeo phenom x6 i grafu

A di je hdd i psu?

sup bro?
14 godina
Strm kaže...
Tony1999 kaže...

A di je hdd i psu?

To se podrazumijeva. NA psu i hdd sam mislio iz tvog posta

14 godina
Tony1999 kaže...
Strm kaže...
Tony1999 kaže...

A di je hdd i psu?

To se podrazumijeva. NA psu i hdd sam mislio iz tvog posta

Nema potrebe. neka uzme AMD Phenom II x4 965 koji je uz malo OC-a proprilicno mocan procesor

sup bro?
14 godina

Prvo neka proba otključat svoj procesor, to mi je tek sad palo napamet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tony1999 kaže...

Prvo neka proba otključat svoj procesor, to mi je tek sad palo napamet

Ne ide, probao sam čim sam ga kupio. Kada otključam 4. jezgru pri ulasku u windowse mi pojavljuju artefakti, probao sam sa podizanjem napona/smanjenjem frekvencije itd ali ništa ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 19:17 (Kordy).
13 godina
Strm kaže...

Nema potrebe. neka uzme AMD Phenom II x4 965 koji je uz malo OC-a proprilicno mocan procesor

A gdje ce ga naci?

Vecina polovnih je stara preko 4 godine sigurno... ako se slucajno koji nadje sa garom mada sumnjam. Tu je najbolje uzeti novi plocu i proc i ostane mu za graficku.

Ja bih to ovako:

Maticnu GA-970 DS3P 550kn

Procesor FX 6300 800kn

Napojnu neku od 400 kn izbor je ogroman 550w (80%+)

A to sto imas prodas i uzmes si recimo ovu sa njuske i miran si. Ne isplati se previse stavljati na staru masinu niti ulagati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 20:04 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...
Strm kaže...

A gdje ce ga naci?

Vecina polovnih je stara preko 4 godine sigurno... ako se slucajno koji nadje sa garom mada sumnjam. Tu je najbolje uzeti novi plocu i proc i ostane mu za graficku.

Ja bih to ovako:

Procesor FX 6300 800kn

A to sto imas prodas i uzmes si recimo ovu sa njuske i miran si. Ne isplati se previse stavljati na staru masinu niti ulagati.

a HDD?

17 godina
odjavljen
Luka123 kaže...
chaselol kaže...
Strm kaže...

A gdje ce ga naci?

Ja bih to ovako:

Procesor FX 6300 800kn

a HDD?

HDD imam, samo sam napomenuo da je smeće :)

Iskreno, kada već dajem novac na hadrver rado bih mijenjao platformu, da li ja mogu svoj trenutni ram staviti na tu ploču (ga-970 ds3p)?

14 godina
Kordy kaže...
Luka123 kaže...
chaselol kaže...
Strm kaže...

A gdje ce ga naci?

Ja bih to ovako:

Procesor FX 6300 800kn

a HDD?

HDD imam, samo sam napomenuo da je smeće :)

Iskreno, kada već dajem novac na hadrver rado bih mijenjao platformu, da li ja mogu svoj trenutni ram staviti na tu ploču (ga-970 ds3p)?

Mozes

sup bro?
13 godina
neaktivan

Ekipa imam jedan problem...

Narucio sam one komponente od neki dan sto sam napisao ali mi nesto nije jasno...

Imam maticnu MCP6P M2+ Ver. 6.x,i narucio sam AMD Athlon 64 x2 6000+ (Socket am2) ADV6000IAA5DO

Nisam znao da postoji 2 vrste tog procesora,jedan vuce 85 a drugi 125W...

Moja maticna ima socket am2/am2+ i podrzava am3...

Na sluzbenoj stranici od maticne gdje je prikaz modela procesora koji pasu na nju,nema tog Athlona 6000+ ali on radi i dalje na socket am2 ?

Sad neznam da li ce raditi na mojoj maticnoj,ima i jedna caka koju sam skuzio da za moju maticnu pise "Maximum CPU TDP=95W" a za taj procesor pise "TDP=125W"

Zanima me da li ce procesor raditi na toj maticnoj ili ne ?

Unaprijed hvala...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 20:40 (Zagi27).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Zagi27 kaže...

Ekipa imam jedan problem...

Narucio sam one komponente od neki dan sto sam napisao ali mi nesto nije jasno...

Imam maticnu MCP6P M2+ Ver. 6.x,i narucio sam AMD Athlon 64 x2 6000+ (Socket am2) ADV6000IAA5DO

Nisam znao da postoji 2 vrste tog procesora,jedan vuce 85 a drugi 125W...

Moja maticna ima socket am2/am2+ i podrzava am3...

Na sluzbenoj stranici od maticne gdje je prikaz modela procesora koji pasu na nju,nema tog Athlona 6000+ ali on radi i dalje na socket am2 ?

Sad neznam da li ce raditi na mojoj maticnoj,ima i jedna caka koju sam skuzio da za moju maticnu pise "Maximum CPU TDP=95W" a za taj procesor pise "TDP=125W"

Zanima me da li ce procesor raditi na toj maticnoj ili ne ?

Unaprijed hvala...

Nepodrzava ga.

sup bro?
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Strm kaže...

A gdje ce ga naci?

Ja bih to ovako:

Procesor FX 6300 800kn

Još par pitanja, Hype TX-2 paše na tu ploču? I da li su te cijene u nekom dućanu ili s njuške jer svugdje je to +50/100 kn.

EDIT: Google kaže da bi hladnjak odgovarao

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 21:03 (Kordy).
14 godina
Kordy kaže...
chaselol kaže...
Strm kaže...

A gdje ce ga naci?

Ja bih to ovako:

Procesor FX 6300 800kn

Još par pitanja, Hype TX-2 paše na tu ploču? I da li su te cijene u nekom dućanu ili s njuške jer svugdje je to +50/100 kn.

EDIT: Google kaže da bi hladnjak odgovarao

Pase ako imas jos uvijek bracket za taj socket

sup bro?
17 godina
odjavljen
@chaselol

Možeš li mi preporučiti neko napajanje kao što si rekao (550w do 400kn) s obzirom da njega ionako moram kupiti? Hvala
12 godina
Kordy kaže...
@chaselol

Možeš li mi preporučiti neko napajanje kao što si rekao (550w do 400kn) s obzirom da njega ionako moram kupiti? Hvala

Ovo vam je najbolje za te novce-5 godina garancije

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=xfx++550

12 godina

http://www.computeruniverse.net/en/

što mislite o ovoj trgovini, razmišljam da naručujem sa nje par komponenti pa me zanima jel ona sigurna?

cijene su 200-300kn povoljnije nego ovdje, a i sad navlačim budžet pa mi je svaka ušteda dobrodošla

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

http://www.computeruniverse.net/en/

što mislite o ovoj trgovini, razmišljam da naručujem sa nje par komponenti pa me zanima jel ona sigurna?

cijene su 200-300kn povoljnije nego ovdje, a i sad navlačim budžet pa mi je svaka ušteda dobrodošla

sigurna je al plačaš dostavu 32 eura, tak da neznam kolko ti se isplati naručivat par komponenti iz nje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice