Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.538.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Zasto i razmisljas o prelasku sa FX 8120 na i5, ne razumijem?

U 2016 dolazi nova generacija kako procesora tako i grafulja i ti bi sad pred kraj s konja na magarca (pentium) i skupljao pare i uzeo opet nesto u tom rangu xD

Ne kontam.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
chaselol kaže...

Zasto i razmisljas o prelasku sa FX 8120 na i5, ne razumijem?

U 2016 dolazi nova generacija kako procesora tako i grafulja i ti bi sad pred kraj s konja na magarca (pentium) i skupljao pare i uzeo opet nesto u tom rangu xD

Ne kontam.

Da li mozda da prodam onda fx 8120 i kupim 8350 jel dobivam kaj sa time

http://valid.x86.fr/4fgk63
12 godina
neaktivan

Da, prazan novčanik. 

Pitaš gluposti. Ovo što imas ti je okej. Rekao ti je gore kolega, s konja na magarca. Ako vec imas viska love za trositi daj meni. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

razmisljam o nabavi graficke kartice. Pa ako moze za savjet. Dakle trazim neku sredinu do 1500kn i to ako ce grafa bit upgrade u odnosu sadasnje xfx hd 4870.

Kako sam trenutno u Njemackoj, otisao sam do njihovog saturn ducana i uocio dvi graficke pa savjetujte je li koja od te dvi zadovoljava moje potrebe ili da u Hrvatskoj potrazim nesto bolje za tu cijenu. Ova R7 je 150 eura a za drugu nisam uspia vidit tocnu cijenu

R7 260x 2GD5 OCV1http://www.saturn.de/mcs/product/_MSI-GRA-PCX-R7-260X-2GD5-OCV1-Grafikkarte-PCI-e-2GB-GDDR5-Speicher-2x-DVI-HDMI-DisplayPort-1-GPU-,48352,527553,1823904.html?langId=-3

PNY GTX 760 2GB http://www.amazon.com/PNY-GeForce-DisplayPort-PCI-Express-VCGGTX7602XPB/dp/B00DKX0NBU

MBO: Asrock z77 Extreme 4
RAM: 8GB G.Skill Sniper Series 2*4gb
Procesor: Intel Core I5 3570k
Grafička: Ati Radeon HD 4870 XXX Edition 1GB DDR5
Kućište: HAF 912 plus
Napajanje: VX 550W Corsair
HDD: 500 GB WD Cavier Black

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
joze kaže...

razmisljam o nabavi graficke kartice.

Trenutni "best buy" je XFX R9 270 2GB za cca. 1300 kn.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
joze kaže...

razmisljam o nabavi graficke kartice.

Trenutni "best buy" je XFX R9 270 2GB za cca. 1300 kn.

Može ovaj model?

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r9-270-dd-edition-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.949

14 godina
joze kaže...

Može ovaj model?

To je ta kartica, ali možeš je naći i za manje novce.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=xfx+r9+270

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam stari komp i nemam baš para...

Radeon HD6670,Q9400, razmišljao sam uzet neku novu matičnu i procesor do 1500kn da je bolji od ovoga. Pa ako može neka preporuka :)?

Life is just a game.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Evo nedavno sam uzeo r9 390 i imam osjećaj da mi je CPU bottleneck. Pa što bi ste mi savjetovali kao nadogradnju?

CPU: AMD 1055T @ 4.0Ghz

MBO: Asus Croshair formula IV
GPU: MSI R9 390
HDD: Intel 530 120GB, WD 3TB CB, WD 1TB CB
PSU: XFX 850W
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koji ti je budžet?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
TonyKTM kaže...

Pozdrav svima. Evo nedavno sam uzeo r9 390 i imam osjećaj da mi je CPU bottleneck. Pa što bi ste mi savjetovali kao nadogradnju?

CPU: AMD 1055T @ 4.0Ghz

MBO: Asus Croshair formula IV
GPU: MSI R9 390
HDD: Intel 530 120GB, WD 3TB CB, WD 1TB CB
PSU: XFX 850W
RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz

moraš ić na i5 ako hočeš iskoristit grafu, ovako bi ti bilo po meni najbolje a da ne potrošiš previše para:

i5 4460

- i jedna od ovih ATX matičnih ploča od 600-750 kn, uzmeš onu koja ti se najviše sviđa:

- MSI B85-G41 PC Mate

- ASRock B85 Pro4

- ASRock B85 Killer

- Gigabyte B85-HD3

- ASRock H97 Anniversary

- MSi H97 PC Mate

- ASRock H97 Pro4

13 godina
Pinhead kaže...

moraš ić na i5 ako hočeš iskoristit grafu, ovako bi ti bilo po meni najbolje a da ne potrošiš previše para:

Ne mora 

Fx 8300 je cca 400kn jeftiniji, ubode neku 990/970 4+2/6+2 plocu, 4.5ghz i stavi dobar aftermarket cpu kuler 

13 godina

znatno je bolje i5 sa r9 390

a i koliko je jeftinije ak stavi takvu ploču i dobar kuler koji more drzati takav takt??

ploča oko 600kn + hladnjak oko 300kn + 1000kn proc to je 1900kn ništa puno jeftinije od jače i5 opcije

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 21:56 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ma da ga klokne i na 5GHz opet bi i5 imo više FPS-a sa tom grafom, AMD dok ne izbaci neki novi i jači procesor nema tu šta tražit u tom rangu grafičkih

13 godina

Zavisi, novi naslovi super rade uz fx plus ako stream.

Ako bi uzimao intel ja bih i5 4670k umjesto tog jer se fino da clockati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

i5 4670K/4690K (2100 kn) + dobra ploča za oc (1000 kn) + pošten hladnjak (300 kn) = preko 3000 kn, e sad mislim da se ne isplati toliko više novaca dat za pomak od par FPS-a

13 godina
Razzac kaže...

Pozdrav

Imam stari komp i nemam baš para...

Radeon HD6670,Q9400, razmišljao sam uzet neku novu matičnu i procesor do 1500kn da je bolji od ovoga. Pa ako može neka preporuka :)?

FX 6300

Gigabyte 970 a-ds3p

1300kn zajedno

Prodaj plocu, proc i grafulju za cca 500kn dodaj mozda 100kn i uzmes r7 260x s njuske sa urednom garom i dobijes odlicnu masinu.

@pinhead Moze to jeftinije :) Kad sam vidio da ima asus formula plocu, mislim da covjek voli malo OC ;) ne bih rekao da voli biti ogranicen tu

10 godina
neaktivan

nije niti naveo budžet, tak da se nemožemo napamet raspravljat, ja sam mu predložio jeftiniju opciju koja mu je dovoljna za ono šta njemu treba, ako želi nešto bolje nek se javi

10 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
KaeFCe kaže...
GamerX9 kaže...

1. Asus H97 Plus. Odlicna maticna, i sam ju imam. Osim toga Z97 ti ne treba jer neces overclockat.

2. Ovisi o tebi. S obzirom da ne igras neke AAA naslove nece ti trebati quad core. A opet s druge strane, sa Quad core si vise futureproof pa ako cijena nije problem idi na i5.

3. 8GB uvrh glave.

4. GPU se moze mijenjati u device manageru u control panelu. Otvoris device manager i pod display adapters mozes enable/disable Intel HD ili Radeon 7700 series.

hvala na brzom odgovoru.

2. znam da ovisi o meni, ali meni pak ovisi o tome koji je procesor brži u sferi koju ja koristim, a to je gledanje hd filmova, internet i nešto malo igranja. prvi je 4 jezgre na 3,2GHz, drugi 2 jezgre na 3,8GHz. benchmark testovi mi nisu neki pokazatelj jer nisu real situation test, ili barem ja među silnim testovima ne znam koji je meni relevantan.

4. znam da se može enable/disable u control panelu, ali da li će komp jednostavno prebacivati sa jedne na drugu grafičku bez zamrzavanja i da li u tom slučaju Radeon gubi napajanje (što bi meni i bila jedina svrha toga, inače mogu komotno ostati na radeonu).

hvala

2. Idi na Quad core, cisto za buducnost.  Ustvari idemo ovako. Kad namjeravas opet nadogradivat PC, CPU konkretno?

4. Kad disableas jednu/enableas drugu ce ti se zacrniti ekran na par sekundi i to je to - radit ce na ovoj koja je enabled. Ne gubi napajanje u potpunosti, ali ce biti kao da je idle, a s obzirom da 7700 serija nije imala neki TDP (moja 7750 je bila 55W ako se ne varam) ce trositi ispod 10W u idleu.

Q6600 imam nekih 8 godina i super sam zadovoljan njime a nije ni OC. apetiti su mi se smanjili i gledam da uštedim na struji jer ovaj komp svake godine poždere preko 1000kn, tko zna, možda i 1500. ono što sad uzmem, biti će za prilično dugu budućnost. moja dilema je da li ću više profitirati od 4 sporije jezgre ili dvije sa dosta više radnog takta s obzirom na korištenje kompa.

što se tiće odgovora u vezi grafičke, sasvim me zadovoljava i 10ak W. a usput, da li je potrošnja također oko 10W kada komp sam ugasi monitor tijekom idlanja? u tom slučaju skoro da nema potrebe za switchanjem grafičkih.

i3 proc koji gledam ima TDP 54W. da li to podrazumijeva load uključujući i gpu ili neki prosjek/idle?

12 godina
neaktivan

Onda uzmi i5. U naredno vrijeme ce sve vise programa/aplikacija/igara koristiti 4 jezgre. Dual core je vec i zastario, a razliku u GHz neces primijetiti.

Napravi ovako. Downloadaj GPU-Z ako ga vec nemas https://www.techpowerup.com/gpuz/ Idi na Sensors tab i pod VDDC Power in i Power out stavi da pokazuje najmanju vrijednost ( http://prntscr.com/84bm0f ) i onda ugasi monitor. Upali ga za minutu i pogledaj kolika je bila najmanja potrosnja u W. To ti je potrosnja kad je gpu idle. Onda stavi da opet pokazuje trenutnu vrijednost i usporedi, tak ces najlakse znat na cemu si. Moja R9 390 ima TDP 275W, a vuce 18W kad je ugasen monitor.

54W TDP je maximalni TDP do kojeg ide procesor kada su sve jezgre na maximalnom opterecenju.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 23:27 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Onda uzmi i5. U naredno vrijeme ce sve vise programa/aplikacija/igara koristiti 4 jezgre. Dual core je vec i zastario, a razliku u GHz neces primijetiti.

Napravi ovako. Downloadaj GPU-Z ako ga vec nemas https://www.techpowerup.com/gpuz/ Idi na Sensors tab i pod VDDC Power in i Power out stavi da pokazuje najmanju vrijednost ( http://prntscr.com/84bm0f ) i onda ugasi monitor. Upali ga za minutu i pogledaj kolika je bila najmanja potrosnja u W. To ti je potrosnja kad je gpu idle. Onda stavi da opet pokazuje trenutnu vrijednost i usporedi, tak ces najlakse znat na cemu si. Moja R9 390 ima TDP 275W, a vuce 18W kad je ugasen monitor.

54W TDP je maximalni TDP do kojeg ide procesor kada su sve jezgre na maximalnom opterecenju.

puno hvala, sada ću probati

probao, moja grafička nema taj senzor

http://gpuz.techpowerup.com/15/08/13/nf.png

nema veze, hvala svejedno

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 0:18 (KaeFCe).
16 godina

Ekipa, treba mi preporuka za maticnu do 900-1000kn - AM3+ vjerojatno ide FX8300+ i neki gpu tipa r7

Volio bi da je stabilna za OC.

Vrijedi li ovo uzimati?

GIGABYTE GA-990XA-UD3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PiXeLsss kaže...

Ekipa, treba mi preporuka za maticnu do 900-1000kn - AM3+ vjerojatno ide FX8300+ i neki gpu tipa r7

Volio bi da je stabilna za OC.

Vrijedi li ovo uzimati?

GIGABYTE GA-990XA-UD3

Vrhunska ploca, preporucuje se za OC i za 5ghz. Pazari i uzivaj.

P.S. imam istu.

14 godina

Ma di se preporuča za 5.0 Ghz ??? Inače, dobra matična.

14 godina
itomic009 kaže...

xd, i ja se pitam...za oc preko 5 sabertooth uspijeva a za druge neznam

13 godina
itomic009 kaže...

Overclockers.net dosta ljudi bez problema diglo na 5ghz, ja sam bio na 4.9ghz s prethodnim fx-om i screenshote sam stavljao sa vodom kad sam hladio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 21:06 (chaselol).
14 godina

Ma diglo da ne kažem šta !! Al ga ti brate pretjeruješ, to je strava. Možda i jesu za neku validaciju bootali na 5.0Ghz ali ni ta ploča a pogotovo generalno ni FX 83xx procesori nisu za 5.0 Ghz. Validacija je jedno a stabilan sustav 24/7 365 je nešto drugo.

13 godina

Za 5ghz tebi prvenstveno treba odlican FX pa tek onda ploca, zar ne?

Neki cim predju 4.8 su vec na 1.55V dalje da ne pricam, a sto se tice ploce sigurno moze izdrzati pogledaj oa ces vidjeti da su ljudi clockali stabilno, nema svako lovu za najjaceg asusa!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Klokanje FX-a na defoltnoj voltaži ili undervoltan pa dokle ide .

Klokanje FX-a dizanjem voltaže, a pogotovo ovako bijesno preko 1.45 je po meni teška glupost. Prvo dobitak kokanjem FX-a ako pričamo o gamingu preko cc 4.5 ghza je smješno mali u odnosu na potrošnju procesora i zagrijavanje. Puno više štete nego koristi, jedina korist je dužina e penisa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neznam da li sam u pravu temu stavio post, ako nisam neka post pobrišu moderatori. Imam nedoumicu između dva procesora: Intel celeron g1820 ili intel pentium g3250. znam da pentium ima vise cache memorije i veci takt, zanima me da li u svakodnevnom radu: drustvene mreže, office, youtube, virtual box i sl isplati dati nekih cca 200kn za pentium dali je razlika u performansama vidljiva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice