Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.180
|
čitano: 4.554.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Namjeravan uzeti novi procesor i nasao sam FX 4300 pa se pitam jel on ide uz ovu maticnu i ako moze neko da vidi sta bi trebao da bude najveci prioritet pri nadogradnji, koja je komponenta najlosija?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
ZubaMaher87 kaže...

Namjeravan uzeti novi procesor i nasao sam FX 4300 pa se pitam jel on ide uz ovu maticnu i ako moze neko da vidi sta bi trebao da bude najveci prioritet pri nadogradnji, koja je komponenta najlosija?

Hvala

FX je od AMD-a a ti imaš Intel platformu što znači ne paše to nikako jedno uz drugo.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan

Mozes li mi preporuciti neki intelov proc oko 75 eura?

12 godina
ZubaMaher87 kaže...

Mozes li mi preporuciti neki intelov proc oko 75 eura?

Kao nadogradnju za tvoj komp bi preporučio neki i5 proc a to neš nać ispod 150€ stoga skupi još love pa se javi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

Pozdrav, 

htio bi uzet neku novu maticnu posto kupujem ssd pa da imam sata 3 ili mi se zbog tog neisplati uzimat novu?

I ako mi mozete reci kakva je moja maticna (dobra losa) za moj pc i koliko bi vrijedila kad bi ju prodavo?

Dvaput pokušavati istu stvar, a očekivati drugačije rezultate je ludost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

neisplati se, radije prodaj svoj cpu i mbo i kupi novi 1150 sckt

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Loo kaže...

Pozdrav, 

htio bi uzet neku novu maticnu posto kupujem ssd pa da imam sata 3 ili mi se zbog tog neisplati uzimat novu?

I ako mi mozete reci kakva je moja maticna (dobra losa) za moj pc i koliko bi vrijedila kad bi ju prodavo?

radit će ti SSD na ovoj tvojoj matičnoj sam što neće moć iskoristit svu brzinu zbog sata2 ograničenja na 300 mb/s, e sad ako bi kupovo novu sa sata3 mislim da ti je ova MSI B75MA-E33 najeftinija od novih iz dućana, prek oglasnika bi se vjerojatno dalo nac i nešto jeftinije

- ako bi išo prodavat svoju matičnu očekuj oko 200kn za nju

- ili napravi kako ti je FakeDeath reko

10 godina
neaktivan

Cpu nebi prodavo posto me sluzi odlicno i netreba mi novi tak da bi vjv sam maticnu pa doplatio nesto sitno za novu

Dvaput pokušavati istu stvar, a očekivati drugačije rezultate je ludost.
11 godina
neaktivan

Bog ljudi

Imam par početničkih pitanja u vezi nadogradnje PC-a

Buduci da mi je u zadnje vrijeme komp sve vise bučan htio bih zamijeniti hladnjak na procesoru pa me zanima koliko je važno pripaziti na usklađenost komponenata, postoji li pravilo ili svaki hladnjak moze na svaki procesor

Trebam li nakon postavljanja hladnjaka instalirati neki novi driver ili nešto takvo

Hvala vam na odgovorima(molim da ako nije problem budu iscrpniji jer sam početnik ) 

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Za nove hladnjake ne moraš instalirati nove drivere, sve je mehanika.

Svi hladnjaci ne idu na sve ploče.
Ono što moraš znati je koji socket imaš, i onda za taj socket kupuješ hladnjak.
Dosta hladnjaka dolaze s nosačima za sve sockete, što znači za sve ploče.
Sad, kad bi ti nama mogao reći koju konfiguraciju imaš, jer Windows 7 opis tvog računala nam ništa ne može pomoći.
Skini Speccy program, i javi što imaš od komponenata.
Optimizam je nedostatak iskustva.
11 godina
neaktivan

procesor mi je AMD Athlon II X2 250 sa socketom AM3

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozz ekipa! trazim maticnu da je atx, s.1155, ak moze imat sata3 zbog ssda i  3god gare i da kosta do 450kn s postarinom.

sup bro?
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 18:16 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pozz ekipa triba mi jedan savjet u vezi graficke kartice ovako iman intel quad q6600 dignut na 3,2Ghz,8gb ddr3 1333mhz,ge force 8800gt,seasonic 620w 80+bronze napajanje e sada se mislin uzimati novu graficku karticu jer neman love da slozim novi komp mislin se uzeti r9 290 graficku karticu al posto ne igran na full hd rezoluciji dali mi je to bacanje para?i znan da je moj procesor ne moze iskoristiti 100% ali eto da buden siguran u buducnosti sa tom grafom a ako mi se ne isplati kupovati tu graficku koju onda da uzmen?ugl igram na 720p rezoluciji fala na savjetima i pomoci lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 20:08 (crosshair).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crosshair kaže...

pozz ekipa triba mi jedan savjet u vezi graficke kartice ovako iman intel quad q6600 dignut na 3,2Ghz,8gb ddr3 1333mhz,ge force 8800gt,seasonic 620w 80+bronze napajanje e sada se mislin uzimati novu graficku karticu jer neman love da slozim novi komp mislin se uzeti r9 290 graficku karticu al posto ne igran na full hd rezoluciji dali mi je to bacanje para?i znan da je moj procesor ne moze iskoristiti 100% ali eto da buden siguran u buducnosti sa tom grafom a ako mi se ne isplati kupovati tu graficku koju onda da uzmen?ugl igram na 720p rezoluciji fala na savjetima i pomoci lp

Umjesto R9 290 uzmi monitor i neku grafičku. 1080p monitor za ~1000-1300 Kn i za ostalo neku grafičku tipa Radeon R7 360 ili GTX 750 Ti. Jače od toga ti nema smisla uz taj Q6600 osim ako planiraš promjenu platforme (matična, procesor, ram) u skoroj budućnosti (kroz godinu).

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
crosshair kaže...

Umjesto R9 290 uzmi monitor i neku grafičku. 1080p monitor za ~1000-1300 Kn i za ostalo neku grafičku tipa Radeon R7 360 ili GTX 750 Ti. Jače od toga ti nema smisla uz taj Q6600 osim ako planiraš promjenu platforme (matična, procesor, ram) u skoroj budućnosti (kroz godinu).

imas BenQ GW2255 koji ti je oko 800/900kn i monitor je vrhunski za te pare, gtx 750ti kao sto kolega gore kaze i dobar si

sup bro?
15 godina

ok fala ali planiram promijeniti sve kroz godinu mozda i manje sve ovisi kako bude.onda da uzmen gtx 750 Ti ili mozda cak r9 270 bas kolega sa foruma prodaje jednu takvu za 1.100kn i jos ima garanciju

15 godina
neaktivan
Pa ako planiraš sve mjenjati, i misliš da ćeš imati novaca. Onda bih osobno na tvom mjestu skupio novaca za MBO i CPU i nekakav aftermarket cooler. Onda kasnije uzmeš neku grafičku.
Ne znam, po meni nema smisla sada trošiti novce na neku grafičku, samo da bi ju tvoj CPU mogao iskoristit, a kada uzmeš novi CPU, biti će ti slaba. A sada uzimati neku jaku i skupu grafičku isto nema smisla, ako nećeš ubrzo mjenjati MBO i CPU, dok promjeniš CPU njoj će cijena pasti. Treba biti strpljiv.

Kao što rekoh, ako misliš da će biti novaca... Onda se strpi, i uzimaj ispočetka sve.
Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
neaktivan

pozdrav molio bi za savjet šta napraviti..

ovako sa kompom se nešto zeznulo pa javlja grešku no video input i ventilator na grafičkoj se zavrti pa stane i više ne prima restart preko tipke na kućištu kao ni shut down preko tipke na kućištu. Probao sam staviti drugu grafičku koja radi i drugo napajanje ali opet javlja no video input pa pretpostavljam da je crkla matična ploča.

pa sad zanima me dali da kupim samo drugu AM2+ ploču (ako se uopće danas ima to gdje kupiti) ili da kupim novu matičnu, procesor i ddr3 ram. (za do 1500kn)

Inače grafička u kompu je Radeon HD7770, CPU: Athlon 64 x2 6000+,2gb HyperX ddr2 @1066mhz,  napajanje: Spire 420W, hdd sata 500gb..a ploča koja je crkla bila je Biostar i izdržala je 7 godina svakodnevnog igranja :)

Koji CPU bi pasao uz HD7770 (može i jači da mogu jednog dana kupiti jaču grafičku) i koju ploču i ram da uzmem?

komp mi treba za igranje malo starijih i manje zahtjevnih igara

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 23:30 (Eurosuper95).

0 0 hvala 0
14 godina
Eurosuper95 kaže...

pozdrav molio bi za savjet šta napraviti..

ovako sa kompom se nešto zeznulo pa javlja grešku no video input i ventilator na grafičkoj se zavrti pa stane i više ne prima restart preko tipke na kućištu kao ni shut down preko tipke na kućištu. Probao sam staviti drugu grafičku koja radi i drugo napajanje ali opet javlja no video input pa pretpostavljam da je crkla matična ploča.

pa sad zanima me dali da kupim samo drugu AM2+ ploču (ako se uopće danas ima to gdje kupiti) ili da kupim novu matičnu, procesor i ddr3 ram. (za do 1500kn)

Inače grafička u kompu je Radeon HD7770, CPU: Athlon 64 x2 6000+,2gb HyperX ddr2 @1066mhz,  napajanje: Spire 420W, hdd sata 500gb..a ploča koja je crkla bila je Biostar i izdržala je 7 godina svakodnevnog igranja :)

Koji CPU bi pasao uz HD7770 (može i jači da mogu jednog dana kupiti jaču grafičku) i koju ploču i ram da uzmem?

komp mi treba za igranje malo starijih i manje zahtjevnih igara

Ovakvo nesto bi ja uzeo, jedino sad maticna je upitna jer neznam kakav format ti odgovara(ITX, mATX, ATX) i dali ti kakvi ficeri trebaju ali dokle god je gigabyte,asus,asrock si uredu, msi bas i nepreporucam al ajde..

sup bro?
10 godina
neaktivan

Tako sam i ja mislio uzet ili taj Pentium g3258 ili AMD Athlon X4 860K koji je malo skuplji.

A još me zanima dali se dobije i hladnjak s tim procevima ili se to kupuje posebno.

I dali da malo uštedim na ramu pa da uzmem samo 4gb umjesto 8gb?

I dali treba pazit na dual channel podršku na matičnoj?

i dali se može staviti micro atx ploču u atx kućište?

ploča mora imat pci slot i usb 3.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 0:54 (Eurosuper95).
14 godina
Eurosuper95 kaže...

Tako sam i ja mislio uzet ili taj Pentium g3258 ili AMD Athlon X4 860K koji je malo skuplji.

A još me zanima dali se dobije i hladnjak s tim procevima ili se to kupuje posebno.

I dali da malo uštedim na ramu pa da uzmem samo 4gb umjesto 8gb?

I dali treba pazit na dual channel podršku na matičnoj?

i dali se može staviti micro atx ploču u atx kućište?

ploča mora imat pci slot i usb 3.0

Dobijes hladnjak, zamjenis ga kasnije ak ti bude bucan ili ak uzmes pentiuma pa odlucis OCat

uzmi si 4gb pa kasnije uzmes jos 4 ili 2 to si sam vidis kakva ti je potrosnja

Netrebas, znam iz prve ruke da je men u dual channelu radilo 4+2gb razlicitih proizvodjaca tak da stavis kj stavis nebus imao problema

Moze mATX ploca u ATX kuciste

pogledaj dali ona asus ploca ima to, mislim da ima, sacekaj do sutra ostale kolege nepratim bas haswell ploce no ta asus ce radit 100$

sup bro?
13 godina
Eurosuper95 kaže...

Imam osjecaj da neces raditi upgrade proca u narednih godinu sigurno, tako da bez razmisljanja amd. Pogotovo ako gejmas, neke naslove ne mozes ni pokrenuti sa dvije jezgre.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

@chaselol @Strm hvala na informacijama i savjetima, tako je, ne planiram upgreadati cpu u sljedećih par godina

Uzet cu onda AMD Athlon X4 860K, ASUS A88XM-E, FM2+ matičnu sa A88X (Bolton D4) chispetom i DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1866MHz, CL10, HyperX Fury

za 1.515,98Kn ukupno

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 13:38 (Eurosuper95).

0 0 hvala 0
12 godina

Dali se isplati zamjeniti amd phenom II x4 940 za phenom II x4 965 black edition,zanima me dali je sta jaci od ovog mog  x4 940

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

po ovoj tablici kažu da razlika nije jako velika

14 godina

Jedina razlika je radni takt na kojemu procesor radi, 940 --- 3000MHz dok 965 radi na 3400MHz. Ako imaš dobar cooler overclockiraj svoj 940 i biti će kao i 965

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozz ekipa

Trenutno imam ;Phenom II 945

Asrock 880g extreme 3

MSI R9 270x

Corsair VX450

8 gb rama(1333)

Trebam novi proc i matičnu,mozda i rame ako treba jače do max 3tk-3.3tk

Ovaj moj bi na kraju prodao...osim naravno grafičke i napajanja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boletop007 kaže...

Pozz ekipa

Asrock 880g extreme 3

MSI R9 270x

Corsair VX450

8 gb rama(1333)

RAM ti ne treba novi. A za ovaj combo možeš bez problema uzet za 3k i5 4690k i neku odgovarajuću 1150 matičnu do 800kn.

13 godina
boletop007 kaže...

Pozz ekipa

Asrock 880g extreme 3

MSI R9 270x

Corsair VX450

8 gb rama(1333)

Ne isplati ti se uzimati drugi proc i maticnu jer je to pristojna masina.

Kad bi uzeo fx 6300/8300+maticna+gtx 960(r9 280 ne bih zbog napajanja bilo bi gusto) izaslo bi te 3k odnosno 3.3k kuna. A dobio bi bolju kombinaciju a staru 270X prodas kasnije kad stignes.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
boletop007 kaže...

Pozz ekipa

Asrock 880g extreme 3

MSI R9 270x

Corsair VX450

8 gb rama(1333)

Ne isplati ti se uzimati drugi proc i maticnu jer je to pristojna masina.

Kad bi uzeo fx 6300/8300+maticna+gtx 960(r9 280 ne bih zbog napajanja bilo bi gusto) izaslo bi te 3k odnosno 3.3k kuna. A dobio bi bolju kombinaciju a staru 270X prodas kasnije kad stignes.

Puno bolja mu je opcija da pređe na i5. Neusporedivo je brži od ovog Phenoma. Ne znam zašto uopće spominješ FX ovdje i novu grafičku kad ima već pristojnu 270x?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice