Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.166
|
čitano: 4.549.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

radim upgrade, sto mi preporucujete?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Savjeti o nadogradnji računala
alien20 kaže...

GTX titan X + i7-5960X + 32 GB rama+ 1T SSD X2 Raid.

11 godina
neaktivan
XXX kaže...
alien20 kaže...

mislio sam neki ssd, koliko se to isplati pored 2x wd blue u raid 0?

17 godina
odjavljen

Otkuda da ja znam na što si ti mislio? Nemam kristalnu kuglu.

SSD ti je najbolje ozeti Samsung 1TB 850 EVO 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+1TB+850+EVO

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...
alien20 kaže...

Hvala!

Ja uzeo, igrice mi super rade i lijepo izgledaju.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

Otkuda da ja znam na što si ti mislio? Nemam kristalnu kuglu.

SSD ti je najbolje ozeti Samsung 1TB 850 EVO 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+1TB+850+EVO

mislio sam 2 staviti u raid, jer ipak mi je malo 1tb i 500mb/s

17 godina
odjavljen

To ti je dobra odluka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav! Nadam se da nisam fulo temu,ako jesam jbg,preusmjerite me. Evo ovako,imam jedan stariji komp koji je trebao malo nadogradnje,a pošto sam ja tuka sto se tice toga odnjeo sam ga kod nekog lika koji mi je napravio vece sranje nego sto je bilo. Neke dijelove sam kupio sto mi je on rekao,a neki su valjda ostali stari,ma nemam ja pojma. Ugl. kada mi je vratio komp vidio sam da vise nemam C i D particiju?! nego samo C wtf? i sporiji je nego sto je bio. E sad ako netk moze pomoc meni tuki i rec sta bih trebao kupiti i koji dio zamijenit. Ja cu probat napisat od cega mi se komp sastoji i nemojte mi se smijat ako sam sta krivo napisao.

windows XP je trenutno na njemu

Graficka: ATI Radeon 5450 i nesta 1024MB

Processor: AMD Sempron(tm) 300+

1.6GHz , 3GB RAM

E sad,ja to racunalo koristim samo za zabavu i od igrica igram vise manje samo LOL tako da eto mozete po to gledat. Znaci meni nije bitno da imam strojcinu nego samo da mogu igrat LOL bez da mi steka i tu i tamo jos koju igricu. Nadam se da ima neko voljan da mi kaze sto bih od dijelova trebao zamijeniti i sta napraviti da bi to licilo na nesta. Dnke šun! :)

0 0 hvala 0
12 godina

Triba bi zaminit sve oliti cili komp.

Josjedna stvar pises da si "tuka" pa kazes da si ga "odnjeo" (valjda odnio) eto su dva razlicita roda pa me zanima da li si ti kako azes "tuka"(zenski rod) ili "tukac"(musku rod) ?!!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

U prvoj rečenici sam napisao "Nadam se da nisam FULO temu,a ako jesam jbg,preusmjerite me." U toj rečenici možemo skužiti da sam napravio pogrešku i napiso "FULO" umjesto FULAO,a iz iste možemo zaključiti da sam muško jer da sam žensko napisao bih FULALA. 

U svakom slučaju hvala na trudu.

P.S več kada si mene išao ispravljati mogao si svoj post napisati gramatički ispravno ako ti je več to toliko bitno!

12 godina

Ma nisam ja tebe isao ispravljati nego se samo zezam, a sto se tice gramatike s njom sam u svađi.

Nema ljutnje samo se salim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

LOL. Onda se ispričavam,krivo sam protumačio. Tek sam došao na forum,ne znam ko je kakav pa sam se mal' šupači ponio. <3

Al,da se vratimo na temu. Šta stvarno ne mogu napraviti neke promjene na njemu,zamijenit 1-2 dijela da bi ako ništa drugo barem League of legends funkcionirao kak treba? Imam ga sad instaliranog i ono,mogu ga pokrenuti,al šteka taman tolko da se ne može igrati normalno pa sam mislio ako promjenim neki dio ili ga ubrzam da će proradit kolko tolko normalno. Mislim,mogu to biti i polovni dijelovi (poželjno) samo eto malo da se stanje popravi. Sad ne mogu ni youtube gledat jer zvuk još nekak i radi al slika kasni i šteka -.-" 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 22:09 (Clownsy).
12 godina

Koja ti je ploča?

Triba vidit jel podrzava quad core il barem neki jaci dualac.

Grafu bi gleda barem HD 5770, mogu se naci vec za 350-400kn al za nju ti triba jaci cpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Di mogu vidjet koja mi je ploča? Ubih se od potrage,al nigdje ne nalazim xD

12 godina

Tribalo bi pisat na maticnoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja ti napišem šta ja vidim pa ti reci jel valja.

ASRock N68C-S UCC

DDR2+DDR3

12 godina

Valja. Evo ti link na cpu suport list pa nađi neki od ovih cetvero jezgrenih cpu- ova.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Odlično. Hvala ti puno na pomoći ;)

10 godina
neaktivan

Trebao bih pomoć oko odabira nove grafičke kartice. Do sada sam imao GeFroce GTX 260 (staro znam) i stvarno sam izvukao sve što se može iz nje. Samo sto nije otisla i trebam kupiti novu. E sada nisam kompletno siguran koju da odaberem, ali evo što trebam:

- nešto što će moć trajat (ne sad 6 godina naravno, nego barem 3, mozda 2)

- nešto što je dovoljno dobro da pokrene većinu igrica, ali ne mora biti high end,

većinom igram starije stvari, ali htio bih pokrenuti novije igrice tek tolko da ostanem u toku

(da mogu drzat barem 30 do 60 fps-a na nekom medium settingu za novije stvari)

(znaci da mogu pokrenuti tipa CoD: Advanced Warfare, GTA V, Dying Light, Metro Redux i takve sheme). Again, ne patim sad na ne znam kakvu bolesnu grafiku, samo nesto decent enough da me drži. 

- price range bi bio između 600 do 1200 kn. Ako i pređe ovu cifru, np nije bed dati više AKO je kartica stvarno vrijedna novaca. 

Rezolucija je 1920 x 1080

E sad meni je na umu nešto tipa GTX 750 Ti što je taman na limitu mog budžeta, ali prije nego se odlučim za tako nešto htio bih provjeriti prvo da li meni uopće treba nešto takvo, ili će slabija kartica zadovoljiti moje potrebe.

Nije da sam škrt, ali nema smisla da trošim novce na prejaku karticu. Također želim znati ako ima kartica koja ima bolji omjer cijena / performans.

PC specs:

- CPU:QuadCore Intel Core i7 950, 3200 MHz

- Mobo: Asus P6T Deluxe V2  (2 PCI, 1 PCI-E x4, 3 PCI-E x16, 6 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

- RAM: 12 GB DDR3

- PSU: LC-Power LC8650 650 W

- GPU: nVIDIA GeForce GTX 260

S.Kalaba
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 23:44 (BoldMarshmallow).

0 0 hvala 0
13 godina

Za 1200 se nadje r9 270 koja je bolji izbor od 750ti

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Imas i na forumu 270x za 1100kn. Mislim da je bolje uzeti cim jacu pa kako ce izlaziti novije igre moci ces ih igrati na med postavkama. Veliki je to price range da se bira. Mozda bi bio i zadovoljan i sa slabijom ali pitanje koliko bi to potrajalo dok ne izadu novije igre gladne cim jaceg hardwera. 

Prati malo njuskalo mozda i kakvu 280 nadjes za 1200-1300kn bilo ih je prije dosta na njusci. Mozda uleti jos koja. Nova je sada oko 1600kn u ducanu tak da bi se dalo naci 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 0:43 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Bok, ljudi. Da vas pitam za neki savjet o nadogradnji računala. 

Ono što trenutno imam jest poprilično solidno, ali budući da se bavim video animacijom i editiranjem (After Effects), volio bih još više ubrzati proces i što se tiče rada i što se tiče renderiranja. 

Dakle, trenutno sam na FX 8320 i Gigabyte GTX 970, uz 8GB RAM-a. Još barem 8 GB RAM-a planiram uzeti prvom prilikom, ali me zanima kakvu nadogradnju PC-a bi mi preporučili? S obzirom na matičnu, elegantnije rješenje bi bilo da uzmem neki AMD procesor, ali čini mi se da oni nemaju ništa za ponuditi u onom najvišem rangu. Stoga sam planirao uzeti neki I7 i novu matičnu. Što mislite koja kombinacija bi bila najbolja uz budžet od recimo 2000-2500 kn + novac od prodaje sadašnje matične i procesora? Isplati li se uopće mijenjati ili da radije pričekam sljedeću generaciju Intela? 

Hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina

Ako imas prihoda od toga i imas dosta posla onda bi najbolje bilo proci na socket 2011 v3, sada ovisi koliko para uspijes izvuci od proca i maticne, nigdje ne vidim da si napisao koja je.  

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A imam redovito posla i redovitih prihoda, ali nije sad baš da mogu bez razmišljanja iskeširat 2-3 tisuće kuna pa šta bude. Zato bih volio prvo prokalkulirati što se najviše isplati, odnosno isplati li se uopće išta. Jer neću davati tolike novce ako će mi poboljšanje biti minimalno. 

Matična je Gigabyte GA-970A-DS3P, ništa posebno i ništa za što bih mogao dobiti previše para. Možda za nju i procesor zajedno nekih 1100-1200 kn? 

Sad, nisam baš na "ti" s hardverom u zadnje vrijeme pa ne znam kakav je taj 2011 v3? Koji procesor bi išao na njega i koja je to arhitektura? Je li Broadwell već izašao?

10 godina
protjeran

Poštovanje, frend mi ima ovaj komp te bi htio kupiti najjaču grafičku koja ide na taj procesor. Kućište ne noname a napajanje neznam trenutno no saznat ću. Novac nije nikakav problem.

Hvala

http://prntscr.com/6jv9ko

0 0 hvala 0
14 godina
blowfish_cro kaže...

A imam redovito posla i redovitih prihoda, ali nije sad baš da mogu bez razmišljanja iskeširat 2-3 tisuće kuna pa šta bude. Zato bih volio prvo prokalkulirati što se najviše isplati, odnosno isplati li se uopće išta. Jer neću davati tolike novce ako će mi poboljšanje biti minimalno. 

Matična je Gigabyte GA-970A-DS3P, ništa posebno i ništa za što bih mogao dobiti previše para. Možda za nju i procesor zajedno nekih 1100-1200 kn? 

Sad, nisam baš na "ti" s hardverom u zadnje vrijeme pa ne znam kakav je taj 2011 v3? Koji procesor bi išao na njega i koja je to arhitektura? Je li Broadwell već izašao?

Pa sad koliko vidim po tome kako komentiraš da ti bi ti 2000 do 3000 kn bilo previše iskeširat za upgrade bez razmišljanja onda mi se čini da ti se ne isplati ić na Intel s obzirom na tvoj obujam posla i zarade. Uzmi 8GB rama i dobar si. Ako povećaš posao onda razmišljaj o i7 na 2011 V3 platformi.

14 godina

S obzirom da se radi o Ivy Bridge i3 procesoru ne isplati se tu stavljati neke jake grafe. Nova R9 280 ili još bolje rabljena R9 280X. I to je previše u nekim igrama ali nek se nađe. Ako mu je do gaminga a para nije problem onda nek mjenja i3 za i7 i onda je na konju.

10 godina
protjeran

On je mislio staviti gtx970 ili gtx780. Koja je najjača grafička sa nvidjine strane koja ide?

0 0 hvala 0
17 godina
intelextreme kaže...

On je mislio staviti gtx970 ili gtx780. Koja je najjača grafička sa nvidjine strane koja ide?

GTX Titan X je najjača koja bi išla.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

moze pomoc? imam i5 2300 2.8 ghz, asus r9 280 3gb, 8 gb rama. zelim malo upgrade-at procesor i naravno uz to i novu maticnu plocu. jeli dobra kupnja i5 4590 ili 4690 uz neku asus maticnu plocu? i ako bi mogli predlozit nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice