Vidim da se dosta ljudi nadovezalo na ovu temu, pa ću i ja jer je i moj problem isti.
Znači mijenjam komp, a s obzirom da zadnje tri godine nisam uopće pratio ništa vezano uz kompjutere trebao bih malu pomoć. Kompjuter koristim pretežno za igre, gledanje filmova, a od aplikacija koristim AutoCADov Civil 3D, Photoshop i sl. Kompjuter često spajam na TV koji je full HD.
Mislio sam si uzeti i5 2500k na 3,3GHz. Što se tiče ploče i grafičke, te napajanja i kućišta, tu bih trebao savjete.
Dali je ovaj RAM Ok ili da uzmem neki drugi, G.Skill Ripjaws series, DDR-3, 1333 MHz, 2x2GB kit? DVD/CD uređaj skoro i ne koristim, tako da on može biti i jeftiniji, ako ima netko neki prijedlog.
Kolega mi je predložio da si uzmem ovu konf. i smanjim si brige oko spajanja svega... PC MSG Gamer i107, Intel Core i5 na 3,1 GHz, Asusova matična ploča sa Intelovim chipsetom H61 express, i nVidia GeForce GTX550 Ti 1GB grafičkom. Uz to se dobije i DVD uređaj, 4 Gb RAMA DDR3, zvučnici, miš, tipkovnica... a u biti mi periferija ne treba. Ne znam kakva je ta GeForce kartica, koliko je sporiji realno i5 na 3,1 u odnosu na onaj na 3,3 GHz...? TA konf. bi me koštala 5400 kn.
Budžet je onda do 5500 kuna, maximalno, ali bilo bi bolje da je malo manje od toga.
P.S. Ja sam iz Osijeka, tako kupovina kod nekih tvrtke koje vrše dostavu i slaganje konf. možda nije moguća.