150W mi ima deklarirano ogromni Quadro televizor od 82cm (CRT).
Stand-by / Suspend 1W
DPM Off 1W
150W mi ima deklarirano ogromni Quadro televizor od 82cm (CRT).
Ej! Superbeast!
Ono što ti motom (EDIT: zapravo sasa, moja greška - sada sam vidio) govori (koji post više) je da monitor ne vuče struju iz napajanja;
Napajanje služi za pretvaranje izmjenične struje (iz strujne mreže) u istosmjernu i zatim tom istosmjernom strujom 'napaja' komponente u računalu.
Monitor ima svoj vlastiti transformator, obično ugrađen u samo tijelo monitora, iako ima i modela s tzv. 'ciglom na žici'.
Dakle, potrošnja monitora u nikojem slučaju ne opterećuje napajanje, te se u tom smislu niti ne uzima u obzir pri izračunu snage napajanja.
Evo ljudi kupio sam prije sat vremena FORTRON 350W super silent, ATX 2.0, HQ, PFC, 12 cm fan, ugradio ga, racunalo je u svakom slucaju tise, no svejedno imam osjecaj da se tu da napraviti jos par stvari, mozda jos buku pravi hladjenje na mikoprocesoru... Kad sam upalio komp na pocetku je bilo jako tiho i ja taman sav sretan s osmjehom na licu uzivam... I onda sok! Gledam kako iz minute u minutu komp posatje glasniji i bucniji paljenjem MSN-a, Winampa i Windows Media Player-a i naravno pokretanjem BitDefendera Internet Security-a i slicnih stvari... Jos da smo pokrenuli neku igru?
Sad sam potpuno uvjeren da je FORTON ODLICAN IZBOR, a GLAVNI KRIVAC buke je hladjenje, tj. ventilator na mikroprocesoru Pentium 4, 3000 MHz, otvorio sam kuciste i dobrim starim nacinom poslusao ... Vidi se, a i cuje da je Forton stvarno tih i radi svoj posao, za razliku od hladjenja mikoprocesora koje je tu zabusant...
Zato trebam prijedloge, za hladnjak za CPU, sto tisi i da nije paprene cijene oko 100kn, imam maticnu plocu Asus P4S800, CPU je Pentium 4 - 3 GHz, 512 MB DDR RAM-a, HDD 80 GB (napajanje je FORTRON , hehe 350 W)
jer trgovina ADM radi do 19h...
Pozdrav!
Zato trebam prijedloge, za hladnjak za CPU, sto tisi i da nije paprene cijene oko 100kn, imam maticnu plocu Asus P4S800, CPU je Pentium 4 - 3 GHz, 512 MB DDR RAM-a, HDD 80 GB (napajanje je FORTRON , hehe 350 W)
jer trgovina ADM radi do 19h...
Pozdrav!
A sad je kasno, ja sam vec kupio neki za 60 kuna u ADM-u lik mi dao to kaze da je ok...
Sad to treba ugradit.. na sto treba paziti? Termostabilna pasta?
Little info, please...
Thanx...
A sad je kasno, ja sam vec kupio neki za 60 kuna u ADM-u lik mi dao to kaze da je ok...
Sad to treba ugradit.. na sto treba paziti? Termostabilna pasta?
Little info, please...
Thanx...
Hvala na svemu!