Pozdrav ekipi!
Nadograđujem komp, odnosno radim semi-overhaul - uzimam novu matičnu i proc za svoj stari komp, na kojem bi ostali i grafika (AGP 8x LeadTek GF6600GT 128 GDDR3) i memorija 2x512 MB + 1 GB DDR 400 Samsung te hard od 200 giga.
Ideja je da mi služi samo kao "prijelazni komp" dok ne uzmem cijelu konfiguraciju pred kraj godine odnosno Q1 2009., ovo bi bilo samo kao oveći refresh do posve novog stroja.
S obzirom da trenutno imam stari ali pouzdani Atlon XP 2200+ i ABIT AT7-MAX2 matičnu, ovo bi mi bio nakon cca 7 godina zaista trade-up...
Uglavnom, odabrao sam si MSIjevu K8T Neo2-F V2.0 sa K8T800 čipsetom, socket 939. Zanima me ako još kod nas ima na tržištu dual-core procova koji bi mogli na tu matičnu te koje preporučate. Naravno, moja želja je neki Athlon 64 X2 (što noviji model koji bi matična podržavala) oko 4200+ do 4600+, te molim preporuku u vidu koje jezgre izabrati, da li Brisbane ili Windsor te naravno da li uopće matična to podržava...
Ponavljam, riječ je samo o zamijeni matične i proca (max. 800 kn) na koje bi preselio sve postojeće komponente (GPU, RAM, hard), ali pri tom da modeli i matične i proca budu što "noviji".
Eto, unaprijed se zahvaljujem na pomoći te se nadam da nisam bio odveć nejasan ili nedajbože opet fulao podforum ili što već ...
P.S.: U traženju po web-shopovima našao sam na HGSpotovim stranicama u ponudi hrpu AMDovih CPUova sa oznakom socketa AM2... Da li to znači da su sve procesore prebacili na AM2 podnožje tako da je moj odabir matične uzaludan ili što? Savjet molim.