Nadogradnja PCa novom matičnom i procom

poruka: 5
|
čitano: 1.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi!
Nadograđujem komp, odnosno radim semi-overhaul - uzimam novu matičnu i proc za svoj stari komp, na kojem bi ostali i grafika (AGP 8x LeadTek GF6600GT 128 GDDR3) i memorija 2x512 MB + 1 GB DDR 400 Samsung te hard od 200 giga.
Ideja je da mi služi samo kao "prijelazni komp" dok ne uzmem cijelu konfiguraciju pred kraj godine odnosno Q1 2009., ovo bi bilo samo kao oveći refresh do posve novog stroja.

S obzirom da trenutno imam stari ali pouzdani Atlon XP 2200+ i ABIT AT7-MAX2 matičnu, ovo bi mi bio nakon cca 7 godina zaista trade-up...

Uglavnom, odabrao sam si MSIjevu K8T Neo2-F V2.0 sa K8T800 čipsetom, socket 939. Zanima me ako još kod nas ima na tržištu dual-core procova koji bi mogli na tu matičnu te koje preporučate. Naravno, moja želja je neki Athlon 64 X2 (što noviji model koji bi matična podržavala) oko 4200+ do 4600+, te molim preporuku u vidu koje jezgre izabrati, da li Brisbane ili Windsor te naravno da li uopće matična to podržava... 
Ponavljam, riječ je samo o zamijeni matične i proca (max. 800 kn) na koje bi preselio sve postojeće komponente (GPU, RAM, hard), ali pri tom da modeli i matične i proca budu što "noviji".

Eto, unaprijed se zahvaljujem na pomoći te se nadam da nisam bio odveć nejasan ili nedajbože opet fulao podforum ili što već Smijeh ...

P.S.: U traženju po web-shopovima našao sam na HGSpotovim stranicama u ponudi hrpu AMDovih CPUova sa oznakom socketa AM2... Da li to znači da su sve procesore prebacili na AM2 podnožje tako da je moj odabir matične uzaludan ili što? Savjet molim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 22:01 (Stype_Idaho).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja PCa novom matičnom i procom

Bojim se da ti je odabir matične gotovo pa uzaludan.

Doista se prodaju/proizvode za AM2.

Bolje ti je ostati na tome što imaš i kupiti "pravu" konfiguraciju kasnije kako si planirao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 22:20 (Level 1).
17 godina
RE: Nadogradnja PCa novom matičnom i procom
rađe sačuvaj tih 800kn pa si q1 2009 kupi pravu konfiguracij sada češ uzaludno baciti novac. A tko zna možda ti baš bude trebalo onda.
Viva la vida
17 godina
neaktivan

Divno - unlucky am I.

Ma ne kupuje mi se još posve novi komp, čekam da se riješi situacija oko novih 45nm Phenoma te 790FX čipseta sa SB700 southbridgeom (zanimaju me proizvodi s tim refreshanim čipsetom) te kakve će biti perfe Nehalema naspram AMD Deneb CPUa. Inače nisam AMD fanboy, ali eto - nekako su mi srcu prirasli pa što mogu... Smijeh

Uglavnom, ima li tko još kakvu preporuku što da uzmem kao "interim upgrade"? Kažem, zaista mi se još ne uzima neka zvijer od 6-7 soma kuna koju bi inače uzeo da ne čekam, već čisto jedan semi-overhaul dok čekam razrješenje HW situacije koju pratim.

Ima li onda koja AM2 matična sa podrškom za AGP 8x i DDR 400 koju bih mogao kupiti? Zasad još nisam našao nijednu drugu osim ASRock AM2NF3-VSTA nForce 3 250, ali ta pak ne podržava DDR400 već DDR2... (što i nije toliki bed jer je cijena DDR2 ko za papar, srećom).

Kakve su joj performanse te tko ima kakva iskustva s njom (dobra/loša)? Napominjem da nisam overclocker ali da volim imati mogućnost za to ako matična to i podržava.

Ponavljam, cijena upgradea bila bi maksimalno 800 kn, dakle CPU i matična zajedno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ahh..

Evo sad sam vidio vaše zadnje postove, taman kad sam postao svoj preposljednji odgovor.

Ne znam, već sam polulud od čekanja Smijeh ... Čekam na puni, pravi upgrade skoro 4 godine i već sam lagano podivljao.

Rekoh, ne bi mi bio toliki bed za to, čak i da je oko 700 kn sve skupa - mogao bih si oprostiti. Ali sada s vašim prijedlozima sam stvarno na čudu..

To mi je stvarno još dugo vremena za čekanje, a htio bi nekakav "quick-fix". Naravno, idealno bi bilo da je to sve za što manje love (manja poslije grižnja savjesti hehe), ali nekakav zdravi razum mi nalaže strpljenje... kojeg je sve manje i ubrzano pada.

Tako da pomoć! (I to NE u vidu dobrog psihologa, molim) Namigiva

P.S.: Koja je od tih dual-core jezgri bolja - Windsor ili Brisbane?

Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice