molim vas preporuku za neki kvalitetan monitor za nekih 1600-1700 kn.. da ima brzu matricu i da nje samsung t200/220. ti su mi odvratni. ko za beauty salone
ostatak kompa:
280gtx
8400 intel
p45 ploca
2x 2gb muskin 1066
i hdd 640 gb
Hvala!!
molim vas preporuku za neki kvalitetan monitor za nekih 1600-1700 kn.. da ima brzu matricu i da nje samsung t200/220. ti su mi odvratni. ko za beauty salone
ostatak kompa:
280gtx
8400 intel
p45 ploca
2x 2gb muskin 1066
i hdd 640 gb
Hvala!!
Samsung 22" SM 2233BW ili Samsung 22" SM 2223NW
a sto mislite o ovome?
nije preskup a spesifikacije su mu ok..
jel netko mozda ima takav monitor?
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=9303026
ili ovaj? skoro su isti no ovaj je nesto skuplji:
http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=9303029
Ma kakav FLATRON. Moja preporuka ide Samsungu.
inace imam lg-a i ima odlicnu sliku no nisam se podpisao za lg, pa ono pitam.. vjerojatno cu uzet samsunga no opet jos je sve otvoreno..
Ajde molim te objasni što to ima Samsung toliko dobro naspram nekih drugih brendova, po meni osobno Samsung je postao drugorazredna firma, osobito što se tiče monitora i nikada više ne uzimam Samsunga, a razlog je vrlo jednostavan...Samsung je firma koja je i više nego što je trebala, postala totalno globarizirana firma i time jako puno izgubila na očuvanju kvalitete...dakle kvaliteta sve lošija, sve manje original Samsung ugrađenih dijelova, a da i ne spominjemo gdjese sve ti uređaji sklapaju !!
ma da.. to su sve prokletstva modernog kapitalizma. samo je pitanje vremene kad neka dobra firma sa jakim brandom krene u ovakve podhvate samo sa ciljem cim vece zarade a sa time neminovno dolazi do pada kvalitete.. inace kolega mi ima t220 i monitor je toliko usminkan da to nije humano, i kad je birao monitor u ducanu nije ni procitao cpecifikacije nego je rekao: pakiraj ovoga. ja se necu tak ponasat pa zato pitam za preporuku..
Osobno imam dobra iskustva sa ViewSonic-om, sada sam ubo več njihov drugi monitor, isto sam prvo razmišljao o Samsungu ali kada sam vidio koliko sranja sa njihovim ugrađenim matricama, pa ova nova serija 2xx koja mi se isto uopće ne sviđa, mislim volim klasiku, dobro nisam neki veliki igrač (mislim na igrice) tu i tamo koja padne, ali da ne duljim uzeo ViewSonic-a, pa i LG nije loš, i njega sam imao i bio zadovoljan...dakle prosudi sam...cijene padaju, kvaliteta isto, globalno gledajući za TN matrice, tako da neke izrazite kvalitete TN-a ni nema.......
ma da.. samo problem je u tome sto postoji milijardu verzija ovoga onoga razlicite tehnologije itd....
sto to znaci TN? jel to vrsta matrice? nisam neki strucnjak pa pitam...
e decki s cim se vi zamarate... svi, ali bas svi monitori do 22" osim lenovo 220x imaju istu matricu, jedino lenovo ima S-PVA matricu, i vecu rezoluciju od ostalih na 22" (1920*1200 naspram 1680*1050 na ostalima) - iako je slika kvalitetnija, kut gledanja veci itd, veca je i nativna rezolucija i samim time veci su zahtjevi za jacom grafuljom, sam monitor dodje oko 3k kuna i grafulja da bude isplativ jos toliko (npr krajsis u njegovoj nativnoj rezoluciji zahtjeva vec skoro hd 4870 x2 ili gtx 280, ko sta voli). e sad, sto se tice ostalih monitora do 22" ja bi reko isto sr*nje, drugo pakovanje, naime kut gledanja koliko god vi raspravljate nije bitan, svi koji koriste monitor sjede ravno ispred njega, ne gledaju ga pod kutem od 45°, ili se mozda varam? boje su malo bolje sim, malo bolje tam, nitko to nemre reci umjesto vas samih, udjete u ducan, vidite monitore upaljene jedne kraj drugih i nadjete koji vam odgovara, necete pogrijesit osim ako se bavite necim profesionalno, tipa fotografija ili neka montaza itd... za kucne korisnike uzmite monitor koji ima dvi kontektor (da, ovo spominjem jer ima jos starih sa vga konektorima) tako da bas neidete u krajnosti sa najeftinijim, sljedece sto bi vam moglo biti bitno je da se podesava po visini (nekome, meni iskreno je svejedno) i da se moze zakretat gore dole da si ga mozete cim bolje narihtat (iako ovo sve ima vecina monitora)
frend koji ima 3 godine stari 22" (tako nesto, mozda i 2) monitor ima jednako kvalitetnu sliku ko i drugi frend koji si je nedavno kupio samsung t220, a od onda je uvedemo "puno noviteta i promjena u kvaliteti" - mos mislit (to je barem moj dozivljaj tih monitora, kod kojeg god dodjem stogod radili ne vidim nikakve zamjerke ili da je jednome bolje nego drugoma). sad ce se javit 10 strucnjaka i reci nije moguce, ja vam opet velim da jeftiniji monitor sa jednako garancije isvim nabrojanim je ista stvar ko najskuplji u klasi.... mozda ovaj najskuplji daje nesto bolje sliku radi boljeg pozadinskog osvjetljenja ili stogod, no doma to necete primjetit i necete biti nezadovoljni svojim monitorom