Molim misljenje o konfiguraciji

poruka: 17
|
čitano: 2.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nova konfa bi trebala biti kako slijedi:

- MBO: ASUS P7P55D EVO

- CPU: Intel Core i5 750

- MEM: Corsair 2x2GB 1600 MHz DDR3

- GPU: ASUS EAH5850 1GB

- HDD: WD Caviar Black 640GB

- HDD: WD Caviar Green 1TB

- DVD: LG GH22NS

- SOU: Creative SB X-fi

- POW: Corsair TX 650W

- CAS: Cooler Master HAF 922

Da li tu ima koje 'usko grlo', da li koja komponenta odskace ili je nekompatibilna s ostatkom, da li bi mi preporucili nesto drugo?

Da li mi se isplati pokusati prodati staru konfu i po koliko?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Molim misljenje o konfiguraciji
Aelann kaže...

Da li tu ima koje 'usko grlo', da li koja komponenta odskace ili je nekompatibilna s ostatkom, da li bi mi preporucili nesto drugo?

Hvala unaprijed!

odlično složeno nema što

naravno da se isplati prodat

Ako kome treba Lockerz pozivnica neka se javi pp
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 17:29 (RPG vs TENK).
15 godina

Da sve ok samo šta će ti tolko jako napajanje? Ako već želiš nešto jako idi onda na vx550w jer ovo od 650w ti je previše.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

odlična konfa, predobro izgleda samo sto si mogao staviti ovo napajanje jer ti je ovo prejako čak i ako planiraš nadogradnje i OC u budućnosti...

također si mogao staviti HDD Samsung f3 od 500 gb ili od 1 tb. koliko sam pročitao po netu, bolji je od WD-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 23:21 (stipica_zd).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
stipica_zd kaže...

odlična konfa, predobro izgleda samo sto si mogao staviti ovo napajanje jer ti je ovo prejako čak i ako planiraš nadogradnje i OC u budućnosti...

također si mogao staviti HDD Samsung f3 od 500 gb ili od 1 tb. koliko sam pročitao po netu, bolji je od WD-a.

Ma WD je jako dobar disk. Sve preporuke za njega. Naravno i samsung je izuzetno dobar i njemu idu preporuke. Koji god da uzme od ta dva neče promašit. Za mene osobno dva najbolja diska. A što se tiće napajanja naravno da je 650w previše. Pa čak je i 550vx previše ali to je i moja preporuka i onda nema brige u budučnosti.

15 godina
neaktivan
Aelann kaže...

Hvala unaprijed!

Sve super, samo kao i ostali mislim da si uzeo prejako napajanje.

Samo ne znam koji ti je pravi razlog prelaska na novu konfiguraciju. Stara mi se čini skroz ok za ovo vrijeme i eventualno neke nadogradnje tipa HDD i GPU(mada bi i ja bio zadovoljan u ovom trenutku sa njom Osmijeh ).  Jel se može znati koliko si izračunao da će te koštati konfa?

15 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima. Svjestan sam da je napajanje prejako, ali moj lokalni dobavljac je jedva nabavio i ovo (a inzistirao sam da bude Corsair), malo bolje komponente se izgleda na trzistu sad traze svijecom. Vjerujem da nece stetiti. Stare konfe se rjesavam jer mi se cini da bi s i5,  58xx serijom i win 7, kao pocetkom nove generacije, mogao biti neko vrijeme miran, a to ubacivati u staru bas i nema smisla. Ponuda za novu je cca. 9000kn ako se odlucim do subote (popust kao dugogodisnji kupac, prednost malih mjestaNamigiva ).

17 godina
protjeran

Uštediš na MBO, HDD i GPU i uzmeš HD5870 za tu konfiguraciju? Huh kako? Ta MBO može biti i mrvu slabija da ide dobro kao tvoja, HDD uzmeš jeftiniji, a isto dobar npr. Samsunga spinpoint F3 1TB koji je jako velik ako baš ne trebaš 1640GB u mašini. I da ta grafa od ASUSA košta više nego neka Sapphire ili XFX pa skineš tu i staviš od svega novca za jaču grafu kao HD5870 1GB. Da ti dulje traje konfa. OK? Inače ovako isto od oka za takve konfe pa dati 9000 kuna je stvarno puno previše, a to će ti i svatko reći da već za 2000 manje imaš isto. Gdje si to htio uzeti/ili već možda uplatio? Ako nisi razmisli prije?Bogataš

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
neaktivan
Aelann kaže...

Hvala unaprijed!

ovak sve je tu.....stavio sam 2 harda i to samsunga (oni su brži) spojiš ih u RAID 0 za brži protok.....imaš jos 2 120mm ventilatora koje ugradiš na HAF 932.....taj procesor OC-aš do 3.8 GHz sa Zipangom 2....eto to ti izađe oko 9700 kn u ADM-u sve ti slože i dovezu kući za besplatno!!!!! coool

cool cool
the PeRo
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Uštediš na MBO, HDD i GPU i uzmeš HD5870 za tu konfiguraciju? Huh kako? Ta MBO može biti i mrvu slabija da ide dobro kao tvoja, HDD uzmeš jeftiniji, a isto dobar npr. Samsunga spinpoint F3 1TB koji je jako velik ako baš ne trebaš 1640GB u mašini. I da ta grafa od ASUSA košta više nego neka Sapphire ili XFX pa skineš tu i staviš od svega novca za jaču grafu kao HD5870 1GB. Da ti dulje traje konfa. OK? Inače ovako isto od oka za takve konfe pa dati 9000 kuna je stvarno puno previše, a to će ti i svatko reći da već za 2000 manje imaš isto. Gdje si to htio uzeti/ili već možda uplatio? Ako nisi razmisli prije?Bogataš

zavisi kakav monitor ima....za takvu grafu treba dobar monitor sa visokom rezom i OC-an procesor!!!!!!!!!

the PeRo
17 godina
neaktivan

Sve cool, a napajanje ako ne možeš slabije, onda ostavi ovo, nego ja bih ti samo preporučio Pioneera za pržilicu, a ne LG.

BOG I HRVATI |||| Four of the six voices in my head are telling me that I'm sane
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ima T220 ko ja!!! Taj ti je na 1680x1050 što je dosta za tu grafu. Može i bolje, ali eto!Sramim se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
neaktivan

mislim da je cijena toliko visoka zbog HAFA, rama, diskova, ali prvenstveno mislim da je zbog win7. jel ti kupujes original windowse ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, sedmica ide original. HAF 932 mi je kao full tower preveliko kuciste, i 922 je vec gromada... Znam da sam mogao uzeti i slabije / jeftinije komponente, ali isao sam na nekakvu stabilnost / kvalitetu koju daju provjerene marke (u trenutnoj konfi sam prvi puta uzeo umjesto asusa i corsaira nesto jefitinije da ustedim par stotina kuna i dva puta reklamirao graficku i jednom mijenjao napajanje...). Za 5870 definitivno nemam monitor (Samsung T220) a ni i5 mozda ne bi bio dovoljan. Terabajtni disk je tu za tjedni system image backup i HD video. LG DVD je privremen dok jos malo ne padnu cijene BlueRay snimaca, ali pogledat cu da li moze nabaviti Pioneera.

16 godina
neaktivan

disk od 1 tb je ok, ali ne znam jeli ti stvarno potreban još onaj od 640 gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jao pitanja da je meni takav config, ja cu kupiti 4870.

Ma super i ja se slazem za napajanje, a za disk-mozda lik treba velik hard, ima dosta razloga za to.
Raptord
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jos jednom hvala svima na ulozenom vremenu i trudu, konfiguracija je slozena i narucena. Sto se mene tice, moze lock teme.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice