Moje zadnje racunalo

poruka: 38
|
čitano: 4.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Pozdrav svima i unaprijed se zahvaljujem na pomoci.Ujak iz svicarske ce mi dati racunalo.e sad tu lezi moj problem.u njemu je procesor amd 3400+ i ati 1900 graficka i mozda 2 gigabajta rama i neko napajanje od 400 w.kuciste je Thermaltake Xaser III (Dimensions: 531 x 206 x 521mm) .ja bih si ostavio to kuciste(ako je moguce jer ono koristi neki standard atx) a sve ostalo povadio van i zamijenio s ovim:

ASUS P6T, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400 MHz, DDR3
Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366
DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1333C9
ASUS ENGTX285/HTDP/1GD3, NVIDIA GeForce, GTX285, PCIe x16,1024Mb
HDD WD 1Tb, 1001FALS , SATA II, 32Mb Cache, WD Caviar Black, 72
Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2

DVD upisivač Pioneer DVR-217FBK

ASUS VK246H, 24", 16:9, 1920x1080, 300 cd/m2, 20000:1

11000,00 sve u adm-u

E sada mi recite da li je ovo najbolje sto se moze danas dobiti za ove novce.budzet mi je 12000 kuna i ovo je zadnje racunalo koje cu ja u svom zivotu kupiti stoga su svi prijedlozi dobrodosli.dosada sam imao 3 racunala, pentiuma na 200 mhz (1998), pa pentiuma 4 na 3000 mhz (2002) i sada imam core 2 duo na 2 * 2,13 koji ostavljam bratu.Takodjer sam procitao na forumu da ce izaci neke nove graficke povodom izlaska windowsa 7.Moje pitanje je: da li da ostavim ovaj stari comp sto cu dobit iz svicarske pa da kasnije kupim racunalo ili je sada pravo vrijeme za to?

3 0 hvala 0
17 godina
Moje zadnje racunalo

Kako misliš, moje zadnje računalo, jel to da privučeš ih sto vise na temu ili... ?

Pa ovako ja bi malo sačeka, sad će ti izać nove grafe sa dx11, pa kad ti je zadnji komp u zivotu, bar ces moc igrat igre za nekoliko godina sa dx11.

I don't care...
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Ne da privucem sve vec zelim da mi ljudi pomognu jer ipak su to veliki novci i ne bi ih htio dati uzalud.a sto se tice kompa ovaj sa kojeg sada pisem dajem bratu a ja cu kupiti novi i taj ce mi biti zadnji jer kasnije necu vise uzimati novo racunalo.ovo je zadnje.hvala ti na savjetu.vidjet cu jos sto drugi kazu pa cu odluciti.hvala.

1 4 hvala 0
17 godina
RE: Moje zadnje racunalo
zeban92 kaže...

Pozdrav svima i unaprijed se zahvaljujem na pomoci.Ujak iz svicarske ce mi dati racunalo.e sad tu lezi moj problem.u njemu je procesor amd 3400+ i ati 1900 graficka i mozda 2 gigabajta rama i neko napajanje od 400 w.kuciste je Thermaltake Xaser III (Dimensions: 531 x 206 x 521mm) .ja bih si ostavio to kuciste(ako je moguce jer ono koristi neki standard atx) a sve ostalo povadio van i zamijenio s ovim:

ASUS P6T, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400 MHz, DDR3
Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366
DDR3 6Gb (3x2Gb) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1333C9
ASUS ENGTX285/HTDP/1GD3, NVIDIA GeForce, GTX285, PCIe x16,1024Mb
Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2

DVD upisivač Pioneer DVR-217FBK

ASUS VK246H, 24", 16:9, 1920x1080, 300 cd/m2, 20000:1

11000,00 sve u adm-u

E sada mi recite da li je ovo najbolje sto se moze danas dobiti za ove novce.budzet mi je 12000 kuna i ovo je zadnje racunalo koje cu ja u svom zivotu kupiti stoga su svi prijedlozi dobrodosli.dosada sam imao 3 racunala, pentiuma na 200 mhz (1998), pa pentiuma 4 na 3000 mhz (2002) i sada imam core 2 duo na 2 * 2,13 koji ostavljam bratu.Takodjer sam procitao na forumu da ce izaci neke nove graficke povodom izlaska windowsa 7.Moje pitanje je: da li da ostavim ovaj stari comp sto cu dobit iz svicarske pa da kasnije kupim racunalo ili je sada pravo vrijeme za to?

Kako zadnji comp u životu LOL? Pa nemožeš živit bez compa ili prelaziš na laptope?

AKo ti je zadnji comp u životu iako sam 100% siguran da muljaš onda pričekaj taj 10mj. I umjesto P6T si uzmeš najjeftiniju gigabyte-icu X58 i staviš 2x gtx275.

I kud si baš asusa našao joj, evo ovaj je bolji -> http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=7233

Ostalo je više manje dobro

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 3:34 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

E kada bas hoces da ti kazem zasto mi je zadnji komp reci cu ti. za prvi moj 1998 starci su dali 12000 kuna, onda sam pola jednog dobio na poklon a drugu polovicu sam ja kupio, dao neke 2500 tisuce 2002 god. da bi prije dvije godine kupio ovaj s kojeg sada pisem i platio 12000 kuna.e sad taj ostavljam bratu i selim se u svoj stan pa mi treba novi komp koji ce mi trajati neke 3 godine i tada me vise nece igre bas previse zanimat a nakon te tri godine to ce biti jos uvijek dobar komp. e da ne bih ja stavljao nikakav sli ni crossfire, ne da mi se zezati s time.htio bi jednu graficku ali mocnu.zato sam uzeo nvidia 285, ako ima sto bolje reci.i zasto da cekam 10 mjesec pa da opet kupim graficku sa direct x 10?hvala na pomoci.

2 0 hvala 0
17 godina
zeban92 kaže...

Ne da privucem sve vec zelim da mi ljudi pomognu jer ipak su to veliki novci i ne bi ih htio dati uzalud.a sto se tice kompa ovaj sa kojeg sada pisem dajem bratu a ja cu kupiti novi i taj ce mi biti zadnji jer kasnije necu vise uzimati novo racunalo.ovo je zadnje.hvala ti na savjetu.vidjet cu jos sto drugi kazu pa cu odluciti.hvala.

Cek koliko ti je godina, prvo sto sam pomislio je da ces....(znas sta)

Al ponavljam opet, najbolje je sačekat, jer mozda za par mjeseci mognes uzet dosta jaci komp, grafu ces moc sigurno jacu, jer kad ti je već zadnji bolje sacekat, past ce cjene(bar bi trebale), dosta past.
Sami dokaz padanja cjena je sto HD4890 se moze nać već za 1350+ kn, a prije 1,5-2 mjeseca bila je najeftinija 1600 kn.

Sam si rekao nisu to male pare, bolje kad već uzimaš nesto skupo strpit se uzet jace, ipak to ti je zadnji komp in your life, heh

Edit:

Tek sam sad vidio da si napisa razlog.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 3:50 (markoal).
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Kako sada stvari stoje po tvom savjetu da pricekam jos malo.a toliko strpljenja imam.cekati cu onda izlazak windowsa 7 i serije novih grafickih pa onda uzeti komp za Bozic.Valjda je tako najbolje.do tada bi se neke promjene na trzistu morale dogoditi u korist kupaca.

0 2 hvala 0
17 godina
Moje zadnje racunalo

Nekome je dovoljan i komp sa 1.4 ghz i 1gb rama. Nemaju svi love za najbolje. Pa i ja kad kupujem gledam da kupim komp svaki 4-5 god, normalo ako uspijem uštediti love za to. I onda gledam da me samo kučište ne izađe više od 3000 kn. Tako evo i ovaj komp što sad koristim trenutno kupljen je prije dva mjeseca za 2700 kn, a sasvim sam zadovoljan s njime. Kad se sjetim pentiuma 2 na 200 Mhz sa 96 MB rama, 3GB hard i riva tnt 2 od 32 MB ovaj komp što sada imam je super računalo.

Sometime the best defense is to attack!

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

ja jos uvijek imam taj od pentium od 200 mhz iz 1998.god, ostavio sam si ga za uspomenu.bio mi je skroz dobar.ali se tehnologija drasticno promijenila u zadnjih 10 godina, ali je on za svoje vrijeme bio pravi stroj.razumijem sto kazes, da ne trebam toliko para utuci u novo racunalo, ali sto cu kada sam u dusi jos uvijek petar pan i volim zaigrati igre na max detaljima.svejedno hvala sto si sudjelovao u mojoj temi.pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Daj bratu ujakov komp, svoj ostavi i pricekaj Bozic za kupnju novog kompa. Nakon toga prodaj jedan od dva kompa...

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Hvala na savjetu.uzeti cu si onda za Bozic racunalo, a do tada cu se sluziti s ovim amd-om 3400+ i grafickom ati 1900 nesto.bratu cu ostaviti core 2 duo 2.13, ati 4870, 3 gb rama, 650 w chieftec napajanje i chieftec gaming tower.s novcima koje ustedim do Bozica cu i njemu samo promjeniti procesor tako da obadvojica imamo gaming racunala.stavit cu mu najbrzi core 2 duo 3.33 jer su oni najbolji u igrama. tako barem pise u Bug-u.hvala jos jednom.a sto se tice prodaje mislim da ne mogu dobiti nista za ovaj 3400+ amd pa cu ga i ja vec nekom pokloniti.

0 0 hvala 0
16 godina
Moje zadnje racunalo

Das bratu nek se uci clockat i slicno da ne zezne novi komp pa popravak i bezveze davat pare.

Westside connection Terrorist Threats
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Moje zadnje racunalo

eto sve san potanko proćita i opet se po ko zna koji put smijem nema potrebe čekati božić za kupnju novog pc fama o novim karticama i oc 7 priča za malu dicu bolje čekat i bla bla ćekati što baš se pitam neku novu karticu koja bi mogla bit nešto bolja nego ove trenutno na tržištu sobzirom da ja još uvjek koristim 8800gts i igram sve osim creysis na veri haj i mislim da je neću mjenjat još neko vrjeme a tvoja prića o zadnjem konpu totalni promašaj od teme jedan i7 košta 8567kn a ti imaš samo 12 000kn što i nisu neke pare za vrhunski pc koji u grubo košta 22 000kn znaći moš kupit dobar pc srednje klase za 12 000kn i ne tribaš ćekati neki vin 7 ili što već

I Jadantisi
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
giga kaže...

eto sve san potanko proćita i opet se po ko zna koji put smijem nema potrebe čekati božić za kupnju novog pc fama o novim karticama i oc 7 priča za malu dicu bolje čekat i bla bla ćekati što baš se pitam neku novu karticu koja bi mogla bit nešto bolja nego ove trenutno na tržištu sobzirom da ja još uvjek koristim 8800gts i igram sve osim creysis na veri haj i mislim da je neću mjenjat još neko vrjeme a tvoja prića o zadnjem konpu totalni promašaj od teme jedan i7 košta 8567kn a ti imaš samo 12 000kn što i nisu neke pare za vrhunski pc koji u grubo košta 22 000kn znaći moš kupit dobar pc srednje klase za 12 000kn i ne tribaš ćekati neki vin 7 ili što već

Taj komp koji bi on nabavio nije srednje klase, i7 bilo koji iz serije nije za obične ljude, ni za obične gamere.
Sto se tice cekanja, pa ovako, izići će Win 7, i nove grafe, a cjene starih moraju past, cjene grafickih puno vise padaju nego cjene procesora u zadnje vrijeme.

@zeban92

Ne Kupuj E8600 ni u ludilu, rađe uzmi neki iz Q9xxx serije, kao Q9400 i jaci., jer glupo je toliko dat para na dualca.
(Kad bi vec isa na dualca je nebi preko E8400)

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 0:31 (markoal).
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Zakljucak: cekati do bozica, bratu kasnije uzeti quad 9550. hvala svima osim ovom GIGI jer nema pojma(bez uvrede).ja mogu otvoriti temu koju god ja zelim a ti ako neces citati nemoj gledati moju temu.pozdrav

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

jedino ne znam da li moja ploca gigabyte 965p-ds4 podrzava quad procesore?ja mislim da ne, a ako netko zna drukcije neka kaze.unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 15:57 (zeban92).

0 0 hvala 0
17 godina
zeban92 kaže...

jedino ne znam da li moja ploca gigabyte 965p-ds4 podrzava quad procesore?ja mislim da ne, a ako netko zna drukcije neka kaze.unaprijed hvala

Podržava Q6600 i Q6700... Novije ne. Evo support list

Eventualno nabavi nekog polovnog..

EDIT: prvo si bio napisao DS3, a sad DS4... Ugl, niti jedna ne podržava quadove osim Q6600 i Q6700... Sam Q6600 je odličan proc i dobar overclocker, no više se ne proizvode... Preporuka je da nabaviš nekog polovnog...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 16:02 (Sused).
16 godina
giga kaže...

Jel ja to krivo vidim ili si ti napisao da  i7 kosta 8567kn!? kaj ti je to je kostalo prije jos kad je izasao u vemilu je bio 9.999kn jos se i dan danas sjecam kad sam sa frendom govorio"ovo je bog i majka za procesore" i eto ga sad na jadnih 2 k kn tak nes.

Najskuplji i7 u vemilu: i7

Najskuplji i7 u linksu: i7

Najskuplji i7 u ADM: i7 ovo je neki zesci Extreme al puno para je jos to... uh

Ti trebam jos iz nekih ducana pokazat da ne kosta tolko ni jedan i7

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 16:43 (Fake_Alert).
17 godina

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 16:55 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Hvala svima na pomoci.znaci onda cu bratu za Bozic uzeti q6600 jer ste rekli da je on dobar.a da li je ovaj q6700 bolji ili?ostatak konfe mu je dobar, ati 4870, napajanje chieftec 650 w, 3 gigabyta rama tako da mislim da ce on moci jos neko vrijeme vrtit igre bez problema. a ja cu se stripiti par mjeseci do Bozica pa cu vas onda pitati za savjet.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

vidio sam sada u micronisu imaju ovaj q6600 novi kosta 1530 kn da li da ga uzmem sada jer bi za Bozic mogao nestati a Intel ga vise ne proizvodi?a to je najbrzi procesor koliko sam ja shvatio sto moja maticna podrzava.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bi doci nekih 300kn manje, ako ne i vise jer se vise ne proizvodi,a i jer je cijena q8400 oko 1200+ kn, a on mu je po meni najslicniji.

No, ti nemas izbora radi maticne...

Uglavnom, najbolje je da nabavis polovnog koji jos ima garanciju godinu-dvije po nekih 900-1000kn valjda, nisam siguran.

Evo mislim da imas srece, probaj ovo sto prije rijesit jer mi se cini kao solidna prilika.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1387681#post1387681

17 godina
Los Sam kaže...

Trebao bi doci nekih 300kn manje, ako ne i vise jer se vise ne proizvodi,a i jer je cijena q8400 oko 1200+ kn, a on mu je po meni najslicniji.

No, ti nemas izbora radi maticne...

Uglavnom, najbolje je da nabavis polovnog koji jos ima garanciju godinu-dvije po nekih 900-1000kn valjda, nisam siguran.

Evo mislim da imas srece, probaj ovo sto prije rijesit jer mi se cini kao solidna prilika.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1387681#post1387681

Već je prodano... Ali sličnih ponuda bi još trebalo biti... Potraži malo po oglasnicima, eventualno napiši na pcekspertu da tražiš, dosta je to popularan procesor...

16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

OK potrazit cu na netu i u oglasima, hvala na savjetu.a ovaj moj core 2 duo 2.13 da li se moze prodati i za koliko para?to je serija conroe E6400.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Mozes prodat....za oko 300-400kn....

ovisi jel ukljucujes intel box hladnjak njegov....

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

da ukljucuje i hladnjak.hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

Bratov komp: core 2 duo 2.13 cu zamijeniti sa core quad q6600 2.4

maticna ja gigabyte 965p-ds4

ima 3 gigabyta ram-a kingmax na 800 mhz

kuciste chieftec gaming tower crno

napajanje chieftec 650 w

graficka powercolor 4870  512megabajta

E sada me zanima da li ja njemu mogu ubaciti neku bolju graficku, a ovu ubaciti sebi u svoj novi kompjuter i da li je ova njegova konfiguracija dobra za igranje iduce dvije godine i sto bi trebalo mijenjati?

Ovo bi ja sebi uzeo kada bi uzimao : AMD Phenom II X4 955 Black Edition

Gigabyte MA790FXT-UD5P

DDR3 4GB (2x2GB) Kingston

Sapphire HD 4890 Vapor-X 1 GB

Napajanje CORSAIR 550W, VX Series

kuciste imam sto u dobit od ujaka neko staro 6 godina a zove se thermaltake xaser III, da li je konfa od mojeg brata dobra i sto kazete na moju i hocemo li obadvojica biti zadovoljni, a ako ne sto bi se dalo promijeniti?

0 0 hvala 0
17 godina
zeban92 kaže...

Bratov komp: core 2 duo 2.13 cu zamijeniti sa core quad q6600 2.4

maticna ja gigabyte 965p-ds4

ima 3 gigabyta ram-a kingmax na 800 mhz

kuciste chieftec gaming tower crno

napajanje chieftec 650 w

graficka powercolor 4870  512megabajta

E sada me zanima da li ja njemu mogu ubaciti neku bolju graficku, a ovu ubaciti sebi u svoj novi kompjuter i da li je ova njegova konfiguracija dobra za igranje iduce dvije godine i sto bi trebalo mijenjati?

Ovo bi ja sebi uzeo kada bi uzimao : AMD Phenom II X4 955 Black Edition

Gigabyte MA790FXT-UD5P

DDR3 4GB (2x2GB) Kingston

Sapphire HD 4890 Vapor-X 1 GB

Napajanje CORSAIR 550W, VX Series

kuciste imam sto u dobit od ujaka neko staro 6 godina a zove se thermaltake xaser III, da li je konfa od mojeg brata dobra i sto kazete na moju i hocemo li obadvojica biti zadovoljni, a ako ne sto bi se dalo promijeniti?

Kao prvo, zašto bi njemu ubacivao bolju grafičku? Pa šta fali HD4870?? Pa to je odlična grafulja i nema tu šta... Tjerat će ona još dugo vremena igre na high... Bratov komp je sasvim dobar...

A i ovaj što sebi slažeš je odličan, nema šta... Dobar izbor...

Ma biti ćete zadovoljni, bez brige...

I see offline people!
16 godina
neaktivan
Moje zadnje racunalo

hvala ti na pomoci, ma uzet cu njemu procesor pa sam mislio da treba bolju graficku ali ako ti kazes da ne treba onda ok.onda cu tako uzeti i uzivat cemo obadvojica.ako treba nesto mjenjati da ti padne na pamet reci.

0 0 hvala 0
17 godina
zeban92 kaže...

hvala ti na pomoci, ma uzet cu njemu procesor pa sam mislio da treba bolju graficku ali ako ti kazes da ne treba onda ok.onda cu tako uzeti i uzivat cemo obadvojica.ako treba nesto mjenjati da ti padne na pamet reci.

A koji on monitor ima? HD4870 bi ja mijenjo jedino ako ima nešto veće od 22-24"... Sve do toga HD4870 gura bez problema...

I see offline people!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice