Konfiguracija za obradu raw slika u Lightroomu 3

poruka: 9
|
čitano: 2.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Imam molbu - tražim ne preskupo rješenje za ubrzavanje računala u programu za obradu raw fotografija, Adobe Lightroom 3 (64bit).
Trenutno imam AMD Athlon 64 x2 (dual core, 4000+), 4 GB ddr2 rama. Matična ploča je Gigabyte GA-M61P-S3, grafička je ATI Radeon HD 3600 Series (veli Everest). Ne igram ništa, koristim računalo za surfanje i word, i obradu raw fotografija.
Praktički trebam novu konfiguraciju, iako načelno disk, grafičku, kućište, napajanje i periferije ne trebam mijenjati, pa možda ostavim stare komponente. Ako matična može na sebi imati grafičku sa dva DVI izlaza koja je u rangu ove koju imam, možete to uzeti u obzir i staviti kao prijedlog jer onda imam ventilator manje. :-) Molim prijedlog za konfiguraciju (prvenstveno za matičnu, ram i procesor) koja će mi rad u Lightroomu učiniti ugodnijim i bržim, jer trenutno sve zajedno radi prilično sporo (pogotovo kad radim finija podešavanja preko klizača, sve kao da 'kasni', kad ja potegnem klizač, promjenu ne vidim trenutno).
Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

koliko maksimalno mozes dati za to sto trebas?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za obradu raw slika u Lightroomu

recimo 1500, najvise 2000 kn

15 godina
protjeran
petarp kaže...

recimo 1500, najvise 2000 kn

nazalost, moras kupiti procesor, maticnu i RAM. Na tvom mjestu ne bih isao ispod ovoga jer kad vec trosis novac bar da dobijes pravu stvar:

16 godina
neaktivan
Ubaci ako možeš 6 gb rama, imaš 4 znači još 2 kupiš i proc od 4 jezgre... matična ako možeš ....
dobro će to biti...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

mislim da bi najviše profitirao ako nabaviš jači procesor. Vidio sam da tvoja ploča podržava Phenom II AM2+ procesore (ne sve i uz neka ograničenja). Moja preporuka bi bila neki quad iz te serije jedini bed je što (provjerio sam na naša dva renomirana prodavača komponenti (protis i adm)) više nitko ne nudi AMD processore na AM2+ socketu.

Tako da bi vjerojatno jedino dostupno rješenje bilo zamjena matične + procesora, a to je cirka 1200kn (Phenom II X4 proc i prikladna matična).

Da li ćeš izabrati matičnu s DDR2 RAM-om pa da ne mjenjaš ostale komponente ili ćeš ići na DDR3 to je tvoj izbor.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zura kaže...

mislim da bi najviše profitirao ako nabaviš jači procesor. Vidio sam da tvoja ploča podržava Phenom II AM2+ procesore (ne sve i uz neka ograničenja). Moja preporuka bi bila neki quad iz te serije jedini bed je što (provjerio sam na naša dva renomirana prodavača komponenti (protis i adm)) više nitko ne nudi AMD processore na AM2+ socketu.

Tako da bi vjerojatno jedino dostupno rješenje bilo zamjena matične + procesora, a to je cirka 1200kn (Phenom II X4 proc i prikladna matična).

Da li ćeš izabrati matičnu s DDR2 RAM-om pa da ne mjenjaš ostale komponente ili ćeš ići na DDR3 to je tvoj izbor.

i meni se čini da ne trebam više rama... znači stvar bi funkcionirala kad bih kupio matičnu i procesor - ovako odokativno, bi li se ova trenutna matična, procesor i grafička mogli prodati za neku cifru (procjena?), pa da uzmem neku matičnu s on-board grafičkom? i ostavim ddr2. bi li to držalo vodu? :-)

16 godina
neaktivan
ja sam uzeo proc i matičnu s inegriranom grafom ati HD 4200 i zadovoljan sam jer mi za moje potrebe i više nego dobro služi, procesor iako je dual core digao sam ga na 3.3 i gura on to sve poprilično dobro... MBO imaš pod moj PC, ja sam zadovoljan, a ako ti još uzmeš quad konfa će letiti, pa čak i sa 4gb ddr2 ;)
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

ima jedan zgodan review procesora i njegovog utjecaja na lightroom. Istina, frajer testira samo jedan procesor, ali se lijepo vidi utjecaj više jezgri i većih MHz na rad u lightroomu.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice