Vjerojatno.
Haha. Bilo bi u redu da se svi smirite zato što je Ana rekla da će pravila i popis komponenata biti objavljen u ponedjeljak tj. danas
Ako mi plate put u Zagreb i ostanak u hotelu na dva dana onda se prijavljujem!!
Ako mi plate put u Zagreb i ostanak u hotelu na dva dana onda se prijavljujem!!
HOW YES NO! Šaljivđija!
Gdje je Ana?
Skladao sam joj pjesmu:
Joj Ano, joj Anice, ne u Hg Spot bez kreditne kartice....
Live stream je odlična ideja
na http://www.livestream.com/ kreirate acc.. laptop, internet i kamera i jedan čovik koji će micat kameru i sl..
Imaš kamere koje snimaju 360, rotiraju se...
Gdje je Ana?
Skladao sam joj pjesmu:
Joj Ano, joj Anice, ne u Hg Spot bez kreditne kartice....
Fali ti početak:
Cijene padaju, cijene padaju, ali u HG-spotu neće
Eno Ane, eno Ane, (opet) po forumu se šeće
Joj Ano, joj Anice, ne u Hg Spot bez kreditne kartice.... (imam osječaj da ću sad zbog off u ovoj temi dobiti žuti, jer sa prošli put dobio bijelog xĐ)
Nego ontopic:
Zanima me tko će biti u žiriju za odabir najljepše složenog računala, netko iz HG-spota ili?
I di su ta pravila, pa ponedeljak je
kao što sam još prije rekao, organizacija je loša i ne znam bome čemu su objavili natjecanje i sve ako se ne znaju pravila, nagrade i to, bolje da to pomaknu još koji tjedan dva pa da se dogovore do onda
kao što sam još prije rekao, organizacija je loša i ne znam bome čemu su objavili natjecanje i sve ako se ne znaju pravila, nagrade i to, bolje da to pomaknu još koji tjedan dva pa da se dogovore do onda
Teško, ipak je dosta novca uloženo u reklamaciju...
pa onda je nepotrebo uloženo, mogli su se još strpit tjedan dva
U šta?

U šta?
Pogledaj boldano...
Mislimd a bi sad bila najgluplja odluka odgoditi sve...
Valjda misliš u reklamiranje ili marketing, a ne u reklamacije.
U šta?
Pogledaj boldano...
Mislimd a bi sad bila najgluplja odluka odgoditi sve...
Reklamacija nema veze sa - reklamiranjem, odnosno oglašavanjem. Marketingašima se diže kosa na glavi, samo na spomen izraza - reklama.
Ok, malo sam se krivo izraziju, mislio sam na reklame
Pozdrav,
Ne moraš biti punoljetan : ) Svi se mogu prijaviti koji imaju iznad 16 godina.
Bit će pive u HGspotu : )
Ali nema pive za one mlađe od 18...
Može bezalkoholna : ) ?
Lp
Ana
Sjećam se davno dok sam radio u Vemilu prije 10ak godina, cijelu konfu od 0 s svim šarafima koji se moraju staviti do složene konfe
ali bez cable managementa (jer u ono vrijeme taj pojam nije postojao). Trebalo mi je 12 minuta. (uračunajući i vađenje hardvera iz
original ambalaže)
Što se tiče pravila trebaju biti jasna i definirana: ako matična ploča ima otvore za 7 šarafa, svih 7 mora biti stavljeno.
Isto vrijedi 4 kom za HDD, 4kom za optiku. Čitam tu nebuloze da će stavljati 1 šaraf na matičnu kakve su to gluposti?
Neka se ekipa u bori za najbrže složenu konfu, a onda nek se ista ta bori i za najurednije složeno računalo.
Pozdrav,
Matična, disk i optički pogon treba biti zašarafljeno s minimalno 4 vijka.
Lp
zasto imam osjecaj da je ovo natjecanje gdje ni ljudi koji ga organiziraju nemaju pojma o cemu se tu radi....
svejedno cu doc da vas gledam :D
Dođi jer će sigurno biti zabavno : )
Ovo će biti prvo natjecanje, pa ćemo vidjeti kako će sve ispasti. U organizaciju su uključeni kolege koji znaju dosta više o tome od mene.
Slobodno se javite s prijedlozima na marketing@hgspot.hr.
Lp
Konstruktivno pitanje;
Vidite da je dosta ljudi reklo da bi došlo gledati ovaj događaj, ali da im je Zagreb jednostavno predaleko.
Jeste možda razmišljali da to snimate pa pomoću nekog "livestream-a" to ponudite i onima koji nemogu doći, da to bar vide.
Nije to tako kompleksan zadatak, pa ja i još 2 forumaša smo prenosili utrku Formule 1 preko live strema, i bilo je čisto solidno.
Ništa specijalno, samo nek se snima natjecanje da se vidi dali tko "lovi u mutnom" , i da mogu gledati i ovi koji nisu u blizini Zagreba.
To vam nije teško napraviti (nemora biti super hd kvaliteta, ali nek ljudi bar vide šta se tamo radi), a ako baš mislite da je to toliki tehnički problem, mogu vam ja to složiti, nije to nikava problem, već sam to radio.
Evo i male anketice;
Dali je livestream događaja dobra ideja?
Hvala na savjetu. Pitat ću kolegu može li nam to osigurati, pa vam javim.
Lp
Dali je ikome dosao mail sa odgovorom od HG-a?
Meni nije... Al nwm...
Moguce je da su ipak dobili 1 mil. mailova (mozes si misliti) , te da u 8 dana nisu nista stigli procitati niti odgovoriti...
Danas šaljem pitanja na mail.
Lp
Ana
Ajde napokon nešto malo konkretnije
Multi posting FTW.
Ana
Ana koristi edit tipkicu!! i posalji mi broj moba na pp:)
LOL Pobrala je ŽUTOGA!
Pozdrav,
Šlajem sve u vezi natjecanja
Opća pravila
HGspot Grand Prix natjecanje u brzini slaganja računala održat će se 11. i 12. lipnja (subota i nedjelja) u prostorijama HGspota (1.kat)
Natjecatelji se prijavljuju na način da svoje podatke pošalju na mail natjecanje@hgspot.hr, i trebaju navesti sljedeće:
• ime, prezime, datum rođenja i opis kako bi tvoje najbolje računalo izgledalo
Nakon prijave na mail primit će nekoliko pitanja na koja trebaju odgovoriti i nakon toga ulaze među 32 najbolja kompjuterska eksperta u Hrvatskoj. Natjecatelji se mogu prijaviti do 02.06.2011
Na natjecanje HGspot Grand Prix mogu se prijaviti svi stariji od 16 godina
Plan i program natjecanja:
Subota, 11.06.
• početak natjecanja 10:00 h
• kraj natjecanja 20:00 h
Nedjelja, 12.06.
• početak natjecanja 10:00 h
• proglašenje pobjednika 15:00 h.
Odabir skupina:
Natjecatelji se biraju nasumično po skupinama:
Na temelju pristiglih prijava odabiru se 32 natjecatelja koje ćemo podijeliti u 8 skupina. U svakoj skupini natječe se po četiri natjecatelja koja nastavljaju borbu u polufinalu (subota, 11.06.).
Na natjecanje ćemo pozvati 6 tvrtki koje se bave prodajom ili distribucijom IT-a, te će oni odmjeriti svoje snage drugi dan natjecanja u nedjelju. Podijelit ćemo ih u dvije skupine po tri natjecatelja (nedjelja, 12.06.).
Iz svake skupine pobjednici ulaze u veliko finale s još dva natjecatelja iz prethodne borbe (nedjelja, 12.06.).
Popis komponenta za sastavljanje:
MBO 775 AS P5G41T-M SI
CPU INT Pentium E6600
DDR3 2GB 1333MHz JR TS, bulk
VGA VTX HD5670 512MB (V2)
HDD INT WD 5000AAKX
ODD DRW SM SH-S222AB SATA Bulk Black
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400
Opis natjecanja
• U ponedjeljak 06.06. objavljujemo popis natjecatelja, a u utorak 8.06. objavljujemo skupine.
• Sudionici natjecanja trebaju se prijaviti u subotu 11.06. u 09:00 h kod hostesa na pultu za prijavu.
• Svi natjecatelji dobit će iste komponente
• Prije početka natjecanja natjecatelji pregledavaju komponente za slaganje i prijavljuju neispravnu komponentu
• Komponente se ponavljaju iz skupine u skupinu. U pauzama između skupina računala se rastavljaju i komponente se pripremaju za sljedeću skupinu.
• Nakon znaka žirija natjecatelji startaju sa slaganjem.
• Nakon što sastave računalo trebaju instalirati Windowse i nakon toga ga ugasiti
• Tko prvi složi diže ruku. Žiri dolazi do natjecatelja i pali računalo.
Žiri
Žiri je sastavljen od tri člana.
Žiri dolazi do natjecatelja koji prvi digne ruku i proglašava pobjednika kada je sve posloženo
Pravila natjecanja
• Natjecatelji mogu koristiti svoj alat – ne smije biti električni
• Svi vijci na matičnoj ploči, karticama, napajanju, hard disku i optičkom pogonu moraju biti na svom mjestu i zategnuti
• Sve komponente moraju biti dobro učvršćene. Ako se klimaju natjecatelj je diskvalificiran.
• Spaja se kompletan front panel, ako jedna žaruljica ne radi natjecatelj je diskvalificiran – sve treba funkcionirati.
• Nakon instalacije Windowsa ne smije biti niti jedan driver s upitnikom ili uskličnikom u device managaru.
• Windowsi se instaliraju preko USB sticka
• Ukoliko se računalo uključi s pokrenutim Windowsima bez da je prijavilo iti jednu grešku, tada žiri proglašava pobjednika.
• Ako natjecatelj digne ruku, a nije gotov onda će biti diskvalificiran
• Kućište treba ostati otvoreno radi provjere je li sve spojeno kako treba
Nagrade:
Za pobjednika natjecanja u brzini slaganja računala:
Računalo sastavljeno od navedenih komponenti
MBO 775 AS P5G41T-M SI
CPU INT Pentium E6600
DDR3 2GB 1333MHz JR TS, bulk
VGA VTX HD5670 512MB (V2)
HDD INT WD 5000AAKX
ODD DRW SM SH-S222AB SATA Bulk Black
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400
Za natjecatelja koji ima najurednije složeno računalo dobit će nagradu kućište + napajanje:
CAS TT Armor A60
PSU MSI FSP-400
Opet ima nejasnoća:
1.Windowse dobivamo od vas ili?
2.Hoćemo li imati pristup internetu za instalaciju drivera, ili ćemo sve ručno tražiti po bundle cd-ovima?
3.Tko će odgovarati ako neka komponenta bude uništena tjekom sastavljanja, tu prvnestveno mislim na komponente oštećene nestručnim slaganjem?
To jest, slaganje matične u komp kad paziš na statički elektricitet i kad ne paziš je nešto sasvim drugo. Iako će u 80% slučajeva matična i dalje raditi, postoji mogučnost da se nešto nepredviđeno ipak desi.
Nadam se skorim odgovorima